X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza witaj <3
    My niestety z mężem mamy zakaz pytongowania :-(
    Zakaz jakiegokolwiek wysiłku fizycznego ;-) mam tylko leżeć przynajmniej do piątku do wizyty a potem się zobaczy :-)
    Co do zaparć to w poprzedniej ciąży tez miałam i nic mi nie pomagało :-(
    Tak czy inaczej zapytam się lekarce czy mogę jakieś wspomagacze z apteki kupić, sama na własną rękę wole nic nie brać.

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elzie z pytongowaniem na pewno chodzilo o seks ;) zapewne byla na watku pazdziernikowe/listopadowe testowanie na ovufriend bo tam dziewczyny tak mowia. U nas przez ta krew z seksu nici skoro mam odpoczywac wiec nawet nie pytam :P

Dzieki za odpowiedzi odnosnie tego klucia :) PS ja je tez mialam w cyklach bez ciazy wiec nie wiem czy to rozciaganie...

Ja na szczescie nie wymiotuje :) mam takie minimalne mdlosci, takie lekkie mulenie jakby w zoladku, nie sa to typowe mdlosci, no i rzecz jasna nie wymiotuje :)
    W ogole to czuje sie jakbym nie byla w ciazy ale podobno wiele kobiet tak ma :)

Kciuki Elza za wizyte &&, ja bede o nie prosic w piatek :)

U was tez taka wichura w nocy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 08:02

Elza :), Asiaa91 lubią tę wiadomość

• pigułka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wymiotuje, ale mnie tak muli, zwlaszcza jak jem sniadanie. W brzuchu burczy a jedzenie rosnie w ustach i kazdy kes to meczarnia. Na szczescie nie mam tak codziennie

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondyna5555 wrote:
    Karo Em witaj <3

Do moich objawów doszły zaparcia, masakra jakaś od dwóch dni nie mogę się wypróżnić a nie chce na siłę bo boje się ze zaszkodze maleństwu w końcu to parcie, macie jakiś sposób, niestety jogurty odpadają i różnego rodzaju nabiał bo nietoleruje laktozy :-(

Suszone sliwki i duzo duzo wody pij

512ee1ecf0.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagmara wrote:
    Czy Wy też tak macie taki nagły głód a wystarczy zjeść coś naprawdę małego i już po wszystkim?
    Dagmara otóż to. To mój jedyny objaw ciąży. No i brzuch chyba wystartował ;)

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Em wrote:
    Koniecznie ciepła, ale nie gorąca. Niektórzy też z miodem piją.

Na zaparcia też używałam czopków :D Polecam Evaqu bo mają jakieś działanie "musujące" i po nich na 100% się człowiek zaraz wypróżni, albo glicerynowe, no ale po nich to różnie :D

Z czopkami to radze uwazac bo sie organizm szybko przyzwyczaja i po odstawieniu moze byc wiekszy problem, sporadycznie mozna, nawet w szpitalu po porodzie sie dostaje jak w ciagu 48h nie zalatwisz sie. Lepiej naturalne sposoby niz od razu chemia

512ee1ecf0.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dziękuję za pocieszenie z progesteronem. Jestem już na duphastonie i mam nadzieję, że odpowiednio szybko zareagowałam i wszystko będzie ok. Byłam wczoraj u cudnego endo w Warszawie w Lux Medzie, więc jeśli któras z Was poszukuje dalej lekarza do którego ma zaufanie to mogę polecić na priv, żeby reklamy nie robić publicznie :-)

Jeśli chodzi o kłucie w podbrzuszu to kiedyś lekarz mi powiedział, że jest to naturalne bo macica się rozpulchnia :-) Niepokoić mogą z kolei takie bole jakby ciągnięcie. Chociaż oczywiście mnie każdy ból stresuje mimo tej wiedzy :D

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa wlasnie mi sie przypomnialo co jest najlepsze na zaparcia - priobiotyk! mojej corce lekarka kazala podawac jak dostawala takich zaparc po mleku krowim ze kupki byly jak kamienie

512ee1ecf0.png
  • Elza :) Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Elzie z pytongowaniem na pewno chodzilo o seks ;) zapewne byla na watku pazdziernikowe/listopadowe testowanie na ovufriend bo tam dziewczyny tak mowia.
    Dziękuję za wytłumaczenie:) dokładnie tak jak mówisz, przyszłam tu z listopadowych powstańców:)

Dzięki za kciuki... jak ja się stresuje... no nic nie będę marudzić, musze jakoś wytrzymać ;)

• Karo Em Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere wrote:
    Z czopkami to radze uwazac bo sie organizm szybko przyzwyczaja i po odstawieniu moze byc wiekszy problem, sporadycznie mozna, nawet w szpitalu po porodzie sie dostaje jak w ciagu 48h nie zalatwisz sie. Lepiej naturalne sposoby niz od razu chemia

Dere kochana pisałam powyżej że w poprzedniej ciąży wypróbowałam wszystkie naturalne sposoby. Więc nie było od razu chemii. I to lekarz mnie w końcu namówił na inne sposoby bo mówił że może być to niebezpieczne. Żałowałam ze wcześniej się tak męczyłam. Po ciąży organizm bez problemu wrócił do normalnego funkcjonowania :)

preg.png
  • Dagmara Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na zaparcia najlepsza woda i śliwki suszone. Co prawda kaźda z nas jest inna ale efekty tego zestawu widziałam na żywo-działa

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• Dere Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Em wrote:
    Dere kochana pisałam powyżej że w poprzedniej ciąży wypróbowałam wszystkie naturalne sposoby. Więc nie było od razu chemii. I to lekarz mnie w końcu namówił na inne sposoby bo mówił że może być to niebezpieczne. Żałowałam ze wcześniej się tak męczyłam. Po ciąży organizm bez problemu wrócił do normalnego funkcjonowania :)

A probiotyk probowalas? Dobrze ze wrocilo do normy. Jest jeszcze cos takiego jak lactulosum dawalam to corce i pomagalo, nawet maz sie zalapal :) to jest ziolowe i po dluzszym stosowaniu systematycznie daje efekty, alternatywa dla czopkow:)

512ee1ecf0.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)

dołaczam sie jeszcze nie smialo i ze strachem. wroce jak otrzasne sie z pierwszego szoku i po wizycie u lekarza :)

u mnie 5 tydzien a w domu spi juz prawie dziewiecio miesieczna Ewcia :)

Klaudia90, malika89 lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja witaj <3

Dziękuję dziewczyny napewno wypróbuję najpierw naturalne środki, zacznę od śliwek i wody ;-)

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Dagmara Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Czekaja
    widzę że u Ciebie podobna różnica wieku miedzy dziećmi. Ja w drugą ciążę jak pkerwsza córka miała 10 miesięcy. Fajna różnica.

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• Karo Em Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:

dołaczam sie jeszcze nie smialo i ze strachem. wroce jak otrzasne sie z pierwszego szoku i po wizycie u lekarza :)

U mnie 11 miesięcy też teraz śpi :) Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i dane nam będzie ogarniać ten podwójny armagedon :)

preg.png
  • Karo Em Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere wrote:
    A probiotyk probowalas? Dobrze ze wrocilo do normy. Jest jeszcze cos takiego jak lactulosum dawalam to corce i pomagalo, nawet maz sie zalapal :) to jest ziolowe i po dluzszym stosowaniu systematycznie daje efekty, alternatywa dla czopkow:)
    Dere właśnie probiotyk brałam, ale tylko 1 dziennie, Trilac. A te czopki to ja też sporadycznie, zużyłam przez całą ciążę może 10. To jest zdecydowanie dla mnie najmniej przyjemna metoda, ale jak miałam problem np. 3-dniowy i bolał mnie brzuch to wtedy się decydowałam. A tak to piłam właśnie ten syrop Lactulosum 2 razy dziennie i jakoś to było, raz lepiej, raz gorzej :)

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mimo że brałam rano no spe to męczą mnie spore bóle okresowe, boje się ze nadchodzi kolejne krwawienie...

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:

Witamy :)
    Moja córeczka też niedługo kończy 9 miesięcy, a w moim brzuszku rośnie jej rodzeństwo :)

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Nieśmiało do Was dołączam. Dzisiaj w 28 dc test pokazał drugą jasną kreskę. Mam córkę lat 8 i Aniołka w niebie. Mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze,chociaż sytuacja od początku nie jest ciekawa, bo mam od tygodnia nawrót choroby i muszę brać leki kategorii C.
    Pozdrawiam <3

Elza :), malika89 lubią tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ