X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie to bardziej myślę o tym że jakoś nieudolnie założę młodej pieluchę i pójdzie gdzieś bokiem albo po plecach... a pościeli jeszcze nie kupuję, w sumie to będzie lato, poza tym planuję rożek na początek a później śpiworki ale zobaczymy jak będzie... Muszę zostawić kilka rzeczy żeby goście odwiedzając młodą mogli zprezentować bo może ktoś zapyta co potrzebujemy ;)

Betty Boop lubi tę wiadomość

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przewijak tez kupilam dopiero teraz bo maz sie zbuntowal ze na lozku nie bedzie przewijal bo go plecy bola i w sumie teraz jest przydatny bo mlody nie ma gdzie uciec ;-) mam na niego takie przescieradelka 2 na gumce na zmiane i nic wiecej. Wczesniej przewijalam gdzie popadlo na takiej flanelowej pieluszce podszytej ceratka ale raczej zostawala zawsze czysta, czasem jakies siku sie zdarzylo ale lapalam szybko pampkiem zeby nie miec tego na sobie i na scianach bo jednak chlopak to ma rozrzut :-) Ale mam kolezanke i u niej ciagle byly w uzyciu te jednorazowe podklady bo jej maly robil kupe jak tylko wyciagnela pampersa spod pupki przez pierwsze 2 mce ;-)
    Do lozeczka tez mam 2 przescieradla na zmiane a dodatkowo dopoki zdarzalo sie ulewanie podkladalam flanelowa pieluszke zlozona na pol pod glowe i tylko ja zmienialam jak sie zalala a przescieradlo to jak robilam pranie wiec mniej wiecej raz na tydzien, dwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 22:13

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak bedzie dzidzia w rozku to raczej tez go nie przesika, takoe malenstwo to ilez moze tego wysikac ;-) plamka najwyzej bedzie mala ale nie na tyle zeby wsiaklo w materac.

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja bardzo polecam ten podkład na materac http://babynet.pl/materacyk-fiki-miki-nakladka-higieniczna-ochraniacz-na-materac-14070cm-p-5758.html - przewiewny, nie przesiąka i można prać w pralce. Poleciła mi go kuzynka i tak mi się spodobał, że kupiłam drugi :)

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:
    A jak bedzie dzidzia w rozku to raczej tez go nie przesika, takoe malenstwo to ilez moze tego wysikac ;-) plamka najwyzej bedzie mala ale nie na tyle zeby wsiaklo w materac.

no w sumie racja ;)

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Co za noc. Jestem niewyspana bo duszno w nocy było, okno otworzylam to sąsiadów slyszalam bo jakas impreze mieli. Maz wrocil napity i cala noc zdychal i teraz jest nie lepiej. Mial sie rano mlodym zająć zebym pospala ale niestety ja musze bo ten bedzie chorowal caly dzien.

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz nie spie ale to przez bol nog i plecow wychodzi wczorajsze wycieranie podlog na kolanach i nawet nogi wyzej nic nie daly...
    Wspolczuje ekscesow z sasiadami ja mam spoko ale na wsi to inaczej...
    U nas jeszcze goracej bo maz musial napalic i puscic na kaloryfery zeby wszystko ladnie wyschlo i sie zalamalam bo panele w przedpokoju do wymiany a nowe sa aaa...ale to chyba w przyszlym roku bo teraz czeka nas remont pokoju Hani i naszego i dzidzi a jak na zlosc zwrotu podatku dalej nie ma a ja mam do wydania na same materialy 500 zl grrr...
    Ale koniec marudzenia bo zaraz ciaza sie skonczy a moje dziecko urodzi sie smutasem milego dnia u nas pogoda piekna☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łacze sie w bólu jesli chodzi o noc. U mnie tez gorąco (boziu, co to bedzie potem). Mój mąz tez w nocy poszedł bo brat mial urodziny ale wrócił zaraz po 24. Jeszcze spi a ja juz o 6 poszłam z psami na spacer. Teraz to on głównie chodzi bo nasze psy razem ważą 50 kg ale rano jest pusto wiec mi ani nie pociagna do innego psa i ogólnie sa grzeczne także lubie te niedzielne poranne spacerki.
    Amanina gratuluje 3 trymestru, ja jutro zaczynam-wow!!!

Ja w Ikea kupilam taki ochraniacz na materac za niecałe 20 zł ale nie wiem kiedy uzyje, pewnie do przewijania bo samego przewijaka nie mam i nie kupuje.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty moge spytac jakie masz pieski?
    Ja uwielbiam psy z tym ze moje ponad 100kg.
    Dwa bernenskie psy pasterskie a jeden cocel spaniel.
    Koty tez lubie ale psy i koty to inna bajka.

Jeszcze nie mam przewijaka i nie wiem czy kupie zobacze jeszcze.
    A podklady mam 2 gatunki z canpola 90x60 i 60x60 i bede uzywac i przewijac na lozku na razie chyba.

Biodra mnie bola bo tylko spanie na prawym i lewym boku. A cala noc nie spalam znow. Bolal mnie zoladek i twardy brzuch. Mala sie wiercila jestem umeczona ta noca jak diabli.

Wczoraj wieczorem lazienka w suterynach wylala wode... Musialam wszystko mopami zbierac a maz przetykac odplyw.
    Zgaga cala noc palila jak diabli.
    Jeszcze 70dni i bedzie coraz gorzej przeciez.
    Ale nie oddalabym ani dnia ciazy za zadne pieniadze :)

Betty Boop lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    U mnie też średnia noc, ale nie że względu na pogodę, bo ja lubię ciepelko ;-)
    Ale kurna, nie mogłam się ułożyć krecilam się jak g*** w betoniarce. Przez to teraz bolą mnie wszystkie kości i ścięgna nawet włosy mnie bolą :-\ po śniadaniu zrobię sobie kąpiel to może troszkę pomoże.
    Aaaa i o 2 mnie petardy obudziły, bo pewnie wesele było w lokalu nad Wisłą.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja do kolejki :)
    Najpierw nie moglam zasnac bo Gruby sie obudzil i sie wyciagal wytykajac rozne czesci ciala, a potem sasiedzi w ogrodku obok odpalili disco polo i grilla i toczyli dyskusje do 3 nad ranem.. Jak juz zasnelam to po 2h sie obudzilam bo mi bylo za goraco i jakos do 7 przelezalam nie spiac az w koncu wstalam

Co wam najbardziej w nocy dokucza? Bo mi te nogi, mam wrazenie takich goracych mega stop i nie moge przez nie spac :O
    Reszta generalnie na razie sie nie odzywa, czasem mnie ten lewy bok wkurza tylko bo jedna pozycja ale to sie da przezyc (na prawym i na wznak nie daje rady bo Gruby napieprza jak dziki od razu).

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie z rana tylko głód dokuczał ale taki mega że musiałam wstać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie goraco, ogolnie nic wiecej mi nie dolega, mlody sie kreci ale nie zwracam na to uwagi tylko goraco...

• Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero teraz odczuwam te nieprzyjemne rzeczy zwiazane z ciaza :( slabo mi, zgaga codziennie meczy no i ten bol kosci ogonowej... Ale i tak nie mam co narzekac bo wiem ze duzo z was ma gorzej... Ogolnie to lubie byc w ciazy ;) i doceniam kazdy dzien, bo nie wiem czy jeszcze kiedykolwiek bede w ciazy...

kaarolaa, Betty Boop lubią tę wiadomość

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja też pomarudzę ;) , poza tym że po każdej nocy bolą mnei biodra to się chyba przyzwyczaiłam, ale od jakiegoś czasu samo chodzenie mnie męczy , mam wrażenie jakbym była po ciężkiej pracy fizycznej ;/... może to młoda ze mnie ściąga energie ...

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na działce leżę i sie bycze i pachnę oczywiście . Z dolegliwości nocnych to tez gorące stopy i biodra ale za to pachwiny odpuściły .

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę miało być 27 st i słońce, więc naprałam jak dzika a tu chmurzyska i zaraz będę latać i przewieszać do łazienki.... wrrrrrrrrrrrrrrr

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie problem w nocy taki, że mi gorąco. Tak jak mówicie- gorące stopy, gdzie ja zawsze zimne miałam i ratowałam się często skarpetkami... Śpię więc bez kołdry i tu pojawia się drugi problem- nie ma mnie co otulać ;) Spanie na lewym mi nie przeszkadza już, ale czuję jak żebra mi się wbijają w coś (albo coś w żebra) i drętwieją mi pod spodem.

• Musik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 08:00

Penelope30, Betty Boop lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Kurczę miało być 27 st i słońce, więc naprałam jak dzika a tu chmurzyska i zaraz będę latać i przewieszać do łazienki.... wrrrrrrrrrrrrrrr
    oddam Ci troche mpjego slonca a i jeszcze wiaterek wieje wiec jak nic ladnie wyschnie...ja wczoraj popralam a dzisiaj juz powoli suche zbieram i wrzucam do lozeczka, jak da rade to od jutra prasuje i ukladam rozmiarami

‹‹ 1422 1423 1424 1425 1426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ