X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • letty Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Dziewczyny a jak długo bedzie taki wodospad? Bo ja myslslam ze pierwsze dwa, trzy dni to tak na maxa a potem do 2 tyg juz zwykla podpaska wystarczy? czy sie myle?

u każdej indywidualnie... z podkładami chodziłam 5 dni z czego 2 ostatnie były już całkiem ok a z podpaskami jeszcze 4 tygodnie

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Kurcze to az tak strasznie leci? Mnie takie ilosci krwi troche niepokoja . ostatnio patrzylam na te gatki siateczkowane w rossmanie -chyba z canpolu 2 szt 9 zł. Zastanawiama sie jai rozmiar bo jest S/M i L/Xl. One sie rozciagają? To moze ze 2 opakowania kupie aby 4 sztuki były.

ooo właśnie takie mam, ale powiem Ci, że tyłka dużego nie mam, a przez niedopatrzenie wzięłam te L/xl, i jak sobie patrzyłam to dość rozciągliwe są, otworki na nogi wydają mi się nie za wielkie, więc dobrze, że nie wzięłam małych, bo udziska mi wejdą na spokojnie, a nie chciałam, żeby od razy popękały, a pupa urooośnie od tego leżenia. Mam nadzieję, że opną choć trochę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 19:18

Betty Boop lubi tę wiadomość

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelk wrote:
    Dobrze że mam dystans do siebie bo nazwać pipke moim imieniem to już świństwo :-P
    padłam znowu hahaha przepraszam za smiech ale to urocze stwierdzenie :)

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    ooo właśnie takie mam, ale powiem Ci, że tyłka dużego nie mam, a przez niedopatrzenie wzięłam te L/xl, i jak sobie patrzyłam to dość rozciągliwe są, otworki na nosi wydają mi się nie za wielkie, więc dobrze, że nie wzięłam małych, bo udziska mi wejdą na spokojnie, a nie chciałam, żeby od razy popękały

Hmm, to poczekam jeszcze moze z zakupem i zobacze jak mi sie "dół" roztyje ;)

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam kiedyś mamę o tą lewatywę i przy pierwszym porodzie miała, a przy drugim nie zdążyli jej zrobić i mówiła, że zdecydowanie wolała mieć zrobioną. Ja osobiście nigdy nie miałam, ale mama, babcia, brat mieli robioną do innych badań i nikt nigdy nie narzekał, że to coś strasznego.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja was czytam i w glowie notuje wszystko bo jestem mama ale kurcze ten moj porod to nie porod byl. A jesli bede miala pozniej pytania to napewno bede zadawala. Z tymi zakupami dla siebie jeszcze sie wstrzymuje.

• Nelk Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodzilam w 1997,2008,2012 roku i za każdym razem w innym szpitalu i nigdy nie miałam lewatywy ale przy pierwszym porodzie na izbie przyjęć było szybkie golenie na sucho czyli pani położna złapała maszynkę która leżała na zlewie i sru sru i po goleniu. A na porodowce jak już zaczęły mi się parte skurcze i położna do mnie przyj to ja mówię że nie mogę bo się zesram a ona do mnie to sraj i przyj. Sorki za wylewnosc ale tak było :-P

Betty Boop, Rudi88, SyHa85, sabanek, Ania_1986, paola89, opóźniona, Gilis, makota, Martynka30, Friend, Ibi, amanina lubią tę wiadomość

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Rudi mnie tez "wietrzenie Grażyny" rozbawiło- tekst mistrzostwo. :)

Co do majtek to tez sobie nie wyobrażam chodzenia bez z tymi podkładami czy jak im tam zwał i tak jak dziewczyny planuje zakupić te siarczkowe na wszelki wypadek a jak dam rade to jak juz przestanie sie mega lac to przerzucę sie na zwykle galoty. :)

A jesli chodzi o lewatywę to słyszałam ze w szpitalach juz od tego odbiegają ale doświadczenia nie mam wiec nie chce w błąd wprowadzać, pewnie na szkole rodzenia sie czegoś wiecej dowiemy w tych kwestiach. :)

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • Rudi88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelk wrote:
    Ja np używałam zwykłych majtek bo te z siateczki nie trzymały tak dobrze a ja lubię jak mam tam ciasno.

Dobrze że mam dystans do siebie bo nazwać pipke moim imieniem to już świństwo :-P

Kochana my tak z koleżankami mówimy hehehe jak Cię uraziłam to przepraszam :)

Nelk lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak w ogole to jutro rano podejrze moja rozbrykana córę bo idziemy na wizytę. :)

hella, Betty Boop, pigułka, sabanek, kaarolaa, Ania_1986, Nelk, paola89 lubią tę wiadomość

gannyx8d18v6v8ew.png

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelk wrote:
    A na porodowce jak już zaczęły mi się parte skurcze i położna do mnie przyj to ja mówię że nie mogę bo się zesram a ona do mnie to sraj i przyj. Sorki za wylewnosc ale tak było :-P

Ja nie wiem dziewczyny czy ja mam jakis zabawowy dzien czy co ale wszystko mnie dzis smieszy. Kolejny zarabisty tekst :)

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz się podpisuje oświadczenie ze zgadzam sie lub nie zgadzam na lewatywe czy golenie a i jeszcze na naciecie. Tak jest przynajmniej w moim szpitalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 19:35

• hella Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sobie troche informacji od Was przyswoiłam :) Trzeba powoli brać się za gromadzenie własnej wyprawki ;) Chociaż przyznam, że na tę chwilę temat szpitala trochę mnie przeraża...

U mnie na kolacje młode ziemniaczki, szparagi gotowane na parze i jajko sadzone :)

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka_gdańsk wrote:
    I tak w ogole to jutro rano podejrze moja rozbrykana córę bo idziemy na wizytę. :)

O to jest nas dwie, bo ja tez jutro ale o 17 dopiero

Aśka_gdańsk, kaarolaa, sabanek, pigułka, paola89 lubią tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nacięcia to znajoma mi ostatnio opowiadała ze mimo ze za wszelka cenę jego nie chciała to i tak ja nacieli, widocznie siła wyższa, ale przy szyciu sie jej pytali jak szyć " ciasno czy normalnie"... Jak to usłyszałam to nie wiedziałam czy sie śmiać czy płakać.

gannyx8d18v6v8ew.png

• Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    O to jest nas dwie, bo ja tez jutro ale o 17 dopiero
    My 11.40 o ile nie bedzie opoźnienia :)

gannyx8d18v6v8ew.png

• monika454 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Ja dzisiaj odpoczywam po weselichu :) 2 dni chodzenia w szpilkach dało popalić nogom :P
    Dziś leżymy i pachniemy z synkiem:)

Widzę, że tematy porodowe. Super, bo poczytałam i nawet znalazły się odpowiedzi na moje pytania i nie musiałam ich zadawać :D
    Też sobie nie wyobrażam leżenia bez gatek... jeszcze jakby po nogach czy gdzieś miałoby mi lecieć... no way! zjadłabym te położne chyba gdyby mi tak kazały :P

Jeśli chodzi o lewatywę to na warsztatach "Świadomy poród" (bardzo polecam) położna mówiła, że przed porodem organizm sam się oczyszcza i że częśte chodzenie na 2-kę to pierwsza z oznak porodu. Ponoć rzadko kiedy robi się teraz lewatywę. Kiedyś się robiło proforma, teraz ponoć od tego się odchodzi.

sabanek, makota lubią tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Teraz się podpisuje oświadczenie ze zgadzam sie lub nie zgadzam na lewatywe czy golenie a i jeszcze na naciecie. Tak jest przynajmniej w moim szpitalu.

Ja się tak jeszcze zastanawiam nad tym czy to trzeba być tam na zero ogolonym czy jak?

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pozarlam na kolacje frytki ktorych ogolnie nie lubie :P

Penelope30 lubi tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelk wrote:
    A na porodowce jak już zaczęły mi się parte skurcze i położna do mnie przyj to ja mówię że nie mogę bo się zesram a ona do mnie to sraj i przyj. Sorki za wylewnosc ale tak było :-P

posikałam się ze śmiechu XD

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
‹‹ 1202 1203 1204 1205 1206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ