X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Mój przez rok wynosił wiadro z balkonu pełne jakis remontowych farfrocli. Aż sobie w nim gołebie urządziły miejsce schadzek i romasów :P

Wygrałaś! :D

SyHa85, Rudi88 lubią tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pochwalę się półeczkami. tylko nie wiem, czemu krzywo mi załadowało, bo na podglądzie na kompie miałam prosto..
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/72768e77c662.jpg

Penelope30 lubi tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika mam ten sam obraz pejzaz z ikei ten co na scianie :) poleczki super :)

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po 3 myciu podłóg, juz rąk nie czuje, a jutro czeka mnie to samo+ odkurzanie ( ale najpierw muszę umyć odkurzacz jakkolwiek to brzmi) i pewnie ze 3 razy zetrzec kurze i znając zycie to samo przez tydzień, bo to białe gó*no będzie wyłazić. Ale pociesza mnie to ,że to dla mojego Kluseczuśka :D

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    Monika mam ten sam obraz pejzaz z ikei ten co na scianie :) poleczki super :)
    uwielbiam ten obraz. Gdy go ujrzałam nie mogłam go nie kupić... Miał szczęście, że był tani :P

74di6iyermvv176r.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudii nie wiem czy cie pociesze ale kurze wychodza dluzej niz tydzien. Znam to z niestety :(

• oLena31 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Truskaweczka rozumiem Cię. Też lubię mieć jasne sytuacje. A jeśli chodzi o mieszkanie to już w ogóle. My mamy mieszkanie własnościowe. Tzn jest na męża, bo wtedy nie byliśmy małżeństwem, ale nie mamy rozdzielności majątkowej więc w razie jak ze sobą nie wytrzymamy to pól moje :) Zwłaszcza, żę ja też tu mam swój wkład finansowy i mój Tata wszystko remontował.

A co do kasy to ja się bardzo cieszę, że mam swoją kasę, też szału nie ma- zarabiam 2000zł, do tego mam zlecenia. Umowę mam do końca października i nie ma szans na przedłużenie, więc trzymam się tych zleceń, wykładów itp żebym tak zupełnie z niczym nie zostać. Mąż ma jakieś 2-2,5 więc nie ma tragedii. Szczęśliwa jestem, że nie mamy kredytu żadnego. Auto tylko wymaga wymiany, więc wszelkie oszczędności po skompletowaniu wyprawki idą na auto.

SyHa z tym mieszkaniem własnościowym, to chyba wszystko, co przed małżeństwem nie wchodzi do wspólnego majątku, dopiero rzeczy (ruchomości i nieruchomości, oszczędności itp.) po zawarciu małżeństwa wchodzą do majątku wspólnego, podlegającego podziałowi. Chyba tylko dziedziczone w trakcie małżeństwa nieruchomości nie podlegają podziałowi i należą wyłącznie do osoby dziedziczącej. Nie wiem czy tak to dokładnie wygląda teraz, ale kiedyś interesowałam się takimi sprawami ;) nie że sama chciałam się rozwodzić, ale było to dla mnie interesujące ;)

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie. Wszystko ok. Szyjka dluga i zamknieta, wszystko idzie idealnie. Mala skopala detektor tetna :-) dzielna moja :-) i mamy zgode na wyjazd. Takze ten... w przyszlym tygodniu jedziemy grzac tylki. Jupi.

oLena31, SyHa85, Nelk, sabanek, Rudi88, amanina, _cherryLady, kaarolaa, hella, Ania_1986, paola89, pigułka, Ninka0111, Penelope30, Betty Boop, Domi793 lubią tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oLena31 wrote:
    SyHa z tym mieszkaniem własnościowym, to chyba wszystko, co przed małżeństwem nie wchodzi do wspólnego majątku, dopiero rzeczy (ruchomości i nieruchomości, oszczędności itp.) po zawarciu małżeństwa wchodzą do majątku wspólnego, podlegającego podziałowi. Chyba tylko dziedziczone w trakcie małżeństwa nieruchomości nie podlegają podziałowi i należą wyłącznie do osoby dziedziczącej. Nie wiem czy tak to dokładnie wygląda teraz, ale kiedyś interesowałam się takimi sprawami ;) nie że sama chciałam się rozwodzić, ale było to dla mnie interesujące ;)

Joooo? Doczytam :-)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj pamiętam jak się wprowadziliśmy, to latałam na mopie, codziennie ze trzy razy dziennie ją myłam a i tak była biała

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio szorowalam lazienke po fugowaniu wiec lacze sie w bolu......

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizytę i może usg ale dopiero na 16:40.
    Jeśli chodzi o remonty to mój miał odmalowac przedpokój i przykleić dwa kawałki tapety jakiś czas temu, farba kupiona i tapeta również no i stała tak chyba dosyć długo bo jak już mąż dojrzał do tego to pędzel stanął w tej farbie i ani drgnal a klej do tapet się przeterminowal.

Dostałam dzisiaj od męża truskawki latosie i polskie ale mój Ty panie po 19 zł za kg :-o

kaarolaa, paola89 lubią tę wiadomość

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Rudii nie wiem czy cie pociesze ale kurze wychodza dluzej niz tydzien. Znam to z niestety :(

Wiem Karola wiem, ale mam nadzieję,że ze względu na mój stan kurzawa mnie troszkę oszczędzi :P

kaarolaa lubi tę wiadomość

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro wizyta, tyle że u dentysty łee :( Jejku nie lubię do lekarzy chodzić, już świecenie pupą u ginekologa mnie tak nie stresuje ;)
    A normalną wizytę mam pojutrze, mam nadzieję, że u Malutkiej wszystko gra i że szyjka nadal stoi :D

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelk wrote:

Dostałam dzisiaj od męża truskawki latosie i polskie ale mój Ty panie po 19 zł za kg :-o

u nas po 25zł!!!

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    u nas po 25zł!!!

NO CO TY MÓWISZ? Złodziejstwo w biały dzień :-D

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie krajowe truskawki po 12 :) wiec widze niezla cena w porownaniu do waszych...

Laski...... jaka ja sie czuje gruuba i brzydka dzis... dzisiaj mam zerowa toleracje dla siebie... jak widze te +10-10,5 na wadze to eh. Jeszcze zjadlam na kolacje ssoje dwie kanapki po czym pozarlam dwie nastepne od mojego! I jestem na siebie zla. :/

Na szczescir jutro 3D moze mi sie poprawi humor :)

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry, daj spokój, zobacz na ten brzuch na końcu art. http://www.pomponik.pl/plotki/news-terry-richardson-pokazal-polnaga-partnerke,nId,2199521 ;)

karkam83 lubi tę wiadomość

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nawet nie wiem po ile są, lepiej dla mojego serca ;) kupiłam wczoraj i zjadłam od razu!

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... czy Wam też się chce tak jeść co chwile???
    No po prostu nie moge przestać jeść... ciągle mam na coś ochote.. to jest straszne!

74di6iyermvv176r.png

‹‹ 1321 1322 1323 1324 1325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ