Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa wlasnie po masazu, znalazlam sobie tu w Gdansku gabinet (w ogole sie okazalo ze mam 400 m
), w ktorym robia masaze dla ciezarnych. Generalnie wizualnie kupa bo w takich pawilonach ale za to masaz jaki czad!! Poszlam na rozmasowanie nog (limfatyczny masaz przeciw obrzekom) na 30 min, zaplacilam 60 zl i jestem pania zachwycona wiec wszystkim Gdanszczankom jesli nie maja przeciwwskazan polecam
Aśka_gdańsk, Betty Boop lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do porodow to ja bylam naturalnie rodzona ale moja mama sie tak darla ze do dzis jej przypominaja ze ja caly szpital slyszal
A po porodzie jak babcia przyszla w odwiedziny i obie na mnie spojrzaly to sie zalamaly ze taka brzydka jestem, ale babcia ponoc podsumowala ze po takich rodzicach to nie ma sie co dziwicno ale pierwszej urody nie bylam, 2500 wagi, za duzo skory ktora wisiala i do tego kepki ryżych wlosow
oLena31, Betty Boop lubią tę wiadomość
-
amanina wrote:a propos porodu tu znalazlam fajny artykul z odnosnikiem do anglojezycznego badania (w ktorym np jest napisane ze dzieci urodzone przez CC maja w zyciu doroslym wieksza sklonnosc do astmy, cukrzycy, czy otylosci a sam art generalnie opowiada o badaniu czy CC ma wpływ na ekspresje DNA).
mysle ze mozna w necie sporo znalezc o zarowno zaletach i wadach SN i CC a decydowac to juz trzeba samemu:)
a link do artykulu tutaj: http://www.nebule.pl/sn-czy-cc/
Ja rodzona naturalnie- alergik, astma w dziecinstwie i nadwaga[/url]
-
nick nieaktualny
-
Ja rodzona sn fizycznie 100% zdrowa psychicznie czasem nie jestem pewna
Amanina dobre z tym brzydalkiem a na labedzia wyroslasSyHa85 lubi tę wiadomość
-
jejuuuuu dziewczyny kupiliśmy dziś łóżeczko, materacyk i przewijak!!! już prawie kończymy pokoik, jakie to jest piękne i wzruszające... i niedługo w tym pokoiku będzie nasza córcia...
w przyszłym tygodniu ruszam z praniem i jeszcze kilka drobiazgów muszę dokupić i wszystko gotowe
co do porodów to u mnie neurolog zadecydował że moja choroba nie jest wskazaniem do cc więc jak wszystko dobrze pójdzie to rodzimy snmimo, że boję się tego bólu i tych skurczy itd to jakoś tak się cieszę, bo nie wiem czy jeszcze będziemy mieć dzieci i jakoś tak chciałabym urodzić sn żeby wiedzieć jak to jest i po prostu jakoś tak czuję, że chcę przeżyć coś takiego
paola89, Penelope30, Betty Boop lubią tę wiadomość
-
Już kiedyś pisałam, że mam znajomą z 6 dzieci. 5 porodów naturalnych 1 cesarka i powiedziała, że jak by pierwszy poród był CC to by nie miała więcej dzieci.
Mam też przyjaciółkę bpo 3 CC i po 1 czuła się super, po 2 tragedia połączona z masakrą, 3 znowu super. Także nie ma reguły.
Dziewczyny co ma być to będzie i już. Chyba, że któraś tu jest wrozbitą Maciejem albo jasnowidzem to niech nam powie co nas czeka -
Mały fika na Bajm -ie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 20:03
SyHa85, Betty Boop lubią tę wiadomość
Przekaż 1% podatku Alicji Kwiatek
Fundacja Pomocy Dzieciom "Zdążyć z pomocą"
KRS 0000037904
Informacje szczegółowe 1%- 8646 Kwiatek Alicja
http://serce.sp4lubartow.pl/?page_id=231
-
Mnie mama urodziła sn 5 godzin. Tylko ze nas jest 6 wiec z każdym dzieckiem było inaczej, ale wszystkie rodziła mama sn, za to moja siostra ma trójkę dzieci i wszystkie rodziła cc wiec nie ma reguły, ja póki co chciałabym rodzic sn ale żeby poród był szybki maks 3 godziny
Kw14tuszek, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
blondyna5555 wrote:Mnie mama urodziła sn 5 godzin. Tylko ze nas jest 6 wiec z każdym dzieckiem było inaczej, ale wszystkie rodziła mama sn, za to moja siostra ma trójkę dzieci i wszystkie rodziła cc wiec nie ma reguły, ja póki co chciałabym rodzic sn ale żeby poród był szybki maks 3 godziny
hehe no tylko żeby zdążyć się w domu ogarnąć i dojechać do szpitala
dziewczyny a jak planujecie materac w łóżeczku zabezpieczyć? ja w sumie kupiłam na gemini ceratke i myślałam że ją dam na materac a na to prześcieradło. będzie ok? i planujecie jakoś przewijak zabezpieczyć? widziałam jakieś specjalne pokrowce czy coś, w sumie to myślałam że zwykły podkład wystarczy albo pielucha?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 20:33
-
nick nieaktualnynas mama tez 6 urodzila w tym blizniaki i wszytskich rodzila sn...mnie dosc dlugo bo wody odeszly w srode a ja sie urodzilam dopiero w sobote i to jeszcze w 34 tc...pozniej blizniaki w 36 tc a reszta to raczej o czasie...wszyscy zdrowi, siostra z blizniakow miala tylko astme za dziecka...moja siostra tez rodzila sn 6 godzin, wiec w sumie szybko...ja Marcela rodzilam 20h ale to najpewniej przez kroplowki na skurcze, ktore mialy wyciszyc...niestety niewyciszyly i meczylam sie w bolach, teraz tez planuje sn, ale gdyby cos bylo nie tak to tu gdzie chce rodzic nie ma problemu i szybko robia cc...
-
Wiecie co fakt dzis na kolanach kilka godzin wycieralam podlogi do tego wszystko posprzatac poprac i wlasnie skonczylam ale moje dziecko dzis daje mi nauczke bo wogole sie nie rusza naqet slodkie na nia nie dziala masakra mam nadzieje ze do jutra sie zlituje nad mamusia
Ja przewijaka nie zabezpieczalam bo sam w sobie mial taki specjalny material ceratke i tylko przescieradelko na gumce dawalam co do materacyka to sa takie podklady na gemini mozna kupic bo ceratki nie przepuszczaja powietrza tez nie dobrze -
Kwiatuszku ja juz kiedys tu pisalam ze materaca nie bede zabezpieczac do czasu odpieluchowania. Synek ma prawie 1,5 roku i jeszcze sie nie zdarzylo go zmoczyc, jak juz cos przecieka to na pajaca i spiworek, do marlteraca nie dotarlo ani razu. A mam wrazenie, ze to dziwne bo najpierw sie wybiera te materace zeby byly jakies tam oddychajace z cyrkulacja powietrza a jak polozysz ceratke to chyba juz tej roli nie spelnia? Taka mysl mnie naszla ostatnio jak wlasnie dziewczyny pytaly o te ceratki.
Betty Boop lubi tę wiadomość
-
Ninka0111 wrote:Wiecie co fakt dzis na kolanach kilka godzin wycieralam podlogi do tego wszystko posprzatac poprac i wlasnie skonczylam ale moje dziecko dzis daje mi nauczke bo wogole sie nie rusza naqet slodkie na nia nie dziala masakra mam nadzieje ze do jutra sie zlituje nad mamusia
Ja przewijaka nie zabezpieczalam bo sam w sobie mial taki specjalny material ceratke i tylko przescieradelko na gumce dawalam co do materacyka to sa takie podklady na gemini mozna kupic bo ceratki nie przepuszczaja powietrza tez nie dobrze
a może właśnie dlatego że cały dzień coś robisz i bujasz małą i jej tak dobrze, że sobie smacznie śpi? może poleż trochę i mała się obudzi?
No właśnie dopiero gdzieś przeczytałam że ceratka może być kiepska, ale skoro te specjalne podkłady albo ochraniacze i tak są podszyte jakąś gumą albo ceratą to nie wychodzi na to samo, że nie przepuszczają powietrza? No i nie wiem czy do kołyski i wózka też takie podkłady kupować?
a przewijak też mam z takiego materiału i myślałam żeby tylko położyć ten podkład (nawet taki jednorazowy) albo pieluche tetrową, ale może rzeczywiście lepiej jakieś prześcieradło kupić?
w ogóle to ile potrzeba np do łóżeczka prześcieradeł? często trzeba zmieniać? na razie mam 2 i nie wiem czy dokupić jeszcze? -
aniab91 wrote:Kwiatuszku ja juz kiedys tu pisalam ze materaca nie bede zabezpieczac do czasu odpieluchowania. Synek ma prawie 1,5 roku i jeszcze sie nie zdarzylo go zmoczyc, jak juz cos przecieka to na pajaca i spiworek, do marlteraca nie dotarlo ani razu. A mam wrazenie, ze to dziwne bo najpierw sie wybiera te materace zeby byly jakies tam oddychajace z cyrkulacja powietrza a jak polozysz ceratke to chyba juz tej roli nie spelnia? Taka mysl mnie naszla ostatnio jak wlasnie dziewczyny pytaly o te ceratki.
no to prawda, tym bardziej lato będzie i dziecku może być gorąco na takim podkładzie z ceratki? kurde czytam forum na bieżąco a nie widziałam żeby była rozmowa o ceratkach -
nick nieaktualnyja przy Marcelim nie zuzylam ani jednego podkladu, nie mialam przewijaka i wszytsko odbywalo sie na kanapie lub lozku w sypialni i tylko raz mi obsikal lozko...mam nadzieje ze teraz bedzie tak samo, kladlam tylko pieluche flanelowa i wtedy mlodego...materaca w lozeczku tez nigdy nie zasikal bo tak jak pisze aniab, najpierw byly mokre body i pajac...ja mam dwa przescieradla do lozeczka i dwa komplety poscieli i tyle bylo dla mnie wystarczajace