X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    hella, ja nie mam zylek na nogach, za to mam na cycolach takie ze masakra. mozna je liczyc :O

a propos biustu a dokladnie sutkow i tych nakladaek silikonowych. one maja ROZMIARY. i skad ja mam wiedziec jaki rozmiar nabyc? one sie nie odnosza do srednicy sutka w zaden sposob, bo tak to bym sobie zmierzyla.. tylko sa S,M,L..
    ktoras mnie tu pomoze, blagaaaaaam? :)

No mają rozmiary, ja zaglądałam do pudełka i np. L jest mega wielkie , na moje to S pasowałyby , a nawet i tak ciut za duże.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • hella Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wczoraj zauważyłam, że pojawiły się na biuście... Masakra :/ nawet nie wiem kiedy to wyskoczyło :o

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z palca miałam 93, a z żyły 83,8.

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra nie będę o tym myśleć, zbieram się na zakupy, może mi się humor poprawi...

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • karkam83 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Kurcze to nie wiem , może poproszę rodzinną w piątek żeby mi dała skierowanie jeszcze raz tylko na badanie z żyły, to bym po niedzieli zrobiła.

Dziwne te laboratoria. Badania robi sie z zyly te z pslca sa wyzsze i niemiarodajne. Jesli masz dobrego ginekologa to jeszcze raz da ci skierowanie.

Ania_1986 lubi tę wiadomość

3jgxrjjg02ocpjyq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    No mają rozmiary, ja zaglądałam do pudełka i np. L jest mega wielkie , na moje to S pasowałyby , a nawet i tak ciut za duże.

ekhm, a moglabym Cie prosic zebys zmierzyla linijka czy tam centymetrem srednice sutka swojego prywatnego? :) to bede mogla sie jakos odniesc.. :D

• kata89 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoncie mnie. Jestem teraz na L4 i mialam pisac prace inzynierska a tak mi sie sie chce... Znajduje milion innych rzeczy do zrobienia...

Jeszcze pogoda nie sprzyja siedzeniu w domu :)

a55a0765ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem majówką 2016,
    W związku z tym że niestety czeka Nas cesarka - ze względu na wagę córeczki, mam do sprzedania przeciwbólowy stymulator porodowy, nowy , nieużywany. W komplecie są 4 elektrody duże , zamknięte , nieotwierane , 2 komplety baterii , dokładna i prosto napisana instrukcja obsługi, uchwyt do zawieszenia na szyję i na pasek do spodni, paragon i 2 lata gwarancji ;)
    Kupiony w sklepie Mama i Ja w Gdańsku. Model MamaTens my time, jest to najwyższy model, ma największą możliwość regulowania impulsów co jest ważne przy kobietach który mają niski próg bólu.
    Poniżej podaję linka , jak by był ktoś chętny zapraszam na PRV ;) , odbiór możliwy w Warszawie, bądź wysyłka :)

http://www.mamarodzibezbolu.pl/przeciwbolowe-stymulatory-porodowe/mamatens-my-time

• paola89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    hella, ja nie mam zylek na nogach, za to mam na cycolach takie ze masakra. mozna je liczyc :O

a propos biustu a dokladnie sutkow i tych nakladaek silikonowych. one maja ROZMIARY. i skad ja mam wiedziec jaki rozmiar nabyc? one sie nie odnosza do srednicy sutka w zaden sposob, bo tak to bym sobie zmierzyla.. tylko sa S,M,L..
    ktoras mnie tu pomoze, blagaaaaaam? :)

Mam ten sam problem co do rozmiaru i też nie wiem co zamówić :P

amanina lubi tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Hej jestem majówką 2016,
    W związku z tym że niestety czeka Nas cesarka - ze względu na wagę córeczki, mam do sprzedania przeciwbólowy stymulator porodowy, nowy , nieużywany. W komplecie są 4 elektrody duże , zamknięte , nieotwierane , 2 komplety baterii , dokładna i prosto napisana instrukcja obsługi, uchwyt do zawieszenia na szyję i na pasek do spodni, paragon i 2 lata gwarancji ;)
    Kupiony w sklepie Mama i Ja w Gdańsku. Model MamaTens my time, jest to najwyższy model, ma największą możliwość regulowania impulsów co jest ważne przy kobietach który mają niski próg bólu.
    Poniżej podaję linka , jak by był ktoś chętny zapraszam na PRV ;) , odbiór możliwy w Warszawie, bądź wysyłka :)

http://www.mamarodzibezbolu.pl/przeciwbolowe-stymulatory-porodowe/mamatens-my-time

ja to dziekuje, ale przypomina mi to te magiczne urzadzenia sprzedawane na mango tv od ktorych siedzac przed telewizorem sie chudnie, bo wystarczy se elektrody do brzucha przyczepic ;P
    boje sie tych wszystkich stymulacji ;)

_cherryLady lubi tę wiadomość

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna porcja truskawek posadzona :-)
    A te nakladki na sutki to do czego sa dokladnie? Bo tez sie nad nimi zadtanawialam ale nie wiem czy dobrze zrozumialam ich przeznaczenie :-)

Ja jestem w 29tc a jeszcze nie mialam robionej glukozy......

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe to dziwne ;) widać że nie masz za bardzo pojęcia o co chodzi i nigdy o czymś takim nie słyszałaś. Jest to jedna z metod łagodzenia bólu , nie tylko porodowego ale również stosowana przy bólach kręgosłupa , stawów w szpitalach . Tu jest mniejsza moc , oczywiście nie jest to tak że się całkowicie bólu nie czuje ale jest to sposób który proponują nawet w szpitalach.

• mmalibu Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Tak z palca. A to jest różnica? To krew i to krew.

a swoją drogą tego się nie powinno robić do 28 tygodnia? Bo u mnie już 27.
    Jest różnica z palca a żyły. Nie pamiętam dokładnie, ale zawsze z któregoś wynik wyjdzie wyższy. Dlatego robienie trzech pomiarów z palca jest lenistwem i oszczednoscia. Co innego gdy przed pomiarami z żyły zrobią z palca by się upewnić ze nie podadzą przy bardzo wysokim cukrze jeszcze dodatkowo glukozy.

relg6iyem5hi69f7.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    to że bedze miała ją pić ponownie to pikuś, ale jak mam faktycznie tą nietolerancje to się załamie :(

ale tak jak pisałam po wypiciu robiło mi się słabo i sennie , trochę też mulało , wiec nie wiem czy to nie zły znak :(

JA też miałam odlot po wypiciu, a wyniki ok. Tak jak dziewczyny piszą- może być różnica pomiędzy wynikiem z palca i żyły.

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    hehe to dziwne ;) widać że nie masz za bardzo pojęcia o co chodzi i nigdy o czymś takim nie słyszałaś. Jest to jedna z metod łagodzenia bólu , nie tylko porodowego ale również stosowana przy bólach kręgosłupa , stawów w szpitalach . Tu jest mniejsza moc , oczywiście nie jest to tak że się całkowicie bólu nie czuje ale jest to sposób który proponują nawet w szpitalach.

Na maksa sie boje tych wszystkich impulsotworczych przyrzadow ;)
    Chyba bardziej niz porodu :p
    Ale jak ma komus pomoc to pewnie.

Udanego rozwiazania !

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja bardzo zle sie czulam po wypiciu a wyniki ok. Dziwne ze pobierali ci z palca... wszedzie trabia ze ma byc to krew z zyly...

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz Was nadrobię tylko najpierw się pożalę, bo już po wizycie. Jestem załamana. Lekarz mnie objechał za dietę. Powiedziała że ten cukier 140 po 2godz jest na granicy i muszę mieć dietę. Może on nie wie o nowych normach. Wyszło że przytyłam ostatnio w 6tyg 4,5kg i też stwierdził że dużo za dużo. Na początku ciąży schudłam potem przybrałam niecałe 8kg więc myślałam że ok. Zabronił mi słodyczy, ziemniaków, białego pieczywa, sosów no praktycznie wszystkiego. No jak teraz nie jeść lodów i czekolady?

• paola89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoś trafi na takie pielęgniarki jak ja to co się dziwić ze coś źle pobrane . Mi też się zabierala za palca :/

• paola89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, Ale nie musisz przecież tyc od słodkości, może brzuszek sporo waży.

• hella Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas wczoraj na zajęciach w szkole rodzenia położna mówiła, że głupotą jest odstawianie słodyczy i węglowodanów na 1-3 dni przed badaniem glukozy, bo wtedy jest to oszustwo. Powinno się jeść normalnie, tyle że max. na 8 godz przed badaniem nic nie jeść i mało pić.

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
‹‹ 1315 1316 1317 1318 1319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ