X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chiński wróży chłopca i lekarz na połówkowych tak mówił, ale ja jeszcze tak na 100% nie mam pewności, zobaczymy po tym USG w 33tyg czy się potwierdzi.
    Zawsze można ubrać dziewczynkę w niebieskie rzeczy, żaden problem, gorzej właśnie chłopca w różowe. Dobrze że teraz w necie można wszystko sprzedać albo się zamienić.

Betty Boop lubi tę wiadomość

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z kalendarza chińskiego wychodzi dziewczynka, z USG też a przeczucia miałam na chłopca.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodu to ja tez chcę naturalnie i bez znieczulenia tak jak Karola mówi.
    Zobaczymy czy się uda.

Wiadomo później łatwiej dojść do siebie i laktacja się szybciej pobudza.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :-)
    My dzisiaj do 9 spaliśmy. Teraz śniadanko, potem posprzatem i pójdę na zakupy, ale przeczekam najgorsze kolejki i babcie-emerytki.

Ania nic nie mów o snach!!! Mi się tydzień temu śniło, że Ł mnie zdradza, normalnie widziałam go w tym śnie w łóżku z jakąś blondyną. Oczywiście z płaczem się obudzilam a on był na nocce, ale poczekałam na niego. I oczywiście 100000 pytań. A on to skomentował tak : Kiciusia, gdzie ja bym znalazł drugiego takiego glupolka jak ty. Ehhhhh te chłopy

Ania_1986, makota lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi mój też się nie przejął jak mu powiedziałam ten sen. Cos tam skomentował ale go to nie obeszło ;) my tu takie zakochańce a oni nic :P

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • 33Karola33 Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Widzę że nie tylko ja nie mogę spać. Średnio co noc mam 2h-3h przerwy w spaniu. MASAKRA jakaś !!! kręgosłup mnie tak napierdziela... chodzić już nie mogę-czuję jakby mi się coś rozłaziło w spojeniu łonowym..
    Stan ciąży uwielbiam ale do 6-7 mc. Później to jakaś męka.

Co do płci. Mi z kalendarza wychodzi dziewuszka a tylko raz usłyszałam na połówkowych "raczej facet" później już nie dał się podejrzeć chociaż mam co 3tyg usg :/ Od samego początku czuję i kibicuję chłopcu i byłabym w niezłym szoku :)

Czekamy na drugie szczęście ♥ ♥
    f2w39jcg3kdjlap4.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo co 33Karola33 nie moge spać co 2 h przerwa na siku lub z bólu a to krzyża, a to brzucha a to mała się wierci, I kręgosłup mnie też napiernicza ostro - znaczy chyba krzyż. Spać na plecach nie ma mowy bo się dusze i kręgosłup pęka z bólu, wiec prawa/lewa str, jak za bardzo się przekrzywie to mała zaraz nerwa dostaje bo ją gniotę chyba ;)

Od samego początku miałam przeczucie na córke z chińskiego też córka i na 5 usg - 5 lekarzy też córka, wiec ma być Nikola, ale jak by się urodził Nikoldem to mąż byłby przeszczęśliwy a ja średnio - nie uwierzyłabym gdybym tego nie widziała na pewno!
    Gdyby cesarka to musiałabym DNA robić czy nasze dziecko - za duże nastawienie + 5 lekarzy potwierdziło córke- nawet jak nie pytałam to mówią "pani córka..."
    Oczywiście kochałabym tak samo :)

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Rudi mój też się nie przejął jak mu powiedziałam ten sen. Cos tam skomentował ale go to nie obeszło ;) my tu takie zakochańce a oni nic :P

Ja to mojego w tej ciąży to chyba 100 razy bardziej kocham niż normalnie :-P

Ania_1986, SyHa85 lubią tę wiadomość

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robimy z mężem przemeblowanie już głównie pod dzidzię. Mąż przeciąga meble a ja latam z odkurzaczem i ścierką. W przyszłym tyg ruszam z praniem, plecy już się dają we znaki więc chyba zrobimy niedługo przerwę na jakiś spacer.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna pralka wyprana pierze sie druga. Ale będzie prasowania i ukladania...

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilismy z Galerii. Ufff..mialam tylko godzinke na jeden sklep - Primark (3 pietrowy). Speiszylam sie jak moglam i kupilam pizamke, skarpety i kilka drobiazgow. Bardzo lubie ten sklep i ceny sa bardzo przystepne, ale w takim tempie nie bardzo. Teraz na szybko obiadek i fru na dzialke wypoczac..

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Ja to mojego w tej ciąży to chyba 100 razy bardziej kocham niż normalnie :-P

W końcu dziecko Ci zrobił. Owoc waszej miłości.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos porodu tu znalazlam fajny artykul z odnosnikiem do anglojezycznego badania (w ktorym np jest napisane ze dzieci urodzone przez CC maja w zyciu doroslym wieksza sklonnosc do astmy, cukrzycy, czy otylosci a sam art generalnie opowiada o badaniu czy CC ma wpływ na ekspresje DNA).

mysle ze mozna w necie sporo znalezc o zarowno zaletach i wadach SN i CC a decydowac to juz trzeba samemu:)

a link do artykulu tutaj: http://www.nebule.pl/sn-czy-cc/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 14:58

• oLena31 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa rodziła obydwoje swoich dzieci przez cc - mój mąż ma alergię (raczej nabytą, miejską ;)), a jego siostra zdrowa jak ryba. Obydwoje mają między 30-40 lat :) To tak, żeby doświadczalnie potwierdzić/zaprzeczyć eksperymentom naukowców :)

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oLena31 wrote:
    Moja teściowa rodziła obydwoje swoich dzieci przez cc - mój mąż ma alergię (raczej nabytą, miejską ;)), a jego siostra zdrowa jak ryba. Obydwoje mają między 30-40 lat :) To tak, żeby doświadczalnie potwierdzić/zaprzeczyć eksperymentom naukowców :)

ja mysle ze to nie do konca jest zaprzeczenie :) "wieksza sklonnosc" nie oznacza ze zachoruje kazde dziecko po CC :) mysle ze po prostu przez x lat zbierali dane statystyczne i im tak wyszlo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 15:04

• oLena31 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie tak, ale jestem ciekawa, czy w tych badaniach uwzględnia się wpływ środowiska (jedzenie, picie, atmosfera), które myślę, że nie pozostają bez znaczenia na rozwój biologiczny małego człowieka.

Swoją drogą zawsze mnie śmieszy, jak czytam w tych artykułach o cc, że dzieci urodzone tym sposobem są bardziej wrażliwe na bodźce typu mycie włosów, obcinanie paznokci ;) Ja, urodzona sn, nienawidziłam tych czynności tak bardzo, że darłam się wniebogłosy. Moje dziecko urodzone cc drze ryjka tak samo. Przypadek? Nie sądzę ;) :D

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kur...jak pech to pech moz chcial dobrze a wyszlo jak zawsze przyniosl mi z piwnicy nowa pralke zeby bylo lepiej bo jego babcia zmarla w 2012 roku a pralka praktycznie nowa nie uzywana sprawdzilismy dziala wszystko no to mowie nastawie i jadym na zakupy tesciu dzwoni u nich pada deszcz w domu my szybko przyjezdzamy a wszedzie z 10 cm wody aaaa...tesciowie sufity zaleane na szczescie pretensji nie maja panele juz napecznialy nowe dopiero polozone a mi plecy wysiadaj nie mam sily a tu jeszcze tyle roboty aaaa wszystkie reczniki do prania porazka!!!

hchyw1d370r6axb9.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    W końcu dziecko Ci zrobił. Owoc waszej miłości.

No patrz na to nie wpadłam hehehe

Ninka współczuję roboty.

Ania_1986, Ninka0111 lubią tę wiadomość

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po przeczytaniu artykułu i własnych - złych - doświadczeniach porodu sn zdam się na los.
    W sensie wskazania mam oczywiście do sn rodziłam prawie 4,5kg klocka pierwszy raz w życiu i udało się, wiec kto by pomyślał o cc u mnie.
    Zobaczę jak będzie, boję się tego bólu, nawet tych skurczy przez tyle godzin ciągle, ale wiem, że dla dziecka ogólnie lepsze jest przejście przez kanał rodny - przygotowuje go to do życia, skurcze wypychają mu z płuc wody, stymulują jego układ oddechowy itd, ale jeśli by się coś działo to wiadomo i cc też musi być byleby się dobrze skończyło.

Wiele koleżanek namawia mnie wręcz do "załatwienia" sobie cc
    Mówią: "chyba głupia jesteś, że chcesz w tych czasach rodzic sn - albo chytra - dasz w łape 1000zł i bedziesz leżeć - ból - 2 dni i spoko"
    Fakt po sn dupa tydzień bolała konkretnie, drugi mocno, ale to przez nacięcie, jakby go nie było to ze 3 dni byłoby niezbyt przyjemnie, a potem spoko.
    Z resztą każda inaczej znosi poród, koleżanka tu z belly rodziła tydzień temu sn i jest przezadowolona - jakby nie rodziła wcale! Od razu po porodzie była w szoku, że już - czekała na ten mega ból - który nie przyszedł wcale!
    Szczuplutka, biodra wąskie dziecko 3 kg, ale w ciąży malutko przytyła i nie spodziewala się, że rodzenie u niej to taki "pikuś"
    Ja za to dość dobrze zbudowana, wysoka, biodra szerokie, a poród ciężki, nie ma reguły, może drugi będzie łatwy - nie nastawiam się na nic - idę na żywioł :)

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oLena31 wrote:
    Pewnie tak, ale jestem ciekawa, czy w tych badaniach uwzględnia się wpływ środowiska (jedzenie, picie, atmosfera), które myślę, że nie pozostają bez znaczenia na rozwój biologiczny małego człowieka.

Swoją drogą zawsze mnie śmieszy, jak czytam w tych artykułach o cc, że dzieci urodzone tym sposobem są bardziej wrażliwe na bodźce typu mycie włosów, obcinanie paznokci ;) Ja, urodzona sn, nienawidziłam tych czynności tak bardzo, że darłam się wniebogłosy. Moje dziecko urodzone cc drze ryjka tak samo. Przypadek? Nie sądzę ;) :D

Hahah :D to mysle ze odziedziczone po mamusi :D

oLena31 lubi tę wiadomość

‹‹ 1420 1421 1422 1423 1424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ