Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Elza witaj
My niestety z mężem mamy zakaz pytongowania
Zakaz jakiegokolwiek wysiłku fizycznego mam tylko leżeć przynajmniej do piątku do wizyty a potem się zobaczy
Co do zaparć to w poprzedniej ciąży tez miałam i nic mi nie pomagało
Tak czy inaczej zapytam się lekarce czy mogę jakieś wspomagacze z apteki kupić, sama na własną rękę wole nic nie brać. -
nick nieaktualnyElzie z pytongowaniem na pewno chodzilo o seks zapewne byla na watku pazdziernikowe/listopadowe testowanie na ovufriend bo tam dziewczyny tak mowia. U nas przez ta krew z seksu nici skoro mam odpoczywac wiec nawet nie pytam
Dzieki za odpowiedzi odnosnie tego klucia PS ja je tez mialam w cyklach bez ciazy wiec nie wiem czy to rozciaganie...
Ja na szczescie nie wymiotuje mam takie minimalne mdlosci, takie lekkie mulenie jakby w zoladku, nie sa to typowe mdlosci, no i rzecz jasna nie wymiotuje
W ogole to czuje sie jakbym nie byla w ciazy ale podobno wiele kobiet tak ma
Kciuki Elza za wizyte &&, ja bede o nie prosic w piatek
U was tez taka wichura w nocy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 08:02
Elza :), Asiaa91 lubią tę wiadomość
-
blondyna5555 wrote:Karo Em witaj
Do moich objawów doszły zaparcia, masakra jakaś od dwóch dni nie mogę się wypróżnić a nie chce na siłę bo boje się ze zaszkodze maleństwu w końcu to parcie, macie jakiś sposób, niestety jogurty odpadają i różnego rodzaju nabiał bo nietoleruje laktozy
Suszone sliwki i duzo duzo wody pij -
Karo Em wrote:Koniecznie ciepła, ale nie gorąca. Niektórzy też z miodem piją.
Na zaparcia też używałam czopków Polecam Evaqu bo mają jakieś działanie "musujące" i po nich na 100% się człowiek zaraz wypróżni, albo glicerynowe, no ale po nich to różnie
Z czopkami to radze uwazac bo sie organizm szybko przyzwyczaja i po odstawieniu moze byc wiekszy problem, sporadycznie mozna, nawet w szpitalu po porodzie sie dostaje jak w ciagu 48h nie zalatwisz sie. Lepiej naturalne sposoby niz od razu chemia -
Cześć dziewczyny, dziękuję za pocieszenie z progesteronem. Jestem już na duphastonie i mam nadzieję, że odpowiednio szybko zareagowałam i wszystko będzie ok. Byłam wczoraj u cudnego endo w Warszawie w Lux Medzie, więc jeśli któras z Was poszukuje dalej lekarza do którego ma zaufanie to mogę polecić na priv, żeby reklamy nie robić publicznie
Jeśli chodzi o kłucie w podbrzuszu to kiedyś lekarz mi powiedział, że jest to naturalne bo macica się rozpulchnia Niepokoić mogą z kolei takie bole jakby ciągnięcie. Chociaż oczywiście mnie każdy ból stresuje mimo tej wiedzy -
sylwiaśta159 wrote:Elzie z pytongowaniem na pewno chodzilo o seks zapewne byla na watku pazdziernikowe/listopadowe testowanie na ovufriend bo tam dziewczyny tak mowia.
Dzięki za kciuki... jak ja się stresuje... no nic nie będę marudzić, musze jakoś wytrzymać
-
Dere wrote:Z czopkami to radze uwazac bo sie organizm szybko przyzwyczaja i po odstawieniu moze byc wiekszy problem, sporadycznie mozna, nawet w szpitalu po porodzie sie dostaje jak w ciagu 48h nie zalatwisz sie. Lepiej naturalne sposoby niz od razu chemia
Dere kochana pisałam powyżej że w poprzedniej ciąży wypróbowałam wszystkie naturalne sposoby. Więc nie było od razu chemii. I to lekarz mnie w końcu namówił na inne sposoby bo mówił że może być to niebezpieczne. Żałowałam ze wcześniej się tak męczyłam. Po ciąży organizm bez problemu wrócił do normalnego funkcjonowania -
Karo Em wrote:Dere kochana pisałam powyżej że w poprzedniej ciąży wypróbowałam wszystkie naturalne sposoby. Więc nie było od razu chemii. I to lekarz mnie w końcu namówił na inne sposoby bo mówił że może być to niebezpieczne. Żałowałam ze wcześniej się tak męczyłam. Po ciąży organizm bez problemu wrócił do normalnego funkcjonowania
A probiotyk probowalas? Dobrze ze wrocilo do normy. Jest jeszcze cos takiego jak lactulosum dawalam to corce i pomagalo, nawet maz sie zalapal to jest ziolowe i po dluzszym stosowaniu systematycznie daje efekty, alternatywa dla czopkow:) -
czekaja wrote:Czesc dziewczyny
dołaczam sie jeszcze nie smialo i ze strachem. wroce jak otrzasne sie z pierwszego szoku i po wizycie u lekarza
u mnie 5 tydzien a w domu spi juz prawie dziewiecio miesieczna Ewcia
U mnie 11 miesięcy też teraz śpi Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i dane nam będzie ogarniać ten podwójny armagedon -
Dere wrote:A probiotyk probowalas? Dobrze ze wrocilo do normy. Jest jeszcze cos takiego jak lactulosum dawalam to corce i pomagalo, nawet maz sie zalapal to jest ziolowe i po dluzszym stosowaniu systematycznie daje efekty, alternatywa dla czopkow:)
-
nick nieaktualny
-
czekaja wrote:Czesc dziewczyny
dołaczam sie jeszcze nie smialo i ze strachem. wroce jak otrzasne sie z pierwszego szoku i po wizycie u lekarza
u mnie 5 tydzien a w domu spi juz prawie dziewiecio miesieczna Ewcia
Moja córeczka też niedługo kończy 9 miesięcy, a w moim brzuszku rośnie jej rodzeństwo -
Witajcie! Nieśmiało do Was dołączam. Dzisiaj w 28 dc test pokazał drugą jasną kreskę. Mam córkę lat 8 i Aniołka w niebie. Mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze,chociaż sytuacja od początku nie jest ciekawa, bo mam od tygodnia nawrót choroby i muszę brać leki kategorii C.
PozdrawiamElza :), malika89 lubią tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021