Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Dziewczyny jakie macie pomysły na Dzień Ojca dla mężów? Karola Ty już pisałaś a podzielisz się jakie napisy planujesz?

Ja zamawiam dla meza koszulke a dla syna bodziak- jeszcze nie wiem jakie napisy. Myslalam "synus tatusia" i "tatus synusia" ale nie wiem czy za bardzo nie infantylne :-) aczkolwiek z racji ze nie zapowiada sie zeby moj malzonek jakkolwiek zaakcentowal moje dzisiejsze swieto moze sie okazac ze rowniez niczego nie dostanie :-)

Penelope30, paola89 lubią tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam piegow pelno, zawsze mialam. W sumie nie wiem czy jest ich wiecej bo zawsze bylam w ciapki :-) uzywam poki co pod podklad kremu z uv10, podklad ma uv15, ale w pogotowiu na grillowanie itp mam uv 30 i 50 :-)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez myslalam o koszulce i bodziakach z jakimś napisem ale jeszcze troche czasu jest zeby cos znaleść :)

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam :)
    Rowniez dolaczam sie do zyczen dla Wszystkich mam :)
    Szczesliwego ostatniego trymestru, dobrych porodow :)

Ja tez na dzien taty mysle o bodziakach i koszulce z napisem coreczka tatusia czy jakos tak ;)

Zaraz ide na sama procesje Bozego Ciala bo msza i procesja to dla mnie juz za dlugo.
    Milego swieta :)

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamuśki w dniu NASZEGO święta <3
    Mój synuś z tej okazji zafundował mi 2 super prezenty: pospaliśmy do 9.30 a po śniadanku pięknie się rusza i odpowiada na zaczepiki :D

Z gorszych wiadomości Ł oczywiście w robocie ( z resztą juz po 8 latach przywykłam do samotnych Wigilii, Sylwestrów i innych świąt )

A co do prezentów na dzień ojca to mój kocha Gwiezdne Wojny więc zamierzam mu kupić cos takiego http://slonskidizajn.pl/treski/99-lord-fater.html

33Karola33, Penelope30, _cherryLady, amanina, Betty Boop, makota lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi zaczopiste, mi się strasznie podoba <3 ,tylko u nas to ja bardziej lubię GW więc nie wiem czy by się mojemu spodobało.

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Wstałam rano zrobiłam śniadanie (jajecznicę) pomalowałam się i poszliśmy z mężem do kościoła. Ja w sumie sama stałam i tylko myślałam czy się nie przewrócę. Potem na procesji na drugim ołtarzu poszłam do domu bo już mi mega slabo było i brzuch bolał.

A teraz juz po obiadku leżymy z mężem i później jedziemy do mojej mamy.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki jednak nie będę zamulac w domu. Jadę strasznym PKSem do Ciechocinka na gofry :D

_cherryLady, sabanek, hella, SyHa85, amanina, malika89 lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ciuul rudi- ale bym zjadla gofra!!!! Nawet z ssmymi owocami!!!

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo gofra bym chciałaa! Śniły mi się dziś razem z racuchami :D

Moja mama w tym roku nic nie dostanie oprócz życzeń. My na dziecko odkładamy jak najwięcej się da, siostra mieszkanie kupiła, więc koszty ograniczone. Siostra młodsza śniadanko jej podobno zrobiła ;) Co roku na każde święta, urodziny, itp. dostaje solidny bogaty prezent, to się chyba nie obrazi? :)
    Moja Córa też mi prezent sprawiła: wierciła się ładnie :) Tatuś się śmiał, że muszę się okropnie czuć, jak mi tak jak na skórę- napiera na pęcherz ;) A teraz sobie czka bidulka. Nie wiem od czego ona tak ma...
    Miał dziś K robić obiad, ale pojechał do ojca, a mi się nie chce czekać, więc robię sobie pachnący rosołek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 13:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope nie wiem jeszcze jakie napisy. Ja bym musiała zamówić koszulke dla meza, dla Marcela i dla Kornela bodziaki...

my bylismy na mszy na swiezym powietrzu a juz procesje sobie odpuscilismy ze wzgledu na mnie.

a na obiad zrobilam kopytka i sos grzybowy a teraz leze...

Penelope30 lubi tę wiadomość

• hella Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to może dziwna jestem ale Dzień Matki zamierzam świętować dopiero za rok jak Mała będzie już na świecie :) Mężowi z okazji Dnia Ojca w tym roku też nic nie będę dawać, bo taki prawdziwy też dopiero za rok będzie wg nas :)

Ale oczywiście wszystkim Mamom życzę wszystkiego dobrego i samej pociechy z dzieci :)

Mojej mamie i teściowej kupiliśmy kwiaty. Cały długi weekend spędzam u rodziców, a dzisiaj jeszcze do teściów jedziemy na obiad po kościele :)

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany - byłam na samej procesji - 1h trwała i padam, nogi, krzyż, pachwiny - jestem taka obolała, że szkoda mówić - max 2km zrobiłam przyszłam zasapana, umęczona niewyobrażalnie jakbym 10 ton węgla przerzuciła ( 5 ton w 1 dzień już wrzucałam i dziś jest gorzej)
    Odpoczywałam, ale zmęczenie nie przechodzi...
    A będzie coraz gorzej...
    Jeść mi się chce a nic mi nie smakuje ciągle, mąż na obiad zrobił pieczeń w sosie z sałatką, tylko poskubałam i zaraz nutella z waflami poszła w ruch.
    Córka zrobiła deser z truskawek, a teraz robi babeczki marchewkowe bez mąki na dzień mamy i dostałam od niej toffifi :)
    Zgaga tak pali że szału dostaje, a smak mam tylko na słodkie...

Zauważyłam, że nie mogę leżec na plecach bo ból krzyża i kręgosłupa piersiowego jest nieziemski! Tylko prawy i lewy bok. I mała słabo daje znać od ok tygodnia, albo ma mało miejsca, albo nie wiem już. Może przesadzam.

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • boo123 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja już na zwolnieniu. Troszkę wcześniej niż planowałam. Takie choróbsko mnie dopadło. Przemokłam w zeszły wtorek, jak wychodziłam z pracy to była taka ulewa, że szok. No i zatoki poszłyyy. Teraz już lepiej, na szczęście przestaje kaszleć, katar też schodzi.
    Także zaczynam się udzielać tak jak obiecywałam :P

My też dzisiaj zaliczyliśmy procesję, 3 godziny w sumie z mszą nam zeszło, a i tak do końca nie wytrzymaliśmy.

Strasznie mi się też truskawek chce, a dziś wszystko zamknięte :( Muszę wytrzymać do jutra :)

Wszystkim mamom wszystkiego naj!! Ja będę świętować dopiero w przyszłym roku :) JUż się doczekać nie mogę.

2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

Starania o rodzeństwo od 05.2018

05.2020 9tc 💔
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jakos slabo sie czuje, nie mam sily na nic. Ale plus tego dnia jest taki, ze maz złożyl mi komode i w przyszlym tygodniu chyba wreszcie sie wezme za pranie i prasowanie ciuszkow, nie chce mi sie jak nie wiem, ale lepiej nie bedzie a uspokoi mnie jak cos juz bedzie gotowe. Z zakupow zostal mi materac do lozeczka, wozek, recznik i to chyba wszystko :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 17:30

hella, Ania_1986, amanina, Friend lubią tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my rodzinnie zrobilismy sobie drzemke popludniowa. Maly zasnal o 15 i zaraz ja z mezem tez przysnelismy. Jakis meczacy dzisiaj dzien jest. A teraz mezu zabral go i poszli na plac. Dzisiaj taka pozna drzemka to az sie boje o ktorej pojdzie spac. Najwcześniej licze na 21...

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też przysnęliśmy, a mąż mi skręcił komodę przed wczoraj i też muszę się już brać pomału za prasowanie i pranie. Czekam jeszcze na czapeczki i wstawiam wszystko. Zamówiłam dziś dwie czapeczki niemowlęce z imieniem zobaczymy czy ładne będą.

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa Ty sie boisz tej pozniej drzemki a co ja mam powiedziec jak moj padl po 16 i jeszcze spi? Do polnocy bedzie tancowal jak nic... A ja dzisiaj nie mam sil i bym sie o 20 polozyla najchetniej...

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przyjechałam właśnie do rodziców. Jejku jak oni mnie czasem denerwują. Dzwoniłam że przejedziemy a oni sie obudzili dopiero bo mama po nocce. No to ją rozumiem ale ojciec... Siostra mi z kolei dziecko wywiozła i tak cicho tu aż mnie to drażni. Coraz mniej mi się chce tu przyjeżdżać a jeszcze bałagan taki gdzie nie spojrzeć. One we dwie mają połowę mniejszy metraż do sprzątania a ja sama i mam większy porządek i to jeszcze w ciąży. A do mnie jak przyjadą to szukają po kątach a nuż znajdą cos co nie posprzątane.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:
    Kaarolaa Ty sie boisz tej pozniej drzemki a co ja mam powiedziec jak moj padl po 16 i jeszcze spi? Do polnocy bedzie tancowal jak nic... A ja dzisiaj nie mam sil i bym sie o 20 polozyla najchetniej...
    a on normalnie tak idzie czy dzisiaj wyjatkowo, moj to o 15 sie budzi...a musze go klasc bo do wieczora za bardzo by marudzil...

‹‹ 1412 1413 1414 1415 1416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ