X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Dzięki za odp :) trochę sie martwilam ze czeka mnie powtórka z glukozy
    Dr mi mówił, że istotny jest ten drugi wynik, właśnie po 2 h. Gdyby coś odbiegało od normy wtedy trzeba robić już te szczegółowe testy.

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moja waga sprzed ciazy to 58 kg, teraz mam 71 czyli przytylam juz w ciazy 13 kg! Moim zdaniem to bardzo duzo, ale doktorek spojrzal wczoraj na wizycie na wage i nic nie powiedzial, tylko ok. Nie przejmujcie sie waga, niektorzy lekarze maja zdolnosc popadania w skrajnosc i opieprzaja pacjentki ktore w ciazy tyja prawidlowo..

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Dr mi mówił, że istotny jest ten drugi wynik, właśnie po 2 h. Gdyby coś odbiegało od normy wtedy trzeba robić już te szczegółowe testy.
    No to mnie już uspokoilas :) ja akurat miałam napisane na kartce ze pobrania mam mieć trzy ale jak dwa wystarczają to ok .

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    ekhm, a moglabym Cie prosic zebys zmierzyla linijka czy tam centymetrem srednice sutka swojego prywatnego? :) to bede mogla sie jakos odniesc.. :D

no sam sutek ma ok 8mm

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oLena Mielocha omijaj szerokim łukiem. Kiedyś do niego chodziłam to mi złe diagnozy stawiał!! Np 3 wizytę z rzędu mu mówię że mam grzybicę a on mi daje lek od rzeżączki gdzie na ulotce jest napisane że wręcz po tym leku się dostaje drożdżycy. Leku nie wzięłam, poszłam do laboratorium i wyszły mi liczne drożdżaki na szczęście pan w aptece mi sprzedał bez recepty clotrimazolum w pigułach i przeszło. To było parę lat temu ale więcej już do tego lekarza nie poszłam.
    Nie chcę zmienić lekarza dlatego że mnie objechał, rozumiem że woli nastraszyć niż bagatelizować, ale inne rzeczy mnie zaczynają drażnić. Nawet jak ma dużo pacjentek to wypada w kartę zajrzeć i pamiętać jaką płeć. Kolejne USG mi umówił dopiero na 29czerwca mając gdzieś co ja sądzę. A może ja bym częściej chciała wiedzieć ile waży moje dziecko i czy wszystko ok. No i trzecia sprawa on i tak porodów nie odbiera. Chodzę do niego, sporo kasy zostawiam i nic z tego właściwie nie wynika. Myślę żeby iść do lekarza który pracuje w tej klinice co chcę rodzić.

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    Kochane moja waga sprzed ciazy to 58 kg, teraz mam 71 czyli przytylam juz w ciazy 13 kg! Moim zdaniem to bardzo duzo, ale doktorek spojrzal wczoraj na wizycie na wage i nic nie powiedzial, tylko ok. Nie przejmujcie sie waga, niektorzy lekarze maja zdolnosc popadania w skrajnosc i opieprzaja pacjentki ktore w ciazy tyja prawidlowo..

Domi to ja z 57 wagą zaczynałam, ale ja jestem kareł także bysmy z lekarzem chcieli do 70 dobić i fajrant. Ale przewidujemy jeszcze 2kg na opuchliznę, bo jak będą upały to na 100% mnie to czeka.
    Dzisiaj dużo koleżanek w pracy mi mówiło,że na koniec ciąży to się raczej już nie przybiera ( w sensie 2-3tyg przed porodem )

A z resztą olać to!!! Walne sobie trening z Mel B po porodzie i będe Fit :P

hella, Domi793 lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Kolejna porcja truskawek posadzona :-)
    A te nakladki na sutki to do czego sa dokladnie? Bo tez sie nad nimi zadtanawialam ale nie wiem czy dobrze zrozumialam ich przeznaczenie :-)

Ja jestem w 29tc a jeszcze nie mialam robionej glukozy......

to się przydaje jak przy karmieniu masz podrażnione sutki, po prostu nakładasz ta sylikonowa nakładke na piers i dziecko przez to ciagnie

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    SyHa stresuję to mało powiedziane aż mi się płakać chciało jak wyszłam. USG nie robił tylko zbadał puls dziecka i mówi że z dzieckiem ok tylko to z matką jest problem. Może on ma i rację ale jakoś tak mi to przekazał w mało przyjemny sposób że się zniechęciłam do niego. Nawet nie pamiętał jaka płeć a byłam u niego 3tyg temu!!! Zastanawiam się czy nie zmienić lekarza. Można tak w trakcie ciąży?! On i tak nie odbiera porodów więc może lepiej przejść się do drugiego tylko czy mnie przyjmie po 26tyg.?

mi się wydaje ze można zmienić, i to by było rozsądne , co za gbur!!

Penelope30 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówię się do drugiego i porównam, najwyżej do dwóch będę chodzić.

• oLena31 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O no popatrz. Ja tam u niego tylko raz byłam, bo nie chciałam na IP jechać, a on jeden z nielicznych co na Medicover przyjmują w Olsztynie ;) to może ten Banet? Ty chcesz rodzić u Malarkiewicza? Jestem ciekawa jak tam jest, bo często jestem w Ostródzie, a nie chciałabym tam wylądować w razie "W", więc zostaje Olsztyn jakbym do domu nie zdążyła dojechać;) oni z NFZtem mają umowę?

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Nie chcę zmienić lekarza dlatego że mnie objechał, rozumiem że woli nastraszyć niż bagatelizować, ale inne rzeczy mnie zaczynają drażnić. Nawet jak ma dużo pacjentek to wypada w kartę zajrzeć i pamiętać jaką płeć. Kolejne USG mi umówił dopiero na 29czerwca mając gdzieś co ja sądzę. A może ja bym częściej chciała wiedzieć ile waży moje dziecko i czy wszystko ok. No i trzecia sprawa on i tak porodów nie odbiera. Chodzę do niego, sporo kasy zostawiam i nic z tego właściwie nie wynika. Myślę żeby iść do lekarza który pracuje w tej klinice co chcę rodzić.

no dlatego ja uwazam, ze podstawa jest zaufanie do lekarza.
    moj lekarz ma opoznienia 2-3 godzinne, w trakcie wizyty wychodzi jesc kanapke na zaplecze, praktycznie za kazdym razem pyta skad mam blizne na podbrzuszu, usg mam srednio co 5 tygodni (i wizyty tez), malo mowi, sam z siebie nic nie tlumaczy, chyba ze go pociagne za jezyk ;)

nie przeszkadzaja mi te "minusy" bo wiem ze jak ma opoznienie 3 h to nie dlatego ze zaspal tylko dlatego ze odbieral jakis ciezki porod w szpitalu albo ratowal komus zycie, albo dlatego ze zgodzil sie wpuscic w kolejke nie umowione wczesniej pacjentki ktore maja jakas pilna sprawe (najczesciej dramatyczna), kanapki je w trakcie bo pracuje po 20h dziennie i po prostu nie ma kiedy, oczywiscie ze nie pamieta czemu mam blizne bo ma takich pacjentek jak ja dwiescie tysiecy i nie wymagam od niego zeby byl moja najlepsza przyjaciolka ktora zna imiona wszystkich moich bylych, a skoro uwaza ze usg ma byc co 5 tygodni to znaczy ze tak ma byc i nie ma powodu naswietlac Grubego :)
    a to wszystko dlatego mi nie przeszkadza, bo mu ufam i uwazam go za bardzo dobrego lekarza.
    dlatego mysle, ze zaufanie to podstawa w relacji pacjent-lekarz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 14:42

hella lubi tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do mojego doktorka 8 lat. Znamy się jak łyse konie, bo on u mnie w sklepie robi też zakupy ( więc nawet wiem jak chleb jada i jaki ser hehehe) A też mu się czasem coś zapomni albo 10 razy mnie o to samo pyta. Jak nie byłam w ciąży to mu się z siostrą myliłyśmy ( bo my bardzo podobne do siebie jestesmy ). Zdarza mi się czekac w szpitalu czasami godzine albo lepiej na niego, ale wiadomo,że czasami jakaś cesarka wypadnie albo operacja, ale kurde jak on przestanie przyjmować to nie wiem do kogo będę chodzić.

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • karkam83 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Domi to ja z 57 wagą zaczynałam, ale ja jestem kareł także bysmy z lekarzem chcieli do 70 dobić i fajrant. Ale przewidujemy jeszcze 2kg na opuchliznę, bo jak będą upały to na 100% mnie to czeka.
    Dzisiaj dużo koleżanek w pracy mi mówiło,że na koniec ciąży to się raczej już nie przybiera ( w sensie 2-3tyg przed porodem )

A z resztą olać to!!! Walne sobie trening z Mel B po porodzie i będe Fit :P

Rudi a ile do tej pory przytylas jesli moge spytac bo ja startowalam tez z tej wagi.ostatnio kilo w tydzien mi skoczylo ...

Jak bylo wczoraj na szkole rodzenia? My kapiemy lalki jutro:-)

A do jakiego ginekologa chodzisz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 14:49

3jgxrjjg02ocpjyq.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem właśnie leczo na obiad.
    Syn zaczyna szaleć... Ciekawe czy mu smakuje ;)

dqpr3e5ekt0iowfy.png
  • hella Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kąpanie lalek dzisiaj, do tego dostałam sms ze szkoły, że fotograf będzie na tych zajęciach! Mężowi się nie przyznam do tego, bo wyłga się jakąś robotą w mieszkaniu ;)

Ostatnio zauważyłam, że w ogóle mój mąż nie czuje jeszcze presji czasu. Z niczym mu się nie spieszy, twierdzi, że się ze wszystkim wyrobimy itd. Ciuszki kupuje sama lub z mamą. On twierdzi, że kupi coś córce jak się urodzi, a na początek to ja na pewno wszystko ogarnę... Odnośnie wózka to też kazał mi się orientować co najlepiej. Mam wrażenie, że dla niego zbliżające się rodzicielstwo jest jeszcze abstrakcją.

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi - to ja w zależności jaki dzień 12-13kg na + już mam, z tym że ja zaczynałam z 68kg, i wzrost 175cm, wiec tragedii nie było.
    W sumie te 15-17 kg to się spodziewam jak najbardziej, z Wiki zaczynałam z wagą 55kg i do 73 dobiłam przy tym samym wzroście (no może 1-2 cm mniej) ale byłąm bardzo szczupłą przed ciążą.
    Teraz było ok, a robie się kulka - znaczy uda/biodra/pośladki bo brzuch to oczywiste, że grubnie - już mam w pasie 103 cm 8-)
    Liczę, że po ciąży to zrzucę i jakoś bedzie, nie chce się zamartwiać jeszcze tym dodatkowo ;)

A moja gin to babka na emeryturze, której USG na pewno nie jest mocną stroną!!!
    Teraz to wiem, ale ile stresu było to moje...
    Na dokładne usg chodzę prywatnie i tam wszystkiego się dowiaduje, w sumie dodatkowo byłam na 5 usg ( z prenatalnymi i połówkowymi) poza nfz.
    A szpital jeśli mi się uda wybiorę zupełnie inny - nie mam tam nikogo (lekarza/położnej) ale to Kraków i na pewno bezpieczniej niż olkusz.

Dziewczyny gratulacje wczorajszych wizyt, nie mogłam nic napisać na bbf.

Domi793 lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za dzień, wystawiłam na allegro negatywny komentarz tej oszustce co mi łóżeczka nie wysłałam, a od czwartku czekam na pieniądze, zero z nią kontaktu a ona teraz mnie prokuraturą straszy. Że jak nie usunę komentarza do 19tej to inaczej pogadamy, że mi robi sprawę o publiczne pomówienie. No bezczelna. A nawet tam nie użyłam słowa oszustka bo mi allegro nie dało tylko naciągaczka.

Friend lubi tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karkam83 wrote:
    Rudi a ile do tej pory przytylas jesli moge spytac bo ja startowalam tez z tej wagi.ostatnio kilo w tydzien mi skoczylo ...

Jak bylo wczoraj na szkole rodzenia? My kapiemy lalki jutro:-)

A do jakiego ginekologa chodzisz?

6kg przytyłam :)

jednak nie kąpaliśmy wczoraj, będziemy za tydzień. Postanowiłam zakupic piłkę do ćwiczeń i robić te relaksacyjne pozycje co odciążają kręgosłup i biodra, bo wczoraj to mi tak błogo było, że prawie spałam :)

Ja chodzę do doktora Łojko a Ty ??

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30, Ty możesz zgłosić groźby na policji

Zgłoś sprawę zespolowi allegro

dqpr3e5ekt0iowfy.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Co za dzień, wystawiłam na allegro negatywny komentarz tej oszustce co mi łóżeczka nie wysłałam, a od czwartku czekam na pieniądze, zero z nią kontaktu a ona teraz mnie prokuraturą straszy. Że jak nie usunę komentarza do 19tej to inaczej pogadamy, że mi robi sprawę o publiczne pomówienie. No bezczelna. A nawet tam nie użyłam słowa oszustka bo mi allegro nie dało tylko naciągaczka.

oj współczuje, ja miałam wiele nieprzyjemności z allegro!
    Kiedyś o kurtkę - babce nie spodobał się kolor - czerwony - zdjęcia idealnie odzwierciedlały, ale ona nie chce jej bo dla jej karnacji nieodpowiedni, wiec odesłała mi kurtkę, kase jej oddałam to jeszcze mnie straszyła, że na policje pójdzie bo przezemnie nie ma kurtki bo wszystko trwało tydzień (kurtka wystawiona jako używana za 34,99)!! ja się przejmowałam w nocy nie spałam, a mąż nakrzyczał na mnie, nie odpisuj wariatce z czym pójdzie na policje??? przecież mam potwierdzenie przelewu zwrotnego.
    a raz np dostałam negatywa od babki za gratis który dodałam wiadomo - GRATIS - nie spodobał jej się!!
    Sprzedawałam używane figurki litlestpet shop po ok 3 zł (płaciłam nawet po 15zł za sztukę) a że miałam ponad 200 szt to dobre po tyle odsprzedać, kupiła kilka i gratis dodałam kolejną - wszystkie używki stan widoczny na foto, a tu negatyw za używany dodatek!!
    Spór ze mną prowadziła jeszcze, a allegro nic nie zrobiło - nawet komentarza nie usunęli mam jeden - jedyny negatyw niesłusznie!!
    Nie lubie allegro nie są w porządku i często oszuści sprzedający pozostają bezkarni a kupuje tam mase rzeczy i nawet wiele sprzedałam.

Ja zaś kupiłam w internetowym sklepie VUBU i już 2 tyg nic, tel u nich nie odbiera, na maile nie odpisują, chyba 120zł przepadło...

A założyłaś jej spór transakcyjny?
    masz do tego prawo, jak nie to możesz na policji zgłosić sprawę nawet!
    nieuczciwych trzeba tępić!!

Penelope30 lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
‹‹ 1317 1318 1319 1320 1321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ