X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • karkam83 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    6kg przytyłam :)

jednak nie kąpaliśmy wczoraj, będziemy za tydzień. Postanowiłam zakupic piłkę do ćwiczeń i robić te relaksacyjne pozycje co odciążają kręgosłup i biodra, bo wczoraj to mi tak błogo było, że prawie spałam :)

Ja chodzę do doktora Łojko a Ty ??

Ja chodze do Łukasiewicza. Jestem zadowolona mimo iz nie pracuje onna porodowce tylko na patologii ciazy.
    O pilce tez myslalam ale mam taki nieustawny duzy pokoj ze nie mialabym gdzie jej uzywac swobodnie.

3jgxrjjg02ocpjyq.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeju jeju ale sie porobiło... do porodu zostało 81 dni, a przed chwilą było 100..

Penelope30, kaarolaa lubią tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Czy kupujecie podkłady poporodowe na łóżko? Jeśli tak, to podeślecie linka? Chciałabym złożyć zamówienie w Gemini już, ale totalnie nie wiem co kupić O.o

Jakby któraś z Was miała taką listę wyprawkową z apteki to chętnie bym poprosiła o udostępnienie :-)

co do tych podkładów to patrzyłam na nie w rossmanie dzisiaj i to chyba nie o to chodzi. Ja poszukam z seni albo tena na łożko bo to to jak podpaska

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karkam83 wrote:
    Ja chodze do Łukasiewicza. Jestem zadowolona mimo iz nie pracuje onna porodowce tylko na patologii ciazy.
    O pilce tez myslalam ale mam taki nieustawny duzy pokoj ze nie mialabym gdzie jej uzywac swobodnie.

Moja kosmetyczna, która ma termi na na przełom maja i czerwca do niego chodzi :)
    Mój na izolacyjnym pracuje, także też się go na porodówce nie spodziewam.

Piłkę to chyba sobie w sypialni zainstaluje, chociaż i tam juz miejsca zaczyna brakować, bo wszystkie graty, które były w pokoju małego typu: deska do prasowania, odkurzacz teraz są w sypialni więc do pełni szczęścia brakuje tam tylko piłki do ćwiczeń :P

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Czy kupujecie podkłady poporodowe na łóżko? Jeśli tak, to podeślecie linka? Chciałabym złożyć zamówienie w Gemini już, ale totalnie nie wiem co kupić O.o

Jakby któraś z Was miała taką listę wyprawkową z apteki to chętnie bym poprosiła o udostępnienie :-)

Ja mogę śmiało polecić podkłady z firmy Seni (i dla siebie i dla dziecka). Nasza mała wielokrotnie robiła kupy na przewijaku i nigdy nic się nie wylało i nie przeciekło. No i te podkłady nie "kawalą" się (nie robią się grudki) po dwóch, trzech użyciach kiedy jeszcze nic tam się na tym przewijaku nie wydarzyło ;) Dla siebie wybierałam 5 szt. większych, a dla małej 60x60 i było ok. Ja w Gemini będę jeszcze zamawiać octenisept, jakiś płyn do kąpieli od urodzenia, bepanten do dupki i dla małego chyba tyle. Dla siebie majty z siatki, wkładki laktacyjne i silikony na sutki w rozm. S.
    Pampersy kupuję w Rossmanie (z kartą zawsze koło 10zł taniej), i do czyszczenia dupki zwykłe waciki takie większe kwadratowe, albo Kindi, albo ich rossmanowskie, bo tańsze. A sól fizjologiczną w ampułkach jeszcze mam w domu, ale to też kupiłam w Gemini, to się jakoś Gilbert nazywa i jest w takim dużym opakowaniu 100szt. - opłaca się.

W apteczce mam zawsze jakiś paracetamol dla dzieci od malucha i wodę morską do noska.

No i aspiratory z canpolu kupię w Gemini + w domu mam jeszcze ten aspirator do odkurzacza "katarek" ;)
    Chyba wsio :)

Friend lubi tę wiadomość

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Moja kosmetyczna, która ma termi na na przełom maja i czerwca do niego chodzi :)
    Mój na izolacyjnym pracuje, także też się go na porodówce nie spodziewam.

Piłkę to chyba sobie w sypialni zainstaluje, chociaż i tam juz miejsca zaczyna brakować, bo wszystkie graty, które były w pokoju małego typu: deska do prasowania, odkurzacz teraz są w sypialni więc do pełni szczęścia brakuje tam tylko piłki do ćwiczeń :P

Ja piłkę już mam w sypialni od 3 lat i u mnie tylko kozy tam brakuje ;)

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no i jeszcze kupię podkłady poporodowe "kolejowe" z belli - te podpaskowate ;)

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie grzmi, liczę na jakąś burzę i na to, że warzywa się podleją same i nie będę musiała maszerować z konewką...

Niestety na mapie burzowej pioruny są wszędzie, tylko nie nad miastem :/

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu Was nadrobilam.

Robilam te przeciwciala dzisiaj. Niestety musialam prywatnie bo labo w którym robilam nie ma podpisanej umowy. No trudno 23 zl to nie majatek a nie bede jechala 80 km zeby zrobic wynik bo drozej mnie to wyjdzie.
    Jutro rano pownienin byc wynik ale gdyby cos bylo nie tak to beda dzwonić z laba.

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oLena to jak długo przed terminem to do Malarkiewicza nie bo tam mało inkubatorów mają. Ja mam plan taki do 30tyg jakby się coś działo Szpital Wojewódzki, 30-36tydz Szpital Miejski a dopiero po 36 Malarkiewicz a najlepiej po skończonym 38, no i zależy czy wszystko będzie prawidłowo.

oLena31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    U mnie grzmi, liczę na jakąś burzę i na to, że warzywa się podleją same i nie będę musiała maszerować z konewką...

U nas juz przeszła i sie zimno zrobilo. Brrrr i tak nieprzyjemnie. Ale dobrze ze popadalo bo u nas tez susza...

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:

U nas właśnie burza i leje. JA się cieszę, bo pyłki zmyje i alergia może trochę spuści z tonu :) Poza tym no właśnie sucho jest- moje malinki na działce rodziców podleje, chociaż mamusia tam o nie dzielnie dba :)

Penelope30 lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:

Podkłady seni są bardzo fajne, no i rozmiar z nich jest większy niż 60x60. Bo dla dziecka niezłe są z babydream własnie kwadratowe i cenowo też ok.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa zaczęło kropić :)

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co. Ja zaczynam wpadać w panikę. Ze nie zdążę z wszystkim do porodu. Zamawiałam 01.04 drzwi i okno. Miały być max do 09.05. Od wczoraj dzwonie i nikt mi nie potrafi udzielić informacji kiedy będą!!! No tak mnie olewają że szok!!! Najgorsze jest to, że jest zapis w umowie, że "wykonawca może zmienić termin wykonania robót". I nic nie zrobię. Zamawiałam specjalnie tak meble, żeby poskładać po drzwiach i zacząć kompletować wszystko. No i meble przyjechały dziś- w 8 mega pakach, chłop nie chciał mi wnieść i musiałam mu dodatkowo płacić, nawet ich nie rozpakowałam bo nie mam jak sama tych wielkich kartonów przewalać- a mąż w delegacji, z czego się pewnie bardzo cieszy. Zauważyłam tylko, że półeczka nie do kompletu :( A nie spisałam z kurierem protokołu.

Nie mam ani jednej rzeczy dla siebie. Dla małego prawie nic. Jak zacznę zamawiać to autentycznie nie mam gdzie tego składować, a nienawidzę bałaganu.

Jestem wściekła, chce mi się ryczeć, czuję się nieporadna na maxa :( A mój mąż ma wszystko gdzieś :(

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Zawsze możesz dołączyć do paktu Chodakowskiej :P Chociaż jak patrzę na Twoje foty to jako trenerka :D

Z chęcią dołączę :) i napewno jako uczestniczka.

SyHa85 lubi tę wiadomość

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    U nas właśnie burza i leje. JA się cieszę, bo pyłki zmyje i alergia może trochę spuści z tonu :) Poza tym no właśnie sucho jest- moje malinki na działce rodziców podleje, chociaż mamusia tam o nie dzielnie dba :)

No właśnie taaaaaakie czarne chmury z Twojej strony idą :P

SyHa85 lubi tę wiadomość

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa doskonale Cię rozumiem, remonty przechodziłam jakiś czas temu i bardzo źle wspominam, a teraz też mi się szykuję przemeblowanie i wszystko piętrzy się w domu, a mąż ma sezon w pracy i wraca po 20 :(.

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    No właśnie taaaaaakie czarne chmury z Twojej strony idą :P

Uwaga- z gradem!!!

• paola89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już chmurzyska się pojawiły, trochę pokropilo i przestało ale słoneczka nie ma - a wyszłam na dwór żeby się wygrzac!

Właśnie przed chwilą robiłam zamówienie w gemini i też wzięłam na łóżko podkłady z semi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 17:43

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
‹‹ 1319 1320 1321 1322 1323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ