X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serio nawet do roku? do 14dni chyba mogę oddać jak mam paragon więc muszę przemyśleć. To firma adbor, muszę poszukać jakiś testów. Znajoma mi proponowała maxicosi to wtedy bym za adaptery płaciła 75zł tylko. Karola a Ty jaki kupowałaś/kupujesz?

Ile to jest z tym problemów,adaptery, bazy, dociskanie pasów, a nasi rodzice nas wieźli na rekach starą ładą i było dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 20:35

Dere lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Domyślam się ze nie jedno widziały ale niektóre to zamiast wspierać to komentują i swoje wywody prawia.
    Zawsze trafi się jakas menda.

paola89 lubi tę wiadomość

• Gilis Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    a jak już mowa o toalecie, to ja się zastanawiam jak to będzie, no bo co zostawię to dziecko i pójdę siku? A jak mi je ktoś ukradnie? albo zacznie płakać, no nie wiem, nie wyobrażam sobie tego, co mam z nią chodzić do kibelka?
    Aniu jak ja teraz pomyślę to chyba po porodzie miałam coś z głową. Ja zostawiałam malucha w tym ich wózeczku i leciałam na korytarz na ekspresowy prysznic dosłownie 3 minuty z rana przed obchodem. Miałam pojedynczy pokój. O tym, że ktoś ukradnie nie myślałam, ale o tym, że może się zakrztusić też nie. :( teraz tak myślę, że jak mój przyjedzie do nas to będzie siedział w sali a ja pod prysznic. A na siku to nie wiem co zrobię, przedtem łaziłam z cewnikiem tydzień.
    A powiem jeszcze, że moja kumpela w swoim szpitalu miała łazienkę razem z pojedyncza salą. Jak brała prysznic położna wzięła dziecko na jakieś szczepienie czy coś. Ponoć wolała że zabiera dziecko. Dziewczyna mało na zawał nie zeszła. Potem wjeżdżała wózkiem do łazienki jak się kąpała :)

Ania_1986 lubi tę wiadomość

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelk PADLAM HAHAHAHAHAHA

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    serio nawet do roku? do 14dni chyba mogę oddać jak mam paragon więc muszę przemyśleć. To firma adbor, muszę poszukać jakiś testów. Znajoma mi proponowała maxicosi to wtedy bym za adaptery płaciła 75zł tylko. Karola a Ty jaki kupowałaś/kupujesz?

Ile to jest z tym problemów,adaptery, bazy, dociskanie pasów, a nasi rodzice nas wieźli na rekach starą ładą i było dobrze.
    Nie pamietam juz a nie mam go tutaj tylko czeka w piwnicy na drugiego malucha. Ja tam zadnej bazy nie mialam tylko pasami byl przypinany. Ale mna sie nie sugerujcie bo ja pozniej na szybko wszystko szukalam i jak sie trafila okazja to wzielam...

Penelope30 lubi tę wiadomość

• Gilis Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Ja was czytam i w glowie notuje wszystko bo jestem mama ale kurcze ten moj porod to nie porod byl. A jesli bede miala pozniej pytania to napewno bede zadawala. Z tymi zakupami dla siebie jeszcze sie wstrzymuje.
    Ja tak samo, mam dziecko a nie wiem jak poród wyglada. Tzn wiem do pierwszego skurczu i jednego masażu szyjki. Dużo istotnych wydaje się rzeczy nie pamiętam, a pamietam pierdoły typu dziurki w tynku. Ale już pisałam, że tydzień sama w czterech ścianach to było za długo dla mnie w szpitalu.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testów rzadnych nie znalazłam ale spełnia europejskie normy ECE R44/04 i jest tylko do 10kg a nie 13. Wiem że bezpieczeństwo jest najważniejsze, ale też nie chcę przepłacić za coś co nie będzie zbyt często używane.

• Dere Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Dawno mnie nie było tutaj :)

Dziewczyny nie przejmujcie się że pójdzie dwójka podczas porodu moja kuzynka mówi że to notoryczne (jest położna) czasami nawet nie mówią tylko wymieniają podkład.
    Jak rodziłam pierworodna to jak mi czop odszedł to zapodalam czopka, później golenie z lusterkiem bo wolalal mzrobic to ja niż na sucho w szpitalu bo tych podrażnień bym nie zniosła, w niecałą godzinę ogarnęłam się że wszystkim i jeszcze włosy umylam, bo suchy szampon daje radę tylko jeden dzień.

Co do zostawiania dziecka na sali, to u nas było tak że bylys!y we trzy lub dwie na sali z łazienką i nawzajem sobie dogladsalysmy malenstwa. Na obchód trzeba było być wymytym z wymienionym podkładem bo krocze oglądali co dzień bez względu na to czy było cięcie czy nie.

Nacinali podczas porodu w trakcie skurczu to taki odgłos jak przedzierana kartka, ją byłam bez znieczulenia a jakoś dra!tu z tym nie było, gorzej znieczulenie i zszywanie bo już wszystko czułam i dyskomfort. Po urodzeniu łożyskami zażyciu pani mnie zapytała czy hce być cewnikowana czy nie to poprosiła, całą noc miałam zglowy nie musialam wstawać do toalety.

Ogólnie wszystko jest do przeżycia a oni nie jedno już widzieli :)

Betty Boop, JRY1984 lubią tę wiadomość

512ee1ecf0.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fotelików to dostaliśmy od znajomej maxi cosi, też chciałam nowy z testami , miałam nawet upatrzony ale w sumie stwierdziłam że jeździć nigdzie raczej nie będziemy , do przychodni mam rzut beretem więc sobie spacery będziemy robić. A w przyszłym roku kupimy już większy fotelik który można też tyłem zamontować.

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do europejskich norm - to że spełniają nie świadczy niestety o tym że są bezpieczne :/

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy was maluchy tez tak kopia po szyjce...? :(

bobas.gif
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz się wszystkie przejmujemy porodem a potem będzie nam wszystko obojętne byle urodzić i mieć dziecko już ze sobą. Życie swoje a nasze plany swoje ;)

kaarolaa, Domi793, JRY1984 lubią tę wiadomość

• Gilis Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Ah, czyli nie ktg, tylko słuchanie serduszka :) myślałam, że jakieś wskazania miałaś.
    Moja gin raz mnie nastraszyła, patrzyła na serce i z takim zawahaniem mówi "zaraz, zaraz", a po chwili "a nie, spoko jest".
    A to słuchanie to chyba też to samo urządzenie do ktg? Tylko bez pasa co wiąże do brzucha.
    Inny gin na połówkowym przy sprawdzaniu serca przez moment tak nadstawił ucho, aż mój m potem powiedział, że wyglądałam jakbym miała się rozryczeć. A lekarza zaniepokoiły hałasy, tyle, że koło jego auta, czy coś. A ja wystraszyłam się, że to co miało zniknąć do połówkowego dalej jest nie wporzadku.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje uzywany ale bezwypadkowy maxi cosi cobriofix :) pasuje do wozka ktory wy ralam i kosztuje 200 zl :) a i opinie ma bdb w testach tez chyba dobrze wypada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:11

bobas.gif
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:

Eh po szyjce, po jelitach/tyłku jak ma nogi do wewnątrz brzucha .. właśnie tel trzymam na brzuchu i ekran mi podskakuje bo tak się rozpycha :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    W jaki sposób odczuwasz? Mnie czasami kłuje tak kilka razy pod rząd, nie wiem, czy to kopniaki nawet bo nie jest tak intensywne, a np. w pęcherz czuję wyraźniej.

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuska_ wrote:
    Szczerze to ja przywiązuje do fotelików bardzo dużą wagę.. bezpieczeństwo malucha dla mnie priorytetem ..szczególnie że wiem ze nawet krótkie trasy mogą być czasem niebezpieczne i bezpieczny fotelik to podstawa.
    Nie sprawdzałąm jak wygląda twój fotelik w testach i tych adac i tych niezależnych ..wiem że wydanie kilku stów na fotelik ktory posłuży tylko troche może wydać sie bezsensowne.. ale warto :)

Ja dobralam do wózka maxi cosi.

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Ja kupuje uzywany ale bezwypadkowy maxi cosi cobriofix :) pasuje do wozka ktory wy ralam i kosztuje 200 zl :) a i opinie ma bdb w testach tez chyba dobrze wypada

Tylko z tymi fotelikami jest tak ze trzeba sprawdzić datę ważności i mieć gwarancję ze jest bezwypadkowy i nie był non stop trzymany w aucie na słońcu ... jakbyśmy dużo jeździli to bym kupiła nowy albo używany sprawdzony od zaufanej osoby

a te testy to też trzeba sprawdzić kiedy były przeprowadzone bo to też ma jakiś termin ważności ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:19

• malika89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję Maxi Cosi Citi. Ma testy, adaptery nie są drogie. Mały będzie często podróżował ze mną więc fotelik ważna sprawa. Nie ufam fotelikom z firm widmo.

Co do kopania to mój berbeć najczęściej siedzi głową w dół także problem z głowy :)

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:

Taaaak....a dzis po pepku i to nie jest przyjemne :-(

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
‹‹ 1204 1205 1206 1207 1208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ