Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Żylaki państwowo właśnie tak leczą że całą żyłę wycinają i wywalają. Wiem bo byłam ostatnio z mężem u lekarza. Prywatnie taką żyłę zostawiają na swoim miejscu ale laserem ja zamykają że krew już w niej nie płynie. Dużo przyjemniejsza operacja i bez konieczności jakiejkolwiek rekonwalescencji ale koszt 3tyś zł.
-
Dziewczyny dziś podczas obiadku piłam Mohito Virgin ( nie to żebym pierwszy raz piła ), ale kurna na taką pogodę to jest idealny napój. Jutro zakupuje full mięty, limonkę i jaaaazda
Polecam
-
tak staram się ogarnąć fb i powiem wam że zgrabne laski jesteście ;p wszystkie macie śliczne brzuszki, nie wyglądacie na jakieś morświnki jak to niektóre tu piszą ...
wiadomo że ciąża zmienia wygląd ale nie przesadzajciePenelope30, SyHa85, mmalibu, Rudi88, kaarolaa, Ania_1986 lubią tę wiadomość
Nasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
Dziewczyny mój mąż dziś palnął hit stulecia, mówię mu, że chciałabym wrócić do pracy już, bo mi się nudzi, a on na to : może poproś, żeby Ci dali służbowy komputer na macierzyński jak i tak będziesz w domu siedzieć. Boziu, zostawię go na tydzień z Mała i pojadę nad morze, przysięgam
pigułka, Rudi88, Betty Boop, oLena31 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Kurcze dziewczyny mam ciężki dzień dziś.
Brzuch mi twardnieje mega często. Jak leżę to jest lepiej ale czasem wystarczy, że się podniosę i już mnei skurcz łapie. Wzięłam nospę i odpoczywam. Póki co nie naliczyłam powyżej 4 na godzinę więc jeszcze nie lecę na IP (takie wskazanie mam od gin prowadzacego) ale sam fakt, że to się dzieje jest męczące
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
Pigułka właśnie to poczyniłam i chcę jeszcze na noc pro forma wziąć 1 słabszą nospę. za tydzień wizyta z ktg to będziemy wiedzieć co się dzieje.
Mmalibu, macica już na płuca zachodzi i je uciska. Ponoć to mija pod koniec ciąży gdy brzuch się obniża.mmalibu lubi tę wiadomość
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
Penelope30 wrote:Żylaki państwowo właśnie tak leczą że całą żyłę wycinają i wywalają. Wiem bo byłam ostatnio z mężem u lekarza. Prywatnie taką żyłę zostawiają na swoim miejscu ale laserem ja zamykają że krew już w niej nie płynie. Dużo przyjemniejsza operacja i bez konieczności jakiejkolwiek rekonwalescencji ale koszt 3tyś zł.
Laseroterapia nie nadaje sie na kazdy rodzaj zylakow, tylko na malutkie. Ja juz mialam dosc duze i moglam zrobic albo zabieg skleroterapii prywatnie albo operacyjnie. Zdecydowalam sie na zabieg skleroterapii, lacznie wszystko mnie kosztowalo 850 zl (zabieg, badanie usg dopplerem, specjalna ponczocha uciskowa). Tak jak juz pisalam wczesniej, ja nie jestem zadowolona z efektu, bo wprawdzie zgrubienia zylakow sie wchlonely ale zostaly liczne przebarwienia i siniaki, a wszystko robilam wg zalecen lekarza zyli po zabiegu przez miesiac czasu chodzilam w tej specjalnej uciskowej rajstopie od palcow az po pachwine..
Teraz w ciazy znow mi wyskoczyly na tej samej nodze zylaki i za jakis czas, kiedy juz nie bede karmic piersia o bedzie zima zdecyduje sie na operacje.Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
My dzis wróciliśmy do domu po weekendzie spędzonym na Kaszubach, juz dawno sama z moim nie spędziłam tyle czasu i jakos od razu lepiej sie z tym czuje, tym bardziej Że sam zaplanował ten wyjazd
były to tez dosc aktywne 3dni i nogi mi dzis odpadaja, brzuch tez dawał o sobie znac ale teraz odpocznę i pewnie bedzie ok.
Widze ze sporo nieszczęść sie tu wydarzyło ale mam nadzieje ze juz dawno o nich zapomnialyscie i wszystkie rany lub urazy sie zagoiły i nie dokuczają.
Co do upałów to i mi jest ciezko, nogi strasznie puchną i ledwo trampki moge włożyć czasami ale pocieszam sie tym ze to juz tak blisko konca ze nic mnie nie złamie
2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
-
nick nieaktualny
-
A ja dziś wyjątkowo dobrze sie czuję
, nie licząc przewalania sie pół godziny po kanapie, bo rwa nie dała mi się normalnie ułozyć
Chyba te piątkowe zakupy mnie tak nastroiły pozytywnie
-
Od 14.00 byłam zawieźć córkę na piknik, w pepco i u mamy i malutka cały czas spała, aż zaczełam się martwić, ale przyjechałam do domu, pojadłam i teraz dopiero się ze 2 razy poruszyła, może bała się obcych głosów - nie zna głosów rodziców moich jeszcze.
Prawie 8h przerwy, denerwuje się. Poobserwuje jeszcze.
Starsza córka już by chętnie wybywała z domu i przebywała poza nim, a mąż całe dnie gra w WOT do 22.00 albo później.
Dzieciątko będzie moim wybawieniem od samotności
Domi, moja mama nie do końca zadowolona jest z tej operacji wyciągania całej żyły, ponieważ inne żyły musiały przejąć jej krew i teraz z nich beda robić się ponowne żylaki - już się zaczyna, a mama schudła ponad 30kg po operacji - tak dla zdrowia i bardzo dużo się rusza dziennie 4 km chodzi do pracy i jeździ na rowerku godzinę, drugiej nogi nie poszła robić już bo stwierdziła, że nie ma to sensu skoro to obciąża inne żyły.
Ja nie wiem jaką decyzję podejmę jak bede musiała, nie mam pojęcia, ale ta za 3 tyś nie wchodzi w gre - nie stać mnie.
-
nick nieaktualnyNo i po spaniu. Wstalam tylko na siusiu i przy okazji lodówkę odwiedzilam i już nie mogę spać. K ma na 6 rano do pracy, więc kładziemy się wcześniej. Deszcz leje za oknem aż chlodek czuć przyjemny
Maleńka już nie śpi.
Wam też non stop krew z nosa leci? Mi w sumie to tylko się osadza w środku za to cały dzień mam czym dmuchaćZawsze jak wykończona po pracy byłam to tak miałam tylko.
Kupiliśmy wczoraj karuzele do lozeczka dla Wiktorii -
nick nieaktualnyDzień dobry , ja tez juz nie spie. Tym razem tak sama z siebie nie mogę spac bo siku mnie meczy a czekam jeszcze. Musze do kubeczka nasiusiac i po prostu trzymam. A labo dopiero od 8 czynne wiec chce wytrzymac jak najdluzej chociaz wiem ze to nieskazane.
-
Ja też już wstałam i się wykąpałam, nie dam rady spać. Mąż wstaje dopiero po 7 ale nie dam rady na niego czekać ze śniadaniem i idę zaraz coś wszamać. Karola a na którą wizyta u gina? Moja pierwsza myśl dziś po obudzeniu to które dziewczyny dziś i jutro wizytują
. Ja w środę koło 11 ale bez USG.
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPenelope dopiero o 18:15...kupa czasu jeszcze ale szybko zleci. Rano spedze pewnie ze dwie godziny w labie. Potem trzeba sie spakować, odebrac wyniki i ruszyc w droge. 2,5 h w trasie, potem rozpakować się, troche ogarnąć, obmyc i ani sie obejrze jak bede musiala jechac do doktorka