X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza witaj <3
    My niestety z mężem mamy zakaz pytongowania :-(
    Zakaz jakiegokolwiek wysiłku fizycznego ;-) mam tylko leżeć przynajmniej do piątku do wizyty a potem się zobaczy :-)
    Co do zaparć to w poprzedniej ciąży tez miałam i nic mi nie pomagało :-(
    Tak czy inaczej zapytam się lekarce czy mogę jakieś wspomagacze z apteki kupić, sama na własną rękę wole nic nie brać.

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elzie z pytongowaniem na pewno chodzilo o seks ;) zapewne byla na watku pazdziernikowe/listopadowe testowanie na ovufriend bo tam dziewczyny tak mowia. U nas przez ta krew z seksu nici skoro mam odpoczywac wiec nawet nie pytam :P

Dzieki za odpowiedzi odnosnie tego klucia :) PS ja je tez mialam w cyklach bez ciazy wiec nie wiem czy to rozciaganie...

Ja na szczescie nie wymiotuje :) mam takie minimalne mdlosci, takie lekkie mulenie jakby w zoladku, nie sa to typowe mdlosci, no i rzecz jasna nie wymiotuje :)
    W ogole to czuje sie jakbym nie byla w ciazy ale podobno wiele kobiet tak ma :)

Kciuki Elza za wizyte &&, ja bede o nie prosic w piatek :)

U was tez taka wichura w nocy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 08:02

Elza :), Asiaa91 lubią tę wiadomość

• pigułka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wymiotuje, ale mnie tak muli, zwlaszcza jak jem sniadanie. W brzuchu burczy a jedzenie rosnie w ustach i kazdy kes to meczarnia. Na szczescie nie mam tak codziennie

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondyna5555 wrote:
    Karo Em witaj <3

Do moich objawów doszły zaparcia, masakra jakaś od dwóch dni nie mogę się wypróżnić a nie chce na siłę bo boje się ze zaszkodze maleństwu w końcu to parcie, macie jakiś sposób, niestety jogurty odpadają i różnego rodzaju nabiał bo nietoleruje laktozy :-(

Suszone sliwki i duzo duzo wody pij

512ee1ecf0.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagmara wrote:
    Czy Wy też tak macie taki nagły głód a wystarczy zjeść coś naprawdę małego i już po wszystkim?
    Dagmara otóż to. To mój jedyny objaw ciąży. No i brzuch chyba wystartował ;)

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Em wrote:
    Koniecznie ciepła, ale nie gorąca. Niektórzy też z miodem piją.

Na zaparcia też używałam czopków :D Polecam Evaqu bo mają jakieś działanie "musujące" i po nich na 100% się człowiek zaraz wypróżni, albo glicerynowe, no ale po nich to różnie :D

Z czopkami to radze uwazac bo sie organizm szybko przyzwyczaja i po odstawieniu moze byc wiekszy problem, sporadycznie mozna, nawet w szpitalu po porodzie sie dostaje jak w ciagu 48h nie zalatwisz sie. Lepiej naturalne sposoby niz od razu chemia

512ee1ecf0.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dziękuję za pocieszenie z progesteronem. Jestem już na duphastonie i mam nadzieję, że odpowiednio szybko zareagowałam i wszystko będzie ok. Byłam wczoraj u cudnego endo w Warszawie w Lux Medzie, więc jeśli któras z Was poszukuje dalej lekarza do którego ma zaufanie to mogę polecić na priv, żeby reklamy nie robić publicznie :-)

Jeśli chodzi o kłucie w podbrzuszu to kiedyś lekarz mi powiedział, że jest to naturalne bo macica się rozpulchnia :-) Niepokoić mogą z kolei takie bole jakby ciągnięcie. Chociaż oczywiście mnie każdy ból stresuje mimo tej wiedzy :D

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa wlasnie mi sie przypomnialo co jest najlepsze na zaparcia - priobiotyk! mojej corce lekarka kazala podawac jak dostawala takich zaparc po mleku krowim ze kupki byly jak kamienie

512ee1ecf0.png
  • Elza :) Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Elzie z pytongowaniem na pewno chodzilo o seks ;) zapewne byla na watku pazdziernikowe/listopadowe testowanie na ovufriend bo tam dziewczyny tak mowia.
    Dziękuję za wytłumaczenie:) dokładnie tak jak mówisz, przyszłam tu z listopadowych powstańców:)

Dzięki za kciuki... jak ja się stresuje... no nic nie będę marudzić, musze jakoś wytrzymać ;)

• Karo Em Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere wrote:
    Z czopkami to radze uwazac bo sie organizm szybko przyzwyczaja i po odstawieniu moze byc wiekszy problem, sporadycznie mozna, nawet w szpitalu po porodzie sie dostaje jak w ciagu 48h nie zalatwisz sie. Lepiej naturalne sposoby niz od razu chemia

Dere kochana pisałam powyżej że w poprzedniej ciąży wypróbowałam wszystkie naturalne sposoby. Więc nie było od razu chemii. I to lekarz mnie w końcu namówił na inne sposoby bo mówił że może być to niebezpieczne. Żałowałam ze wcześniej się tak męczyłam. Po ciąży organizm bez problemu wrócił do normalnego funkcjonowania :)

preg.png
  • Dagmara Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na zaparcia najlepsza woda i śliwki suszone. Co prawda kaźda z nas jest inna ale efekty tego zestawu widziałam na żywo-działa

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• Dere Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Em wrote:
    Dere kochana pisałam powyżej że w poprzedniej ciąży wypróbowałam wszystkie naturalne sposoby. Więc nie było od razu chemii. I to lekarz mnie w końcu namówił na inne sposoby bo mówił że może być to niebezpieczne. Żałowałam ze wcześniej się tak męczyłam. Po ciąży organizm bez problemu wrócił do normalnego funkcjonowania :)

A probiotyk probowalas? Dobrze ze wrocilo do normy. Jest jeszcze cos takiego jak lactulosum dawalam to corce i pomagalo, nawet maz sie zalapal :) to jest ziolowe i po dluzszym stosowaniu systematycznie daje efekty, alternatywa dla czopkow:)

512ee1ecf0.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)

dołaczam sie jeszcze nie smialo i ze strachem. wroce jak otrzasne sie z pierwszego szoku i po wizycie u lekarza :)

u mnie 5 tydzien a w domu spi juz prawie dziewiecio miesieczna Ewcia :)

Klaudia90, malika89 lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja witaj <3

Dziękuję dziewczyny napewno wypróbuję najpierw naturalne środki, zacznę od śliwek i wody ;-)

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Dagmara Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Czekaja
    widzę że u Ciebie podobna różnica wieku miedzy dziećmi. Ja w drugą ciążę jak pkerwsza córka miała 10 miesięcy. Fajna różnica.

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• Karo Em Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:

dołaczam sie jeszcze nie smialo i ze strachem. wroce jak otrzasne sie z pierwszego szoku i po wizycie u lekarza :)

U mnie 11 miesięcy też teraz śpi :) Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i dane nam będzie ogarniać ten podwójny armagedon :)

preg.png
  • Karo Em Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere wrote:
    A probiotyk probowalas? Dobrze ze wrocilo do normy. Jest jeszcze cos takiego jak lactulosum dawalam to corce i pomagalo, nawet maz sie zalapal :) to jest ziolowe i po dluzszym stosowaniu systematycznie daje efekty, alternatywa dla czopkow:)
    Dere właśnie probiotyk brałam, ale tylko 1 dziennie, Trilac. A te czopki to ja też sporadycznie, zużyłam przez całą ciążę może 10. To jest zdecydowanie dla mnie najmniej przyjemna metoda, ale jak miałam problem np. 3-dniowy i bolał mnie brzuch to wtedy się decydowałam. A tak to piłam właśnie ten syrop Lactulosum 2 razy dziennie i jakoś to było, raz lepiej, raz gorzej :)

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mimo że brałam rano no spe to męczą mnie spore bóle okresowe, boje się ze nadchodzi kolejne krwawienie...

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:

Witamy :)
    Moja córeczka też niedługo kończy 9 miesięcy, a w moim brzuszku rośnie jej rodzeństwo :)

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Nieśmiało do Was dołączam. Dzisiaj w 28 dc test pokazał drugą jasną kreskę. Mam córkę lat 8 i Aniołka w niebie. Mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze,chociaż sytuacja od początku nie jest ciekawa, bo mam od tygodnia nawrót choroby i muszę brać leki kategorii C.
    Pozdrawiam <3

Elza :), malika89 lubią tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ