Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki Dziewczyny za tak miłe przyjęcie ponowne
Łóżeczko złożone stoi w sypialni, wózek, wanienka, przewijak kupione... ubranka poprane, poprasowane, ułożone. Zostało mi kilka sztuk, ale dokupione wczoraj. Ja też mam torbę prawie spakowaną, ale tylko swoją. Wczoraj dokupiłam jeszcze jednorazowe podkłady.
Moje problemy z kręgosłupem i bólem są kolejnym wskazaniem do CC- lekarz tak kazał się mi nastawić.
Penelope mnie też od spania na lewym boku za każdym razem boli ucho.
Aniu mój ma czkawkę 3-4 razy dziennie
Co do położenia Tymonka to wolałabym, żeby się ułożył główką w dół, a tak ma główkę pod żebrami.
Trzymam kciuki za wizytująceWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 06:58
Ninka0111, JRY1984, Ania_1986, malika89 lubią tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Dzień dobry,
Dziś mam wizytę u ginekologa. Zawsze przed wizytą oblatuje mnie strach,pomimo,że nic złego się nie dzieje. Od poniedziałku zaczęłam chodzić do szkoły rodzenia i w sumie dopiero teraz zaczęłam myśleć o porodzie. Ćwiczyłyśmy oddechy i mięśnie Kegla. Powiedzcie dziewczyny czy ćwiczyłyście te mięśnie i czy w ogóle coś te ćwiczenia dały?http://dotsandlace.blogspot.com/ -
Dzień dobry Dziewczyny
My też już na nogach
Dzis zaczynamy kolejny tydzień! 31+0
Jak ten czas zapiernicza!
Z tej okazji pozwoliłam sobie stanąć na wadze.. +10kg
Myślałam, że będzie gorzej ale i tak liczę, że do wtorkowej wizyty się nie zmieni bo doktorek się zeźliStrasznie przewrażliwiony jest na punkcie wagi
JRY1984, SyHa85, Penelope30, paola89, Dominique88, Aśka_gdańsk, Friend, malika89 lubią tę wiadomość
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
makota wrote:Paulka - trzymaj się dzielnie
Domi, ja też mieszkam w Niemczech, (ostatnio już ustaliłyśmy, że jesteśmy sąsiadkami) dlatego właśnie jestem ciekawa co Ci przypisali - co masz napisane na recepcie?
Nie noszę codziennie, właśnie dlatego, że jak mam to założyć to już mi słabo. W Polsce przypisuję profilaktyczne w takich stanach a tu od razu II walą. Takie to nosi moja Mama, po zapaleniu żyły i ludzie z ciężkimi żylakami... Mama też przyznaje, że ponczochy o takim ucisku zakłada się bardzo ciężko. Cóż, potwierdzam, że działają - trudno żeby nie jak to nawet sciągnąć ciężko...
Faktycznie sorki zapomnialam ze Ty tez z de:)
Na rozowej recepcie (to chyba bedzie darmowo nie?) jest napisane 1 Paar Kompressionsstrümpfe oberschenkellang mit Haftrand. Di: Varikosis bei Gravidität bbbrl. Pojde w tym tygodniu jeszcze do sklepu medycznego, to dam pozniej znac co i jak..
Puchna Ci tez stopy?Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
nick nieaktualnyAż z ciekawości zagadam moją gin na temat wagi. Nigdy nic nie mówiła. Nie wiem czy uważa za nieistotne, czy uważa że jest ok, a to już 17 kg
nigdy nie wazylam powyżej 70, nie czuję się ciezsza, tyle że wchodzenie na 3piętro bez zadyszki się nie obejdzie.
Martynka a mówił doktor na ile szacuje wagę Tymka przy urodzeniu? Bo Ty drobna a tu taki duży chłop się rozwijaMoże rzeczywiście ta cesarka na dobre wyjdzie, skoro On taki duży.
-
Musze sie pochwalic:)
Kupilam wczoraj dwie butelki do karmienia antykolkowe z firmy MAM, kolezanki bardzo polecaly (w razie czego jak by nie szlo karmienie piersia). Dokupilam tez mnostwo drobiazgow, typu zawieszka do smoczka, kosmetyki dla bobaska, mnostwo pampersow itp.
No i przez ostatnie dni wzielam sie za pranie ciuszkow. Poszlo 5 pralek, jeszcze troche prasowania mi zostalo.
No i zamowilismy wczoraj przez internet wozek, akurat trafila sie fajna promocja, ma przyjsc do 14 dni. Ciesze sie ogromnie:)
Wyglada na to, ze wszystko juz mam kupione dla Alexika, jedyne co musze dokupic to nakladki na sutki do karmienia, musze isc po to do Apteki. Przy pierwszej ciazy i przy moich problemach z sutkami, te nakladki pamietam ze bardzo mi pomagaly.
Na przelomie czerwca/lipca planuje przyniesc kosz mojzesza od kolezanki i zrobic juz kacik dla Alexa, wlasnie kolyska, przywiesic poleczke, lampeczke, ozdoby na sciane itp.
Caly lipiec bede odpoczywac i spokojnie czekac:) Taki plan
sabanek, SyHa85, JRY1984, paola89, Dominique88, Asiasia lubią tę wiadomość
Julia, 10 latek
Nadrobiłam w końcu
Wczoraj miałam bardzo zalatany dzień bo najpierw z mężem u lekarza, później szkoła rodzenia a na koniec prawie do 23 rozpakowywałam kartony i układałam rzeczy w kuchni.
Dzisiaj byłam na badaniach, bo mimo tych ze szpitala wolę sprawdzić czy te zaburzone wyniki nie są jednak wpływem sterydów. Wyniki po południu więc będę już wiedziała co i jak.
Martynka fajnie, że wróciłaśTwój synek jest aż o prawie kilogram większy od mojej córy
Widzę że jesteś też już na końcu przygotowań.
U mnie nic się nie zmieniło. Dalej nie mam wózka i fotelika, a kołyska będzie dopiero w lipcu. Łóżeczko pewnie w sierpniu. Komode zamawiamy jutro ale pokój Małej musi mąż najpierw pomalować i odgruzować z kartonów. Na szczęście większość ciuszków mam, przewijak też. Muszę jeszcze zrobić zakupy higieniczne dla siebie i dla niej, bo koszule i trochę rzeczy do szpitala już spakowałam.
Dzisiaj o 17 szkoła rodzenia, a jutro wizyta u mojej gin i warsztaty Bezpieczny Maluch. Ciężki tydzień -
nick nieaktualnyJa nakladki na piersi do karmienia dostałam w gratisie chyba do poduszki ciazowej, firma avent chyba, mam nadzieję że będą pasowały bo w inne się nie zaopatrywalam.
A Dziewczyny do jakiego rozmiaru ciuszki pierzecie? Ja ogarnelam te kilka sztuk 56 i wszystkie 62 plus kilka 68 bo jakieś takie za małe się wydają jak na swój rozmiar. Reszty nie ruszalam, mam ograniczone miejsce na te większe na półkach ale na siłę bym coś znalazła. Kombinezonów i bluz nie ruszam w ogóle, bo nie wiem jaka Ona będzie duża w październiku.
Poprac jeszcze te 68? Bo tych powyżej to już chyba nie? -
Hej dziewczyny ale dzis poranek Hania mi wszystko pomalowala mazakami od swoich paznokci po poduszki posciel sciany i niestety jej nie udalo sie domyc ciekawe co w przedszkolu o mnie pomysla☺nie wiem z kad dzieci maja takie pomysly na 12 dentysta a jutro wizytuje☺
Wczoraj kupilam przewijak wiec zostaly mi staniki bo koszule zamowione☺no i pampersy i wszystko mam☺
JRY1984 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartynka witaj
ale masz duzego chlopka w srodku. Moj tez rosnie ale nieproporcjonalnie. Nie wiem czy doczytalas ale glowka wychodzi 6 tyg wieksza.
Poza tym ja ogolnie dobrze sie czuję, dzisiaj mi sie tak dobrze spalo, jak zasnelam po 22 to obudzilam sie dopiero przed 6 jak Marceli przyszedl do nas do lozka. Ale nawet siku nie wstalam i poszlam dalej spac i wstalismy z Marcelim prawie 7:30takze dzisiaj jestem mega wyspana... ale ucho tez mi sie dzisiaj odgniotlo.
U nas dzisiaj ogolnie zapowiada sie fajna pogoda, ma byc nie za goraco ale tez nie zimno, Marceli juz sie w baseniku na balkonie moczy ja zjadlam sniadanie i zaraz musze wyszukać miesa na obiad w zamrazarce. -
nick nieaktualny
-
sabanek wrote:Ja nakladki na piersi do karmienia dostałam w gratisie chyba do poduszki ciazowej, firma avent chyba, mam nadzieję że będą pasowały bo w inne się nie zaopatrywalam.
A Dziewczyny do jakiego rozmiaru ciuszki pierzecie? Ja ogarnelam te kilka sztuk 56 i wszystkie 62 plus kilka 68 bo jakieś takie za małe się wydają jak na swój rozmiar. Reszty nie ruszalam, mam ograniczone miejsce na te większe na półkach ale na siłę bym coś znalazła. Kombinezonów i bluz nie ruszam w ogóle, bo nie wiem jaka Ona będzie duża w październiku.
Poprac jeszcze te 68? Bo tych powyżej to już chyba nie?
O to fajnie jak dostalas gratis te nakladki:)
Ja popralam wszystkie ciuszki, ktore mam, czyli do rozmiaru 80 wlacznie. Jak skoncze wszystkie prasowac zamierzam poukladac je w szafie na poleczkach i przykryc duza folia zeby dodatkowo ochronic przed kurzem.
Jestem jakos spokojniejsza jak wiem, ze wszystko juz pokupywane i powoli przygotowywaneJulia, 10 latek
heloł
Ja dziś wyspana na maxanawet panowie robotnicy mnie nie obudzili ( chyba poprostu później zaczeli )
Trochę w nocy miałam problem z suchym nosem, ale wstałam psiknęłam solą morską i jakos dało rade
Dziś dalsza część prania i pierwsza porcja prasowaniao mateńko jak ja tego nie lubie!
-
Sabanek jeszcze nic nie mówił co do końcowej wagi, ale podejrzewa, że będzie duży.
Karola ja też miałam podobny problem bo główka wychodziła o 4 tyg mniejsza od brzuszka, bo było nieprawidłowością, ale potem proporcje się wyrównały.
To też zależy od czynników, a w dużej mierze jak mały się ułoży, błąd pomiarowy.
Zobaczysz na następnej wizycie, jednak rozumiem Twoje obawy.
Mi bardzo często zatykają się uszy.
U nas niecałe +9kg lekarz był szczęśliwy, że w końcu udało mi się przytyć
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Witajcie w 30tygodniu:-)jupiiiii...
Witaj Martyna super ze wróciłas, gratulacje super chłopaka dorodnego....Mlika dziekujemy to Twoje dzieło:-)
Ja tez dzis spałam dobrze jak nigdy:-)
o 13 wizytacja jesli bedzie wszystko ok to w sobote ruszamy na ostatni samotny urlop we dwoje.
Truskawczka dobrze ze skonczyło sie tak a nie uszkodzonymi sciegnami, bo to opeacja i conarmniej rok leczenia...ufff
JRY1984, paola89, Truskaweczka83, malika89 lubią tę wiadomość
marcianka86 -
Karola pamiętaj że głowa jest taką niekształtną bryłą, a nie idealną kulą, lekarz mierzy ten wymiar na płasko jakby to był promień i wylicza obwód, a może być tak że złapie ten największy odcinek i już będzie spory błąd.
Te ich pomiary to naprawdę są takie bardziej poglądowe, do kolejnych badań jeszcze się nie martw. Wiem że łatwo powiedzieć, ja np. nawet nie zaglądam i nie analizuję tych pomiarów żeby się nie denerwować.paola89 lubi tę wiadomość
-
Ja poprałam i poprasowałam prawie wszystkie, zostały mi tylko większe 9-12miesiecy, ale nie mam gdzie tego układać, więc jak tamte będą za małe, wezmę się za te
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz