Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
w sumie to bardziej myślę o tym że jakoś nieudolnie założę młodej pieluchę i pójdzie gdzieś bokiem albo po plecach... a pościeli jeszcze nie kupuję, w sumie to będzie lato, poza tym planuję rożek na początek a później śpiworki ale zobaczymy jak będzie... Muszę zostawić kilka rzeczy żeby goście odwiedzając młodą mogli zprezentować bo może ktoś zapyta co potrzebujemy
Betty Boop lubi tę wiadomość
-
Ja przewijak tez kupilam dopiero teraz bo maz sie zbuntowal ze na lozku nie bedzie przewijal bo go plecy bola i w sumie teraz jest przydatny bo mlody nie ma gdzie uciec
mam na niego takie przescieradelka 2 na gumce na zmiane i nic wiecej. Wczesniej przewijalam gdzie popadlo na takiej flanelowej pieluszce podszytej ceratka ale raczej zostawala zawsze czysta, czasem jakies siku sie zdarzylo ale lapalam szybko pampkiem zeby nie miec tego na sobie i na scianach bo jednak chlopak to ma rozrzut
Ale mam kolezanke i u niej ciagle byly w uzyciu te jednorazowe podklady bo jej maly robil kupe jak tylko wyciagnela pampersa spod pupki przez pierwsze 2 mce
Do lozeczka tez mam 2 przescieradla na zmiane a dodatkowo dopoki zdarzalo sie ulewanie podkladalam flanelowa pieluszke zlozona na pol pod glowe i tylko ja zmienialam jak sie zalala a przescieradlo to jak robilam pranie wiec mniej wiecej raz na tydzien, dwa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 22:13
-
Dziewczyny, ja bardzo polecam ten podkład na materac http://babynet.pl/materacyk-fiki-miki-nakladka-higieniczna-ochraniacz-na-materac-14070cm-p-5758.html - przewiewny, nie przesiąka i można prać w pralce. Poleciła mi go kuzynka i tak mi się spodobał, że kupiłam drugi
-
nick nieaktualnyDzien dobry. Co za noc. Jestem niewyspana bo duszno w nocy było, okno otworzylam to sąsiadów slyszalam bo jakas impreze mieli. Maz wrocil napity i cala noc zdychal i teraz jest nie lepiej. Mial sie rano mlodym zająć zebym pospala ale niestety ja musze bo ten bedzie chorowal caly dzien.
-
Ja tez juz nie spie ale to przez bol nog i plecow wychodzi wczorajsze wycieranie podlog na kolanach i nawet nogi wyzej nic nie daly...
Wspolczuje ekscesow z sasiadami ja mam spoko ale na wsi to inaczej...
U nas jeszcze goracej bo maz musial napalic i puscic na kaloryfery zeby wszystko ladnie wyschlo i sie zalamalam bo panele w przedpokoju do wymiany a nowe sa aaa...ale to chyba w przyszlym roku bo teraz czeka nas remont pokoju Hani i naszego i dzidzi a jak na zlosc zwrotu podatku dalej nie ma a ja mam do wydania na same materialy 500 zl grrr...
Ale koniec marudzenia bo zaraz ciaza sie skonczy a moje dziecko urodzi sie smutasem milego dnia u nas pogoda piekna☺ -
Łacze sie w bólu jesli chodzi o noc. U mnie tez gorąco (boziu, co to bedzie potem). Mój mąz tez w nocy poszedł bo brat mial urodziny ale wrócił zaraz po 24. Jeszcze spi a ja juz o 6 poszłam z psami na spacer. Teraz to on głównie chodzi bo nasze psy razem ważą 50 kg ale rano jest pusto wiec mi ani nie pociagna do innego psa i ogólnie sa grzeczne także lubie te niedzielne poranne spacerki.
Amanina gratuluje 3 trymestru, ja jutro zaczynam-wow!!!
Ja w Ikea kupilam taki ochraniacz na materac za niecałe 20 zł ale nie wiem kiedy uzyje, pewnie do przewijania bo samego przewijaka nie mam i nie kupuje.MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Betty moge spytac jakie masz pieski?
Ja uwielbiam psy z tym ze moje ponad 100kg.
Dwa bernenskie psy pasterskie a jeden cocel spaniel.
Koty tez lubie ale psy i koty to inna bajka.
Jeszcze nie mam przewijaka i nie wiem czy kupie zobacze jeszcze.
A podklady mam 2 gatunki z canpola 90x60 i 60x60 i bede uzywac i przewijac na lozku na razie chyba.
Biodra mnie bola bo tylko spanie na prawym i lewym boku. A cala noc nie spalam znow. Bolal mnie zoladek i twardy brzuch. Mala sie wiercila jestem umeczona ta noca jak diabli.
Wczoraj wieczorem lazienka w suterynach wylala wode... Musialam wszystko mopami zbierac a maz przetykac odplyw.
Zgaga cala noc palila jak diabli.
Jeszcze 70dni i bedzie coraz gorzej przeciez.
Ale nie oddalabym ani dnia ciazy za zadne pieniadzeBetty Boop lubi tę wiadomość
-
Hej
U mnie też średnia noc, ale nie że względu na pogodę, bo ja lubię ciepelko
Ale kurna, nie mogłam się ułożyć krecilam się jak g*** w betoniarce. Przez to teraz bolą mnie wszystkie kości i ścięgna nawet włosy mnie boląpo śniadaniu zrobię sobie kąpiel to może troszkę pomoże.
Aaaa i o 2 mnie petardy obudziły, bo pewnie wesele było w lokalu nad Wisłą. -
nick nieaktualnyNo to ja do kolejki
Najpierw nie moglam zasnac bo Gruby sie obudzil i sie wyciagal wytykajac rozne czesci ciala, a potem sasiedzi w ogrodku obok odpalili disco polo i grilla i toczyli dyskusje do 3 nad ranem.. Jak juz zasnelam to po 2h sie obudzilam bo mi bylo za goraco i jakos do 7 przelezalam nie spiac az w koncu wstalam
Co wam najbardziej w nocy dokucza? Bo mi te nogi, mam wrazenie takich goracych mega stop i nie moge przez nie spac
Reszta generalnie na razie sie nie odzywa, czasem mnie ten lewy bok wkurza tylko bo jedna pozycja ale to sie da przezyc (na prawym i na wznak nie daje rady bo Gruby napieprza jak dziki od razu). -
nick nieaktualny
-
A ja dopiero teraz odczuwam te nieprzyjemne rzeczy zwiazane z ciaza
slabo mi, zgaga codziennie meczy no i ten bol kosci ogonowej... Ale i tak nie mam co narzekac bo wiem ze duzo z was ma gorzej... Ogolnie to lubie byc w ciazy
i doceniam kazdy dzien, bo nie wiem czy jeszcze kiedykolwiek bede w ciazy...
kaarolaa, Betty Boop lubią tę wiadomość
-
to ja też pomarudzę
, poza tym że po każdej nocy bolą mnei biodra to się chyba przyzwyczaiłam, ale od jakiegoś czasu samo chodzenie mnie męczy , mam wrażenie jakbym była po ciężkiej pracy fizycznej ;/... może to młoda ze mnie ściąga energie ...
Nasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
nick nieaktualnyU mnie problem w nocy taki, że mi gorąco. Tak jak mówicie- gorące stopy, gdzie ja zawsze zimne miałam i ratowałam się często skarpetkami... Śpię więc bez kołdry i tu pojawia się drugi problem- nie ma mnie co otulać
Spanie na lewym mi nie przeszkadza już, ale czuję jak żebra mi się wbijają w coś (albo coś w żebra) i drętwieją mi pod spodem.
-
nick nieaktualnyRudi88 wrote:Kurczę miało być 27 st i słońce, więc naprałam jak dzika a tu chmurzyska i zaraz będę latać i przewieszać do łazienki.... wrrrrrrrrrrrrrrr