X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja mam pytanie do dziewczyn które się kochają z mężami. Jak macie taki porządny orgazm to później duże są skurcze i dziecko kopie czy coś? Ja nadal się boję cokolwiek robić choć lekarz powiedział że nie ma już przeciwwskazań. Od grudnia u mnie celibat a sny swoje robią. Mąż też niby rozumie, ale co jakiś czas narzeka. Dobrze że ciąża nie trwa dłużej.

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas tez kiepsko a jak juz to sie czuje jak cnotka niewydymka przepraszam za okreslenie ale moj maz ostrozny
    Syha ja tez nie mialam nigdy podstaw do podejrzen i mam super meza ale zycie jest zycie moj brzuch zlowrogo brzmi a zoladek to mam gdzies pod zebrami po prawej stronie hihi☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje ze jak mi zdejma szew to jeszcze porod sie nie zacznie a lekarz pozwoli <3 na wywolanie podzialac :P chcialabym zobaczyc jak to jest w ciazy. Chociaz nie wiem jak bede sie czula pod koniec i czy dalej bede miala ochote ale w tej chwili nastawiam sie na taka opcje ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    No właśnie ja mam pytanie do dziewczyn które się kochają z mężami. Jak macie taki porządny orgazm to później duże są skurcze i dziecko kopie czy coś? Ja nadal się boję cokolwiek robić choć lekarz powiedział że nie ma już przeciwwskazań. Od grudnia u mnie celibat a sny swoje robią. Mąż też niby rozumie, ale co jakiś czas narzeka. Dobrze że ciąża nie trwa dłużej.

hej :)
    u nas seks ma miejsce bez zadnych przeciwwskazan od poczatku ciazy (tak 2-3 razy w tyg). nic sie po seksie nie dzieje - organizm reaguje jak bez ciazy ;) dziecko ponoc orgazm odczuwa jak bujanie takie leciutkie, wiec powinno byc zadowolone :)
    moj lekarz na kazdej wizycie podkresla ze mamy wspolzyc i sie dobrze bawic, bo zrelaksowana mama to tez zrelaksowane dziecko, takze na zdrowie!:)
    moze byc Ci tylko wygodniej w innych pozycjach niz przed ciaza, wiec sie nie zraz od razu, tylko sobie poszukaj jak Ci jest lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 10:41

Penelope30, kaarolaa, Asiasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha, no i mysle ze jednak duze znaczenie ma Twoje nastawienie. jak bedziesz sie mocno stresowac i spinac, to pewnie potem bedzie bolalo albo w ogole bedzie nieprzyjemnie.. wiec sugeruje na luzaku i zapomnij o brzuchu na ten czas a nic mu sie nie stanie:)

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My serduszkujemy, choc nie tak czesto jak przed ciaza. Wczoraj tez mielismy zblizenie, maz troche ma obawy i zawsze pyta czy cos nie narobimy zlego.. :) Zauwazylam jedynie, ze w czasie ciazy orgazm jest dluzszy:)

Penelope30 lubi tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Długo mnie tu nie było (Pigułka, Cherry Lady, dzięki za troskę :)). Trzy tygodnie temu byłam na wizycie, wszystko ok z małym, szyjka wporzo, długa zamknięta, twarda, łożysko się podniosło i gicior, a tu dwa dni po wizycie znowu plamienie nie wiadomo skąd. Jako że od 4 tygodni u rodziców jestem, wynalazłam jakiegoś polecanego doktorka z Olsztyna (ze szpitala miejskiego) i poszłam na kolejną wizytę (po konsultacji z moim prowadzącym). No i nic nie wyszło - wszystko ok, zamknięte, łożysko całe, nie odkleja się, krwiaków nie ma, nawet nadżerki widocznej brak. Dostałam bana na podróże i nakaz oszczędzania się (dlatego kolejny tydzień leżakujemy z małą u moich rodziców). Plamienie trwało 8 dni (a dziś jeszcze delikatny ślad) i ja już nie wiem, o co chodzi. A mały, oprócz tego, że jest rzeczywiście mały (w 25tc ważył wg pomiarów 648g), ma się świetnie - kopie w najlepsze, czyli nic mu tam złego się nie dzieje raczej.
    Do tego dopadł mnie jakiś ciążowy dół, że kuna inne dziewczyny latają i skaczą w ciąży (patrz Amanina :P :)), a ja kurdę niepełnosprawny placek, co się schylę to coś. I że wyglądam gównianie i że czuję się gównianie, i że mąż nawet się wypięknia, a ja taka jakaś sierotka ciągle w tym samym dresie, bo mi szkoda kasy na nowy, no i tak o…
    Dobrze, że przy małej mama mi pomaga, bo nie wiem co by to było bez niej...

amanina, _cherryLady lubią tę wiadomość

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co na to wszytko ide dziecku ugotowac ogórkowa:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 11:58

marcianka86
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez jest seks normalnie, czesem 3 razy w tygodniu, a czasem raz na 3 tygodnie ;-) zalezy od checi.
    Po orgazmie mam przez chwile twardy brzuch, chyba przez te skurcze, ale nic nie boli, po wszystkim dzidzia zawsze spokojna i sie nie rusza, pewnie wypujana i spi :-)
    U mnie jest wazne zebym w trakcie nie myslala o ciazy bo czar pryska, ogolnie jest mi nawet lepiej bo piersi mam duzo bardziej czule na dotyk i wieksze to kompleksy odchodza.

amanina lubi tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oLena dobrze że wszystko ok. Mój dzidziuś też raczej mniejszy ale nie wiem ile teraz ma. Wizytę mam 11tego ale raczej bez USG. Nie przejmuj się tak, my chyba teraz w większości to leżymy i marudzimy. Ja na pewno.

oLena31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena a ja co mam powiedzieć, chetnie bym gdzies wyszla, ubrala sie jak czlowiek. A tu dupa. Tez latam w jednym dresie bo po co mam sie stroic.

oLena31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena a co do wagi dziecka to ja rodzilam Marcela w 24+3 czyli niby ten 25 tc ale lekarze mowia 24 i maly wazyl 650g i mowili ze jest duzo bo maja znacznie wiecej ktore w tym tyg nawet 600g nie waza.

oLena31, Penelope30 lubią tę wiadomość

• oLena31 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do gadania ludzi, to nie ma co słuchać, mi też się wydawało, że w pierwszej ciąży mąż marzył o synu, może i tak nawet było, ale jak się mała urodziła, to powiedział , cytuję, "dziewczynki też są fajne" i cieszył się jak głupi (miał jakąś euforię przez pierwsze 2 tygodnie, potem mu przeszło). Teraz mówił, że jakby miała być druga dziewczynka też by się cieszył tak samo bardzo (bo dziewczynki są fajne ;)) i nawet twierdził, że pewnie będzie, a tu patrz psikus i chłopiec. Ja to nawet chyba za bardzo chciałam dziewczynkę drugą i już się chyba nastawiłam , może nawet lekko rozczarowałam, ale teraz też się cieszę bardzo z Leosia.

U nas, jako że nie ma problemu z płcią ("ooo druga dziewczynka, nie martw się trzeci będzie chłopak"), wszyscy skupiają się na imieniu. Oczywiście nikomu nie podoba się Leon (najbardziej chyba szwagierce, która co spotkanie proponuje jakieś nowe "rozwiązanie"). A ostatnio jak powiedziałam, że będzie Leon Jan, to każdy mówił "a może Jan Leon". Ale ja się uparłam i będzie Leosiek i koniec kropka. Dziś mówiłam swojej córci, żeby powiedziała coś do Leosia, to ona (2 latka) przysunęła się do brzucha i mówi "Leeeeloś", no tak mnie to rozczuliło :) Pewnie jeszcze nie rozumie, że Leloś to nie brzuch, tylko dzidzia (pokazuję jej animacje dzieci w brzuszku, ale pewnie niewiele z tego kuma), ale i tak super to wygląda. A Lelosiek oczywiście odpowiada na jej zaczepki kopniakami. Raz nawet przyłożyłam małej rączkę do brzucha jak kopał, to aż się zdziwiła, że coś ją z mamy brzucha uderzyło ;)

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oLena! dobrze ze z malym wszystko w porzadeczku :) i calkiem sporawy jest chyba? 650 gram prawie to juz tak konkretnie .. ciekawe ile Gruby wazy :)

co do wygladu to ja tez mialam kryzys i to ogromny na samym poczatku ciazy i trwal bardzo dlugo. teraz jest raz lepiej raz gorzej (gorzej to jest jak mi sie woda zatrzyma i czuje sie jak przed okresem - jak napuchnięty bąk).
    ale generalnie nawet jak siedze w domu, to sie ogarniam rano - maluje lekko, przebieram z dresow w normalne ciuchy, maluje paznokcie, mi to pomaga na samopoczucie (wiecie.. wlosy czyste i te sprawy;)) i jakos tak latwiej sie zyje ;) najgorzej jak bym lazila w powyciaganym i poplamionym dresie z koltunem zamiast wlosow ;)

oLena31, Domi793 lubią tę wiadomość

• oLena31 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to ja teraz łączę się z Tobą w bólu, bo mam do Ciebie z Ostródy niedaleko, ale też właściwie uziemiona jestem przy domu… Ja myślę, że Leosiek to będzie taki puszek okruszek jak Adela (ona urodziła się w 39t5d z wagą 2950g, a jak wychodziliśmy to miała 2750g), nawet na tym pomiarze był tydzień młodszy wg wagi… Ale dobrze, że mówisz, że to w normie, bo oczywiście w domu dodatkowo mnie nakręcili, że powinnam znaleźć dietę na przyrost wagi dziecka ;)

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amanina, kurczę, ja wiem, że wszystkie my babeczki mamy jakieś swoje kompleksy i takie tam zjazdy emocjonalno-estetyczne, ale Ty to już dziewczyno grzeszysz takim gadaniem, że niby się sobie nie podobasz od czasu do czasu :P No taka laska, jak Ty? A feee :P

SyHa85, opóźniona lubią tę wiadomość

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oLena31 wrote:
    Amanina, kurczę, ja wiem, że wszystkie my babeczki mamy jakieś swoje kompleksy i takie tam zjazdy emocjonalno-estetyczne, ale Ty to już dziewczyno grzeszysz takim gadaniem, że niby się sobie nie podobasz od czasu do czasu :P No taka laska, jak Ty? A feee :P

mam CELLULIT NA DUPIE I NA UDACH - po prostu wyszedł w jakis zatrwazajacych ilosciach, mam 7 CM WIECEJ W BIODRACH i jestem BLADA JAK SCIANA a do tego mam BOCZKI, ktorych nigdy nie mialam i ktore mnie doprowdzaja do szalu.
    wiec tak, nie podobam sie sobie :P

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez staram sie wygladac jakos, choc przesiaduje w domku. Zawsze lekko umalowana, wloski swiezo umyte itp. Po wczorajszym serduszkowaniu fajnie sie dzis czuje, taka zrelaksowana bym powiedziala hihi:)
    Ale czasem czuje sie ociezale, jednak plus 10 kg (a moze juz nawet troche wiecej) robi swoje, czuje sie wieksza i ociezala no i mam problem juz pomalowac paznokcie w stopach..

amanina lubi tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja waga dziś pokazała 1,5 kg więcej niż w niedzielę :/ A tak się cieszyłam, że ostatnio przez tydzień 0,5kg. Dajcie spokój, ja do 100kg dociągne :( Niewiele mi brakuje....

A mały co się nie ruszał to się nie rusza :( Kawy już dostał i nic kuźwa.

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    A moja waga dziś pokazała 1,5 kg więcej niż w niedzielę :/ A tak się cieszyłam, że ostatnio przez tydzień 0,5kg. Dajcie spokój, ja do 100kg dociągne :( Niewiele mi brakuje....

A mały co się nie ruszał to się nie rusza :( Kawy już dostał i nic kuźwa.

dziołcha, ja mialam raz tak ze w 3 dni mi przybylo 2 kg i tez sie zestresowalam, ale to byla woda, bo po kilku kolejnych dniach waga pokazala kilogram mniej.
    to jest mega frustrujace ale pociesze sie, ze to pewnie po prostu obrzeki a nie zwaly tluszczu ;))) <3

Mały może spi? daj mu czas do wieczora na spokojnie :)

karkam83 lubi tę wiadomość

‹‹ 1267 1268 1269 1270 1271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ