Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania_1986 wrote:No to może i tak. Bo lekarka tak nabazgrała ze ciężko rozczytać.
Mówiła że tam są jakieś witaminy itd.
To pewnie toWg mnie nie powinno zaszkodzic, ale ja dla spokoju zawsze konsultuje z ginem takie rzeczy.
Ania_1986 lubi tę wiadomość
[/url]
-
paola89 wrote:I doczekalysmy się i my , dzisiaj zaczynamy 27+0 tc (28) , 7 miech 3 trym ! Tak się cieszę
Termin ślubu też już zaklepany
Co do pampersow dady w biedronce widziałam wczoraj były po 13.99, też kupię z różnych firm i zobaczymy co będzie pasowało.
Pochwal sie co wbijemy grupa
paola89 lubi tę wiadomość
[/url]
-
SyHa85 wrote:Pochwal sie co wbijemy grupa
Hehe myślę że wszystkie będziecie swoim smrodkom pampery przebieraćdatę mamy na 1 października, jeszcze mogliśmy z godz poszaleć
Ale jak już umyjecie te małe dupcie to zapraszam ! Chętnie was poznam , a jeszcze jaki szum dzieciaki wywolaja heheSyHa85, Penelope30 lubią tę wiadomość
Nasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
SyHa85 wrote:To pewnie to
Wg mnie nie powinno zaszkodzic, ale ja dla spokoju zawsze konsultuje z ginem takie rzeczy.
Zobaczymy może przejdzie. Po co faszerować się niepotrzebnie.
A co pisałaś zeby nie zależeć tej rwy? Bo mi lekarka powiedziała ze mam dużo leżeć. To juz nie wiem co robić.
A i nie wyprosiłam jej o skierowanie na glukozę z żyły. -
Przytyłam już 12 kg, ale ze względu na skracającą się szyjkę sporo leżałam i nie miałam praktycznie aktywności. Teraz po zmianie lekarza, nowy doktorek stwierdził że mam się ruszać, bo widocznie mam tendencję do skracającej się szyjki. Tylko mam się przestawić jak On to powiedział na "tryb emeryta", czyli powolne spacery i trochę ćwiczeń nie zaszkodzi.
Jeśli chodzi o pieluchy wiem z doświadczenia, że 1 przydają się na bardzo krótko, dlatego zaopatruje się w 2. Przynajmniej tak było u mnie, bo dziecko się urodziło 4200 i nawet ciuchy na 56 nie zdarzyłam założyć... -
Ja kupuje dwie paczki 1, jedna do szpitala i jedna do domu, jakby co to dokupie ale dla synka pamietam, ze dwie albo trzy paczki mi poszly te z rossmana, nie pamietam ile tam jest sztuk.
No i wlasnie co do firmy to jedynki mialam rossmanowe - polecam, pozniej dwojki i trojki kupowalam dady jak byla promocja a jak nie to tez rossman i bylo ok. Przy czworkach juz przeszlam calkiem na dade bo te z rossmana jakies mniejsze i przeciekaly. Ogolnie bardziej dada mi pasowala bo te rossmanowe maja jakis zapach (rumianek?) i mnie troche denerwowal i dady chyba takie bardziej miekkie sa. Ale jedynki teraz tez kupie z rossmana chyba bo byly ok a chyba najtaniej wychodza.
-
Ania_1986 wrote:Zobaczymy może przejdzie. Po co faszerować się niepotrzebnie.
A co pisałaś zeby nie zależeć tej rwy? Bo mi lekarka powiedziała ze mam dużo leżeć. To juz nie wiem co robić.
A i nie wyprosiłam jej o skierowanie na glukozę z żyły.
A widzisz. Mi fizjoterapeuta radził nie zależeć, gin też. Oczywiście nie wyczynowo teraz biegać, uważać trzeba, ale spacerować swoim tempem jak najbardziej, po równej powierzchni. Koniecznie ćwiczyć na rwę- są takie ćwiczenia w leżeniu. Ja ćwiczę 3 razy dziennie.Ania_1986 lubi tę wiadomość
[/url]
-
kata89 wrote:Przytyłam już 12 kg, ale ze względu na skracającą się szyjkę sporo leżałam i nie miałam praktycznie aktywności. Teraz po zmianie lekarza, nowy doktorek stwierdził że mam się ruszać, bo widocznie mam tendencję do skracającej się szyjki. Tylko mam się przestawić jak On to powiedział na "tryb emeryta", czyli powolne spacery i trochę ćwiczeń nie zaszkodzi.
Jeśli chodzi o pieluchy wiem z doświadczenia, że 1 przydają się na bardzo krótko, dlatego zaopatruje się w 2. Przynajmniej tak było u mnie, bo dziecko się urodziło 4200 i nawet ciuchy na 56 nie zdarzyłam założyć...Nasza Marcysia jest już z nami
-
No i dostalam antybiotyk.... Od poniedzialku meczy mnie klucha i jaskas dziwnas wedzielina w gardle a teraz dwie noce spalam po godzinie doslownie bo dusi mnie w gardle i kaszel nieustanny az brzxuch zaczal bolec. Masakra jakas a lekarz nie potrafi powiedziecco to dokladnie. Strasznie sie mecze i mam wrazenie ze cos mi w gardle stoi ale gfardlo nie boli. Boje sie ze sied udusze normalnie
-
Dostalam wczoraj szczaw od tesciowej, rosol juz zrobiony wiec dalej idzie w ruch szczaw i bedzie zupka szczawiowa w jajkiem
Wiecir co ja nie mogepatrze na mojego P i widze w nim Marcyśke. Przeciez ona jest wykapany ojciec
aniab91, paola89 lubią tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
SyHa85 wrote:A widzisz. Mi fizjoterapeuta radził nie zależeć, gin też. Oczywiście nie wyczynowo teraz biegać, uważać trzeba, ale spacerować swoim tempem jak najbardziej, po równej powierzchni. Koniecznie ćwiczyć na rwę- są takie ćwiczenia w leżeniu. Ja ćwiczę 3 razy dziennie.
No to się dostosuje do zaleceń twojego fizjoterapeuty bo nawet mi się nie uśmiecha tyle leżeć. A robota się sama nie zrobi. -
nick nieaktualny
-
Ania_1986 wrote:No to się dostosuje do zaleceń twojego fizjoterapeuty bo nawet mi się nie uśmiecha tyle leżeć. A robota się sama nie zrobi.
Tylko uważaj kochana ze zmianami pozycji- nic gwałtownie. I nie dźwigaj- dodatkowy ciężar wzmaga ucisk i ból. Wiesz jakie są ćwiczenia?[/url]
-
SyHa85 wrote:Tylko uważaj kochana ze zmianami pozycji- nic gwałtownie. I nie dźwigaj- dodatkowy ciężar wzmaga ucisk i ból. Wiesz jakie są ćwiczenia?
Nie wiem ale chyba znajdę cos na necie.
Co do gwałtownych ruchów to wiem bo właśnie przez nie ta rwa mnie tak boleśnie doświadczyła bo się zerwałam na ratunek królikowi. -
Hej dziewuszki
Ja wczoraj kupilam krzesło do pokoju młodej. Chcialam na początku fotel ale jest duzo drozszy a krzesło mi sie bardzo podoba no i ostatnio u mnie w labie je wypróbowalalm i wygodne
o takie
http://allegro.pl/krzeslo-nowoczesne-stylowe-h211-paleta-kolorow-i6139757492.html
Ja zamierzam kupic pieluchy pampers premium care 1 a potem pewnie dada bedzie. Chusteczki po blogu sroki zakupilam te z rossmana Tami ultra sensitive.MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
http://babyonline.pl/rwa-kulszowa-w-ciazy-jak-pokonac-bol-i-nie-zaszkodzic-malenstwu,dolegliwosci-w-ciazy-artykul,14155,r1p2.html
Ja robię tę krzesełkową, ale dodatkowo podciągam biodra delikatnie, tak jakbym chciała ogon schować. Nie wiem jak to inczej zobrazować- tak jakbym chciała oderwać powolutku tę cześć "ogonową" od podłoża- i to 10 x powtarzam 3 x dziennie.
Fizjoterapeuta kazał mi też położyć się płasko na plecach i ruszać stopą- palce max do przodu a piętę chować i odwrotnie. I też 3xdziennie po 10 powtórzeń.Ania_1986 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Betty Boop wrote:Hej dziewuszki
Ja wczoraj kupilam krzesło do pokoju młodej. Chcialam na początku fotel ale jest duzo drozszy a krzesło mi sie bardzo podoba no i ostatnio u mnie w labie je wypróbowalalm i wygodne
o takie
http://allegro.pl/krzeslo-nowoczesne-stylowe-h211-paleta-kolorow-i6139757492.html
Ja zamierzam kupic pieluchy pampers premium care 1 a potem pewnie dada bedzie. Chusteczki po blogu sroki zakupilam te z rossmana Tami ultra sensitive.
Ładne to krzesłoI dobra cena. Ja czekam na rozstawienie mebli i wtedy zastanowię się co z krzesłem/fotelem- musze coś dopasować. Długo chcialam fotel bujany ale w sumie dzięki Wam wiem, że to kiepski raczej pomysł.
[/url]