WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Benus Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój cały dzisiejszy obiad poszedł do kosza i jeszcze humor się popsuł. Jednak jak się nie ma ochoty gotować to trzeba olać, bo i tak nie wyjdzie a czas i nerwy stracone.
    Zjedliśmy frytki mrożone z hektolitrami ketchupu i tak jakoś głód zaspokojony.

Penelope30, smerfetka84 lubią tę wiadomość

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj taki obrazony ze nawet obiadu nie zjadl, dzisiaj to juz wojna na calego

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola może mu o coś innego poszło bo to nie możliwe że o neta.
    Benus masz rację, nie gotuje zjem lody i jabłko ale to też jeszcze nie teraz.
    W co ubieracie się na wyjście ze szpitala? Ja chyba w sukienkę żeby brzucha nie cisnąć i sandałki. Coś na ręce ewentualnie jakby chłodniej było.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    W co ubieracie się na wyjście ze szpitala? Ja chyba w sukienkę żeby brzucha nie cisnąć i sandałki. Coś na ręce ewentualnie jakby chłodniej było.
    on dzisiaj o wszytsko sie czepia, ja to chyba musze cicho siedziec i sie nie odzywac

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:

Ja mam w planach ubrać zwykłe ciemne alladynki, żebym mogła sobie majty wypchać tymi wkładkami poporodowymi, boję się, że mi po nodze ścieknie czy coś hah ;)

Ja dziś też nie gotowałam. Wczoraj zrobiłam obiadu na 2 dni, więc dziś mieliśmy też zjeść, ale K pojechał do braci coś tam pomóc, kupił mi bo byli w restauracji obiadek, miał być tam 1-2 godziny, więc obiad ten domowy zamroziłam. Minęły 4 godziny i nadal czekam... Nie ma sensu się chyba dalej głodzić, więc jem kanapki- super obiad na niedzielę...

Dużo z Was ma na brzuchu tą linea negra? U mnie to nie idzie prosto przez brzuch, tylko obok pępka sobie objazd zrobiło :D

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dajcie spokoj z tymi facetami moj sie obrazil na remont i sprzata a wszystko w rozsypce mnie juz h...strzela bo nie chce mi sie tlumaczyc temu baranowi nic i bede siedziec w tym syfie az tego nie skonczy a kiedy sie odbrazi to ja nie wiem bo przy tym wszystkim z ojcem sie poklocil ktory wie jak to zrobic i mu tlumaczyl jestem z palcem w d...i musze dzwonic po szwagra ktory skasuje mnie jak za zboze

hchyw1d370r6axb9.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Mój małżonek sam mnie zachęca do korzystania z neta. Mówi że odkąd zapisałam się na to forum to jestem szczęśliwsza. Nawet o niektórych z Was mu opowiadam :).
    Mój M też nie ma nic przeciwko. Często się o Was podpytuje.

Penelope30 lubi tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Bo on widzi jak na fb albo na forum siedze i jego to wkurza. Wiec zamiast sie spytac co robie to od razu z krzykiem ze ja uzależniona jestem od neta.
    Szkoda nerwów, a wózek jak dobrze pojdzie będzie we wtorek :) 750 zl za tako moonlight. Nie bede szukac i czekac dluzej bo w koncu bez wozka zostane.

Kochana współczuję, na szczęście mój nic nie gada, że na necie siedzę...

Super, że już niedługo wózeczek będziesz miała :)

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola może coś nie tak w pracy i wyładowuje się, choć nie powinien :(

f2wl3e5eai92376u.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:

A o tym jeszcze nie myślałam, przerażona jestem, że będzie strasznie lecieć :(
    Nie wiem czy w spodenki po porodzie się zmieszczę i w razie CC jest jeszcze rana... przeraża mnie to wszystko.
    Wiecie im bliżej godziny 0 tym bardziej się boję, nie wiem na co się nastawiać, boję się, że nie poradzę sobie z niczym :(

Benus ja też tak mam, że często coś spier.... w obiedzie :/ albo wogóle nie mam siły ugotować, albo zwyczajnie mi się nie chce

f2wl3e5eai92376u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Karola może coś nie tak w pracy i wyładowuje się, choć nie powinien :(
    To raczej chodzi o to, ze ma chec na co nie co a wie ze nic z tego i taki nabuzowany lata. A jeszcze po sluzbie to pewnie zmęczony, chociaz przespac tez sie zdarzyl. Oberwalo mi sie dzisiaj za neta, za to ze ziemniaki wykipialy, ze dziecku rece wycieram bo robie z niego laleczke, za to ze nie mogl sobie lodki popuszczac na jeziorze bo maly wchodzil do wody i musial na niego uważać. O tym ze balagan jest w domu juz nie bede pisała. Jak go w domu nie ma to chociaz ja mam spokoj. Dobrze jutro caly dzien znow go nie ma wiec mi nerwow nie popsuje.

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka przykro mi:(

wiesz mój też po służbie nie zadowolony przyjeżdża kiedyś mi powiedział, że on chce się wyspać, że zmęczony...
    A jak robię obiad, i zwyczajnie nie zdążę sprzątnąć to zapyta się czy wybuchło coś...
    Jak przyjdzie Tymuś na świat to pewnie będzie w domu bałagan i wtedy się zacznie powód...

f2wl3e5eai92376u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Karolka przykro mi:(

wiesz mój też po służbie nie zadowolony przyjeżdża kiedyś mi powiedział, że on chce się wyspać, że zmęczony...
    A jak robię obiad, i zwyczajnie nie zdążę sprzątnąć to zapyta się czy wybuchło coś...
    Jak przyjdzie Tymuś na świat to pewnie będzie w domu bałagan i wtedy się zacznie powód...
    Ja to czekam az urodze bo w końcu bede mogla robic wszystko a nie bede czekala na niego az on wroci z pracy i poodkurza czy lazienke umyje.

opóźniona lubi tę wiadomość

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Ja to czekam az urodze bo w końcu bede mogla robic wszystko a nie bede czekala na niego az on wroci z pracy i poodkurza czy lazienke umyje.

Wiesz ja to samo powiedziałam wczoraj mężowi, bo od początku ciąży mam zakazy i zakazy i tak naprawdę jestem od niego uzależniona, nie mogę prawie nic zrobić, poza drobnymi rzeczami...a on odkurza, zmywa itp.

f2wl3e5eai92376u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Wiesz ja to samo powiedziałam wczoraj mężowi, bo od początku ciąży mam zakazy i zakazy i tak naprawdę jestem od niego uzależniona, nie mogę prawie nic zrobić, poza drobnymi rzeczami...a on odkurza, zmywa itp.
    Ja to i tak duzo robie bo mialam nic nie robic. Ale tak to bym nie dala rady, lezec caly dzien i ani obiadu ani zmywarka nie wstawiona czy pralka nieogarnieta. A z reszta jak moj na poczatku pranie rozwieszal na suszarce to myslalam ze bede rzygać, ale nic sie nie odezwalam.

Martynka30 lubi tę wiadomość

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka ja mam to samo, nawet jak musiałam leżeć to robiłam obiad, bo nie było nikogo kto by pomógł, pranie też, ciuchy z prania nosiłam po trochu, żeby wszystkiego nie dźwigać, tylko za zmywanie podłóg, odkurzanie się nie brałam.
    Okna mój teraz też pomył...

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczynki współczuję z facetami :( My też się żarliśmy pare razy w ciągu ciąży. teraz na szczeście jest dobrze. Sam pomaga mi w domu.

Czasami chce coś zjeść co jest niezdrowe, albo na granicy (camembert, ostre papryczki itp.). I wtedy mi zabrania - ale chwilę później dodaje, że biedna jestem w tej ciąży tyle zakazów. A z drugiej strony ma wyrzuty sumienia na coś zwracać mi uwagę skoro nie zakazuje mi umycia wanny na przykład...

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj nie robiłam obiadu, bo jesteśmy przejedzeni po weselu. Zjedlismy tylko po parę pierogów a tak to tylko owoce i lody :-D
    Mój też się pyta co tam u dziewczyn na forum słychać. I chyba nawet się cieszy, że mam z kim " pogadać " wyżalić się itp itd.

Co do stroju na wyjście to nie myślałam jeszcze pewnie będzie zależał od pogody. Uszykuje zestaw ciepły i zimny i wtedy Ł mi przywiezie odpowiedni :-)

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie Martyna mi tez nikt obiadu nie ugotuje, w sumie ja to jeszcze wytrzymam ale Marcel jeszcze jest, on musi cieply obiad zjesc raz dziennie...

Friend moj nigdy nie powiedzial, ze ja biedna jestem w ciazy, on byl chowany na wsi i tam wiadomo jak kobieta jest traktowana, jak wół do roboty, nawet w ciazy.

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    O tak, tak. Ja też już nie mogę się doczekać aż sama zacznę wszystko ogarniać, a nie się prosić i słuchać głupiego gadania.

kaarolaa lubi tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

‹‹ 1517 1518 1519 1520 1521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ