X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie przygotowania dziecka na rodzenstwo..
    Moja corka ma jiz 10 lat, wiec duza dziewczynka. Jej jako pierwszej powiedzialam ze jestem w ciazy, bo tak sie umowilysmy:) Caly ten czas chodzi i mnie ciagle dotyka i glaszcze po brzuszku, mowi do brzuszka, co chwile pyta czy dobrze sie czuje, czy mi cos przyniesc. Jest bardzo pomocna i zaangazowana. Cieszy mnie to bardzo, wiem ze bedzie pomocna jak juz Alexik sie urodzi:) Oczywiscie ja ja tez co chwile przytulam i mowie ze kocham i wogole, zeby nie czula sie zazdrosna.. Mysle ze taka duza roznica miedzy dziecmi jest tez bardzo fajna:)

Gilis, Ninka0111 lubią tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Gilis a w jakim wieku jest twoj synek?
    Moja ma 4 latka prawie wiec chyba jest na tyle duza zeby juz cos kumac
    Dziewczyny ale sie wstydu najadlam co ze mnie za matka mowie wam niech mi glowe zetna zarejestrowalam mala do dentysty bo zapytalam czy moge i powiedzialan ze ma 4 latka i nigdy nie byla a tu sie okazalo ze juz dawno powinnam z nia pojsc mowie wam prawde nie wiedzialam taki wstyd myslalam ze to w przedszkolu maja przeglady czy cus oj ale to zadne usprawiedliwienie dla mnie tak mi glupio i wstyd
    Mój tez cztery. Ja byłam ze swoim rok mu, paszcze otworzył ale jakby miał mu coś robić to musieliby go związać :)

Ninka0111 lubi tę wiadomość

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki krwi: hemoglobina ładnie urosła do 12,5.

Krzywa cukrowa też chyba ładnie:
    na czczo 84,2
    po 1h 133,4
    po 2h 115,2

O tym masowaniu krocza coś też czytałam ostatnio. Byłyby efekty po tak krótkiej "terapii"? Bałabym się wcześniej masować, żeby mi porodu nie wywołało ;)

SyHa85, kaarolaa, hella, Penelope30, _cherryLady lubią tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    no wlasnie ja sie sklaniam ku masowaniu. jesli ma to jakos pomoc ochronic to krocze.. a zaangazowanie meza to dobra rzecz jest, niech sie w koncu do czegos przyda ;)

Ja też jestem za masowaniem, jednak już widzę minę mojego męża jak mu to zaproponuje :P

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabanek, ale jak mialoby wywolac? :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi Kornel skacze w brzuchu. Caly mi sie trzęsie, ale on na dole caly czas siedzi, rzadko kiedy kopie na wysokosci pepka a powyżej to juz w ogole.

Penelope30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Sabanek, ale jak mialoby wywolac? :O

Ja schizuję :( Zawsze to grzebanie łapkami na dole, coś tam do pochwy się jednak wkłada te paluszki, żeby dobrze wymasować, a ja wolę nie tykać. Pod koniec ciąży pomyślę, ale serio miesiąc wystarczy, żeby to dało efekty?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do masowania to ja jestem za oczywiście jesli lekarz pozwoli to bede stosowala moze akurat uchronie sie przed popekaniem.

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja raczej nie bede domagac sie szczegolnej ochrony przed nacieciem. Juz kilka osob mi powiedzialo zeby sie szczegolnie nie bac bo to pomaga urodzic. A przy odpowiedniej pjelegnacji goi sie szybko, pekniecie za to potrafi jeszcze dlugo bolec. Sasiadka rodzila w zeszlym roku i wczoraj mowila ze jak ja tylko wiezli na porodowke to darla sie ze maja odrazu nacinac a nie czekac :-) mysle ze jesli uda sie bez nacinania to super ale jesli beda chcieli naciac to nie bede protestowac ani przez chwile. Ale co bedzie to czas zweryfikuje :-)

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Ja schizuję :( Zawsze to grzebanie łapkami na dole, coś tam do pochwy się jednak wkłada te paluszki, żeby dobrze wymasować, a ja wolę nie tykać. Pod koniec ciąży pomyślę, ale serio miesiąc wystarczy, żeby to dało efekty?

a seks jak uprawiasz? tez "cos" wsadzasz i masuje ;)
    no mysle, ze jak nic sie zlego nie dzieje to spokojnie mozna masowac :)

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam nacinane krocze podczas skurczu. Wprawdzie czulam pozniej szycie, ale szybciutko sie zagoilo:)

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    a seks jak uprawiasz? tez "cos" wsadzasz i masuje ;)
    no mysle, ze jak nic sie zlego nie dzieje to spokojnie mozna masowac :)

No właśnie nie uprawiam, bo nie mogę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do nacinania to jak bedzie zagrozenie peknieciem to wiadomo ze niech tna, klocic sie nie bede ;)ale zastanawiam sie czy to masowanie pozwoli uniknac i ciecia i pekniecia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    No właśnie nie uprawiam, bo nie mogę ;)

aaaa.. no to bym skonsultowala z lekarzem ewentualne masowanka :) a Twoj suwaczek mowi ze masz dzisiaj studniowke, gratulacje!!:)

sabanek lubi tę wiadomość

• malika89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Powiem wam ze wspolczuje z tymi problemami ze snem. Mnie tylko sikanie w nocy budzi, ale i tak po wc w pol minuty zasypiam. 0 jakichs boli czy bezsennosci :) malo tego, moj mowi ze w ciazy mam taki sen, ze rakiety by mnie nie wybudziły :)

Mnie nawet pęcherz oszczędza i przesypiam całą noc :)
    Czasem jak zmienię bok, to Maly zacznie kopać, ale i on się ułoży i śpimy dalej :)

_cherryLady lubi tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Mariolki :)

Witam po 2 dniach umierania z powodu bólu głowy. Już miałam w planie odciąć ją nożem do masła. Ani woda, ani spacery ani spanie ani kawa nie pomagało. Dramat w 3 aktach poprostu aż mnie na wymioty brało.

Wczoraj też byłam na glukozie. Jak dla mnie pikuś :)
    Cukry mam takie o : 86, po godzinie 110, po 2 107 :)

Viola gratulacje zaręczyn !!! Az mi się moje przypomniały a tu zaraz rok minie ahhhhh

Zakupy w Lidlu poczyniłam również po zażyciu 2 apapów i wypiciu kawy jakoś dałam radę. Pojechalismy ok 13 musieliśmy zwiedzić aż 2 żeby kupić to co było zamierzone :)

Tęśkniłam za wami :*

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Witam w piatek piateczek piatunio. Ide sadzic kolejna porcje truskawek. Jak urosna to bede sie niemi obzerac do nieprzytomnosci :-)
    A i maz wrocil wiec jego zagonie do plytkowania :-) zapowiada sie piekny dzien :-)

My w zeszłym roku kupiliśmy dwa krzaczki poziomek. W tym roku jest ich już 6 :) Zanim Syn urośnie to będzie pokaźne poletko poziomkowe :)

dqpr3e5ekt0iowfy.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    My w zeszłym roku kupiliśmy dwa krzaczki poziomek. W tym roku jest ich już 6 :) Zanim Syn urośnie to będzie pokaźne poletko poziomkowe :)
    My kupilismy troche wiecej bo 100 sadzonek wiec dziele prace zeby nie przesadzic. Mysle ze chyba nawet dokupimy :-) musimy jakos zagospodarowac dzialke pow. 3600mkw.

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    My kupilismy troche wiecej bo 100 sadzonek wiec dziele prace zeby nie przesadzic. Mysle ze chyba nawet dokupimy :-) musimy jakos zagospodarowac dzialke pow. 3600mkw.
    Oo to faktycznie, spory kawalek :) my mamy sad wielkości 150 mkw i po części jest zagospodarowana :)

dqpr3e5ekt0iowfy.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis poszłam do ogródka zeby przystrzyc trawę koło rabatki kwiatów i myślałam ze padnę. Gorąco jak skurczy piorun! Wogole mi dziś się kilka razy słabo robilo. Nawet prosiłam mojego zeby ze mną poszedł do ośrodka ale sie na mnie wypial.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
‹‹ 1284 1285 1286 1287 1288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ