X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka, a może teściowa zrobiła te kotleciki dla facetów , każdy po jednym ? U mnie taki obiad by nie przeszedł . Na tylu facetów żaden jej nie zwraca uwagi ? To może zrób ten obiad i przy teściowej zapytaj się chłopaków czy im mięsko smakuje :P.. mój to przy swojej mamie też wyglądałby jak szczypior ...

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O piękna robota. Tez bym podłubała na drutach ale juz zapomniałam jak to się robi. Kurczę kiedyś takich rzeczy uczyli w szkołach a teraz nic.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Paulka, a może teściowa zrobiła te kotleciki dla facetów , każdy po jednym ? U mnie taki obiad by nie przeszedł . Na tylu facetów żaden jej nie zwraca uwagi ? To może zrób ten obiad i przy teściowej zapytaj się chłopaków czy im mięsko smakuje :P.. mój to przy swojej mamie też wyglądałby jak szczypior ...
    Sama mnie zawolala na obiad i sie jeszcze mnie zapytala czy nie chce dwoch kotlecikow.... codziennie robie jakis obiad przy niej. I w dodatku ona widzi ze jej maz nie je jej zupy tylko moj obiad, to samo dwoch pozostalych jej synow. Ja robie obiad a wieczorem gary prawie ze wylizane a jej zupa stoi nieruszona kilka dni a pozniej daje to psom.

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 3 kilo i przegonie swojego meza...

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyznaję zasadę ze chłop to musi sie najeść. Ja mam wyrzuty sumienia jak raz mojemu obiadu nie ugotuje. A jak się naje to on szczęśliwy i ja. W ogóle jak mu smakuje to mruczy :) dzis zrobiłam górę piersi z kurczaka ale był zadowolony.

W ogóle to go muszę ścigać ze śniadaniem bo teściowa go nie nauczyła jeść rano i drugiego tez mu nie robiła. Ja teraz z rana wyskakuje i szybko mu cos robię bo by poleciał do pracy bez śniadania. Wole wstac i mu zrobić te bułki niż ma potem hot dogi po orlenach jeść.

paola89 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde tyle się napisałam i się nie dodał komentarz, ehh nie lubię z tel korzystać...
    Ja już po wizycie, Anielka nadal jest Anielką i waży juz 700g, doktorka powiedziala że to bardzo ładnie jak na ten tydzień. Ale nie dostałam zdjęcia bo mała jakoś tak kiepsko ułożona... No i w końcu się obróciła główką w dół, bo do tej pory ciągle była ułożona pośladkowo...
    To tyle u mnie. Syha mam nadzieję że trafisz w szpitalu na jakiegoś kumatego lekarza...

Ania_1986, pigułka, SyHa85, Paulka123, Nelk, Rudi88, paola89, kaarolaa, Penelope30, malika89, Aśka_gdańsk, hella, Betty Boop lubią tę wiadomość

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Jeszcze 3 kilo i przegonie swojego meza...

Mi do mojego brakuje jakieś 40 kg :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to sie ciesz- mozesz tyc do woli :-) ja za to nie moge sie ograniczac wiec musze troche utuczyc tego swojego. Przeciez glupio jak bede wiecej wazyc niz on :-) wyznaje taka zasade jak Ty... pracujacy chlop to sie zupka nie najje.

Ania_1986 lubi tę wiadomość

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw14tuszek wrote:
    Kurde tyle się napisałam i się nie dodał komentarz, ehh nie lubię z tel korzystać...
    Ja już po wizycie, Anielka nadal jest Anielką i waży juz 700g, doktorka powiedziala że to bardzo ładnie jak na ten tydzień. Ale nie dostałam zdjęcia bo mała jakoś tak kiepsko ułożona... No i w końcu się obróciła główką w dół, bo do tej pory ciągle była ułożona pośladkowo...
    To tyle u mnie. Syha mam nadzieję że trafisz w szpitalu na jakiegoś kumatego lekarza...
    Super wiesci :-)

Kw14tuszek lubi tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    No wlasnie gotuje bo przeciez moj maz pracuje po 12 godzin a jak nie jest w pracy to ciezko pracuje u nas w domu a w dodatku on ma 175cm wzrostu a wazy zaledwie 63kg! Nie wiem po jaka cholere tesciowa robi te zupy- i tak ich nikt nie je. I efekt jest taki ze obie gotujemy codziennie.... ja gotuje dla siebie, meza, jego dwoch braci i dla tescia a tesciowa gotuje dla siebie i psow..... paranoja jakas. A jak cos gotuje to zawsze sie mnie pyta PO CO? PRZECIEZ JEST ZUPA. pon wt pomidorowa, sr czw ogorkowa, pt sob pomidorowa, niedz nic. I znowu pon wt ogorkowa. Sr nic. A dzisiaj 4 kotleciki mielone. Nie wiem po co w ogole dzisiaj wolala mnie na obiad. 4 kotlety, to po jednym dla nich, jeden dla mnie i jeden dla szwagra. A drugi szwagier i moj maz to co.... chyba ze moze podzial jest taki: kotlet na rodzine. Moze powinnam zjesc pol tego mielonego a drugie pol zostawic mezowi? Odbija mi? Czy co?

Z tym dzieleniem kotleta na pół to mnie rozbawiłaś ( o chyba,że miał z 300g hehehe ) mi to by się do 4 kotletów to patelni nie chciało brudzić.
    Kochana jak Ty się wyprowadzisz to szwagrowie umrą z głodu. Wiadomo,że jak są chłopy w domu to obiadu trzeba jak dla wojska nagotować. Mój akurat lubi zupy, ale ma taka miskę, że moja mama w podobnej sałatkę na świeta robi hehehe

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Sama mnie zawolala na obiad i sie jeszcze mnie zapytala czy nie chce dwoch kotlecikow.... codziennie robie jakis obiad przy niej. I w dodatku ona widzi ze jej maz nie je jej zupy tylko moj obiad, to samo dwoch pozostalych jej synow. Ja robie obiad a wieczorem gary prawie ze wylizane a jej zupa stoi nieruszona kilka dni a pozniej daje to psom.

Znając mój charakter w końcu bym nie wytrzymała i bym jej coś powiedziała :/ tragedia ...

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Z tym dzieleniem kotleta na pół to mnie rozbawiłaś ( o chyba,że miał z 300g hehehe ) mi to by się do 4 kotletów to patelni nie chciało brudzić.
    Kochana jak Ty się wyprowadzisz to szwagrowie umrą z głodu. Wiadomo,że jak są chłopy w domu to obiadu trzeba jak dla wojska nagotować. Mój akurat lubi zupy, ale ma taka miskę, że moja mama w podobnej sałatkę na świeta robi hehehe
    Haaha oby tylko nie przychodzili do nas cichaczem zeby sie najesc... taka konspiracja... pod oslona nocy beda sie zlazic zeby najesc sie kotletow na zapas :-)

Ania_1986, paola89, Rudi88 lubią tę wiadomość

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Ania to sie ciesz- mozesz tyc do woli :-) ja za to nie moge sie ograniczac wiec musze troche utuczyc tego swojego. Przeciez glupio jak bede wiecej wazyc niz on :-) wyznaje taka zasade jak Ty... pracujacy chlop to sie zupka nie najje.

No właśnie nie mogę. Bo ginekolog juz krzyczy ze za dużo.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:

Jak się wyprowadzi to będą przychodzić goście na obiady :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez mojego T zupy przelatuja :) jest miesozerny i mówi o tym zawsze. Jak przenieśliśmy się do mojej mamy to od razu zauważyłam że jest szczesliwszy bo obiady już dostawał normalne a nie dietetyczne hehe . Ja jak robię obiad to też się nie pierdziele tylko ładuje chlopom tego miecha .. zresztą sama lubię zjeść chociaż nie musi być każdego dnia ;)

• paola89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwię się tylko że tylu chłopów w domu i nikt nie zwraca teściowej uwagi.. :p

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Dziwię się tylko że tylu chłopów w domu i nikt nie zwraca teściowej uwagi.. :p
    Szwagier kiedys powiedzial tesciowaj "aaa ciotka dorota robi lepsze costam" o moj Boze. Jak ona sie wsciekla, jak zaczela rzucac talerzami i garami! Armagedon. Nawet mi sie oberwalo czyms. Darla sie sie wszystkich, trzeskala drzwiami i rozwalila mikser. Ale byla jazda mowie wam..... od tamtej pory nikt nie ma odwagi skomentowac. Wszystko jest pyszne i niczego nie brakuje.... :-) tyle chlopow w domu ale sa tak zastraszeni ze siedza przy stole jak trusie.

• paola89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze teściowa nie lubi sprzeciwu.. mam nadzieję ze szybko się wyprowadzicie i będziesz mogła odpocząć bo normalnie oszalec można .. Ja też bym na dłuższą metę z moja tesciowa nie wytrzymała chociaż stara się kobita żyć w zgodzie

• Nelk Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jak robię zupę to mówi że jakby chciał się napić to by se herbaty zrobił ;-)

Paulka123, paola89, Ania_1986, pigułka lubią tę wiadomość

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • karkam83 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkurzylam sie na szkole rodzenia.... juz drugi raz na 3 zajecia nie bylo cwiczenbo cos tam cos tam... kobieta prowadzaca szkole nie ogarnia tego... w koncu oddychac nie bede potrafila poczas porodu ;)

3jgxrjjg02ocpjyq.png
‹‹ 1237 1238 1239 1240 1241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ