X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Jakie warzywa siałaś? Ja zawsze sieję na początku maja.

Marchewke rzodkiewke cebulke pietruszke seler

hchyw1d370r6axb9.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadlam sledzia w sosie pomidorowym z puszki i zagryzlam michalkami, ale niestety tylko dwa mialam bo mi maz wyzarl, niech tylko wroci z pracy to mu nagadam.
    Ale bym zjadla ciasto z rabarbarem, mmm, jak sie pojawi juz taki dobry to chyba sie pokusze i sprobuje upiec, moze tu sie odkryje we mnie talent kucharski ;-)

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ogrodek u mnie jeszcze nie ruszony, maz musi skopac najpierw a ja bede z mama plewic i siac jakies warzywka. Na sierpien beda w sam raz. I juz nie moge sie doczekac malin, mam taka fajna slodka odmiane, duze owoce i jeszcze nogdy nie mialy robakow.

Ninka0111 lubi tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy tu taka najlepsza piekarnie naprawde najlepsza i maja takie pyszne ciasto letnie sie nazywa mmmm....niech sie tylko sezon zacznie☺z rabarbarem mniam!!!

hchyw1d370r6axb9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie dzisiaj sernik snil taki na kakaowym spodzie. Ale mam ochote na niego...

Ania_1986 lubi tę wiadomość

• Musik Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 07:58

Ninka0111 lubi tę wiadomość

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet skrawka ziemi nie mam, wszystko kupuję. Czasem teściowa coś da ale w tym roku jest po operacji to ma zakaz ogródka więc nic nie będzie. A marzy mi się zasiać u niej trochę rukoli, plan będzie na przyszły rok.
    Nabyłam w biedronce kocyk i dwa kaftaniki jakieś ostatnie sztuki ale przecenione. Kaftaniki rozmiar 68 ale też się doczekają.

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planeta Dziecko wreszcie po kolejnym maeilu mi odpisała i teraz jeszcze smsem wysłali potwierdzenie, także w sobotę idę na te warsztaty i zdam Wam potem relację. W poniedziałek mam kolejne z Mamo to ja.

kaarolaa, paola89, malika89 lubią tę wiadomość

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musik wrote:
    Wiem domowe lepsze ale mam przetestowane jak musze zjesc cos na szybko to kupuje kopytka z lidla... sa w lodowkach w produktach gotowych wrzucasz na wrzatek 2min i gotowe a sa smaczne;)

Ja ostatnio przetestowałam kluski śląskie z Nordis, przepyszne. Te z Lidla coś się zepsuły :(

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Truskaweczko, a jak u Ciebie z wodami płodowymi? Mierzyła ginka? U mojej siostry słabo odczuwalne ruchy były właśnie spowodowane małą ilością wód, dzidzia nie miała za bardzo jak się ruszać, więc się nie ruszała.. :-/ ale wszystko dobrze się skończyło, więcej piła i ilość wód trochę się zwiększyła, choć i tak ostatecznie skończyło się cc z powodu małowodzia :-/ ale malutka jest zdrowa.

Na połówkowych napisane mam, że ilość płynu w normie, łożysko stopień "0"
    A moja gin nie sprawdza...
    Szyjki też nie...
    Mało pije ostatnio bo baaardzo dużo sikam!
    Mała chyba kopie po pęcherzu, bo jak poczuje, że muszę do toalety to max 3 sek - trzeba biegnąć...
    W sumie też nie chce mi się aż tak pić teraz.

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • hella Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Która mi tu smaku na leczo zrobiła?? Przyznać się :p
    Muszę koniecznie w przyszłym tygodniu zrobić :)

Przyznaję się, że to ja ;)

Tak jak już wiecie ja bardzo lubię gotować - dowodem tego jest mój blog kulinarny. Trochę go ostatnio zaniedbałam, ale jak już zrobimy kuchnię w nowym mieszkaniu (wczoraj przeglądałam wzorniki w poszukiwaniu tego co mi się wymarzyło) to wierzę, że znów mi ochota do gotowania i eksperymentowania wróci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 15:57

Betty Boop lubi tę wiadomość

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama zrobiłam kompot , bo mojemu się przedłużyło w pracy i zanim by wrócił i zrobił to bym się zaśliniła na śmierć. Oczywiście jego lepszy ale na zaspokojenie pierwszego głodu rabarbarowego może być :-D

kaarolaa, hella, SyHa85, Ania_1986 lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola27 wrote:
    Jak ze smakiem? Dobry? Też dziś upolowałam rabarbar ale nie ma wogóle smaku nawet nie jest mocno kwaśny,trochę jakbym trawę jadła.Eh zawiodłam się :/
    Naczytałam się głupot w internecie i mam takiego stresa przed tą jutrzejszą glukozą,że spać nie mogę. Najgorzej,że będę sama bo mój K.w pracy a mam się stawić na 7.50 więc nie będę mamy wyciągać z domu o tej porze.

Kochana ja robilam dwa razy krzywa w ciazy. Nie wiem czemu to jest owiane taka legenda! Nie nastawiaj sie :-) tak jak malika pisze- pij na raz. Ja mialam zwykla, jak lubisz cytryne to kup cytrynowa. Sa zdecydowanie mniej przyjemne badania. Mi sie wczoraj troche w glowie krecilo po i czulam posmak, ale minelo po pol h. Na pewno sobie poradzisz :-)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane koniec o jezeniu, bo co tu przeczytam co ide szykowac i potem jak waga ma nie leciec?

marcianka86
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne rzeczy sie dzis ze mna dzieja. Leze w łózku, nie mam sily, temp albo 37.2 albo 36.6, poce sie jak w goraczce, a odpukac nic mnie nie boli. Mam tylko nos alergiczny :-( macie czasami tak ze czujecie sie jak obłoznie chore? A moze to nerwy przed wizyta??

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcianka1 wrote:
    Kochane koniec o jezeniu, bo co tu przeczytam co ide szykowac i potem jak waga ma nie leciec?

Taki już nasz los hehehe

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcianka1 wrote:
    Pogadac o czyms trzeba a ze najczęściej to jedzenie. Taki los ciezarowki ze codziennie ten temat jest na tapecie ;)

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to Wam powiem ,ze ruchy dziecka to dziwne odczucie jakby cos w macicy pekało ,taki baloniki małe...dziwne

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Dziwne rzeczy sie dzis ze mna dzieja. Leze w łózku, nie mam sily, temp albo 37.2 albo 36.6, poce sie jak w goraczce, a odpukac nic mnie nie boli. Mam tylko nos alergiczny :-( macie czasami tak ze czujecie sie jak obłoznie chore? A moze to nerwy przed wizyta??
    Ja to w szpitalu czulam sie oslabiona i pocilam jak glupia a w domu jest ok wiec moze faktycznie to tylko nerwy.

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Ja to w szpitalu czulam sie oslabiona i pocilam jak glupia a w domu jest ok wiec moze faktycznie to tylko nerwy.

Mam nadzieje ze to nie jest zwiastun czegos dziwnego :-/ zobaczymy jutro- po wizycie :-)

‹‹ 1114 1115 1116 1117 1118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ