WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEj aj ta Waga ja juz na nia nie wchodze;P

marcianka86
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syha siemie lniane jest na to super:-)

SyHa85 lubi tę wiadomość

marcianka86
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój starszy wie, że będzie miał brata, pochwalił się w przedszkolu, że mama jest gruba zanim było widać :/ panie śmiały się że nie sprecyzował dlaczego gruba. Jak dam mu buziaka on daje mi w brzuch. Jak ma dwa ciastka, orzechy czy cokolwiek bierze z łakoci jedno daje dla mamy jedno dla siebie a kolejne pilnuje żebym zjadła dla dzidziusia :) i pyta czy mu smakowało.
    Najgorzej, jak widział, że napiłam się fanty, a jemu mówimy, że to niezdrowe dla dzieci to zapytał czemu daje to dzidziusiowi... Żebyście widziały jego minę jak mnie upominał :)
    I ostatnio w sklepie przytargał bodziaki, pokazał nam co znalazł i stwierdził, że idzie z mimi do kasy. Jest wesoło ogólnie. Ale nie łudzę się, że potem będzie tak dalej. Będzie zazdrosny o karmienie i branie na ręce bo jest strasznym pieszczochem.
    Ja to przeżywam, że pójdę do porodu, a bidulek bez mamy te kilka dni zostanie :)

amanina, _cherryLady, Ninka0111, Ania_1986, Domi793, malika89, Betty Boop lubią tę wiadomość

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grubaskokuleczki drogie, mam pytanie z serii intymnych ;)

czy zamierzacie ten miesiac, poltora przed terminem porodu zaczac sobie robic masaz krocza? podobniez pomaga na jego nienacinanie pozniej (ale nie wiem no bo przeciez ani nie rodzilam ani nie masowalam ;P).

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w piatek piateczek piatunio. Ide sadzic kolejna porcje truskawek. Jak urosna to bede sie niemi obzerac do nieprzytomnosci :-)
    A i maz wrocil wiec jego zagonie do plytkowania :-) zapowiada sie piekny dzien :-)

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Mi jedyna rzecz ktora troche przeszkadza w spaniu to jest bol bioder a jak juz sie poloze na plecach to bol kosci ogonowej. Tak jakby biodra i ta kosc mi sie odgniataly...

Mi ból bioder też towarzyszy a na plecach spać nie mogę bo mała zaraz się wścieka.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Grubaskokuleczki drogie, mam pytanie z serii intymnych ;)

czy zamierzacie ten miesiac, poltora przed terminem porodu zaczac sobie robic masaz krocza? podobniez pomaga na jego nienacinanie pozniej (ale nie wiem no bo przeciez ani nie rodzilam ani nie masowalam ;P).
    Też jestem ciekawa bo opinie są różne :)

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilis a w jakim wieku jest twoj synek?
    Moja ma 4 latka prawie wiec chyba jest na tyle duza zeby juz cos kumac
    Dziewczyny ale sie wstydu najadlam co ze mnie za matka mowie wam niech mi glowe zetna zarejestrowalam mala do dentysty bo zapytalam czy moge i powiedzialan ze ma 4 latka i nigdy nie byla a tu sie okazalo ze juz dawno powinnam z nia pojsc mowie wam prawde nie wiedzialam taki wstyd myslalam ze to w przedszkolu maja przeglady czy cus oj ale to zadne usprawiedliwienie dla mnie tak mi glupio i wstyd

hchyw1d370r6axb9.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie bede masowac. W pierwszej ciazy tez nie masowalam, nacieli i trudno, nie wiem nawet czy mam tam jakis slad po tym. Polozne na szkole rodzenia mowily czym, jak i od kiedy masowac ale jakos sie balam tam grzebac ;-)

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie masaz szyjki tylko krocza! No ta skora rozumiem przy wejsciu?

• pigułka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amanina ja się zastanawiam, chyba będę masować. Porozmawiam jeszcze z lekarzem co i jak. Mój mąż się zaoferował w pomocy i co jakiś czas się pyta, kiedy się będziemy masować :P

amanina, kaarolaa, SyHa85, malika89 lubią tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to ten kawalek skory miedzy pochwa a odbytem, mimo wszystko nic tam wolalam nie ruszac i przy tym zostane yez tym razem ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 11:32

amanina lubi tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amanina ja coraz bardziej jestem za tym zeby masować, ale jeszcze zobaczę co położna powie na szkole rodzenia. Osobiście wolałabym uniknąć nacinania.

amanina, Nelk lubią tę wiadomość

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie ja sie sklaniam ku masowaniu. jesli ma to jakos pomoc ochronic to krocze.. a zaangazowanie meza to dobra rzecz jest, niech sie w koncu do czegos przyda ;)

pigułka, Aśka_gdańsk lubią tę wiadomość

• monika454 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Ja będę (chcę) masować krocze, ponieważ chcę rodzić bez nacięcia a z tego co 1 położna na warsztatach mówiła taki porób różni się troszkę od tradycyjnego. Zastanawiam się nawet nad zakupem anniball, tylko nie ma jeszcze badań co się dzieje kilka lat po jego zastosowaniu. Tak czy inaczej jeśli nie ma się infekcji to spokojnie można masować od 36-37t.c.

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie polozne zachwalaly ogolnie i mowily, ze to dobra rzecz i ze nawet jak naciecia sie nie uniknie to chociaz obrzek moze byc mniejszy, takze jak ktos sie nie boi i da radeto warto jak najbardziej

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika a czum sie rozni taki porod?

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przyzwyczajenia rodzeństwa to u mnie tą role spełnia siostrzeniec jest do mnie bardzo przywiązany i juz go przygotowujemy na to ze niedługo będzie z nami Maja. On ma 5 lat i juz sporo rozumie. Ostatnio się kłócił z moja siostrą ze mam chłopca w brzuszku i powiedział " ciocia Ania ma dwóch synków, mnie i tego w brzuszku" :)

kaarolaa, Ninka0111 lubią tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:
    Monika a czum sie rozni taki porod?

Nam położna tłumaczyła, że rodzi się wolniej ponieważ nie prze się na skurczach partych tylko dziecko wychodzi samą siłą skurczy, wówczas jest mniejszy nacisk ale trwa dłużej. Czy taka praktyka jest we wszystkich szpitalach to nie wiem. Mówiła na swojej podstawie i szpitala w którym pracuje i gdzie odbiera się 7500 porodów rocznie. Niestety bardzo dużo zalezy od położnej na jaką trafimy. Ale masaż krocza pomaga się do tego przygotować. Ponoć. Taka teoria a jak będzie w praktyce...?

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha. To u mnie w szpitalu chyba niestety tego nie stosuja bo ogolnie mowia, ze staraja sie chronic krocze i jak nie trzeba to nie nacinaja ale przec kaza na skorczach normalnie, wiec nie wiem jak to z tym jest, moze faktycznie zalezy to tez od poloznej prowadzacej porod. Zreszta jak wtedy rodzi sie wolniej, to nie wiem czy bym chciala, u mnie parcie otak trwalo dlugo i mlodemu juz tetno spadalo i urodzil sie dosc siny... ale niby takie parcie jak opisujesz jest lepsze dla dziecka, sama juz nie wiem wlasciwie, zalezy od przebiegu porodu pewnie. Dla mnie to naciecie to ogolnie nic zlego wiec na sile tez sie nie chce bronic przed nim, boje sie, ze jak nie natna to popekam a to jest zdecydowanie mniej przyjemne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 12:11

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
‹‹ 1283 1284 1285 1286 1287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ