X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

Ja niedawno wstałam, co prawda obudziłam się 5:30 no ale to za wcześnie by wstac i poszłam dalej spać. A teraz idziemy z mężem na śniadanko :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niee, ja to z tych co po lekarzach nie lubia chodzic. Probowalam tego co mozna w domu ale nic nie pomagalo, po porodzie przeszlo na 2 dni chyba, potem wrocilo na kilka i przeszlo juz na dobre. A do porodu to w ogole szlam chora z katarem i gardlem zawalonym :-/

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja kiedys mialam problemy z uchem, ale to w gimnazjum bylo, przez dwa tygodnie chodzilam na przetykanie uszu, tzw "kukułka" i od tamtej pory spokoj.

a podczas ciazy to nie mam pojecia co moze pomoc.
    Martynka sprobuj sie umowic do laryngologa, albo chociaz rodzinnego odwiedz

Jak mi nie przejdzie do jutra to zadzwonie do laryngologa priv :(
    Ostatnio jak byłam ze spuchniętym nosem- to kolejka ponad 3 miesiace :/
    A mój rodzinny nic nie da mi- ostatnio nawet nagadała na mnie że biorę wapno na uczulenie, wypisze skierowanie i będzie kazała iść do laryngologa a tam kolejki a teraz jeszcze sezon urlopowy :/
    Dziś czekam na kurierów , także jestem uwiązana :/

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:
    Niee, ja to z tych co po lekarzach nie lubia chodzic. Probowalam tego co mozna w domu ale nic nie pomagalo, po porodzie przeszlo na 2 dni chyba, potem wrocilo na kilka i przeszlo juz na dobre. A do porodu to w ogole szlam chora z katarem i gardlem zawalonym :-/

E to współczuję to się strasznie wymęczyłaś :(

f2wl3e5eai92376u.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to o której ruszasz dziś w trasę? My jakoś po 15, biorę kartę ciąży i torbę z kilkoma ubrankami. Fotelik tym razem zostaję bo jeszcze bierzemy taką krejzi ciotkę i ona się uparła wieźć 4 torby badziewia więc już bagażnik będzie wypakowany na maxa.
    Ty coś bierzesz po za kartą ciąż??

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Karola to o której ruszasz dziś w trasę? My jakoś po 15, biorę kartę ciąży i torbę z kilkoma ubrankami. Fotelik tym razem zostaję bo jeszcze bierzemy taką krejzi ciotkę i ona się uparła wieźć 4 torby badziewia więc już bagażnik będzie wypakowany na maxa.
    Ty coś bierzesz po za kartą ciąż??
    nie mam w planie rodzic wiec biore tylko karte ciazy...a nawet jak bym zaczela rodzic to dziecko by pewnie po ponad tygodniu wypisali wiec maz zdarzylby cos przywiezc :) he he z reszta zawsze sa sklepy, a fotelik jest tez u rodzicow moich.

ja ruszam po 15, bo moj konczy o 15:30, wiec akurat zdarze po niego dojechac

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to w tym samym czasie, no to udanej podróży; ja jestem z tych panikujących dmuchających na zimne, ale też jeszcze nie mam zamiaru rodzić, więc oby było wszystko dobrze i u mnie to już naprawdę ostatnia podróż. Potem poza Olsztyn nie zamierzam wyjeżdżać.

kaarolaa lubi tę wiadomość

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Ja dziś idę do giną i usg 3 trymestru.

Wczoraj przyszedł nam wózek mamy roan bass w kolorze latte. Zobaczymy jak się spisywał. Też chciałam x - landera ale nie wzięłam go ze względu na brak amortyzacji, a mam zamiar w różne tereny z dzidkiem jeździć, o ile będzie chciał, mój starszy wózkiem nie chciał wokół jeździć.
    W sobotę jedziemy na tydzień do Kudowy zdroju ja to sobie za dużo nie pochodzę raczej będę odpoczywać, ale ale moi chłopcy biorą rowery i zamierzają jeździć. Córa nie lubi więc mi będzie dotrzymywać towarzystwo. Też biorę ze sobą tylko książeczkę.Karola Penelopę gdzie się wybieracie bo jakoś nie doczytałam.

Jak się ostatnio wywróciłam na schodach to kostka dalej boli a muszę do lekarza sama jechać, ale myślę że dam radę.

sabanek lubi tę wiadomość

• monika454 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy też ostatnio jesteście zmęczone?
    U mnie jest jakaś masakra.
    Wstaję, zjem, coś zrobię i muszę iść spać. Ogólnie to wstaje już zmęczona.
    Mam wrażenie, że czuje sie podobnie jak w I trymestrze jeśli nie gorzej.
    Teraz spałam chyba 1,5h a pewnie spałabym dłużej gdyby nie telefon.
    Nie ogarniam tego.
    Robię normalne rzeczy a czuje się jakbym tonę węgla przerzuciła...

Co do jazdy autem to też jeżdżę. Ostatnio jechałam 250km i bardzo dobrze się czułam.
    Co do ucha.. to u mnie się nie zatyka ale świszczy w uchu. Może Martynko Twoje zatkanie jest ciśnieniowe? Mierzyłaś ciśnienie? Nie podskoczyło?

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    O to w tym samym czasie, no to udanej podróży; ja jestem z tych panikujących dmuchających na zimne, ale też jeszcze nie mam zamiaru rodzić, więc oby było wszystko dobrze i u mnie to już naprawdę ostatnia podróż. Potem poza Olsztyn nie zamierzam wyjeżdżać.
    ja to pewnie jeszcze do rodzicow wybiore sie w polowie lipca :) ale wtedy juz raczej wezme ze soba torbe spakowana :) czuje sie naprawde super, nie mam boli plecow, brzucha, nic mi nie dolega, tyle co w brzuchu czuje mlodego, no i troszke ten upal daje sie we znaki...ale to i tak nic w porownaniu z niektorymi Waszymi dolegliwaosciami

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskoleczka jedziemy do rodzicow, obie mamy okolo 200km do zrobienia, ja musze Marcela odebrac od rodzicow w koncu, chociaz wiem ze za mna nie tesknil, tam ma podworko 24h na dobe a tutaj tylko mały plac zabaw i wychodze z nim gora na dwie godziny bo w ten upal dluzej sie nie da. no i jeszcze jutro tesciowa ma urodziny wiec tam tez musimy zajechac.

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskółeczka kciuki za wizytę <3

f2wl3e5eai92376u.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    Nie ogarniam tego.

Co do jazdy autem to też jeżdżę. Ostatnio jechałam 250km i bardzo dobrze się czułam.
    Co do ucha.. to u mnie się nie zatyka ale świszczy w uchu. Może Martynko Twoje zatkanie jest ciśnieniowe? Mierzyłaś ciśnienie? Nie podskoczyło?

Mam to samo. Od paru dni czuje sie potwornie zmeczona. Rano wstaje juz zmeczona, szykuje sniadanko, wyprawiam meza do pracy, corke odprowadzam do szkoly (10 minut piechota) i wracam okropnie zmeczona, wiec klade sie do lozka i leze jak kloda. Przekrecanie sie z boku na bok sprawia dyskomfort, glowa mnie boli i wogole nie mam pomyslu co na obiad zrobic i zaraz musze isc corke ze szkoly odebrac. I taka jestem jakas wypluta, na nic nie mam sil.. w ciagu dnia i w nocy czuje jak mi sie brzuch napina i brzuch lekko pobolewa jak na okres, skurcze Braxtona przepowiadajace sie wiec odzywaja. Musialabym posprzatac mieszkanko bo jutro mamy gosci, a nawet nie mam sily i ochoty ani na sprzatanie ani na gosci:/

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mam taki dzien, ze najchetniej wystrzelilabym sie w kosmos.. :/

Julia, 10 latek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    Dzis mam taki dzien, ze najchetniej wystrzelilabym sie w kosmos.. :/
    polecam nutelle wyjadana łyzeczka, wlasnie to stosuje :)

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko, może to przez ciśnienie też być... może zmierz dla pewności. Ja dzisiaj byłam u tego innego lekarza na USG. Wszystko OK, mały przybrał prawie 400 g przez 2 tyg. (waży 2380, a mam 35 + 0), więc w porządku, chyba powinien przekroczyć te 3000 g. do porodu. Łożysko mam II stopnia. Wszystko OK łącznie z wodami itd.
    Także jestem zadowolona, ale nie ukrywam, że czekam już na mojego lekarza, bo on to jakoś wydaje mi się dokładniej wszystko robi. Temu jakaś głowa podejrzanie duża wyszła (o tydzień za duża) ;p
    Penelope i Karola - udanej podróży!
    Monika, ja też ciągle zmęczona, jednak dzieciak dużo wysysa teraz, a przerywany sen też robi swoje.
    Pozdrawiam Was w ten mega upalny dzień.

sabanek, kaarolaa, Martynka30, Rudi88 lubią tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    polecam nutelle wyjadana łyzeczka, wlasnie to stosuje :)

Kochana praktykuje to codziennie i nic;)

Julia, 10 latek
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Agusia, tak jak Karola pisała jadę do teściów, nawet się cieszę bo nie będę musiała myśleć co na obiad, dziś też nie mam siły nic robić, zjemy coś na mieście i w drogę. Gorąco...

kaarolaa, Agusienka1985 lubią tę wiadomość

• makota Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ktoś wczoraj pytał o wózki, a dzisiaj na taką recenzję trafiłam przypadkiem:

http://mataja.pl/2016/06/mutsy-igo-czy-mutsy-evo-recenzyjna-bitwa-matek-wozkowych/

wczoraj miałam debiut z Gavisconem o 3 w nocy, bo nie mogłam spać przez zgagę... :( no i mlody zaczął tańczyć, jak tylko się matka do łóżka położyła.
    Do tej pory miałam "tylko" refluks, a teraz widzę nowe atrakcje się szykują. Gaviscon pomógł, ale jest paskudny w smaku; czy wszystkie te leki tak smakują?

Teraz jestem padnięta i chyba wezmę przykład z moich kotów i się kimnę trochę... Zapewne skończy się tak, że znów w nocy nie będę mogła spać przez takie dzienne drzemki... ale co robić, jak oczy się same zamykają

relgwn15uyzm1mjb.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    Nie ogarniam tego.

Jakbym o sobie czytala. Wczoraj czulam sie spoko, a dzisiaj wstalam,zjadlam sniadanie i czuje sie jakby mnie walec przejechal. Chcialam sie przespac a nie moge. W nocy chodze po domu, bo a tu siku, a tu jesc albo niewygodnie. Wlaczyl mi sie znowu syndrom wicia gniazda i nie moglam wczoraj zasnac bo nie podoba mi sie jak meble w pokoju malej leza i w dodatku maz mnie wkurza.... :(

3i49io4pwtvv3zn2.png
‹‹ 1566 1567 1568 1569 1570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ