Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Rudi88 wrote:U mnie szkoła rodzenia jest darmowa, więc pewnie wiele materiałów nie dostanę. Wczoraj zapomniałam wziąć notes, ale na następne zabiorę, to przepiszę sobie od dziewczyn, które notowały
Ja zaczęłam wczoraj i bedzie trwało 11 tygodni
Rudi a gdzie chodzisz bo ja tez z torunia. Ja zaczelam w zeszlym tygodniu -
nick nieaktualny
-
Mnie twardnieje nawet jak sie zle poloze - ale po kilkunastu sek puszcza
Martynka super ze wszystko jest dobrze)
Moja 2 tyg temu miala 615g a za tydz wizyta to mam nadzieje, ze zblizymy sie do niecalego kilogramachociaz 900 g
)
Nasza Marcysia jest już z nami
-
Dzień dobry dziewuszki kochane
Przede mną dzisiaj dzień sprzątania mieszkania ;/ No i może na obiad bym coś w końcu zrobiła. Zainspirujecie czymś?
Obejrzałam wczoraj cudowny film - The Dressmaker z Kate Winslet. Jeśli jeszcze nie widziałyście to polecam!
Oczywiście był wzruszający moment, zryczałam się jak bóbr. W tym czasie Mąż zrobił obiad i kazał mi przerwać oglądanie i przyjść do stołu więc ja rycząca jak bóbr siedziałam nad ziemniakami. Nie mogłam sie opanować hahaha -
nick nieaktualny
-
Penelope- trzymam kciuki za wizytę
A co do inspiracji obiadowych, to dzisiaj u mnie szef kuchni poleca ogórkową, bo już od tygodnia chodziły za mną ogóryyyyyy
Ale wczoraj np miałam schab na pieczarkach zapiekany z szynką parmeńskąMniam
Jutro planuję ziemniaki z sosem pieczarkowym i surówką z marchewki, a w piątek makaron z kurczakiem i sosem serowo-szpinakowymA w sobotę wyciągam męża na hamburgery- u nas w mieście jest jedno takie miejsce, gdzie robią na widoku, łącznie z mieleniem mięsa (100% wołowina), dają w grahamkach i w ogóle mniiaaaaam
paola89, Penelope30, kaarolaa, Friend lubią tę wiadomość
[/url]
-
Ja dzisiaj makaron z cukinią a mój z sosem bolońskim
czyli to samo co wczoraj hehehe
Ja mam a jutro buraczkową od teściowej a mój hmmmmm sie zastanowię na co zasłużyłSyHa85 lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj wizytuję ale u endokrynologa. Ciekawa jestem wyników. Kazał zrobić cholesterol, glukozę i tsh oczywiście.
A na 16tą jadę na godzinkę zajęć do szpitala pt. "Sztuka karmienia". I się cieszę, bo ja naprawdę zielona jestem. Szkoły rodzenia też się nie mogę doczekać- zaczynamy 16.05.
W ogóle to apropo zielona jestem to dwa dni temu w rozmowach w toku był temat "świadomych" nastolatek w ciąży. I były zadania dla nich- np. odciągnij wydzielinę z noska dziecka, ubierz je na taką czy taką pogodę itp. Chcieli im udowodnić, że nie znają się na opiece nad dziećmi bo są za młodzi. Ale wiecie co? Ja jeszcze raz tyle lat co te dziewczyny i wcale mądrzejsza nie jestem. . .
Do 22.05 czeka mnie sprawdzanie prac zaliczeniowych, jeszcze zajęcia, całą papierologia studencka, ale wtedy skupiam się już tylko na lekturze przedmiotu. Bo strach mnie obleciał, że ja taka nieprzygotowana do macierzyństwa....[/url]
-
Witajcie
karola, Martynka i pozostałe dziewczyny ktore wizytowały w ostatnich 2 dniach-gratuluje dobrych wieści
Penelope-trzymam kciukasy za dziś
Ja rano zaliczylam laboratorium. Stala za mna stara baba i cały czas jeczała ze długo, ze nie zdazy gdzies tam. Poprosila jedna babke w okienku czy nie moze tez zaczac obsługiwac bo jej sie spieszy, ale pani powiedziala, ze wszystkim sie spieszy hehe Ja nie zamierzalam jej przepuszczac. Było wyjsc wczesniej!
wychodząc z labo poszłam do piekarni i pomimo, ze nie jadam białego pieczywa to kupilam świeze obwarzanki z makiem i zjadłam z masłem w domu-pyyycha
A dzis robie sobie wolne w pracy. Spotkam sie z mamą na zakupach,poplotkuje, bedzie miło.
SyHa85, Rudi88, kaarolaa, Penelope30, hella lubią tę wiadomość
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
karkam83 wrote:Rudi czyli na Morcinka tak jak ja. Ostatnio wszyscy tam trafiaja:)
Oprócz terroru laktacyjnego, to narazie mi się podobaa Ty co uważasz ??
-
sabanek wrote:
Wzięłam z ciekawości do czytania masc konska i nic nie napisali na temat kobiet w ciąży. Za to widzę że ma w składzie dużo olejkow eterycznych... A z tym trzeba uważać, prawda?
Dziewczyny Wizytujace- trzymamy kciuki za dobre infoSynek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Rudi88 wrote:Oprócz terroru laktacyjnego, to narazie mi się podoba
a Ty co uważasz ??
Ja jestem zbyt liberalna w tej kwestii...Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Dzień dobry,
u mnie wciąż pogoda nie zachęca do czegokolwiek
Dzisiaj czeka mnie mega sprzątanie i porządkowanie - S. przywlókł wczoraj mnóstwo pudeł, siat i siateczek z jakimiś gratami do przejrzenia. Jak dobrze pójdzie, to od maja będziemy już w innym mieszkanku, więc zaczęło się mega segregowanie!
Lecę na śniadanie i zapewne zniknę w czeluściach piwnicowych gratów...
Kciuki za wszystkie wizyty dzisiajPenelope30 lubi tę wiadomość
-
SyHa też bym zjadła takiego hamburgera ale u nas nie ma. Wczoraj musiałam zadowolić się wieśmakiem, ale w sobotę poproszę męża to też mi zrobi w grahamie. Muszę dbać o poziom żelaza.
Acha i też zaczynamy szkołę rodzenia 16.05.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 10:36
SyHa85 lubi tę wiadomość