Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
I ja już po śniadaniu się witam
Miałam pierwszy raz gorsza noc. Sama byłam niespokojna bo coś sobie wkręciłam, że Mała się słabo rusza. No faktycznie tak jest, ale w nocy to rzadko ją na disco łapałam.Do tego suszyło mnie, i miałam zgagę ;/
Zapowiada się piękna pogoda dzisiajMiłego dnia
-
Gilis wrote:Witam się w piękny dzień
Ninka pytaj czyja umowę z NFZ bo w ciąży przysługuje usuwanie kamienia dwa razy za darmochę.
Czy wy też macie takie ciężkie nogi? Normalnie od kilku dni czuję jakby mi ktoś obręcze ciasne na łydki założył. Na oko wszystko z nimi ok, ale waga poszła 2 kg w2 tyg do góry, może puchnę?
Myślę, że możliwe że się woda zatrzymuje i się puchnie.
Moja waga dziś przed śniadaniem pokazywała 84,4; a po 2h (śniadaniu no i wodzie) już 85,7Ta sama waga. I wcale nie zjadłam słonia z kopytami. Zobaczę jeszcze po południu. Czad
Gilis lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualny
-
Piekny sloneczny, cieply dzien:)
Na sniadanko pyszna jajecznica ze swiezym koperkiem:) po poludniu idziemy do znajomych na dzialeczke:) Maja synka 7 miesiecznego, smieje sie cala buzka takii smieszek:)
Z malo przyjemnych - musze poslrzatac dzis mieszkanko..Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Ninka0111 wrote:Ja dzis jeszcze jeden a potem kamien z 8 musze sie przemeczyc bo nie mam zdjecia albo na chirurgie isc
Czytalam artykuly na temat skalingu i w kazdym artykule jest ze ciaza przeciwwskazaniem jest do ultradzwiekow ja sie nie znam wiec pytam☺Ninka0111 lubi tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
A ja się w ogóle nie wyspałam... Wczoraj jak wróciliśmy do domu z zakupów (przed 22) to od razu przyszedł sąsiad z dołu z tekstem, że go zalewamy. Ja w szoku, bo ledwo co weszliśmy, zaglądam do łazienki a tam sucho. Cały dzień nie używaliśmy wody, ani nic nie odkręcaliśmy bo nie było nas od 7 w mieszkaniu. Dzień wcześniej podłączaliśmy pralkę, no ale tylko odpływ tak naprawdę, zaworu nie ruszaliśmy (montował go poprzedni właściciel), więc ciężko mi uwierzyć, że to mogłoby być to. Po 22 jeszcze przyszedł pan z pogotowia wodociągowego, sprawdził i też uważa, że to nie my... Ale z tego stresu się nie wyspałam, bo jednak to nie my robiliśmy remont i sama już nie wiem czy tam wszystko jest ok...
-
nick nieaktualnyNinka, skoro normalnie czyszczenie kamienia przysługuje raz na rok, a w ciąży 2 razy, to chyba nic nie szkodzi
Matko... Śniło mi się (więc jednak usnelam) że pilnowałam jakichś dzieciaków sąsiadki. Nie dość, że ledwo widziałam, to bachory sobie zażyczyły naleśniki! Więc kupię twarog i sobie zrobię na kolację
u nas przeprowadzka się trochę przesunie. I dobrze, bo po szorowaniu dywanów mam obolaly brzuch jakbym zakwasy miala . -
A ja tak z innej beczki dziewczyny ktore sa w drugiej ciazy i kolejnej czy przygotowujecie w jakis sposob swoje pociechy na rodzenstwo?moja mala wie ze mama ma siostrzyczke w brzuszku i np jak mowie do niej kocham cie a ona mowi do mnie tak i dzidzie tez i ja tez dzidzie kocham to jest slodkie ale jednoczesnie boje sie zeby nie czula sie po urodzeniu ze zeszla na drugi plan na poczatku to i tak tylko je spi i lupy robi ale juz jak ma np 4 miesiace wiecej uwagi trzeba poswiecic jak to u was wyglada?
-
nick nieaktualnyBetty, tu masz porownanie (od lewej ten co kiepsko jezdzi citi mini z tymi podwojnym kolkami z przodu, potem gt ktory jest fajny, lekki i poreczny i potem elite, ktory jest masywniejszy):
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/df0a3e94e6b4.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 10:05
Betty Boop lubi tę wiadomość
-
U mnie ciezko mowic o jakimkolwiek przygotowywaniu, synek jeszcze nie mowi, rozumie sporo wiec mowie mu, ze w brzuszku jest dzidzia i robi czasem cacy ale ogolnie dla niego to abstrakcja raczej wiec po porodzie bedzie sie przystosowywal do rodzenstwa.
Ninka0111 lubi tę wiadomość
-
Powiem wam ze wspolczuje z tymi problemami ze snem. Mnie tylko sikanie w nocy budzi, ale i tak po wc w pol minuty zasypiam. 0 jakichs boli czy bezsennosci
malo tego, moj mowi ze w ciazy mam taki sen, ze rakiety by mnie nie wybudziły
amanina, paola89 lubią tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
nick nieaktualnyja nie dosc ze cierpie na bezsennosc i sie przewalam w kazda mozliwa strone probujac znalezc wygodna pozycje (wszystko zawsze przecwicze, nogi na oparciu lozka, na mezu, w poprzek, na skos, na boku, na plecach, powzdycham, postekam,a potem jestem wsciekla ze ja nie moge spac a W spi w najlepsze i go szturcham zeby sie obudzil:P), to jeszcze mi noga prawa cierpnie i nia macham w powietrzu
ninciaa172, paola89, _cherryLady lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry Kobietki
Któraś z Was pytała o Posterisan. Mi ginekolog powiedział że można stosować w ciąży, wiec smaruje i jest lepiej. Ogólnie to już swędzenie pewnej okolicy zwiastuje hemoroidy i najlepiej im zapobiegać... Ja jeszcze bardziej zmieniłam dietę i teraz raz na dwa dni mam 2ke,ale to chyba jeszcze zbyt rzadko.
Miłego i spokojnego dnia Wam życzę
Nie odzywam się zbyt często ale staram się regularnie czytaćSyHa85 lubi tę wiadomość
-
SyHa85 wrote:Myślę, że możliwe że się woda zatrzymuje i się puchnie.
Moja waga dziś przed śniadaniem pokazywała 84,4; a po 2h (śniadaniu no i wodzie) już 85,7Ta sama waga. I wcale nie zjadłam słonia z kopytami. Zobaczę jeszcze po południu. Czad
Mój twierdzi że skoro zasysam powietrze dla dwojga to ołowiu więcej wchłaniam, stąd duży przyrost wagi
-
nick nieaktualnyJa tez akurat wiekszych problemow nie mam i jak mnie boli to przekrecam sie na drugi bok i zaraz zasypiam. Ten bol jest chwilowy ale czasem tak mocno ze wlasnie ciezko mi zmienic pozycje.
co do przygotowania Marcelka, widze ze on tez nie rozumie o co chodzi. Mówię mu ze mama ma dzidzie i pokazuje i zeby sie przytulil ale jakos wiekszego wrazenia na nim tonjie robi. Bedzie musial sie pozniej przystosowac do nowej roli a ja mam nadzieję ze bede mu poświęcała w miare tyle czasu ile on bedzie potrzebowal.Ninka0111 lubi tę wiadomość
-
Witamy się w piękny słoneczny dzień
Dzisiaj zaczynamy 28 tydzień (27+0) a co za tym idzie III trymestr czas start
Oby czas szybko mijał bo nie mogę się doczekać żeby zobaczyć i przytulić mojego synka
SyHa85, amanina, Gilis, paola89, kaarolaa, Penelope30, malika89, Friend, JRY1984 lubią tę wiadomość
-
Kajka86 wrote:Dzień dobry Kobietki
Któraś z Was pytała o Posterisan. Mi ginekolog powiedział że można stosować w ciąży, wiec smaruje i jest lepiej. Ogólnie to już swędzenie pewnej okolicy zwiastuje hemoroidy i najlepiej im zapobiegać... Ja jeszcze bardziej zmieniłam dietę i teraz raz na dwa dni mam 2ke,ale to chyba jeszcze zbyt rzadko.
Miłego i spokojnego dnia Wam życzę
Nie odzywam się zbyt często ale staram się regularnie czytać
To ja pisałam. No już też posmarowałam. I korą dębu przecieram. JA nie mam kłopotów z 2jką odpukać- też zazwyczaj 2 razy dziennie. A mimo to twardo, krew i bólEhhh
[/url]