X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosanka wrote:
    Dziewczyny, czy u Was sprawdzaja się poduszki ciążowe? Jeśli tak to jakie możecie polecić? Od kilku nocy kręgosłup nie pozwala mi spać, od pośladków poprzez uda dretwieją nogi. Pomocy :(

U mnie sie sprawdza. Moterhood kojec mam. Polecam :-)

Kokosanka lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow- slyszalam ze kolka nerwowa to bol nie do wytrzymania- super :P ciekaee ktora z nas pierwsza i ostatnia sie rozpakuje :D

Tak patrze na te pierdolki dla dzieci... :) i usmiecham sie sama do siebie ze juz blizej niz dalej... czujecie to?

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Mój T twierdził że żadne swistki mu sa nie potrzebne bo on jest ojcem i już... Ale dotarło do niego ze się myli hehe . Też się wybieramy do USC :) przy okazji o terminy ślubu zapytamy :)

Jest Ojcem, oczywiście ale dla naszego Państwa trzeba troszkę formalności spełnić. Ogólnie byłam zaskoczona, bo poszło to o wiele sprawniej niż myślałam. Dostaje się jeden papierek, który się zabiera do szpitala a oni już w szpitali ogarniają temat. Później już sam Tatuś może iść dziecko zarejestrować i zameldować bez obecności mamy, która na spokojnie może odpoczywać.
    Czego się dowiedziałam o czym nie wiedziałam...? Że to szpital po porodzie wyznacza datę, w której trzeba się w USC stawić aby dziecko zarejestrować. Myślałam, że termin jest podany przez ustawodawcę i jest ograniczony

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Oooo ja też się pochwalę, bo też przyjechała wyprawka z Allegro

Tadaaammmm

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/84c8acb9fa56.jpg

monika454, SyHa85, opóźniona, Truskaweczka83, _cherryLady, Ania_1986, Jujka, Betty Boop lubią tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Tak patrze na te pierdolki dla dzieci... :) i usmiecham sie sama do siebie ze juz blizej niz dalej... czujecie to?

Do mnie nie dociera to do końca. Wiem, że wielka zmiana zbliża się.. ale nie jest to jeszcze takie namacale..

Co mnie w tej wyprawce przeraziło?! Wielkość podkładów poporodowych!!!! ONE SĄ OGROMNE!

_cherryLady lubi tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

• malika89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    Co mnie w tej wyprawce przeraziło?! Wielkość podkładów poporodowych!!!! ONE SĄ OGROMNE!

To fakt! Mam paczkę 10 szt i opakowanie jest mega duże

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    Jest Ojcem, oczywiście ale dla naszego Państwa trzeba troszkę formalności spełnić. Ogólnie byłam zaskoczona, bo poszło to o wiele sprawniej niż myślałam. Dostaje się jeden papierek, który się zabiera do szpitala a oni już w szpitali ogarniają temat. Później już sam Tatuś może iść dziecko zarejestrować i zameldować bez obecności mamy, która na spokojnie może odpoczywać.
    Czego się dowiedziałam o czym nie wiedziałam...? Że to szpital po porodzie wyznacza datę, w której trzeba się w USC stawić aby dziecko zarejestrować. Myślałam, że termin jest podany przez ustawodawcę i jest ograniczony

Jest ustawa :-) masz 21 dni na zarejestrowanie dziecka. O wyznaczaniu daty przez szpital pierwsze slysze...

• monika454 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Jest ustawa :-) masz 21 dni na zarejestrowanie dziecka. O wyznaczaniu daty przez szpital pierwsze slysze...

Tak mi dzisiaj w USC powiedziała kierowniczka... Musiała mnie w błąd wprowadzić! :P CHyba, że Poznań rządzi się swoimi prawami :P

74di6iyermvv176r.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez rejstrowalismy kiedy nam sie podobalo. Kiedy juz bylo troche lepiej z malym pojechalismy razem do USC ja musialam meza przypilnowac bo przekrecilby imie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka kochana pisz tutaj chociaz od czasu do czasu....

• monika454 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    To fakt! Mam paczkę 10 szt i opakowanie jest mega duże

to ja wzięłam troszkę więcej... jak pomyślalam ile połóg trwa i jak się krwawi a jak długie i silne miałam okresy to wzięłam na początek 4 paczki :P

74di6iyermvv176r.png

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o forum. Ono jest dla wszystkich, do wyrazania opinii, obaw, proszenia o rady itp itd. Kazdy ma gorsze dni w ciazy, ja nie mam za soba poronien ale nie znaczy ze sie nie boje, nie martwie. Ciesze sie ze jestescie bo dajecie wsparcie, pocieszacie, radzicie- ja chce z tego korzystac. Czasami sprowadzicie na ziemie :-) akceptuje warunki- uwazam, ze komu nie odpowiada to trudno. Bardzo sie tu wszyscy staramy, angazujemy. Nie zauwazylam zeby ktos kogos chcial urazic- wrecz przeciwnie. W ogole- kocham wszystkie Was :-) i forum za chiny nie opuszcze nawet jak mi kazecie albo napiszecie ze jestes durna baba :-P

monika454, opóźniona, Truskaweczka83, _cherryLady, kaarolaa, paola89, Nelk, aniab91, amanina, Betty Boop lubią tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    Tak mi dzisiaj w USC powiedziała kierowniczka... Musiała mnie w błąd wprowadzić! :P CHyba, że Poznań rządzi się swoimi prawami :P

Moze byc ze u Was inaczej hehe :-P szpital rejestruje w ustawowych przypadkach, jak z rodzicami wszystko git to rodzice. Kiedys bylo 14 teraz jet 21 dni.

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kocham forum - czyli Was dziewczyny !!
    I też uważam, że jest super - tzn nie ma "wrednych/złośliwych" docinków i niemiłych słów :)
    Jest idealnie :)

Oby przy porodach też tak było ;)

Kokosanka ja mam poduche w kształcie I za 99zł z allegro z wysyłką i jestem zadowolona z tym wypełnieniem poliestrowym - jakby wata :)

Cherry - ja chyba też zaszłam w ciążę 2 razy jak odpuściłam i w zeszłym roku i w tym, bo my też zdrowi a ciązy tyle lat nie było...
    Ale teraz jest i się tym cieszę :)

_cherryLady, amanina, Kokosanka lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie cieszylam ze rwa odpuscila a tu zonk. Dziz troche wiecej spacerowalam i mam. Znowu leze ze schabem na dupie. Kolejny tydzien bede smecic :-P

• paola89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:

O tym terminie to nie wiedziałam. A dziecko dostaje też jakiś wypis ze szpitala ? Kompletnie się nie orientuje w tych papierkowych sprawach szpitalnych

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    Ja też kocham forum - czyli Was dziewczyny !!
    I też uważam, że jest super - tzn nie ma "wrednych/złośliwych" docinków i niemiłych słów :)
    Jest idealnie :)

Oby przy porodach też tak było ;)

Kokosanka ja mam poduche w kształcie I za 99zł z allegro z wysyłką i jestem zadowolona z tym wypełnieniem poliestrowym - jakby wata :)

Cherry - ja chyba też zaszłam w ciążę 2 razy jak odpuściłam i w zeszłym roku i w tym, bo my też zdrowi a ciązy tyle lat nie było...
    Ale teraz jest i się tym cieszę :)

Napisałas do Kokosanki a ja pomyślałam, że zrobilas kokosanki w pierwszej chwili!
    i teraz bede musiala je upiec..jak ja kocham kokosanki!

Kokosanka lubi tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nie wypowiadam na temat porodow. Nie mam doswiadczen i w ogole przeraza mnie ten temat :-( wielkiego cykora juz mam. Ze nie wspomne o strachu co bedzie potem- im blizej tym wieksza panika ehhh

• monika454 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    O tym terminie to nie wiedziałam. A dziecko dostaje też jakiś wypis ze szpitala ? Kompletnie się nie orientuje w tych papierkowych sprawach szpitalnych
    dostaje się kartkę ze szpitala i z tym wnioskiem co dostaniesz do szpitala to po porodzie Tatus też ja bierze i z nia wraca do UCS.
    Nie martw się Kochana, też się nie znam tylko dużo pytam tych co nie mogą mi odmowić odpowiedzi :P

paola89 lubi tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

• paola89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie w końcu kupilyscie podkłady? Ja mam jedne z babyono ale boję się je otwierać właśnie ze względu na ich wielkość hehe

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
‹‹ 1288 1289 1290 1291 1292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ