WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Dziś slyszałam, że zapowiada się upalne lato :)
    Super ale bede zdychac. Nie lubie upalow nawet bez ciazy a co dopiero w ciazy...

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z długim rękawem kupuję od 62.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z rana. Ze spania już chyba nici, mecze się od 4.
    W lidlu nie byłam, ale K wracając z pracy wstąpił i też już mam termometr :-D
    Dziewczyny Was też tak swedzi skóra głowy? Ja już szału dostaje, lupiezu nie mam na bank... Brzuch to rozumiem, sama czasami się podrapie...
    Miłego dnia. Udanych wizyt :-)

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie swedzi mnie czasem skora na nogach ale. Ide i sie drapie jak brudas jakis :P za to zauwazylam ze mam strasznie tlusta skore na nosie!! Wszedzie normalna a nos tlusty. Bez ciazy byl normalny. Ah te hormony :)

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już po wypiciu glukozy. Paskudztwo , najpierw wydawało mi się ok a po chwili mnie zemdlilo . Jeszcze 2 godz siedzenia..

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do upałów to mnie znowu nie przeszkadzają, mam nadzieję ze dobrze zniesiemy te nasze big brzuchy w taką pogodę

_cherryLady lubi tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)

Ja juz po sniadanku. We wtorek ide na glukoze i wiecie co mnie martwi? jak ja bez jedzenia tyle wytrzymam. Otwarte od 8 a o tej godzinie ja juz dawno po sniadaniu :/ No ale jakos bede musiala dac rade.

Ja od 2 dni znowu analizuje wózki hehe Niby mialam wybrany od początku ale stwierdzilam,ze nie chce na wózek wydac 4500 i chyba zdecydowalismy sie na Baby Jogger City Mini GT. W weekend zamierzam obczaic go na żywo w sklepie. Amanina Ty kupilas baby joggera no nie? tylko nie wiem czy tego mini czy elite?

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie spie od 7. Ogolnie sie wyspałam bo maly byl grzeczny. Jutro jade na urodziny do chrzesnicy. Impreza na dzialce będzie, pogoda zapowiada sie fajna to i Marceli sie wyszaleje i ja moze buzie opale :)

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Wlasnie swedzi mnie czasem skora na nogach ale. Ide i sie drapie jak brudas jakis :P za to zauwazylam ze mam strasznie tlusta skore na nosie!! Wszedzie normalna a nos tlusty. Bez ciazy byl normalny. Ah te hormony :)

Ja jestem cała tłusta :D Powiem Wam, że dzisiaj u rodziców przyjrzałam sie sobie nago przy innym świetle w innym lustrze. Mój Panie cellulit masakra :( Chyba papierem ściernym zacznę go traktować bo już to co mam nie pomaga :P I rozstępy od bioder po łydki prawie. To tam te cholerne kg ida grrrr

A tak w ogóle wstawiłam gulasz, sprawdzę kilka prac i też zamierzać iśc na spacer bo pogoda piękna. No na ile mi rwa pozwoli :) I muszę się wybrać po basenówki i czepek na wtorkowy aqaaerobik :D

Miłego dnia!!!!!

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj dentyste mam jak mi sie nie chce isc spac bym poszla
    Wlasnie mam do was pytanie bo dentystka na nastepnej wizycie chce mi sciagac kamien a wyczytalam ze ciaza jest przeciwwskazaniem i co teraz?

hchyw1d370r6axb9.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Wlasnie mam do was pytanie bo dentystka na nastepnej wizycie chce mi sciagac kamien a wyczytalam ze ciaza jest przeciwwskazaniem i co teraz?

Jooooo? Mi usuwała kamień na wizycie...A wiedziała, że jestem w ciązy. A czmeu nie wolno?

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sciagal kamien w 16 tyg i nic sie nie dzialo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tlusta skore ale w ciazy teraz mam bardziej sucha. Na twarzy moglaby taka zostać bo sie wyrownala czyli jest normalna. Ale reszta ciala to tragedia. Susza az sie bialo robi

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!!!
    Aaaaa!! Dzis jest wielki dzien! Gruby dojechal do (statystycznej) granicy przezywalnosci poza moim brzuchem!!! :D
    Czyli teraz z dnia na dzien mamy coraz wieksze szanse!!

Betty: ja kupilam Elite, jest masywniejszy niz Citi Mini GT i ma wieksze kola ale znowu chyba w GT nie rozklada sie przod (podnozek) :) nie pamietam dokladnie bo nie porownywalam ich, po prostu sie uparlam na tego Elite :)
    Ale! Citi mini gt jezdzi tez bardzo fajnie i czuc ze jest lzejszy. Natomiast najgorzej dla mnie jezdzily te citi mini (nie GT) co maja 2 kola z przodu bardzo blisko siebie (jakby podwojne).

_cherryLady, kaarolaa, SyHa85, paola89, Friend, malika89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam na czyszczeniu zebow (ze sciaganiem kamienia) w 12 tyg :)

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam suchą skóre cały czas. I na ciele i na twarzy. Czoło to juz masakra taka susza. Nic nie pomaga, chyba takie uroki ciazy.
    Kurcze ja od rana mam jakies zawroty głowy i jakby brak sił a za godzine musze do pracy isc. mam nadzieje, ze mi przejdzie.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Nie jest. Ściąganie kamienia nie ma żadnego wpływu na ciążę. ewentualnie dziecko może się zdenerwować tymi dźwiękami i kopać.

SyHa85 lubi tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam jeszcze jeden zab do zrobienia. Zaraz jak wroce do siebie to udam sie na wizyte zeby dokonczyc leczenie bo przez te moje komplikacje nie zdarzylam wszystkich wyleczyc

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis jeszcze jeden a potem kamien z 8 musze sie przemeczyc bo nie mam zdjecia albo na chirurgie isc
    Czytalam artykuly na temat skalingu i w kazdym artykule jest ze ciaza przeciwwskazaniem jest do ultradzwiekow ja sie nie znam wiec pytam☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w piękny dzień :)
    Ninka pytaj czyja umowę z NFZ bo w ciąży przysługuje usuwanie kamienia dwa razy za darmochę.

Czy wy też macie takie ciężkie nogi? Normalnie od kilku dni czuję jakby mi ktoś obręcze ciasne na łydki założył. Na oko wszystko z nimi ok, ale waga poszła 2 kg w2 tyg do góry, może puchnę?

dqpr3e5eiqwlopbv.png
‹‹ 1281 1282 1283 1284 1285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ