Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
paola89 wrote:raz widziałam młodą dziewczynę , rodziła może max 1 dzień wcześniej ale wyglądała straszie jakby czołg ją przejechał, podkłady jej uciekały bo nawet majtek biedna nie miała, ledwo szła a dookoła pełno odwiedzających .. a to kilka lat temu było ..
więc nie wyobrazam sobie iść chociażby do toalety bez majtek
a jak już mowa o toalecie, to ja się zastanawiam jak to będzie, no bo co zostawię to dziecko i pójdę siku? A jak mi je ktoś ukradnie? albo zacznie płakać, no nie wiem, nie wyobrażam sobie tego, co mam z nią chodzić do kibelka? -
Rudi88 wrote:Makota teoretycznie nie możesz miec żadnych majtów, bo musisz wietrzyć grażyne
ale wiadomo,że kobitki sa szprytne i tak jak napisała Nelk przed obchodem ściągają żeby się nikt nie pultasił.
Ja dziś w Auchan widziałam takie majtki z nogawkami, które już jakąś wkładkę w sobie mają 2 pary kosztowały chyba 20zł, ale sie nie wpatrywałam, bo moją uwage zwróciły sliczne dresiki dla małego.
Rudi ja tam się nie znam ale chyba teraz te majty jedno i wielorazowe to robią takie przewiewne siateczki , takie co tylko w sumie podtrzymuja podkłady więc chyba nie będą sie czepiaćNasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
paola89 wrote:Rudi ja tam się nie znam ale chyba teraz te majty jedno i wielorazowe to robią takie przewiewne siateczki , takie co tylko w sumie podtrzymuja podkłady więc chyba nie będą sie czepiać
Siateczkowe to wiem, ale właśnie te z nogawkami pierwszy raz widziałam chyba z Campola były.
Młodsze położne to się raczej nie czepiają, ale te starsze to już różnie bywa. Wszystko wyjdzie w praniu. Ja tam nie zamierzam z gołą grażyną 24/h leżeć i z pewnością jakieś majtasy zabiorę. A tak jak Dagmara mówi na wyjście do domu to jakies przewiewne bawełniane ( może z bambusem ? ) i raczej nie białe spodnie do nich :p -
Nelk wrote:Pigułka masz 100% racji ja też uważam że mąż w zupełności wystarczy ale niestety nie którzy tego nie rozumieją i walą w odwiedziny bez konsultacji z zainteresowana
Syha ciężko określić co tam teraz jest bo wszystko się ubilo żeby się zmieścić ale ja czasem też mam takie kłócia.
Moja familia to raczej dzwoni jak się wybiera nawet do mnie na kawe , więc nie sądzę żeby na krzywy ryj się wpychali do szpitala. A jak już zadzwonią to im powiem że się strasznie źle czuję, co podejrzewam nie wiele będzie się mijać z prawdą i tyle. Do domu raczej też nie zamierzam na początku nikogo wpuszczać, czy im się to podoba czy nie. Taka jest moja decyzja, mąż mi wystarczy w 100%
-
Rudi88 wrote:Makota teoretycznie nie możesz miec żadnych majtów, bo musisz wietrzyć grażyneQuote:
Rudi padłam hahahah co za zarabiste okreslenie hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 18:46
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Rudi88 wrote:Makota teoretycznie nie możesz miec żadnych majtów, bo musisz wietrzyć grażyne
ale wiadomo,że kobitki sa szprytne i tak jak napisała Nelk przed obchodem ściągają żeby się nikt nie pultasił.
Ja dziś w Auchan widziałam takie majtki z nogawkami, które już jakąś wkładkę w sobie mają 2 pary kosztowały chyba 20zł, ale sie nie wpatrywałam, bo moją uwage zwróciły sliczne dresiki dla małego.
Rudi "wietrzyć grażynę" padłam<lol>
Ja już kupiłam te siateczkowate majtasy w sumie nawet nie wiem czy będą dobre.
Ale siostra mówiła że oni gaze dają i właśnie z ta gazą miedzu nogami trzeba smigać no ale to mało wykonalne i ona mówi że te siateczkowate majty trzymają w ryzach tą gaze -
ja miałam ze sobą te jednorazowe siateczkowe w ilości 5 sztuk
ale szczerze lało się ze mnie jak z wodospadu i przydałoby się więcej
A rano przed obchodem zaglądała położna i wołała "kobity majty w dół! obchód idzie!"Rudi88, Betty Boop, Ania_1986, paola89, Friend lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDomi, nie o Ciebie, bo niby o co mialabym mieć pretensje. Ta osoba już się wypowiedziała w tej sprawie i myślę, że temat zamknięty. Po prostu dość często, gdy ja o coś pytałam, bądź inne niedoświadczona, martwiąca się, itp. mama, to znajdzie się sarkastyczny komentarz, już to oisałam. Może ja tak po prostu odpieram, ale nie pierwszy raz do mojego pytania (w sumie to akurat nie było moje) pojawiła się odpowiedź w tym stylu... Widzę, że nawet odezwać się nie można, bo afera się robi od razu.
Pigułka- na stronie naszego szpitala jest napisane, że "zalecają" odwiedziny od 15 do 17 i pojedynczo, ze względu na komfort pacjentek. Mnie tam nikt nie odwiedzi, bo wszyscy 300km stądRóżni ludzie się trafiają, ja bym mamy w szpitalu i tak nie chciała, a są takie, że całą rodzinę mogą zaprosić.
A co do toalety. Taka lewatywa naprawdę jest okropna? Boję się, że pod koniec ciąży będą meeega zaparcia, a nie wiem, czy zdążę przed szpitalem dwójeczkę zrobić. Mama coś kiedyś mówiła, że jej środki przeczyszczające dali, ale to już chyba nie te czasy.Domi793 lubi tę wiadomość
-
W szkole rodzenia pewnie sie wiecej dowiemy ale dziewczyny, ja bylam na jednych super warsztatach "świadomy poród" i tam połozna powiedziala, ze najwazniejsza jest pacjentka i jej prawa i godność. I ja w mysl tej zasady zamierzam chodzic w majtkach!!!
załozyc poporodowa podpaske i czuc sie godnie. Nikt mi na sile gazy nie wcisnie i nie kaze chodzic ze złaczonymi nogami aby nie wypadla-no jakos nie wyobrazam sobie tego w tych czasach. od razu przypominaja mi sie opowiesci mojej babci jak musiala sobie radzic ze szmatkami w czasie okresu bo podpasek nie było.
PS: ja nawet do snu wkladam majtki, nie lubie z gołym tyłkiem w samej koszulipaola89 lubi tę wiadomość
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
kaarolaa wrote:Ja mialm w 24 ale tylko dlatego ze rodzilam. Chociaz jak teraz na szew czekalam to dziewczynie w 27robili raz dziennie ktg...
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Przeraża mnie jak w taki upał będzie się ze mnie lało jak ze swini.. kupię jeszcze takie podkłady jak są do przewijania maluchów ...
a po wyjściu ze szpitala to na bank jakieś czarne spodenki i tunika albo czarna kiecka bo zanim dojadę to będę myślała czy już zalałam auto czy po nogach cieknie itd .. My kobity to mamy wiecznie jakieś zmartwieniaNasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
sabanek wrote:A co do toalety. Taka lewatywa naprawdę jest okropna? Boję się, że pod koniec ciąży będą meeega zaparcia, a nie wiem, czy zdążę przed szpitalem dwójeczkę zrobić. Mama coś kiedyś mówiła, że jej środki przeczyszczające dali, ale to już chyba nie te czasy.
Mnie tez troche niepoki lewatywa ale wole to zrobic chyba. Podobno nie boli, robia to przy toalecie, zaraz siadasz i po zabiegu
Ja w zyciu w szpitalu nie lezalam wiec ogólnie mam strach przed nieznanym.
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
letty wrote:ja miałam ze sobą te jednorazowe siateczkowe w ilości 5 sztuk
A rano przed obchodem zaglądała położna i wołała "kobity majty w dół! obchód idzie!"
Fajnie że była taka położnapotem nie ma kłopotów
-
letty wrote:ja miałam ze sobą te jednorazowe siateczkowe w ilości 5 sztuk
A rano przed obchodem zaglądała położna i wołała "kobity majty w dół! obchód idzie!"
Kurcze to az tak strasznie leci? Mnie takie ilosci krwi troche niepokoja . ostatnio patrzylam na te gatki siateczkowane w rossmanie -chyba z canpolu 2 szt 9 zł. Zastanawiama sie jai rozmiar bo jest S/M i L/Xl. One sie rozciagają? To moze ze 2 opakowania kupie aby 4 sztuki były.MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
nick nieaktualnyJa też zaopatrzona w majty siatkowe, 2 opakowania różne mam. Na jednych jest napisane "wielorazowe"... Kiedy to prać, jak będzie wygodnie, to może po domu w takich i koszula nocna do tego, bo pewnie jak zombie, nie będę w stanie nic zrobić. Mamuśka się zadeklarowała, że przyjedzie pomóc... tylko w czym
mam jej dać cynka jak będę jechała na porodówkę, ona szybko załatwi urlop i mnie ze szpitala odbierze.
-
Betty Boop wrote:Kurcze to az tak strasznie leci? Mnie takie ilosci krwi troche niepokoja . ostatnio patrzylam na te gatki siateczkowane w rossmanie -chyba z canpolu 2 szt 9 zł. Zastanawiama sie jai rozmiar bo jest S/M i L/Xl. One sie rozciagają? To moze ze 2 opakowania kupie aby 4 sztuki były.
No leci leci... zaraz po porodzie to jak odkręcić krandlatego kup sobie jeszcze podkłady takie spore na łóżko szpitalne żebyś się głupio nie czuła, że zakrwawiłaś prześcieradło
mi w ciąży tyłek podrósł do 96 cm i brałam s/m z canpolubyło jeszcze sporo luzu (mają cieniutką gumkę bardzo rozciągliwą) ja to biorę 10 sztuk
ale kupie je na targach mother&baby bo dobre promocje tam są
Betty Boop, arlenka lubią tę wiadomość
-
Ja np używałam zwykłych majtek bo te z siateczki nie trzymały tak dobrze a ja lubię jak mam tam ciasno.
Dobrze że mam dystans do siebie bo nazwać pipke moim imieniem to już świństwoBetty Boop, pigułka, kaarolaa, Domi793, SyHa85, paola89, opóźniona, makota, Jujka, Friend, amanina lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
letty dzieki Ci za cenne rady dobra kobito
To ja tez s/m wezme skoro sie rozciagaja. Nie dalo sie ich wyciagnac z pudelka zeby sobie oblukac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 19:13
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI