X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodów to ja też w szpitalu, albo w karetce/samochodzie jak nie dojadę o.O
    Tylko jestem w dupie z dowozem do referencyjnego szpitala i ten w którym może przyjść mi rodzić nie posiada newet 1 stopnia :-(
    Ale może jakiś lekarz się trafi na dyżurku i pomoże, jakby coś nam się działo to uratuje...
    A jak mnie ktoś zawiezie to bede rodzić w KRK i najlepiej w szpitalu z referenc III
    Ale to się zobaczy...

W biedrze dziś kupił mi mąż 2x naklejki sówki do pokoju dziecięcego 2 gatunki i okleiłam różową "podręczną" komodę - wygląda fajnie :)
    Ponieważ nie bedziemy miały pokoiku dziecięcego tylko w salonie bedziemy obie mieszkać to dokupie lampy z IKEI w różnych kolorach - te kulki i zawieszę je koło łóżka :)
    Zawsze to jakiś kącik dziecięcy bedzie :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c61f9e98a594.jpg

amanina, Rudi88, sabanek, Penelope30, Betty Boop, _cherryLady lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak milo, mlody spi od 20, ja juz wykapana, a malenki sie wypycha, nic wiecej mi w tej chwili nie potrzeba do szczescia...

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

• paola89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makota wrote:
    Ania_1986, Paola, dzięki za wskazówki :) już sobie upatrzyłam właśnie tę poszerzaną na biodrach, nieobszytą - w kotki <3 :)

Paola, ja zmierzyłam ten rozmiar do 170 cm czyli ten mniejszy i wyszło mi, że nawet z brzucholkiem te 89 cm długości jest ok - tak trochę przed kolano - koniecznie daj znać jak paczka dojdzie :)

akurat tą w kotki widziałam u znajomej bo to taka kociara ;p fajnie wyglądała a ona też była zadowolona z zakupu :)

mnie się już tak mierzyc nie chciało ;p najwyżej ją podwinę i ten kawałek podszyje , dam znać z pewnością ;) powinna być w pon , a najpóźniej wtorek :)

makota lubi tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amanina a tak Cię jeszcze podpytam po tych historiach których się osłuchałaś myślisz że cc jest bezpieczniejsze dla dziecka niż sn? Bo ja mam takie myśli i gdzieś mi siedzi w głowie żeby może się postarać o cc nawet jak wskazań nie będzie bo się boję właśnie że dziecko się poddusi czy utknie.

• paola89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiam nad tym porodem , napjpierw chciałam tylko CC właśnie ze względu na niedotlenienia i inne okropne przypadki, a teraz stwierdziłam że spróbuje SN a jak będzie sie coś działo to niech tną. W tym szpitalu w którym będę najprawdopodobniej rodzić to podobno nikt nie czeka zbyt długo , jak poród nie postępuje to CC.
    Mój gin też jest za SN , chociaż muszę go popytać czemu CC jest wg niego gorsze.

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko planowane cc jest znacznie bezpieczniejsze niż te na szybko w razie W.

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Właśnie szukałam innych wzorów tych sukienek bo fajne są , wydają się praktyczne, ale nie ma już ;/
    Jak jesteś zadowolona to dobrze, obym ja też była bo nie mam co na tyłek włożyć ;)

No ja zamawiałam w zeszłym roku i teraz widzę że np ten żółty to taki kanarkowy a ja mam bardziej żywy a tej czarnobiałej tez nie ma ale materiał i kroj ten sam.

paola89 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po kolejnej nie przespanej nocy :( chyba jeszcze nigdy tak często sie nie budziłam...do tego pogoda beznadZiejna wiec pewnie cały dzien bedzie senny...

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, no i mnie w koncu tez zaczeły dopadac problemy ze snem. Moze nie tyle ze snem, bo spac mi sie chce, co nie moge znaleźć dogodnej pozycji. W gre wchodzi tylko spanie na bokach bo na wznak zaczyna mi tlenu brakowac. A jak leze na boku to mnie kregosup boli,jak przewracam sie z boku na bok to brzuch mnie boli.... A bedzie coraz gorzej ;)

Ja karty ciazy do tej pory nie nosilam ale wiem ze powinnam, moj lekarz tez o tym przypomina, koniecznie z wpietą grupa krwi. Musze sie w koncu zmobilizowac.

Zazdroszcze Wam juz urzadzania pokoiku. Mój M nie ma kompletnie czasu bo pracuje 6 dni w tygodniu od rana do nocy a potem nie mam sumienia go meczyc bo jest padniety. Ale on wie, ze musi to zrobic. Wczoraj zamowilam przez internet lampe do pokoju Młodej. Farby sa, komoda stoi w piwnicy i czeka na złozenie a kartony ciuchami i z gemini w salonie na podłodze. Sajgon na maxa ale w koncu sie skonczy.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co, ja mam cała mase ciuchów typowo dla dziewczynki a cały czas mam przeczucie, ze to moze byc chłopiec. Nie wiem dlaczego, moze ten cholerny chiński kalendarz mnie tak nastawił bo z niego chłopak wychodzi. Czy ktoras z Was ma tak ze z kalendarza wychodzi inna płec niz to wyglada na usg?

amanina lubi tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana w 30 tyg. (29+0) :)

U mnie pieknie swieci slonce, ptaszki spiewaja. Wybieram sie z mezem i corka do Galerii, wrocimy to szybko obiadek zrobie i moze skoczymy na dzialeczke do znajomych:)
    Moj maz wczoraj powiedzial, ze brzuch mi sie obnizyl.. hmmm a on raczej z tych co malo co widza, wiec moze faktycznie.. wizyta 7 czerwca, mam nadzieje ze u Alexa wszystko dobrze. Moze sie przekreca? Bo czuje jak mnie kopie w rozne miejsca

Penelope30 lubi tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    A wiecie co, ja mam cała mase ciuchów typowo dla dziewczynki a cały czas mam przeczucie, ze to moze byc chłopiec. Nie wiem dlaczego, moze ten cholerny chiński kalendarz mnie tak nastawił bo z niego chłopak wychodzi. Czy ktoras z Was ma tak ze z kalendarza wychodzi inna płec niz to wyglada na usg?

Ale by byl numer :O
    U mnie z kalendarza i z nifty i z usg od poczatku wychodzil Gruby :)

Betty Boop lubi tę wiadomość

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:

Hmm..no byloby zaskoczenie! Ale takie przypadki sie zdarzaja! A Ty masz tyle pieknych ciuszkow na dziewczynke z Ameryki hihi:))
    U mnie od poczatku przeczucie i intuicja byla na chlopczyka, kalendarz chinski i usg tez na chlopczyka, wiec chyba faktycznie ma tam tego siusiaka;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 07:39

Julia, 10 latek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, Penelope - tego nie wiem bo ja zazwyczaj w tych dyskusjach nie bralam udzialu tylko slyszalam albo na zywo albo przez telefon jak dyskutowali trudne przypadki w trakcie lub po (mieszkamy 100 m od szpitala i mame wzywali czesto po godzinach zeby pomoc jak np trzeba bylo).

Ja sama wole rodzic naturalnie jesli wszystko bedzie szlo ok, bo tak mi jakos intuicja podpowiada ze natura tak to zaprojektowala po cos. Ale jesli tylko cokolwiek byloby wskazaniem lub wyjdzie w trakcie to oczywiscie od razu dam sie kroic. Tylko ze to jest moje zdanie i nie podparte zadnymi statystykami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 07:40

Penelope30, paola89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zorientowalam sie ze wczoraj przy okazji 27+0 mamy tez poczatek III TRYMESTRU!!! Aaaaaaa!!!! <3

marcianka1, kaarolaa, Penelope30, Rudi88, SyHa85, _cherryLady, Truskaweczka83, Aśka_gdańsk, paola89, hella, Betty Boop lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nie śpimy. Młoda się kręci, ja jestem glodna. Zrobiłam wczoraj zapas jogurtów do lodówki :-D Będzie co jeść nad ranem.

Betty u mnie się zgadza z kalendarzem, ale przeczucie miałam typowo na Dziewczynke, więc może u Ciebie też się przeczucie sprawdzi ;-) Podpytaj na następnej wizycie. Ja mam z uniwersalnych rzeczy hmm body, pajac, kaftanik i czapeczki z lapkami. Czyli to co kupiłam przed poznaniem płci. Dziś coś dostanę, zobaczymy czy miałby w czym chodzic jakby jednak wyszedł Wiktor a nie Wiktoria :-D
    Domi oj żeby Maluszek się za bardzo nie spieszył z tym wyjściem ;-)

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Domi oj żeby Maluszek się za bardzo nie spieszył z tym wyjściem ;-)

nooo.. mam nadzieje. Oby jeszcze te 8 tygodni wytrzymac. Nie wiem sama czy powinnam isc do lekarza szybciej niz na wizyte 7 czerwca i powiedziec co, halo jestem tu szybciej bo moj maz mowi ze brzuch mi sie obnizyl..?

Julia, 10 latek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) mi znow mlody zrobil pobudke juz po 5... ale przelezalam w lozku do 8 a on mi wszystkie zabawki znosil. Ja sie wyspalam ogolnie chociaz mialam dwie pobudki na siusiu ale szybko zasypialam. Jak meza nie ma to mam cale lozko dla siebie i mi jie chrapie wiec mozna spac. A teraz czekam na niego bo powinien niedlugo byc i zjemy razem sniadanko.
    Pogoda poki co chmura., ciekawe jak bedzie pozniej.

co do cc ja tylko sie zgodze jesli bedzie taka konieczność, a tak chce rodzic sn bo tez wychodze z zalozenia ze tak nas stworzyla natura zeby jednak bylo jak najbardziej naturalnie, a i bede chciala bez znieczulenia. Przy Marcelim nic nie doatalam wiec mysle ze teraz tez dam rade.

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:

Tak mi chlopiec wyszedl a bedzie Marysia i wiesz ze tez ostatnio przyszlo mi do glowy ze w sumie za duzo rozowych rzeczy mam w razie W

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Ja dziś się obudziłam zalana łzami. Miałam straszny sen, śniło mi się ze byłam z kimś innym niż mój mąż ale byłam w ciąży i wiedziałam ze to dziecko mojego męża a nie tego z którym byłam. I pomimo tego ze ten z ktorym byłam to normalnie adonis - przystojny aktor z kaloryferem na brzuchu to ja i tak chciałam mojego miśka! Jak się obudziłam to wywaliłam moją poduchę ciążowa i wgramoliłam się w ramiona męża. Nawet nie przeszkadzało mi że śmierdzi mu z buzi po wczorajszym piciu i dalej ryczałam.

Kurczę jakie to musi być straszne być z kimś kogo sie nie kocha! Nikomu nie życzę nawet w snach.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
‹‹ 1419 1420 1421 1422 1423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ