X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Wizyta na szybko niecałe 15min, widać było że dr się spieszył i myślał o czym innym :/. Pobadał na fotel, mówił że szyjka ok, zapytałam o ułożenie Kornelka to po obmacaniu brzucha dr stwierdził że leży sobie w poprzek z główka po lewej. USG oczywiście nie robił bo za 3tyg mam te 3trym. A jak zapytałam czemu tak rzadko robi mi USG (ostatnie 7tyg temu) to powiedział że i tak w Polsce się robi te trzy najważniejsze a w innych krajach nie. Badanie krwi i moczu miałam ostatnio w kwietniu to mi kazał zrobić dopiero na za 5tyg na jeszcze kolejną wizytę. Dziwnie mi tą ciąże prowadzi... I dodatkowo kazał też robić TSH. To ważne w końcówce ciąży? Przed ciążą miałam trochę poniżej 2.

Domi793 lubi tę wiadomość

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Ania_1986 znam ból mycia garów. Na nowym mieszkaniu nie ma zmywarki, więc ręcznie wszystko jadę, kręgosłup boli, ale jakbym jakieś dobre kapcie ubrała, to możliwe że by mi pomogło, żeby tylko płasko nie stać. W sumie to całe życie gary ręcznie myłam, bo nam rodzice kazali hah, ale te 1,5 roku w zmywarce mnie rozleniwiło.
    Przy prasowaniu nie mam problemu, bo o komodę się opieram, ale na siedząco też nie umiem nic robić, jak czasami coś do obiadu pokroić chcę, a stać mi nie za bardzo to na siedząco nie potrafię sobie rąk w ogóle ułożyć przy desce...

Dziewczyny jaką mam ochotę popływać... W zeszłym roku raz byliśmy tylko nad wodą w mieście, tyle że sobie mamę odwiedziliśmy z K, to sobie w morzu popływaliśmy dodatkowo, a tak to nic. Całe życie, wakacje non stop nad jezioro rowerami, a tu nie ma gdzie :( Tak za tym tęsknię... Chciałam się pocieszyć i wybrać się na basen, ale nie wchodzę w górę od stroju. Eh śmiać się czy płakać ;)
    Pływanie w ciazy to prawdziwa ulga. Uwielbiam sie wybrać na basen, czuje sie lekko jak nie w ciazy! Ja sobie zakupiłam na te okoliczność nowy jednoczęściowy o rozmiar większy, one i tak sa elastyczne, wiec i po ciazy będzie OK. Wydatek nie aż taki duży, wiec jak możesz sobie pozwolić, to polecam :):)

relganliumoc9u3n.png

Wysłany: 8 czerwca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Ja już po wizycie. Wizyta na szybko niecałe 15min, widać było że dr się spieszył i myślał o czym innym :/. Pobadał na fotel, mówił że szyjka ok, zapytałam o ułożenie Kornelka to po obmacaniu brzucha dr stwierdził że leży sobie w poprzek z główka po lewej. USG oczywiście nie robił bo za 3tyg mam te 3trym. A jak zapytałam czemu tak rzadko robi mi USG (ostatnie 7tyg temu) to powiedział że i tak w Polsce się robi te trzy najważniejsze a w innych krajach nie. Badanie krwi i moczu miałam ostatnio w kwietniu to mi kazał zrobić dopiero na za 5tyg na jeszcze kolejną wizytę. Dziwnie mi tą ciąże prowadzi... I dodatkowo kazał też robić TSH. To ważne w końcówce ciąży? Przed ciążą miałam trochę poniżej 2.
    Ja w ogole zauważyłam, ze te wizyty jakieś takie szybkie ostatnio u mnie...ja zawsze mam USG, ale w sumie poza wielkością dziecka i przepływami nic tam nie widać...No ale dzięki temu widać od razu trend wzrostu dziecka i to jest b ważne dla mnie. mi nie mówił nic o jakimś specjalnym USG 3 trymestru, moze to sie zalicza do tych, które mi zazwyczaj robi....ja chodzę teraz co 2 tyg przez cukrzyce, która niby mam..TSH tez mi kazał zrobić, a poza tym próby wątrobowe na wypadek cholestazy. Badanie krwi i moczu muszę na każda wizytę przynosić. Albo mój zbyt przezorny, albo Twój zbyt wyluzowany ;) chodzisz prywatnie, czy na NFZ?

relganliumoc9u3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:

Cymbał olewczo podchodzi do tematu, powinien się moim zdaniem postarać, zwłaszcza, że widać, że się tym martwisz. O ile pamiętam to prywatnie chodzisz, to ja nie rozumiem w ogóle jego podejścia... Bo za granicą robią tak a nie inaczej... Jejku ale jesteśmy w Polsce.
    Ja na każdą wizytę robiłam siuśki i krew, ale ostatnio powiedziała, że i tak zawsze ładnie jest u mnie z tym, więc na następną żebym zrobiła tylko tą toksoplazmozę.

_cherryLady lubi tę wiadomość

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prywatnie, z USG płacę 200zł, za wizyty takie jak dzisiaj 90zł, ale i tak się czuję traktowana jak na NFZ, wybrałam tego lekarza bo ma najlepszy sprzęt ale trzeba było iść do innego, a do tego tylko na te 3 ważne USG. Planuję po 35 tyg chodzić jeszcze do drugiego.

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilis wrote:
    My chyba w Tesco kupiliśmy, ale mąż mówi że gdzieś widział ostatnio wiec może rossmann ma. I napewno Allegro.

U nas tesco nie ma, ale będę patrzyć w rosmanie i innych supermarketach, dzięki :)

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    prywatnie, z USG płacę 200zł, za wizyty takie jak dzisiaj 90zł, ale i tak się czuję traktowana jak na NFZ, wybrałam tego lekarza bo ma najlepszy sprzęt ale trzeba było iść do innego, a do tego tylko na te 3 ważne USG. Planuję po 35 tyg chodzić jeszcze do drugiego.

Oj to rzeczywiście dużo :( ja na każdej wizycie mam usg.
    Szkoda, że tak olewczo podchodzi :( dobrze, że zmieniasz lekarza.

f2wl3e5eai92376u.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Martyna, wiedzialam ze do nas wrocisz ;) jakby co, to mamy sobie nawtykac, wyjasnic i tyle a nie obrazamy sie i usuwamy ze znajomych, umawiamy sie? :)

Szczerze mowiac to ja bym na pewno do takiego lekarza nie chodzila, ktoremu nie dosc ze place nie mala kase to laske robi. Ja place 130 zl i mam zawsze badanie reczne usg dopochwowe i usg przezbrzuszne. Dr wszystko sprawdza lacznie z przeplywami mozgowymi pepowinowymi lozysko szyjke recznie i na usg... morfologia i mocz co wizyte obowiazkowo... prywanie to nie duzy koszt a wiele wnosi do diagnostyki...

My dzis wlasnie bylysmy na wizycie. Mala ulozona glowkowo, nie lubi szumu wokol siebie jak mamusia bo tak sie zaslonila ze tylko skrzydelko nosa bylo widac :) 2100 wazy, wiec ladnie :) przeplywy wszystkie ok tylko moje cisnienie troche za wysokie mam wiec monitorowac i dac jej znac- jak bedzie sie utrzymywalo to tabsy na zbicie cisnienia albo szpital. Aha... no i puchna mi fest dlonie i nogi. Ale to juz wiecie :D

Najadlam sie kalafioru z mlodymi ziemniaczkami, sadzonym jajkiem i kefirem. Kocham za to LATO <3

Ok to teraz z pelnym brzuchem lece was poczytac :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 14:06

kaarolaa, sabanek, Penelope30, Aśka_gdańsk, Dominique88, SyHa85, Betty Boop, JRY1984, Domi793, malika89 lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny umieram, właśnie skończyłam prasowac firanki do pokoju dziecilola jeeeeezu toż to masakra jakaś!!! Przy taśmie to myślałam,że się porycze. Ale nie daje za wygraną i lece z porcją ciuszków :)

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a któraś już prała rożek? Ja planuję razem z ubrankami go wsadzić do pralki na jakieś delikatne pranie ale jestem w strachu że się zniszczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Dziewczyny a któraś już prała rożek? Ja planuję razem z ubrankami go wsadzić do pralki na jakieś delikatne pranie ale jestem w strachu że się zniszczy.
    Mój po 3 praniach w sumie w stanie idealnym. W środku nadal jednolity, nic się nie potentegowało, a to taki za ok. 20zł.

Penelope30 lubi tę wiadomość

Wysłany: 8 czerwca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    No tak, niby zgodnie z wytycznymi, 3 USG, ale z drugiej strony chyba po coś sie chodzi prywatnie do lekarza... Czy dobrze pamietam, ze jesteś z Krk, czy coś mi sie pomieszało?

relganliumoc9u3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzisiaj na obiad gulasz ze schabu bo nie moglam sie dokopac do innego miesa w zamrazarce :) i do tego bedzie ciemny makaron i buraczki z cebulka :) mniam

a po obiadku koktajl z truskawek.

ale mi sie dzisiaj brzuch napina, moze to dlatego ze mi sie synek wypina, od paru dni robi to wyjatkowo mocno, robi mu sie ciasto i gdzies ta dupinke musi wypychac, a pewnie mu niewygodnie skoro od dwoch miesiecy siedzi w takiej pozycji...

sabanek, JRY1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam rozek po Marcelim, tez go pralam kilka razy i nie widac zeby sie zniszczyl...

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:

Ja właśnie swój zdjęłam z linki i nic mu nie dolega :)

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Witaj Martyna, wiedzialam ze do nas wrocisz ;) jakby co, to mamy sobie nawtykac, wyjasnic i tyle a nie obrazamy sie i usuwamy ze znajomych, umawiamy sie? :)

Oki :)

Penelope ja też swój wyprałam i jest dobry :)

_cherryLady, Penelope30 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swój prałam z ubrankami, był w bardzo intensywnym kolorze i trochę się sprał ale poza tym nic mu nie jest :)

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez po wizycie ale moje dziecie tylko 1310wazy...wrócila do swojej ulubionej pozycji czyli miednocowo...nadal jest dziewczynka:-)

Martynka30, SyHa85, Penelope30, sabanek, Betty Boop, paola89 lubią tę wiadomość

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz po obiedzie, nie dalam rady poczekac na meza, on bedzie dopiero za godzine a ja bym pewnie padla do tej pory...

• monika454 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale miałam wyjście do sklepu! Tyle wygrać! Ogólnie mam 2 sklepy koło siebie do których lubie chodzić. Jednym z powodów są właściciele-faceci, fajni ludzie. Najpierw poszłam do mięsnego a tam cudny zapach i pytam się Pana co robi a on że pasztet piecze i jutro będzie gotowy! Nie uwierzycie, ale jego pasztet chodzi za mną od kilku dni i miałam się dziś o niego pytać! Ogólnie facet zawsze trafia w moje zachcianki! A że robi wszystko z własnych produktów to jestem spokojna o jakość. Zresztą od kiedy jestem w ciąży to On sam zwraca uwagę na to co mi daje. Raz nie chciał mi sprzedać kiełbasy polskiej surowej bo ona tylko wędzona. Po pierwszych udanych zakupach udałam się do warzywniaka. ostatnio była tam głównie nie miła pani, która pracuje jakby za karę. Dosłownie. A dziś niespodziewanka! Pan właściciel. Od razu się uśmiechnęłam. Po chwili ujrzałam znów czereśnie za 7zł ale... po chwili mym oczom ukazał się groszek zielony! Poczułam się jakbym w totka wygrała!

kaarolaa, Rudi88, Betty Boop, sabanek, Friend, Paulka123 lubią tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
‹‹ 1465 1466 1467 1468 1469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ