Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie chiński wróży chłopca i lekarz na połówkowych tak mówił, ale ja jeszcze tak na 100% nie mam pewności, zobaczymy po tym USG w 33tyg czy się potwierdzi.
Zawsze można ubrać dziewczynkę w niebieskie rzeczy, żaden problem, gorzej właśnie chłopca w różowe. Dobrze że teraz w necie można wszystko sprzedać albo się zamienić.Betty Boop lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry mamusie
My dzisiaj do 9 spaliśmy. Teraz śniadanko, potem posprzatem i pójdę na zakupy, ale przeczekam najgorsze kolejki i babcie-emerytki.
Ania nic nie mów o snach!!! Mi się tydzień temu śniło, że Ł mnie zdradza, normalnie widziałam go w tym śnie w łóżku z jakąś blondyną. Oczywiście z płaczem się obudzilam a on był na nocce, ale poczekałam na niego. I oczywiście 100000 pytań. A on to skomentował tak : Kiciusia, gdzie ja bym znalazł drugiego takiego glupolka jak ty. Ehhhhh te chłopyAnia_1986, makota lubią tę wiadomość
-
Witam
Widzę że nie tylko ja nie mogę spać. Średnio co noc mam 2h-3h przerwy w spaniu. MASAKRA jakaś !!! kręgosłup mnie tak napierdziela... chodzić już nie mogę-czuję jakby mi się coś rozłaziło w spojeniu łonowym..
Stan ciąży uwielbiam ale do 6-7 mc. Później to jakaś męka.
Co do płci. Mi z kalendarza wychodzi dziewuszka a tylko raz usłyszałam na połówkowych "raczej facet" później już nie dał się podejrzeć chociaż mam co 3tyg usgOd samego początku czuję i kibicuję chłopcu i byłabym w niezłym szoku
Betty Boop lubi tę wiadomość
Czekamy na drugie szczęście ♥ ♥
-
Ja mam to samo co 33Karola33 nie moge spać co 2 h przerwa na siku lub z bólu a to krzyża, a to brzucha a to mała się wierci, I kręgosłup mnie też napiernicza ostro - znaczy chyba krzyż. Spać na plecach nie ma mowy bo się dusze i kręgosłup pęka z bólu, wiec prawa/lewa str, jak za bardzo się przekrzywie to mała zaraz nerwa dostaje bo ją gniotę chyba
Od samego początku miałam przeczucie na córke z chińskiego też córka i na 5 usg - 5 lekarzy też córka, wiec ma być Nikola, ale jak by się urodził Nikoldem to mąż byłby przeszczęśliwy a ja średnio - nie uwierzyłabym gdybym tego nie widziała na pewno!
Gdyby cesarka to musiałabym DNA robić czy nasze dziecko - za duże nastawienie + 5 lekarzy potwierdziło córke- nawet jak nie pytałam to mówią "pani córka..."
Oczywiście kochałabym tak samo
-
Ania_1986 wrote:Rudi mój też się nie przejął jak mu powiedziałam ten sen. Cos tam skomentował ale go to nie obeszło
my tu takie zakochańce a oni nic
Ja to mojego w tej ciąży to chyba 100 razy bardziej kocham niż normalnieAnia_1986, SyHa85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wrocilismy z Galerii. Ufff..mialam tylko godzinke na jeden sklep - Primark (3 pietrowy). Speiszylam sie jak moglam i kupilam pizamke, skarpety i kilka drobiazgow. Bardzo lubie ten sklep i ceny sa bardzo przystepne, ale w takim tempie nie bardzo. Teraz na szybko obiadek i fru na dzialke wypoczac..Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
nick nieaktualnya propos porodu tu znalazlam fajny artykul z odnosnikiem do anglojezycznego badania (w ktorym np jest napisane ze dzieci urodzone przez CC maja w zyciu doroslym wieksza sklonnosc do astmy, cukrzycy, czy otylosci a sam art generalnie opowiada o badaniu czy CC ma wpływ na ekspresje DNA).
mysle ze mozna w necie sporo znalezc o zarowno zaletach i wadach SN i CC a decydowac to juz trzeba samemu:)
a link do artykulu tutaj: http://www.nebule.pl/sn-czy-cc/Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 14:58
-
nick nieaktualnyoLena31 wrote:Moja teściowa rodziła obydwoje swoich dzieci przez cc - mój mąż ma alergię (raczej nabytą, miejską
), a jego siostra zdrowa jak ryba. Obydwoje mają między 30-40 lat
To tak, żeby doświadczalnie potwierdzić/zaprzeczyć eksperymentom naukowców
ja mysle ze to nie do konca jest zaprzeczenie"wieksza sklonnosc" nie oznacza ze zachoruje kazde dziecko po CC
mysle ze po prostu przez x lat zbierali dane statystyczne i im tak wyszlo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 15:04
-
Pewnie tak, ale jestem ciekawa, czy w tych badaniach uwzględnia się wpływ środowiska (jedzenie, picie, atmosfera), które myślę, że nie pozostają bez znaczenia na rozwój biologiczny małego człowieka.
Swoją drogą zawsze mnie śmieszy, jak czytam w tych artykułach o cc, że dzieci urodzone tym sposobem są bardziej wrażliwe na bodźce typu mycie włosów, obcinanie paznokciJa, urodzona sn, nienawidziłam tych czynności tak bardzo, że darłam się wniebogłosy. Moje dziecko urodzone cc drze ryjka tak samo. Przypadek? Nie sądzę
-
Kur...jak pech to pech moz chcial dobrze a wyszlo jak zawsze przyniosl mi z piwnicy nowa pralke zeby bylo lepiej bo jego babcia zmarla w 2012 roku a pralka praktycznie nowa nie uzywana sprawdzilismy dziala wszystko no to mowie nastawie i jadym na zakupy tesciu dzwoni u nich pada deszcz w domu my szybko przyjezdzamy a wszedzie z 10 cm wody aaaa...tesciowie sufity zaleane na szczescie pretensji nie maja panele juz napecznialy nowe dopiero polozone a mi plecy wysiadaj nie mam sily a tu jeszcze tyle roboty aaaa wszystkie reczniki do prania porazka!!!
-
Ania_1986 wrote:W końcu dziecko Ci zrobił. Owoc waszej miłości.
No patrz na to nie wpadłam hehehe
Ninka współczuję roboty.Ania_1986, Ninka0111 lubią tę wiadomość
-
Po przeczytaniu artykułu i własnych - złych - doświadczeniach porodu sn zdam się na los.
W sensie wskazania mam oczywiście do sn rodziłam prawie 4,5kg klocka pierwszy raz w życiu i udało się, wiec kto by pomyślał o cc u mnie.
Zobaczę jak będzie, boję się tego bólu, nawet tych skurczy przez tyle godzin ciągle, ale wiem, że dla dziecka ogólnie lepsze jest przejście przez kanał rodny - przygotowuje go to do życia, skurcze wypychają mu z płuc wody, stymulują jego układ oddechowy itd, ale jeśli by się coś działo to wiadomo i cc też musi być byleby się dobrze skończyło.
Wiele koleżanek namawia mnie wręcz do "załatwienia" sobie cc
Mówią: "chyba głupia jesteś, że chcesz w tych czasach rodzic sn - albo chytra - dasz w łape 1000zł i bedziesz leżeć - ból - 2 dni i spoko"
Fakt po sn dupa tydzień bolała konkretnie, drugi mocno, ale to przez nacięcie, jakby go nie było to ze 3 dni byłoby niezbyt przyjemnie, a potem spoko.
Z resztą każda inaczej znosi poród, koleżanka tu z belly rodziła tydzień temu sn i jest przezadowolona - jakby nie rodziła wcale! Od razu po porodzie była w szoku, że już - czekała na ten mega ból - który nie przyszedł wcale!
Szczuplutka, biodra wąskie dziecko 3 kg, ale w ciąży malutko przytyła i nie spodziewala się, że rodzenie u niej to taki "pikuś"
Ja za to dość dobrze zbudowana, wysoka, biodra szerokie, a poród ciężki, nie ma reguły, może drugi będzie łatwy - nie nastawiam się na nic - idę na żywioł -
nick nieaktualnyoLena31 wrote:Pewnie tak, ale jestem ciekawa, czy w tych badaniach uwzględnia się wpływ środowiska (jedzenie, picie, atmosfera), które myślę, że nie pozostają bez znaczenia na rozwój biologiczny małego człowieka.
Swoją drogą zawsze mnie śmieszy, jak czytam w tych artykułach o cc, że dzieci urodzone tym sposobem są bardziej wrażliwe na bodźce typu mycie włosów, obcinanie paznokciJa, urodzona sn, nienawidziłam tych czynności tak bardzo, że darłam się wniebogłosy. Moje dziecko urodzone cc drze ryjka tak samo. Przypadek? Nie sądzę
Hahahto mysle ze odziedziczone po mamusi
oLena31 lubi tę wiadomość