WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka jak noga?

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie mam w czym łazić :( kupiłam szorty 36 już są za małe, kupiłam więc spodnie ciążowe w używanym w rozmiarze 38 obcięłam szerokie nogawki dziś wkładam za małe :/ wychodzi na to, wiele mi nie zostało do chodzenia :(

f2wl3e5eai92376u.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz dzisiaj mnie zaskoczyl, spakowal malego i mowi, ze jedzie z nim na basen i na spacer i widzimy sie o 14 a ja mam sobie odpoczac ?! Niby milo ale czego on chce, ze taki mily? No i poszliii, a ja sie zastanawiam czy brac sie za prasowanie tych cudeniek w koncu czy mycie podlog czy jeszcze co innego, ale na razie to wrocilam do lozka i do 10 sobie poleze i sie podelektuje cisza :-)

Martynka to juz chyba tylko sukienki, dobrze, ze jest lato, duzo gorzej wspominam ciaze w zimie, te swetry, ubieranie kozakow, skarpet, grrr jak sobie przypomne to mi sie odechciewa. A teraz tylko cos narzuce, jakoes japonki albo baleriny i mozna leciec. Ooo i jeszcze sobie przypomnialam wysiadanie z auta w ziowej kurtce i tym calym oporzadzeniu z brzuchem, jak nie mial mnke kto pchnac od srodka to byl dramat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 09:18

Asiasia, Martynka30, Betty Boop, kaarolaa lubią tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko noga bardzo dobrze smigam☺
    Co do meza nie przejmuj sie to tylko chlop moj tez mnie czesto obwinia za cale zlo na tym swiecie ale ja mam na to sposob pytam czy ja mam zlozyc wniosek rozwodowy czy on zlozy☺
    I konczy temat☺

Martynka30 lubi tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część wszystkim z rana. Ja tez miałam dziwny sen. Ze miałam wielki dom po kimś. Mnóstwo pokoi. Obeszlam wszystkie po czym się okazało zo jest jeszcze jedno piętro. Tak chodziłam i nie wiedziałam co ja z tym domem zrobię. Ah ....

A tak poza tym to od wczoraj jestem u rodziców i byliśmy wczoraj byliśmy na zakupach. Mama.za fundowała wnuczce zestaw ciuszkow body, spodenki i takie niby spioszki 3/4 i czapeczka, drugi zestaw to sukienka plus spodnie w sarenki i jeszcze termos na butelkę.

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :-)
    Ja już wstałam po weselu. Oczywiście nażarłam się jak dzik, bo jedzenie było przepyszne :-D :-D Kilka wolnych piosenek potanczylam i oczywiście bujanki i śpiewy przy stole :-)
    Klusek był niezadowolony z wymuszonej pozycji przy stole, ale na szczęście w holu stały wieeelkie fotele z więc co jakiś czas sobie tam polegiwałam :-)
    Ale żeby nie było za pięknie to ukruszył mi się ząb :-\ jutro od rana obdzwaniam dentystów zobaczymy czy ktoś mnie NFZ przyjemnie czy 300zl ( których nie mam ) będę musiała wydać.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiaj ja leze jeszcze w łóżku a tata robi sniadanko

Martynka30, Asiasia lubią tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    U nas tez dziś upał, nie ma czym oddychać. My też się zaraz do Kościółka zbiermy. Mój Kacper miał w tym roku komunie, i liczy za każdym razem który to już raz przyjął Komunie.
    My też po wczorajszej imprezie grillowej, też się najadłam i zgaga mnie piecze.
    Ja mam jeszcze ponad 2 miesiące do terminu, a już taka jestem gruba i ledwo chodzę, nie wiem jak to przerwam.

Mam 10 kg na plusie ale do 5 miesiąca przytyłam tylko 2 i ostatnio tak tyje bardzo, i chyba dużo w tym to woda, bo nie jem wcale więcej.

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Ja już nie mam w czym łazić :( kupiłam szorty 36 już są za małe, kupiłam więc spodnie ciążowe w używanym w rozmiarze 38 obcięłam szerokie nogawki dziś wkładam za małe :/ wychodzi na to, wiele mi nie zostało do chodzenia :(
    Martynko, ja mam te, sa w rozmiarze M, sa bardzo elastyczne i wygodne, do wszystkiego pasują. Wszystkim sie podobają. Myśle, ze jeszcze opłaca sie kupić i najwyżej sprzedasz pózniej z łatwością, choć ja np zamierzam w nich chodzić po ciazy tez.

http://m.happymum.pl/t230,szorty,-lala_navy_top.html

Dziewczyny, dopadła mnie w końcu opuchlizna :( radzicie sobie z tym jakos? U mnie obrzęk całych nóg, bóle stawów. Twarz chyba tez...

relganliumoc9u3n.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninuś cieszę się, że z nogą dobrze :)

Dobry tekst, muszę go wykorzystać :)

Agusienka dzięki za pomoc <3, ale chyba przelatam w sukienkach, bo te co niby mam też są z pasem ciążowym ale jak siadam to mnie cisną, nie za bardzo chcę ryzykować :(

f2wl3e5eai92376u.png
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Ninuś cieszę się, że z nogą dobrze :)

Dobry tekst, muszę go wykorzystać :)

Agusienka dzięki za pomoc <3, ale chyba przelatam w sukienkach, bo te co niby mam też są z pasem ciążowym ale jak siadam to mnie cisną, nie za bardzo chcę ryzykować :(
    Jak najbardziej :) ja lubię czasem na sportowo, i te spodenki sa dla mnie zbawieniem :) pas jest luźny jakby coś i dosyć przewiewny. Pozdrawiam :)

relganliumoc9u3n.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Znów mam plecy na forum, ale jak wiecie wczoraj kompletowaliśmy wyprawkę a potem przyjechała siostra.

Teraz gotuję niedzielny obiadek.

A siostra mi wczoraj przywiozła 6 kg czereśni i zrobiłam z nich słoiki. No trochę zostawiłam do jedzenia :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba kupię sobie jeszcze jedną sukienkę ciążową, jest taka co mi się mocno podoba a teraz przecenione 10%. W sumie dwa miesiące to jeszcze kawał czasu, a i po ciąży mogę w takiej luźniejszej chodzić.
    Sen o domu i dodatkowym piętrze jest dość częsty, znaczy że się otwierają jakieś nowe poziomy w podświadomości, też kiedyś miałam. Martynka swoim snem też się za bardzo nie martw bo jak coś się wyśni to znaczy że organizm zaczyna sobie z tym radzić i próbuję uporządkować.
    Mi dziś się śniło że byłam na wycieczce gdzieś w okolicach Indii, był lot samolotem i piękny hotel z basenem. Wstałam zrelaksowana.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilismy z kościoła, dałam rade :) teraz obiad wstawiony, mlody śpi, maz tez na podlodze. Mi juz nerwy popsul bo ugaduje sie przez neta zeby ten wozek kupic a ten sie drze ze ja juz uzalezniona jestem od neta. Niech on na siebie spojrzy.

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj moja koleżanka urodziła córeczkę, prawie tydzień po terminie. Cos się malej nie spieszyło na swiat :)

A my w piątek jedziemy do Międzyzdroji. Nie chce jechać boję się że się bardziej zmęczę i podróżą i tym urlopem niż wypocznę. Ale dla męża się poświęcę bo on tyle pracuje ze tez mu się coś należy.

Martynka30 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Wrocilismy z kościoła, dałam rade :) teraz obiad wstawiony, mlody śpi, maz tez na podlodze. Mi juz nerwy popsul bo ugaduje sie przez neta zeby ten wozek kupic a ten sie drze ze ja juz uzalezniona jestem od neta. Niech on na siebie spojrzy.

A co ma zamawianie wózka z uzależnieniem od neta? przecież i tak musicie kupić... mój jak to czasami tekst walnie to dosłownie, mam ochotę go zdzielić :/

f2wl3e5eai92376u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    A co ma zamawianie wózka z uzależnieniem od neta? przecież i tak musicie kupić... mój jak to czasami tekst walnie to dosłownie, mam ochotę go zdzielić :/
    Bo on widzi jak na fb albo na forum siedze i jego to wkurza. Wiec zamiast sie spytac co robie to od razu z krzykiem ze ja uzależniona jestem od neta.
    Szkoda nerwów, a wózek jak dobrze pojdzie będzie we wtorek :) 750 zl za tako moonlight. Nie bede szukac i czekac dluzej bo w koncu bez wozka zostane.

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie!

Poza bliskoscia rodzin, zazdroszcze Wam na dzien dzisiejszy najbardziej pogody!
    W DE non stop pada, znaczy sie swieci slonko, ale codziennie tez jest deszcz :( Dzisiejszy dzien naprawde spedzilam do tego momentu na kompie... Jest nadzieja jednak, bo od jutra pogoda i moge zaczac prac ciuszki malej. W Sb jedziemy do PL i straaaasznie sie ciesze, bo w domu nie bylam od pol roku :( Oczywiscie zaplanowane jest dokupowywanie ostatnich rzeczy do wyprawki, ale to juz bede robic z mama, z czego mocno sie ciesze,bo dotychczas ciagle zakupy internetowe...

Domi793 lubi tę wiadomość

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecię chyba tez dzisiaj ma ochotę na balety, bo takie tańce odstawia, że szok. Zaraz mu jakąś muzyczkę włączę i się troszkę pogibamy :D

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój małżonek sam mnie zachęca do korzystania z neta. Mówi że odkąd zapisałam się na to forum to jestem szczęśliwsza. Nawet o niektórych z Was mu opowiadam :).
    Zrobiliśmy zakupy, ale nie mam na razie, ani siły, ani ochoty robić obiad. Jakoś mi tak duszno i nie dobrze, że wcale nie czuję się głodna, a to jak na mnie bardzo dziwne.

kaarolaa, opóźniona, Martynka30 lubią tę wiadomość

‹‹ 1516 1517 1518 1519 1520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ