Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Rudi88 wrote:6kg przytyłam
jednak nie kąpaliśmy wczoraj, będziemy za tydzień. Postanowiłam zakupic piłkę do ćwiczeń i robić te relaksacyjne pozycje co odciążają kręgosłup i biodra, bo wczoraj to mi tak błogo było, że prawie spałam
Ja chodzę do doktora Łojko a Ty ??
Ja chodze do Łukasiewicza. Jestem zadowolona mimo iz nie pracuje onna porodowce tylko na patologii ciazy.
O pilce tez myslalam ale mam taki nieustawny duzy pokoj ze nie mialabym gdzie jej uzywac swobodnie. -
Friend wrote:Czy kupujecie podkłady poporodowe na łóżko? Jeśli tak, to podeślecie linka? Chciałabym złożyć zamówienie w Gemini już, ale totalnie nie wiem co kupić
Jakby któraś z Was miała taką listę wyprawkową z apteki to chętnie bym poprosiła o udostępnienie
co do tych podkładów to patrzyłam na nie w rossmanie dzisiaj i to chyba nie o to chodzi. Ja poszukam z seni albo tena na łożko bo to to jak podpaska
-
karkam83 wrote:Ja chodze do Łukasiewicza. Jestem zadowolona mimo iz nie pracuje onna porodowce tylko na patologii ciazy.
O pilce tez myslalam ale mam taki nieustawny duzy pokoj ze nie mialabym gdzie jej uzywac swobodnie.
Moja kosmetyczna, która ma termi na na przełom maja i czerwca do niego chodzi
Mój na izolacyjnym pracuje, także też się go na porodówce nie spodziewam.
Piłkę to chyba sobie w sypialni zainstaluje, chociaż i tam juz miejsca zaczyna brakować, bo wszystkie graty, które były w pokoju małego typu: deska do prasowania, odkurzacz teraz są w sypialni więc do pełni szczęścia brakuje tam tylko piłki do ćwiczeń -
Friend wrote:Czy kupujecie podkłady poporodowe na łóżko? Jeśli tak, to podeślecie linka? Chciałabym złożyć zamówienie w Gemini już, ale totalnie nie wiem co kupić
Jakby któraś z Was miała taką listę wyprawkową z apteki to chętnie bym poprosiła o udostępnienie
Ja mogę śmiało polecić podkłady z firmy Seni (i dla siebie i dla dziecka). Nasza mała wielokrotnie robiła kupy na przewijaku i nigdy nic się nie wylało i nie przeciekło. No i te podkłady nie "kawalą" się (nie robią się grudki) po dwóch, trzech użyciach kiedy jeszcze nic tam się na tym przewijaku nie wydarzyłoDla siebie wybierałam 5 szt. większych, a dla małej 60x60 i było ok. Ja w Gemini będę jeszcze zamawiać octenisept, jakiś płyn do kąpieli od urodzenia, bepanten do dupki i dla małego chyba tyle. Dla siebie majty z siatki, wkładki laktacyjne i silikony na sutki w rozm. S.
Pampersy kupuję w Rossmanie (z kartą zawsze koło 10zł taniej), i do czyszczenia dupki zwykłe waciki takie większe kwadratowe, albo Kindi, albo ich rossmanowskie, bo tańsze. A sól fizjologiczną w ampułkach jeszcze mam w domu, ale to też kupiłam w Gemini, to się jakoś Gilbert nazywa i jest w takim dużym opakowaniu 100szt. - opłaca się.
W apteczce mam zawsze jakiś paracetamol dla dzieci od malucha i wodę morską do noska.
No i aspiratory z canpolu kupię w Gemini + w domu mam jeszcze ten aspirator do odkurzacza "katarek"
Chyba wsioFriend lubi tę wiadomość
-
Rudi88 wrote:Moja kosmetyczna, która ma termi na na przełom maja i czerwca do niego chodzi
Mój na izolacyjnym pracuje, także też się go na porodówce nie spodziewam.
Piłkę to chyba sobie w sypialni zainstaluje, chociaż i tam juz miejsca zaczyna brakować, bo wszystkie graty, które były w pokoju małego typu: deska do prasowania, odkurzacz teraz są w sypialni więc do pełni szczęścia brakuje tam tylko piłki do ćwiczeń
Ja piłkę już mam w sypialni od 3 lat i u mnie tylko kozy tam brakuje
-
U mnie grzmi, liczę na jakąś burzę i na to, że warzywa się podleją same i nie będę musiała maszerować z konewką...
Niestety na mapie burzowej pioruny są wszędzie, tylko nie nad miastemSynek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
nick nieaktualnyW koncu Was nadrobilam.
Robilam te przeciwciala dzisiaj. Niestety musialam prywatnie bo labo w którym robilam nie ma podpisanej umowy. No trudno 23 zl to nie majatek a nie bede jechala 80 km zeby zrobic wynik bo drozej mnie to wyjdzie.
Jutro rano pownienin byc wynik ale gdyby cos bylo nie tak to beda dzwonić z laba. -
oLena to jak długo przed terminem to do Malarkiewicza nie bo tam mało inkubatorów mają. Ja mam plan taki do 30tyg jakby się coś działo Szpital Wojewódzki, 30-36tydz Szpital Miejski a dopiero po 36 Malarkiewicz a najlepiej po skończonym 38, no i zależy czy wszystko będzie prawidłowo.
oLena31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymalika89 wrote:U mnie grzmi, liczę na jakąś burzę i na to, że warzywa się podleją same i nie będę musiała maszerować z konewką...
Niestety na mapie burzowej pioruny są wszędzie, tylko nie nad miastem -
malika89 wrote:U mnie grzmi, liczę na jakąś burzę i na to, że warzywa się podleją same i nie będę musiała maszerować z konewką...
Niestety na mapie burzowej pioruny są wszędzie, tylko nie nad miastem
U nas właśnie burza i leje. JA się cieszę, bo pyłki zmyje i alergia może trochę spuści z tonuPoza tym no właśnie sucho jest- moje malinki na działce rodziców podleje, chociaż mamusia tam o nie dzielnie dba
Penelope30 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Podkłady seni są bardzo fajne, no i rozmiar z nich jest większy niż 60x60. Bo dla dziecka niezłe są z babydream własnie kwadratowe i cenowo też ok. -
Wiecie co. Ja zaczynam wpadać w panikę. Ze nie zdążę z wszystkim do porodu. Zamawiałam 01.04 drzwi i okno. Miały być max do 09.05. Od wczoraj dzwonie i nikt mi nie potrafi udzielić informacji kiedy będą!!! No tak mnie olewają że szok!!! Najgorsze jest to, że jest zapis w umowie, że "wykonawca może zmienić termin wykonania robót". I nic nie zrobię. Zamawiałam specjalnie tak meble, żeby poskładać po drzwiach i zacząć kompletować wszystko. No i meble przyjechały dziś- w 8 mega pakach, chłop nie chciał mi wnieść i musiałam mu dodatkowo płacić, nawet ich nie rozpakowałam bo nie mam jak sama tych wielkich kartonów przewalać- a mąż w delegacji, z czego się pewnie bardzo cieszy. Zauważyłam tylko, że półeczka nie do kompletu
A nie spisałam z kurierem protokołu.
Nie mam ani jednej rzeczy dla siebie. Dla małego prawie nic. Jak zacznę zamawiać to autentycznie nie mam gdzie tego składować, a nienawidzę bałaganu.
Jestem wściekła, chce mi się ryczeć, czuję się nieporadna na maxaA mój mąż ma wszystko gdzieś
[/url]
-
SyHa85 wrote:Zawsze możesz dołączyć do paktu Chodakowskiej
Chociaż jak patrzę na Twoje foty to jako trenerka
Z chęcią dołączęi napewno jako uczestniczka.
SyHa85 lubi tę wiadomość
-
SyHa85 wrote:U nas właśnie burza i leje. JA się cieszę, bo pyłki zmyje i alergia może trochę spuści z tonu
Poza tym no właśnie sucho jest- moje malinki na działce rodziców podleje, chociaż mamusia tam o nie dzielnie dba
No właśnie taaaaaakie czarne chmury z Twojej strony idąSyHa85 lubi tę wiadomość
-
U mnie też już chmurzyska się pojawiły, trochę pokropilo i przestało ale słoneczka nie ma - a wyszłam na dwór żeby się wygrzac!
Właśnie przed chwilą robiłam zamówienie w gemini i też wzięłam na łóżko podkłady z semiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 17:43
Nasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.