X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Jakie warzywa siałaś? Ja zawsze sieję na początku maja.

Marchewke rzodkiewke cebulke pietruszke seler

hchyw1d370r6axb9.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadlam sledzia w sosie pomidorowym z puszki i zagryzlam michalkami, ale niestety tylko dwa mialam bo mi maz wyzarl, niech tylko wroci z pracy to mu nagadam.
    Ale bym zjadla ciasto z rabarbarem, mmm, jak sie pojawi juz taki dobry to chyba sie pokusze i sprobuje upiec, moze tu sie odkryje we mnie talent kucharski ;-)

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ogrodek u mnie jeszcze nie ruszony, maz musi skopac najpierw a ja bede z mama plewic i siac jakies warzywka. Na sierpien beda w sam raz. I juz nie moge sie doczekac malin, mam taka fajna slodka odmiane, duze owoce i jeszcze nogdy nie mialy robakow.

Ninka0111 lubi tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy tu taka najlepsza piekarnie naprawde najlepsza i maja takie pyszne ciasto letnie sie nazywa mmmm....niech sie tylko sezon zacznie☺z rabarbarem mniam!!!

hchyw1d370r6axb9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie dzisiaj sernik snil taki na kakaowym spodzie. Ale mam ochote na niego...

Ania_1986 lubi tę wiadomość

• Musik Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 07:58

Ninka0111 lubi tę wiadomość

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet skrawka ziemi nie mam, wszystko kupuję. Czasem teściowa coś da ale w tym roku jest po operacji to ma zakaz ogródka więc nic nie będzie. A marzy mi się zasiać u niej trochę rukoli, plan będzie na przyszły rok.
    Nabyłam w biedronce kocyk i dwa kaftaniki jakieś ostatnie sztuki ale przecenione. Kaftaniki rozmiar 68 ale też się doczekają.

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planeta Dziecko wreszcie po kolejnym maeilu mi odpisała i teraz jeszcze smsem wysłali potwierdzenie, także w sobotę idę na te warsztaty i zdam Wam potem relację. W poniedziałek mam kolejne z Mamo to ja.

kaarolaa, paola89, malika89 lubią tę wiadomość

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musik wrote:
    Wiem domowe lepsze ale mam przetestowane jak musze zjesc cos na szybko to kupuje kopytka z lidla... sa w lodowkach w produktach gotowych wrzucasz na wrzatek 2min i gotowe a sa smaczne;)

Ja ostatnio przetestowałam kluski śląskie z Nordis, przepyszne. Te z Lidla coś się zepsuły :(

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Truskaweczko, a jak u Ciebie z wodami płodowymi? Mierzyła ginka? U mojej siostry słabo odczuwalne ruchy były właśnie spowodowane małą ilością wód, dzidzia nie miała za bardzo jak się ruszać, więc się nie ruszała.. :-/ ale wszystko dobrze się skończyło, więcej piła i ilość wód trochę się zwiększyła, choć i tak ostatecznie skończyło się cc z powodu małowodzia :-/ ale malutka jest zdrowa.

Na połówkowych napisane mam, że ilość płynu w normie, łożysko stopień "0"
    A moja gin nie sprawdza...
    Szyjki też nie...
    Mało pije ostatnio bo baaardzo dużo sikam!
    Mała chyba kopie po pęcherzu, bo jak poczuje, że muszę do toalety to max 3 sek - trzeba biegnąć...
    W sumie też nie chce mi się aż tak pić teraz.

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • hella Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Która mi tu smaku na leczo zrobiła?? Przyznać się :p
    Muszę koniecznie w przyszłym tygodniu zrobić :)

Przyznaję się, że to ja ;)

Tak jak już wiecie ja bardzo lubię gotować - dowodem tego jest mój blog kulinarny. Trochę go ostatnio zaniedbałam, ale jak już zrobimy kuchnię w nowym mieszkaniu (wczoraj przeglądałam wzorniki w poszukiwaniu tego co mi się wymarzyło) to wierzę, że znów mi ochota do gotowania i eksperymentowania wróci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 15:57

Betty Boop lubi tę wiadomość

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama zrobiłam kompot , bo mojemu się przedłużyło w pracy i zanim by wrócił i zrobił to bym się zaśliniła na śmierć. Oczywiście jego lepszy ale na zaspokojenie pierwszego głodu rabarbarowego może być :-D

kaarolaa, hella, SyHa85, Ania_1986 lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola27 wrote:
    Jak ze smakiem? Dobry? Też dziś upolowałam rabarbar ale nie ma wogóle smaku nawet nie jest mocno kwaśny,trochę jakbym trawę jadła.Eh zawiodłam się :/
    Naczytałam się głupot w internecie i mam takiego stresa przed tą jutrzejszą glukozą,że spać nie mogę. Najgorzej,że będę sama bo mój K.w pracy a mam się stawić na 7.50 więc nie będę mamy wyciągać z domu o tej porze.

Kochana ja robilam dwa razy krzywa w ciazy. Nie wiem czemu to jest owiane taka legenda! Nie nastawiaj sie :-) tak jak malika pisze- pij na raz. Ja mialam zwykla, jak lubisz cytryne to kup cytrynowa. Sa zdecydowanie mniej przyjemne badania. Mi sie wczoraj troche w glowie krecilo po i czulam posmak, ale minelo po pol h. Na pewno sobie poradzisz :-)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane koniec o jezeniu, bo co tu przeczytam co ide szykowac i potem jak waga ma nie leciec?

marcianka86
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne rzeczy sie dzis ze mna dzieja. Leze w łózku, nie mam sily, temp albo 37.2 albo 36.6, poce sie jak w goraczce, a odpukac nic mnie nie boli. Mam tylko nos alergiczny :-( macie czasami tak ze czujecie sie jak obłoznie chore? A moze to nerwy przed wizyta??

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcianka1 wrote:
    Kochane koniec o jezeniu, bo co tu przeczytam co ide szykowac i potem jak waga ma nie leciec?

Taki już nasz los hehehe

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcianka1 wrote:
    Pogadac o czyms trzeba a ze najczęściej to jedzenie. Taki los ciezarowki ze codziennie ten temat jest na tapecie ;)

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to Wam powiem ,ze ruchy dziecka to dziwne odczucie jakby cos w macicy pekało ,taki baloniki małe...dziwne

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Dziwne rzeczy sie dzis ze mna dzieja. Leze w łózku, nie mam sily, temp albo 37.2 albo 36.6, poce sie jak w goraczce, a odpukac nic mnie nie boli. Mam tylko nos alergiczny :-( macie czasami tak ze czujecie sie jak obłoznie chore? A moze to nerwy przed wizyta??
    Ja to w szpitalu czulam sie oslabiona i pocilam jak glupia a w domu jest ok wiec moze faktycznie to tylko nerwy.

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Ja to w szpitalu czulam sie oslabiona i pocilam jak glupia a w domu jest ok wiec moze faktycznie to tylko nerwy.

Mam nadzieje ze to nie jest zwiastun czegos dziwnego :-/ zobaczymy jutro- po wizycie :-)

‹‹ 1114 1115 1116 1117 1118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ