X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondyna5555 wrote:

Ja juz od 6 nie śpię, zjadłam śniadanie wypiłam kawę rozpuszczalna, na jedną dziennie sobie pozwalam ;-) ogólnie pogoda taka barowa. Cała noc padało, potem cisza i rano znowu kilka godzin ulewa z burzą i błyskawicami. Teraz w tej chwili jest spokój, zobaczymy na jak długo.

Ja też piję jedną kawę dziennie, nawet czasami wcale, ale tylko z ekspresu.
    Po rozpuszczalnej to mnie ostatnio tak pogoniło że myślałam że zejdę.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    moj akurat bierze codziennie mlodego po pracy i idzie na plac z nim. no ale kogo by nie wkurzylo jak ledwo wejdzie do domu i juz tekst " co tu taki burdel jest" "mogłabys posprzatac" itd...

Ja na szczęście mam moją mamę to jak nie jest w pracy to z małą pójdzie na spacer. Mąż wraca z pracy to się zdrzemnie i leci na nasze mieszkanko bo remont w pełni.. A małej widzę jak go już brakuje.. Jeszcze zazwyczaj budzi się przed wyjściem M do pracy to chwilę się nacieszą sobą i jest ryk jak się drzwi zamykają i cały dzień "tata, tata"..

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ja też piję jedną kawę dziennie, nawet czasami wcale, ale tylko z ekspresu.
    Po rozpuszczalnej to mnie ostatnio tak pogoniło że myślałam że zejdę.

Ja też. 1 z ekspresu musi być. Kilka razy nie wypiłam i później zastanawiałam się czemu tak boli mnie głowa.. Jednak organizm się przyzwyczaił.

Ania_1986 lubi tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dzięki dziewczyny za rady odnośnie prezentu dla męża. Zamówiłam koszulkę w wersji mnogiej :-) Jak sam nie będzie chciał teraz założyć to w sierpniu będzie ok :-)

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja kawy nie pije i nigdy nie pilam, wszyscy sie mnie dziwia jak ja bez kawy wytrzymuje, moj maz tez bardzo, ale to bardzo rzadko pije kawe, zazwyczaj jak ma jechac w dluzsza podroz lub jest po nocce...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dzisiaj koncert Agnieszki Chylinskiej, chcialabym pojsc ale nie wiem czy pogoda pozwoli, Marcela mozna w wozek zapakowac, a koncert jest na plazy miejskiej po 19

hella, Dominique88 lubią tę wiadomość

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mezem tez nie pijemy kawy raczej, czasem w gosciach do niedzielnego ciasteczka ale to slaba rozpuszczalna i z mlekiem. I zawsze jak ktos slyszy to zaraz mowia jak to nie pijecie kawy, to jak dajecie rade ?! A my po prostu nie jestesmy przyzwyczajeni i nie mamy potrzeby, mnie np. kawa nie pobudza tylko jak za mocna wypije to sie trzese od srodka i mi slabo a maz to najczesciej zaczyna ziewac bo to takie cieple, slodkie i zazwyczaj w leniwej atmosferze pije :-)

kaarolaa lubi tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe a u nas można rzec, że dzięki kawie zaczęliśmy się z M spotykać :-) Też kawy nigdy nie piłam, a on mi kawę zaproponował w pracy (tzn. ja już byłam po pracy i wychodziłam do domu). No i ja głupia odmówiłam :-O
    A po chwili przemyślenia zastanawiałam się jak to odkręcić. I tak oto kawę piję od prawie 8 lat ;-)

kaarolaa, paola89, Dominique88, Ania_1986 lubią tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

Potwierdzam, w Lublinie ukropnie i pewnie zaraz bedzie burza. Ja rano w pracy 3 h i na 16 jeszcze lece na godzine. Mam nadzieje, ze uda mi sie dotrzec miedzy ulewami ;)

Polecialam do sklepu i kupilam bób, truskawki i czeresnie. Zezarłam toche czeresni, kilka truskawek i pochłonełam miske bobu. Abym nie eksplodowala zazylam espumisam ;) Wszystko pycha.

U mnie dzis 70 dni do porodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 14:33

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś w ogóle wstałam z bólem brzucha jak na okres i mocnym kłuciem w szyjce.. Nawet ruszyć się nie mogłam. Na szczęście M wstał wcześniej i małą oporządził a mi trochę przeszło. A przed 11 wyszłyśmy z małą i mamą na spacer i nas deszcz złapał.. Wróciłyśmy do domu i za 5 min przestało padać. No więc wysuszyłyśmy się i poszłyśmy znowu. Pół miasta zwiedzone i teraz ruszyć się nie mogę.
    W ogóle w końcu wiem gdzie te moje dziecię co ma :-) Z takim asymetrycznym brzuchem dziś się obudziłam, całe plecki było widać z prawej strony, a po chwili z lewej strony pępka taka górka z kolanka sobie jeździła <3 :-)

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzej chyba dzis nie bedzie na samochod bela drzewa mi spadla i jeszcze niechcacy tesciu drzewem stope mi przygniutl jak pech to pech

hchyw1d370r6axb9.png
  • hella Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej. Ninka ale wszystko z nią ok? Nie puchnie, nic pękniętego? A samochód bardzo uszkodzony?

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli troche ale daje radw odrazu oblozylam mrozonkami i bardziej piecze a samochod blotnik mam wgnieciony ale maz moze cos wymysli bardziej z nerwow brzuch mnie boli i mialyscie kiedys tak bo ja dzis tak mam ze czuje juz sie psychicznie tak zmwczona zmartwieniami ze mam juz w d...to ze samochod obity ze noga boli mamnochote zasnac i obudzic sie jak juz urodze...

hchyw1d370r6axb9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninka no Ty to masz zawsze jakies przeboje..

do mnie mama dzwonila ze mamy w domu siedziec bo u nich (200km) takie burze przeszly ze swiatla nie ma, domy sie zapaliły a my mamy siedziec w domu i nigdzie nie wychodzic. u nas tez juz grzmi i ciemno sie robi wiec nigdzie sie nie wybieram, szkoda mi tego koncertu, ale moze najgorsze do wieczora przejdzie.

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninuś współczuje :( mam nadzieję, że z nogą będzie dobrze i nic poważnego.

U nas przeszła burza, wicher na naszej ulicy drzewo przewróciło, przyjechali chłopaki ze straży i z piłami działają... mąż pisze czy się nie bałam z Tymusiem, u nas ciemno wiatr okropny był a tak lało że na balkonie woda stoi, a Tymusia pewnie to mało obeszło bo ma czkawkę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 15:00

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martyna od was przyszlo do nas. czarno jak diabli, az swiatlo musialam zapalic, znow mi kwiaty na balkonie spierze, a ja nie dam rady tych skrzynek zdjac z poreczy, meza nie ma bo na fuche pojechal...dobrze ze ja sie burzy nie boje. okno balkonowe otwarte, moze troche powietrza wpadnie teraz, bo nie ma czym oddychac

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryba u mnie też bardzo często się robi asymetryczny brzuch, mąż się wtedy śmieje, że popsułam :)

Rybaaaa lubi tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    martyna od was przyszlo do nas. czarno jak diabli, az swiatlo musialam zapalic, znow mi kwiaty na balkonie spierze, a ja nie dam rady tych skrzynek zdjac z poreczy, meza nie ma bo na fuche pojechal...dobrze ze ja sie burzy nie boje. okno balkonowe otwarte, moze troche powietrza wpadnie teraz, bo nie ma czym oddychac

Możliwe, ja okna nie zamknęłam to wody mi na panele nalało :(

f2wl3e5eai92376u.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Karola mowie ci haha ale to odkad przeprowadzilismy sie na wies fatum jakies czy co ale wole miec takie problemy niz z cisnieniem albo inne ciazowe noga spoko chodze zyje tragedi nie ma serio altacetem posmarowalam corcia podmuchala wiec bedzie dobrze a samochod rzecz nabyta wieksze zmartwienie ze mam ochote na jakiegos owoca i nie wiem jakiego to dopiero problem haha wiem zachowuje sie hak wariatka ale wole sie smiac niz plakac☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka trzymaj się i nie denerwuj ! Jutro będzie lepszy dzień.

Widzę, że standardowe zakupy ciężarnych to dzis bób, czereśnie i truskawki - masakra ale się objadłam. Najlepiej teraz na drzemkę :D

Ninka0111 lubi tę wiadomość

1usajw4zhir034nn.png[/url]
‹‹ 1510 1511 1512 1513 1514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ