X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amanina, no ale się uśmiałam :D you made my day :D Swoją drogą przed pierwszą ciążą też miałam fajne, małe sterczące cycki, ale niestety - to se ne vrati ;)

amanina lubi tę wiadomość

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa - kup sobie w drogerii taka rekawice-gabke ostra bardzo do masazu i dwa raz dziennie sobie masuj lydki, uda i poslady po kapieli, a dopiero potem wcieraj krem czy tam co stosujesz przeciwrozstepowo. to mega pomaga na rozbicie tego syfu ktory sie tam zbiera i czlowiek sie lzej czuje. tylko trzeba byc systematycznym :)

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do sexu to u nas nigdy nie było zadyszki ani kamasutry. Teraz zdarza się :) Mąż nie inicjuje nigdy, ale nie dziwie mu się po 1 jak na siebie patrze a po 2 jak słucham swojego marudzenia. A co do orgazmu to niestety ale zapomniałam co to, mam chyba blokadę ciążową. Generalnie mam chęc, ale pozostaje niezaspokojona.

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    SyHa - kup sobie w drogerii taka rekawice-gabke ostra bardzo do masazu i dwa raz dziennie sobie masuj lydki, uda i poslady po kapieli, a dopiero potem wcieraj krem czy tam co stosujesz przeciwrozstepowo. to mega pomaga na rozbicie tego syfu ktory sie tam zbiera i czlowiek sie lzej czuje. tylko trzeba byc systematycznym :)

Kochana masuje az mnie łapy bolą :) ja mam chyba już po prostu za dużo tych zwałów hehe

A Młody kuźwa nie wiem co robi. No ile można spać? Ja już mam naprawde schize, że on jakiś chory jest. Nie rusza się,a jak już ruszy to takie na odpierdol te ruchy są. Zbieram się zaraz i chyba pojade na ten sor dla świętego spokoju.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Kochana masuje az mnie łapy bolą :) ja mam chyba już po prostu za dużo tych zwałów hehe

A Młody kuźwa nie wiem co robi. No ile można spać? Ja już mam naprawde schize, że on jakiś chory jest. Nie rusza się,a jak już ruszy to takie na odpierdol te ruchy są. Zbieram się zaraz i chyba pojade na ten sor dla świętego spokoju.

to masuj!! teraz nie widac efektow, ale po ciazy zobaczysz jak bedzie super. co sobie wypracujemy teraz to zbierzemy po wykluciu tych naszych jajek.

hahahah <3 "ruchy na odpierdol" :) no po prostu jest wyluzowany jak Gruby :) chociaz po mojej wizycie na IP to Gruby jakby sie zebral do kupy i codziennie mnie pokopuje nawet w ciagu dnia co mu sie wczesniej nie zdarzalo. wiec moze rzeczywiscie lekki stres mu zapodaj i reprymende i sie ogarnie chlopaczyna :)

• pigułka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba kazda z nas przezywa teraz kryzys, bo ja juz od paru tygodni, ale nie chcialam smecic z bardzo. Staram sie o siebie dbac, nie chodze w porozciaganych dresach, ale dalej czuje sie jak wieloryb, a waga caly czas pnie do gory. W dodatku mojemu mezowi wlaczyl sie tryb opiekuna, a wylaczyl tryb kochanka i boli mnie to, ze juz nie patrzy na mnie tak jak kiedys. Mielismy na ten temat dluga rozmowe, no ale przeciez nie zmieni tego co czuje. My do niedawna mielismy bana na seks, a teraz niby nie, ale i tak nie wychodzi tak jak przed :/

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syha, mój mały też do leni należy, przez co różne schizy mam :P
    Wczoraj wieczorem zrobiłam kefir z truskawkami i mango i się tak rozszalał, że myślałam, że z brzucha mi wyskoczy. Może spróbuj lodów zjeść, troszkę czekolady i popić cola? Przepis mojego doktorka na rozruszanie dziecka.
    Co do wagi i wyglądu... to też mam masakrę. Nie akceptuje siebie wcale. Zdarza mi się ryczeć a jak mam stanąć u lekarza na wagę to mam traumę normalnie. Człowiek niby wiedział, że tycie jest w ciąży normalne ale jak już dotknęło to nie potrafię tego zaakceptować. Najbardziej się boję tego, że po ciąży nie schudnę i będę wielka i gruba

Asiasia lubi tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co dziewczyny, ja to podchodze do tego tak, ze ok jestem tlusciochem TERAZ, ale cwicze, chodze, jezdze na rowerku, masuje, smaruje, jem zdrowo i rozsadnie po to, zeby PO CIAZY mi bylo latwiej to wszystko ogarnac i wierze ze jakos to zaprocentuje, ze teraz dbam mimo ze w chwili obecnej efektow zadnych a powiedzialabym ze z dnia na dzien gorzej :P

i jakos latwiej mi sie zyje z takim podejsciem :)

hella, Domi793 lubią tę wiadomość

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi najwiecejWaga pokazała po tygodniu +5 na poczatku kwietniapo pobycie nad merzem...ale po 3 dniach zostało z tego 3...wiec i tak duzo jak na tydzien...

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zakaz <3. Ostatnio jak chciałam mu niespodziankę zrobić to wyszła sprawa z szyjka i nici. Staram się go inaczej zaspokajać ;-) Ale widać że tęskni... Mnie na szczęście nie ciągnie. Panowie z Afryki (+18) mi się już nie śnią ;-)

Ja osobiście to nie narzekam na siebie. Dres w domu czasami jest, ale zazwyczaj to leginsy. Jak gdzieś wychodzilismy to ja i tak leginsy nosilam, nienawidze jeansow ani materiałów jakichś typowo spodniowych, a w leginsach pupka się ładnie prezentuje przecież ;-) Cycki mam większe sporo, ale jak brzuch zaczął rosnąć to nie widać ich efektu.
    Makijażu nie robię bo nigdy nie robiłam, tylko since pod oczami maskuje lekko ;-) Pazury nadal nie maluję bo i tak zawsze po chwili zdrapywalo się bo za dużo robiłam. Włosy czyste obowiązkowo, nawet prostuje przód, zaplatam warkocz na bok i prostuje końcówki, bo nienawidze jak mi kedziorki odstaja.
    Ja 10kg na plus :-)

Dziś zaczęłam już ogarniac starą chatę i chyba wyploszylam lokatora, o którym nie wiedziałam. Wielki brązowy grubas na kilku nogach. Grr serce mi biło szybciej niż Wiktorii. Myślałam że ją krzykiem sparalizuje, ale widocznie nie usłyszała bo się wierci ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 12:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra, upieklam chleb, zrobilam mleko migdalowe, ogarnelam sie i ide do pracy bo myslalam ze dzis nic nie ma i popracuje sobie caly dzien w domu, ale zapomnialam o 3 spotkaniach i o tym ze mam masaz. a taki mialam plan ze pojde na orbitreka do parku w ciagu dnia na godzine.. no nic, lece, buzipa i do pozniej :)

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolaczam do niepodobajacych sie sobie...

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiłam że ciężko mnie z równowagi wyprowadzić, ale są pewne granice, bardzo mało sypiam od jakiegoś czasu, teraz w nocy wstaje co godzinę na siusiu, a to że mam zamknięty pokój to kurde muszę mieć jakąś prywatność ale to nie znaczy że śpię. Otóż (chyba niestety) mam bardzo dobry słuch, no i słyszałam jak teściowa rozmawia ze swoim synem, moim szwagrem na nasz temat, otóż dopytywał się jak mój mąż mógł zgubić telefon i co z remontem, a teściowa że nic nie wie bo ja się zamykam w pokoju i chyba śpię, no myślę sobie no ja pierd..e jak piszę o nas książkę niech do nas zadzwoni i się zapyta, a nie wypytuje o wszystko matkę, strasznie mnie to denerwuje, od pół roku nawet nie zadzwonią żeby zapytać się jak się czuję czy jak mała, ale plotkami to pierwszy się interesuje, czasami mam ochotę zapytać się go czy książkę piszę o nas. Jestem dzisiaj trochę rozdrażniona, ale to przez to pewnie, że zmarł tak nagle nasz kolegę, jest mi przykro, choć znałam go krócej niż mąż, bo jakieś 5 lat, ale przejęłam się tym :(

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na sor. Czekam na lekarke. Jest moja- kazalami czekac po ma porod. Tzn odbiera. Ale juz sie wkurzylam bo pielegniarka powiedziala ze w 27tc to czego ja sie spodziewam. Mowie ze zawsze cos czulam a teraz cisza. Nic. To powiedziala ze to nie wymaga przyjezdzania na sor. W dupie ja mam, czekam na lekarke.

amanina, Betty Boop lubią tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    Syha, mój mały też do leni należy, przez co różne schizy mam :P
    Wczoraj wieczorem zrobiłam kefir z truskawkami i mango i się tak rozszalał, że myślałam, że z brzucha mi wyskoczy. Może spróbuj lodów zjeść, troszkę czekolady i popić cola? Przepis mojego doktorka na rozruszanie dziecka.
    Co do wagi i wyglądu... to też mam masakrę. Nie akceptuje siebie wcale. Zdarza mi się ryczeć a jak mam stanąć u lekarza na wagę to mam traumę normalnie. Człowiek niby wiedział, że tycie jest w ciąży normalne ale jak już dotknęło to nie potrafię tego zaakceptować. Najbardziej się boję tego, że po ciąży nie schudnę i będę wielka i gruba

Nie klikne lubie to ale doskonale Cie rozumiem bo mam tak samo. Nie wiem co by mi humor poprawilo :-(

Probowalam juz wszystkiego i zaraz mi brzuch peknie od jedzenia :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 13:06

Asiasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa: w ogole olej jakies durne baby i siedz tam az przyjdzie Twoj lekarz!!

sabanek: nie no spoko, pupa w leginsach wyglada ladnie, ale tylko ladna pupa niestety ;P ja to zakladam tylko do cwiczen :P

:D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f2e31df0ff60.jpg

Truskaweczka83, sabanek, Penelope30 lubią tę wiadomość

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny są super bodziaki/spiochy/pół-śpiochy w pepco - nowa dostawa, leginsy po 6,99zł na dziewczynki z kokardką - są w gazetce pepco, ale te półbodziaki przesłodkie po 7,99 - kupiłam 3 pary - w truskawy, arbuzy i motylko czy coś ;)
    Sukieneczki nawet po 7,99 śliczne!
    Czapeczki w korony itd... po 4,99zł
    Kupiłam stanik, a przymierzyłam chyba 6 sztuk i wyszło że mam 80C, choć w to nie wierze za nic, bo jeśli to jest C to ja chyba 'F' bym chciała mieć :), w B też się mieszcze ale jakoś wyłupiaście to wygląda, wiec to C wziełam w końcu :)
    Na allegro kupiłam niby bezszwowe i bez fiszbin - cycki - flaki, lepiej już bez wyglądam, i w cale nie wygodne

Mała kopneła tylko raz jak jej bodziaki wybierałam od wczoraj!
    Ja jej dam - leniwiec jeden!

sabanek lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • snoopy29 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    penelope 30 , zdaje się , ze ty kupiłaś łóżeczko u tego sprzedawcy...tak się składa , ze ja też w lutym , 3 m-ce czekania i dupa , szarpię się z tą pania i końca nie widać , radzę ci żebyć i ty zaczęła się już szarpać , bo ostatnio same negatywy, a baba krętacz..:(
    http://allegro.pl/show_user.php?uid=16071323

Przekaż 1% podatku Alicji Kwiatek
    Fundacja Pomocy Dzieciom "Zdążyć z pomocą"
    KRS 0000037904
    Informacje szczegółowe 1%- 8646 Kwiatek Alicja
    http://serce.sp4lubartow.pl/?page_id=231
    16udol2avxtdkop9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oLena31 wrote:
    Karola to ja teraz łączę się z Tobą w bólu, bo mam do Ciebie z Ostródy niedaleko, ale też właściwie uziemiona jestem przy domu… Ja myślę, że Leosiek to będzie taki puszek okruszek jak Adela (ona urodziła się w 39t5d z wagą 2950g, a jak wychodziliśmy to miała 2750g), nawet na tym pomiarze był tydzień młodszy wg wagi… Ale dobrze, że mówisz, że to w normie, bo oczywiście w domu dodatkowo mnie nakręcili, że powinnam znaleźć dietę na przyrost wagi dziecka ;)
    No widzisz kurde jedna lezy druga lezy a tak to bym mlodego spakowala i do Ostródy przyjechala. Musze tsh zrobic a nie mam jak do szpitala jechac. Czekam az siostra zacznie druga zmiane i wtedy pojedzie ze mna.

• monika454 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syha, nie przejmuj się pielęgniarkami! poczekaj na swoją lekarkę! Koleżanka kiedyś na IP pojechała bo też dziecka nie czuła 2 dni i ją tam zjebali czemu tak późno przyjechała. będę jak mantrę powtarzać chyba słowa swojego lekarza:
    "Lepiej pojechać na IP o 1 raz za dużo niż o 1 raz za mało!"

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
‹‹ 1268 1269 1270 1271 1272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ