Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój starszy wie, że będzie miał brata, pochwalił się w przedszkolu, że mama jest gruba zanim było widać
panie śmiały się że nie sprecyzował dlaczego gruba. Jak dam mu buziaka on daje mi w brzuch. Jak ma dwa ciastka, orzechy czy cokolwiek bierze z łakoci jedno daje dla mamy jedno dla siebie a kolejne pilnuje żebym zjadła dla dzidziusia
i pyta czy mu smakowało.
Najgorzej, jak widział, że napiłam się fanty, a jemu mówimy, że to niezdrowe dla dzieci to zapytał czemu daje to dzidziusiowi... Żebyście widziały jego minę jak mnie upominał
I ostatnio w sklepie przytargał bodziaki, pokazał nam co znalazł i stwierdził, że idzie z mimi do kasy. Jest wesoło ogólnie. Ale nie łudzę się, że potem będzie tak dalej. Będzie zazdrosny o karmienie i branie na ręce bo jest strasznym pieszczochem.
Ja to przeżywam, że pójdę do porodu, a bidulek bez mamy te kilka dni zostanieamanina, _cherryLady, Ninka0111, Ania_1986, Domi793, malika89, Betty Boop lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGrubaskokuleczki drogie, mam pytanie z serii intymnych
czy zamierzacie ten miesiac, poltora przed terminem porodu zaczac sobie robic masaz krocza? podobniez pomaga na jego nienacinanie pozniej (ale nie wiem no bo przeciez ani nie rodzilam ani nie masowalam ;P). -
Witam w piatek piateczek piatunio. Ide sadzic kolejna porcje truskawek. Jak urosna to bede sie niemi obzerac do nieprzytomnosci
A i maz wrocil wiec jego zagonie do plytkowaniazapowiada sie piekny dzien
Alicja- nasza księżniczkaur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
kaarolaa wrote:Mi jedyna rzecz ktora troche przeszkadza w spaniu to jest bol bioder a jak juz sie poloze na plecach to bol kosci ogonowej. Tak jakby biodra i ta kosc mi sie odgniataly...
Mi ból bioder też towarzyszy a na plecach spać nie mogę bo mała zaraz się wścieka. -
amanina wrote:Grubaskokuleczki drogie, mam pytanie z serii intymnych
czy zamierzacie ten miesiac, poltora przed terminem porodu zaczac sobie robic masaz krocza? podobniez pomaga na jego nienacinanie pozniej (ale nie wiem no bo przeciez ani nie rodzilam ani nie masowalam ;P).Nasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
Gilis a w jakim wieku jest twoj synek?
Moja ma 4 latka prawie wiec chyba jest na tyle duza zeby juz cos kumac
Dziewczyny ale sie wstydu najadlam co ze mnie za matka mowie wam niech mi glowe zetna zarejestrowalam mala do dentysty bo zapytalam czy moge i powiedzialan ze ma 4 latka i nigdy nie byla a tu sie okazalo ze juz dawno powinnam z nia pojsc mowie wam prawde nie wiedzialam taki wstyd myslalam ze to w przedszkolu maja przeglady czy cus oj ale to zadne usprawiedliwienie dla mnie tak mi glupio i wstyd -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry:)
Ja będę (chcę) masować krocze, ponieważ chcę rodzić bez nacięcia a z tego co 1 położna na warsztatach mówiła taki porób różni się troszkę od tradycyjnego. Zastanawiam się nawet nad zakupem anniball, tylko nie ma jeszcze badań co się dzieje kilka lat po jego zastosowaniu. Tak czy inaczej jeśli nie ma się infekcji to spokojnie można masować od 36-37t.c.
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
Co do przyzwyczajenia rodzeństwa to u mnie tą role spełnia siostrzeniec jest do mnie bardzo przywiązany i juz go przygotowujemy na to ze niedługo będzie z nami Maja. On ma 5 lat i juz sporo rozumie. Ostatnio się kłócił z moja siostrą ze mam chłopca w brzuszku i powiedział " ciocia Ania ma dwóch synków, mnie i tego w brzuszku"
kaarolaa, Ninka0111 lubią tę wiadomość
-
aniab91 wrote:Monika a czum sie rozni taki porod?
Nam położna tłumaczyła, że rodzi się wolniej ponieważ nie prze się na skurczach partych tylko dziecko wychodzi samą siłą skurczy, wówczas jest mniejszy nacisk ale trwa dłużej. Czy taka praktyka jest we wszystkich szpitalach to nie wiem. Mówiła na swojej podstawie i szpitala w którym pracuje i gdzie odbiera się 7500 porodów rocznie. Niestety bardzo dużo zalezy od położnej na jaką trafimy. Ale masaż krocza pomaga się do tego przygotować. Ponoć. Taka teoria a jak będzie w praktyce...?
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
Aha. To u mnie w szpitalu chyba niestety tego nie stosuja bo ogolnie mowia, ze staraja sie chronic krocze i jak nie trzeba to nie nacinaja ale przec kaza na skorczach normalnie, wiec nie wiem jak to z tym jest, moze faktycznie zalezy to tez od poloznej prowadzacej porod. Zreszta jak wtedy rodzi sie wolniej, to nie wiem czy bym chciala, u mnie parcie otak trwalo dlugo i mlodemu juz tetno spadalo i urodzil sie dosc siny... ale niby takie parcie jak opisujesz jest lepsze dla dziecka, sama juz nie wiem wlasciwie, zalezy od przebiegu porodu pewnie. Dla mnie to naciecie to ogolnie nic zlego wiec na sile tez sie nie chce bronic przed nim, boje sie, ze jak nie natna to popekam a to jest zdecydowanie mniej przyjemne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 12:11