X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Dziewczyny jakie macie pomysły na Dzień Ojca dla mężów? Karola Ty już pisałaś a podzielisz się jakie napisy planujesz?

Ja zamawiam dla meza koszulke a dla syna bodziak- jeszcze nie wiem jakie napisy. Myslalam "synus tatusia" i "tatus synusia" ale nie wiem czy za bardzo nie infantylne :-) aczkolwiek z racji ze nie zapowiada sie zeby moj malzonek jakkolwiek zaakcentowal moje dzisiejsze swieto moze sie okazac ze rowniez niczego nie dostanie :-)

Penelope30, paola89 lubią tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam piegow pelno, zawsze mialam. W sumie nie wiem czy jest ich wiecej bo zawsze bylam w ciapki :-) uzywam poki co pod podklad kremu z uv10, podklad ma uv15, ale w pogotowiu na grillowanie itp mam uv 30 i 50 :-)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez myslalam o koszulce i bodziakach z jakimś napisem ale jeszcze troche czasu jest zeby cos znaleść :)

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam :)
    Rowniez dolaczam sie do zyczen dla Wszystkich mam :)
    Szczesliwego ostatniego trymestru, dobrych porodow :)

Ja tez na dzien taty mysle o bodziakach i koszulce z napisem coreczka tatusia czy jakos tak ;)

Zaraz ide na sama procesje Bozego Ciala bo msza i procesja to dla mnie juz za dlugo.
    Milego swieta :)

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamuśki w dniu NASZEGO święta <3
    Mój synuś z tej okazji zafundował mi 2 super prezenty: pospaliśmy do 9.30 a po śniadanku pięknie się rusza i odpowiada na zaczepiki :D

Z gorszych wiadomości Ł oczywiście w robocie ( z resztą juz po 8 latach przywykłam do samotnych Wigilii, Sylwestrów i innych świąt )

A co do prezentów na dzień ojca to mój kocha Gwiezdne Wojny więc zamierzam mu kupić cos takiego http://slonskidizajn.pl/treski/99-lord-fater.html

33Karola33, Penelope30, _cherryLady, amanina, Betty Boop, makota lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi zaczopiste, mi się strasznie podoba <3 ,tylko u nas to ja bardziej lubię GW więc nie wiem czy by się mojemu spodobało.

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Wstałam rano zrobiłam śniadanie (jajecznicę) pomalowałam się i poszliśmy z mężem do kościoła. Ja w sumie sama stałam i tylko myślałam czy się nie przewrócę. Potem na procesji na drugim ołtarzu poszłam do domu bo już mi mega slabo było i brzuch bolał.

A teraz juz po obiadku leżymy z mężem i później jedziemy do mojej mamy.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki jednak nie będę zamulac w domu. Jadę strasznym PKSem do Ciechocinka na gofry :D

_cherryLady, sabanek, hella, SyHa85, amanina, malika89 lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ciuul rudi- ale bym zjadla gofra!!!! Nawet z ssmymi owocami!!!

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo gofra bym chciałaa! Śniły mi się dziś razem z racuchami :D

Moja mama w tym roku nic nie dostanie oprócz życzeń. My na dziecko odkładamy jak najwięcej się da, siostra mieszkanie kupiła, więc koszty ograniczone. Siostra młodsza śniadanko jej podobno zrobiła ;) Co roku na każde święta, urodziny, itp. dostaje solidny bogaty prezent, to się chyba nie obrazi? :)
    Moja Córa też mi prezent sprawiła: wierciła się ładnie :) Tatuś się śmiał, że muszę się okropnie czuć, jak mi tak jak na skórę- napiera na pęcherz ;) A teraz sobie czka bidulka. Nie wiem od czego ona tak ma...
    Miał dziś K robić obiad, ale pojechał do ojca, a mi się nie chce czekać, więc robię sobie pachnący rosołek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 13:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope nie wiem jeszcze jakie napisy. Ja bym musiała zamówić koszulke dla meza, dla Marcela i dla Kornela bodziaki...

my bylismy na mszy na swiezym powietrzu a juz procesje sobie odpuscilismy ze wzgledu na mnie.

a na obiad zrobilam kopytka i sos grzybowy a teraz leze...

Penelope30 lubi tę wiadomość

• hella Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to może dziwna jestem ale Dzień Matki zamierzam świętować dopiero za rok jak Mała będzie już na świecie :) Mężowi z okazji Dnia Ojca w tym roku też nic nie będę dawać, bo taki prawdziwy też dopiero za rok będzie wg nas :)

Ale oczywiście wszystkim Mamom życzę wszystkiego dobrego i samej pociechy z dzieci :)

Mojej mamie i teściowej kupiliśmy kwiaty. Cały długi weekend spędzam u rodziców, a dzisiaj jeszcze do teściów jedziemy na obiad po kościele :)

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany - byłam na samej procesji - 1h trwała i padam, nogi, krzyż, pachwiny - jestem taka obolała, że szkoda mówić - max 2km zrobiłam przyszłam zasapana, umęczona niewyobrażalnie jakbym 10 ton węgla przerzuciła ( 5 ton w 1 dzień już wrzucałam i dziś jest gorzej)
    Odpoczywałam, ale zmęczenie nie przechodzi...
    A będzie coraz gorzej...
    Jeść mi się chce a nic mi nie smakuje ciągle, mąż na obiad zrobił pieczeń w sosie z sałatką, tylko poskubałam i zaraz nutella z waflami poszła w ruch.
    Córka zrobiła deser z truskawek, a teraz robi babeczki marchewkowe bez mąki na dzień mamy i dostałam od niej toffifi :)
    Zgaga tak pali że szału dostaje, a smak mam tylko na słodkie...

Zauważyłam, że nie mogę leżec na plecach bo ból krzyża i kręgosłupa piersiowego jest nieziemski! Tylko prawy i lewy bok. I mała słabo daje znać od ok tygodnia, albo ma mało miejsca, albo nie wiem już. Może przesadzam.

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • boo123 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja już na zwolnieniu. Troszkę wcześniej niż planowałam. Takie choróbsko mnie dopadło. Przemokłam w zeszły wtorek, jak wychodziłam z pracy to była taka ulewa, że szok. No i zatoki poszłyyy. Teraz już lepiej, na szczęście przestaje kaszleć, katar też schodzi.
    Także zaczynam się udzielać tak jak obiecywałam :P

My też dzisiaj zaliczyliśmy procesję, 3 godziny w sumie z mszą nam zeszło, a i tak do końca nie wytrzymaliśmy.

Strasznie mi się też truskawek chce, a dziś wszystko zamknięte :( Muszę wytrzymać do jutra :)

Wszystkim mamom wszystkiego naj!! Ja będę świętować dopiero w przyszłym roku :) JUż się doczekać nie mogę.

2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

Starania o rodzeństwo od 05.2018

05.2020 9tc 💔
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jakos slabo sie czuje, nie mam sily na nic. Ale plus tego dnia jest taki, ze maz złożyl mi komode i w przyszlym tygodniu chyba wreszcie sie wezme za pranie i prasowanie ciuszkow, nie chce mi sie jak nie wiem, ale lepiej nie bedzie a uspokoi mnie jak cos juz bedzie gotowe. Z zakupow zostal mi materac do lozeczka, wozek, recznik i to chyba wszystko :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 17:30

hella, Ania_1986, amanina, Friend lubią tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my rodzinnie zrobilismy sobie drzemke popludniowa. Maly zasnal o 15 i zaraz ja z mezem tez przysnelismy. Jakis meczacy dzisiaj dzien jest. A teraz mezu zabral go i poszli na plac. Dzisiaj taka pozna drzemka to az sie boje o ktorej pojdzie spac. Najwcześniej licze na 21...

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też przysnęliśmy, a mąż mi skręcił komodę przed wczoraj i też muszę się już brać pomału za prasowanie i pranie. Czekam jeszcze na czapeczki i wstawiam wszystko. Zamówiłam dziś dwie czapeczki niemowlęce z imieniem zobaczymy czy ładne będą.

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa Ty sie boisz tej pozniej drzemki a co ja mam powiedziec jak moj padl po 16 i jeszcze spi? Do polnocy bedzie tancowal jak nic... A ja dzisiaj nie mam sil i bym sie o 20 polozyla najchetniej...

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przyjechałam właśnie do rodziców. Jejku jak oni mnie czasem denerwują. Dzwoniłam że przejedziemy a oni sie obudzili dopiero bo mama po nocce. No to ją rozumiem ale ojciec... Siostra mi z kolei dziecko wywiozła i tak cicho tu aż mnie to drażni. Coraz mniej mi się chce tu przyjeżdżać a jeszcze bałagan taki gdzie nie spojrzeć. One we dwie mają połowę mniejszy metraż do sprzątania a ja sama i mam większy porządek i to jeszcze w ciąży. A do mnie jak przyjadą to szukają po kątach a nuż znajdą cos co nie posprzątane.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:
    Kaarolaa Ty sie boisz tej pozniej drzemki a co ja mam powiedziec jak moj padl po 16 i jeszcze spi? Do polnocy bedzie tancowal jak nic... A ja dzisiaj nie mam sil i bym sie o 20 polozyla najchetniej...
    a on normalnie tak idzie czy dzisiaj wyjatkowo, moj to o 15 sie budzi...a musze go klasc bo do wieczora za bardzo by marudzil...

‹‹ 1412 1413 1414 1415 1416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ