X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój koło 23.20 codziennie ale dziś to jest coś niesamowitego. Szaleje gdzieś od godziny i to tak, że ledwo ogarniam, nawet łzy mi poleciały a nie kojarzę, że jadłam coś takiego co by mogło go tak pobudzić

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Moja punkt 23 i zaczyna harce. A matka by poszła spać. Od kiedy czuję ruchy to ta godzina należy do niej.
    No co Ty, karnych nie oglądasz? :p:p

relganliumoc9u3n.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    Dziewczyny, czy którejś lekarz mówił coś co w sytuacji gdy dziecko jest nadaktywne? Pytam się bo mój mały szaleje jak nigdy i już dość długo i sie zastanawiam czy to aby normalne
    Monika wiem, ze lekarze maja rozne opinie, ale moj mi mowil, zebym sie nadmiernymi ruchami nie przejmowala.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za ch..owy dzień..
    Zaczynając od mojego samopoczucia, znowu sąsiedzi dają się we znaki, karne nasi zje...ali.. to do tego się dołożył mąż..
    Przyjechał w trakcie pracy do domu, żeby go odwieźć, bo szefowa ma urodziny i zapowiedziała szampana, a on nie chce zostawiać samochodu pod biurem. Myślę sobie, ok. Miał wrócić normalnie, kolega miał go podwieźć. Wrócił 2 godziny później i w dodatku... natrąbiony, że aż mi się płakać chciało... Dziecko na ojca czeka cały dzień, a tu tatuś wraca i zgon... I on jeszcze ku..wa w tym problemu nie widzi! Mój ojciec wrócił z pracy, przebrał się i poszedł kończyć remont naszego mieszkania a mój cudowny mężulek spał sobie naje..any na łóżku... A na weekend szwagra urodziny już się cudownie zapowiadają powtórką z rozrywki. Już mam tego dosyć! Leżę i ryczę.. Nie takiego faceta pokochałam, nie z takim zakładałam rodzinę..
    Jedno dziś zdecydowałam na pewno - trzeciego dziecka nie będzie... Mimo, że bardzo bym chciała, ale na pewno nie z NIM, nie z takim nim...
    Sorki za smęty, ale po samym napisaniu tego troszkę mi lepiej..

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    Makota - te Magnesium Verla dostepne jest tez w de? Jak tak to mniej wiecej w jakiej cenie? Bo mi sie juz tez konczy Magnez, ktorego mialam dosc sporo z Polski..

I daj znac jako po zakupach, co tam ciekawego kupilas:)

Domi, ja ten magnez cały czas w de kupuję za 200 tabletek zapłaciłam ostatnio chyba 12 euro, ale przez internetową aptekę. W normalnej pewnie troszkę drożej.

Agusieńka, nie wiem co to cytrian, ale mogę jutro sprawdzić na ulotce. Myślę, że takie leki są ogólnodostępne wszędzie tak jak np. ten gavoscin (jest u Was i u nas; nawet cena ta sama - u nas 6 euro, u Was też 6 tylko, że złotych). Jak nie to aptekarz powinien polecić Ci coś, co jest lekiem, a nie suplementem.

Co do zakupów, to w sumie lipa... zlazłam się jak głupia, poryczłam dwa razy w sklepie (raz, bo mąż mnie nie słuchał, dwa, bo powiedział coś NIETAKIM tonem). Trzeci raz miałam ochotę, kiedy zapytał czy nie mogę po prostu spać bez góry od piżamy skoro nie ma takiej na guziki...
    w koncu kupiłam na pocieszenie skarpety na każdy dzień tygodnia - motyw przewodni Snoopy :)

W Rossmanie nie znalazłam staników do karmienia, tylko takie zwykłe, a jak zapytałam ekspedientki to zaczęła chichotać i patrząc na swoje buty powiedziała, że ona się na TYM nie zna. Ubaw po pachy. Domi - czy te staniki są w każdym Rossmanie?

Mam takie pytanie do Was, bo zakupiłam też wkładki laktacyjne z Rossmana i... odpakowałam to w domu i wygląda toto jak skrzyżowanie puszku do pudru z bardzo dużym wacikiem do zmywania makijażu.... jestem rozczarowana... czy z czymś takim da się chodzić? Ja już chyba wolę chodzić morka :( Czy wszystkie z mam używały tego, czy da się bez tego żyć?

Co do pidżamek to zamówiłam już dwie przez internet na polskiej stronie i Mama mi je prześle :)

Pochwalę się:
    https://missisleepy.pl/pl/p/Koszula-nocna-dn-nightwear-TM.9053-Grey-Melange/2633

https://missisleepy.pl/pl/p/Koszula-nocna-dn-nightwear-TM.9056-Light-Jeans/2629

dziewczyny zamierzacie pić/ piłyście herbatę z lisci malin? Ja zaczynam od 36 tygodnia :)

Ile pieluch bierzecie do szpitala, bo chyba nie będę się tam zabawiała z materiałowymi tylko wezmę eko jednorazówki - jeszcze nie jestem pewna

dobrej nocy życzę

relgwn15uyzm1mjb.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    Dziewczyny, czy którejś lekarz mówił coś co w sytuacji gdy dziecko jest nadaktywne? Pytam się bo mój mały szaleje jak nigdy i już dość długo i sie zastanawiam czy to aby normalne

monika, mój wczoraj całą noc tańczył... co z tego, że rano poszedł spać, jak ja musiałam wstać ;) a w sobotę obudził mnie o rano i mimo tego, że cały dzień miałam mega aktywny, bo łaziliśmy po Ikei, robiliśmy zakupy itp, to młody tak się podjarał swoimi nowymi mebelkami i bryką, że chyba przez 24 godziny nie spał tylko szturchał matkę. W poniedziałek zbadały go przez brzuch moje położne to od razu zaczął fikać, mówiły, że urósł przez ostatnie 2 tygodnie, a jak im powiedziałam o jego występach to się pośmiały i powiedziały, że to normalne.

relgwn15uyzm1mjb.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    No co Ty, karnych nie oglądasz? :p:p

Oglądałam, tylko się zdenerwowałam.

Nawet przed chwilą byliśmy z mężem na koncercie Patrycji Markowskiej.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Monika wiem, ze lekarze maja rozne opinie, ale moj mi mowil, zebym sie nadmiernymi ruchami nie przejmowala.

Moja ginekolog tak samo mówi.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota - te staniki do karmienia to nie wiem czy sa w kazdum Rossmannie. U mnie sa na najnizszej polce w regale z wkladkami higienicznymi na sutki dla mam karmiacych. Tam tez kupilam wlasnie te wkladki, jak sie karmi piersia jest to niezbedne, uwierz mi, nie raz jeszcze i nawet one przeciekna albo sie przesuna w staniku i bluzka ox razu mokra od mleka.. Koszulki na ramiaczkach z odpinanymi z przodu guziczkami kupilam taniutko w KIKu jakby co.

Ale widzisz chociaz masz zabawne skarpetki:)

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmilam pol roku a tych wkladek uzylam doslownie kilka razy. Mialam wrazenie ze one po chwili smierdza (octem, skisnietym mlekiem, i nie wiem czym jeszcze). Po domu wkladalam tetre pod stanik/bluzke przez chyba miesiac czy 2, a jak wychodzilam to do usztywnianego stanika skladalam w kostke papierowy recznik i nie zdarzylo sie zebym przeciekla na bluzke, tylko w nocy czasem byla powodz, najczesciej jak sie polozylam na brzuchu. Ale ja nie mialam nawalow, zastojow i innych takich atrakcji takze nie wiem jakby wtedy bylo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 07:58

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Ja wkładek używałam dużo, i dla mnie były niezastąpione, ale nie miałam żadnego puszku w nim. Moja siostra teraz używa kupiła sobie jedne pasowały jej później mąż jej kupił inne i nie mogła w nich chodzić. Ja sobie kupiłam te co ona poleciła ale nie zaglądałem do środka jak one wyglądają.

Dziś zaczynam nowy tydzień.

U nas dziś na wiosce otwarcie mini galerii ale jest tam rosman pepco i Alma i takie tam więc już nie będę musiała jeździć do Krakowa do rosmana.

Dziewczyny z Krakowa podobno porodówki mamy teraz zapełnione wszędzie pełno rodzących. Mam znajomą która termin miała tydzień temu, w Żeromskima dziewczyny na korytarzach leżą. Jej nie przyjęli właśnie z powodu braku miejsc. Nie wiem jak jest w innych szpitalach. Ciekawe czy związane jest to z śdm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 08:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, moja też ostatnio miała dzień wariata. Ogólnie teraz niby jest mniej wód płodowych i wyraźniej czujemy każdy obrót, wypięcie się, itp. dziecka, więc może nam się wydaje, że aż takie nadpobudliwe są ;) ?

Martynko, dzziewczyny piszą, że mimo budowy dały radę odciągać pokarm, więc i u Ciebie będzie ok, tylko teraz kwesti jaki to będzie pokarm. Tak jak teraz Tymek czuje każdy Twój zły humor, smutek, tak i później w pokarmie będzie czuł to samo, żeby Ci jadł, to ważne jest żebyś ze złym humorem nie chodziła, bo będzie marudził, więc Ty będziesz coraz bardziej zdenerwowana, itp. błędne koło. Dużo rzeczy dzieje się w mózgu, tak samo podobno jest z pokarmem, ogólnie staraj się przyciągać dobre myśli, nie spinaj się i bądź grzeczna, bo dziecko będzie czuło, że coś nie halo i też będzie złe i smutne. Tak mi się przynajmniej wydaje. Nastawienie dużo zmienia, więc głowa do góry :)

A z tymi wkładkami laktacyjnymi... Ja nienawidzę spać w staniku, a jak będzie się lało ze mnie, to będzie nieciekawie ;)

Wczoraj w kinie Maleńka buszowała przez cały seans :) Jak wróciłam to szybka kolacja i prysznic i padłam ze zmęczenia. Na wadze "upragnione" 20kg na plusie hihi, o ludu, na żywo czegoś takiego od nikogo nie słyszałam, żeby ktoś tyle przytył, no ale trudno. Zjem śniadanko i biorę się za tego torta. Dużo pracy mnie dziś czeka. A ja taka niewyspana...

Martynka30 lubi tę wiadomość

• monika454 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane,

dziękuje za odpowiedź na moje wczorajsze wątpliwości ;)
    Za mną kolejna ciężka noc.
    Co chwila pobudka, wszystko boli a najbardziej bolą zęby! ale nie bo mam ubytek boli mnie dosłownie pół szczęki-cała prawa strona. Ból się wzmagał jak leżałam na lewym boku albo na plecach, na prawym był lżejszy ale mój nadgorliwy facet kazał się przewracać na lewy bok.. i tak prawie nie spałam. Jeszcze śniło mi się, że byłam u jakiejś doktorki a ona powiedziała mi, że serduszko mojego dziecia nie bije... zawał na miejscu i jeszcze napisałam koleżance smsa o treści "poroniłam"... jak spać..

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Jujka Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Bylam w srode na szkole rodzenia i położna mówiła,ze wysyp rodzacych teraz jest. ( mieszkam jakies 40 km od Krakowa). U mnie dzis pierwsza bezsenna noc. Byliśmy na "koronie"( jest u nas taki zwyczaj przed ślubem ,ze się wiesza koronę z gałązek jakiegos drzewka iglastego u Pana mlodego i mlodej i potem jest impreza) no i moj tak się wybawił, ze potem cala noc chrapal i nawet przełożenie go na bok nic nie dalo:-\ ide teraz się polozyc. Może usne.

3i49cwa1ea8o7x57.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jujka u nas też jest taki zwyczaj do tego wszyscy najpierw tą koronę robią.

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. :)

Ja właśnie wstałam, dobre mam tu spanie :) zaraz idziemy z mężem na śniadanko a potem wycieczka do Gorzowa Wlkp. Przy okazji odwiedzimy córeczkę znajomych ona jest taka śliczna i ciągle uśmiechnięta :)

Monika co do zębów to mnie też cos zaczynają pobolewać zwłaszcza przednie a nie mam ubytków.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:
    Ja karmilam pol roku a tych wkladek uzylam doslownie kilka razy. Mialam wrazenie ze one po chwili smierdza (octem, skisnietym mlekiem, i nie wiem czym jeszcze). Po domu wkladalam tetre pod stanik/bluzke przez chyba miesiac czy 2, a jak wychodzilam to do usztywnianego stanika skladalam w kostke papierowy recznik i nie zdarzylo sie zebym przeciekla na bluzke, tylko w nocy czasem byla powodz, najczesciej jak sie polozylam na brzuchu. Ale ja nie mialam nawalow, zastojow i innych takich atrakcji takze nie wiem jakby wtedy bylo.

O też fajne patenty. Dobrze wiedzieć że są jakieś zamienniki w razie "w"

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota u nas gaviscon po ok 14 - 16zł, ja kupuje i za 6zł nigdzie nie ma :/

Sabanek u mnie już +18-19kg - zależy od dnia o.O
    Babcia 26 przytyła z drugim, a ja wcale nie jem jak szalona, ale trudno, co zrobimy!

Ryba coś o tym wiem, mój wczoraj do meczy 5 piw - o 22 padł już a o 02.00 do pracy idzie!!!
    Szlag! Wie o tym, i co dzień to samo, 2,3,4 piwa bo gorąco, bo ma smaka bo to bo tamto, i zawsze 1-2 paczka fajek - kur** mać!
    Dlatego ja znów ciuchy, kosmetyki itd, dlaczego ja mam sobie wszystkiego odmawiać jak on ma co dzień 30zł na "swoje potrzeby"
    A i też miałam z nim nie mieć 2 dziecka - bo jest nieodpowiedzialny, ale ja tak bardzo chciałam mieć drugie :)
    Nie denerwuj się tylko opierd*l go wg lat jak przetrzeźwieje całkiem, bo szkoda nerwów!

Czekam dziś na 3 przesyłki:
    - z rossmana - kosmetyczna
    - z deichmanna - klapki dla mnie i męża - nie daje rady sandałków zapiąć, brzuch mi nie pozwala już.
    - t-shirty i bluza dla męża - ponad tydzień idą i jeszcze nie ma a szybciej bym odebrała je bo to 50km odemnie nadano, eh...
    - z allegro, ale to nie dziś przyjdzie, zamówiłam córce plecak do gimnazjum taki jak chciała - oczywiście czarny.

Prawy jajnik boli jak diabli, co to?
    Taki ból jak przy owulacji.
    Może mała go naciska?
    Ale nie miałam tak w ciąży.

Kurcze z tym Krk i zapełnionymi porodówkami to nie za ciekawie, ja moge rodzić w ŚDM tak mi gin powiedział, wiec nie pojade na Kraków bo się boję, jak mąż będzie mnie odwiedział?
    A jak go nie wpuszczą osobowym samochodem w odwiedziny do żony?

Dziś po wczorajszej burzy chłodniej o wiele - na razie :)
    Miłego dnia :)

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Benus Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskoleczka wrote:
    Cześć

Ja wkładek używałam dużo, i dla mnie były niezastąpione, ale nie miałam żadnego puszku w nim. Moja siostra teraz używa kupiła sobie jedne pasowały jej później mąż jej kupił inne i nie mogła w nich chodzić. Ja sobie kupiłam te co ona poleciła ale nie zaglądałem do środka jak one wyglądają.

Dziś zaczynam nowy tydzień.

U nas dziś na wiosce otwarcie mini galerii ale jest tam rosman pepco i Alma i takie tam więc już nie będę musiała jeździć do Krakowa do rosmana.

Dziewczyny z Krakowa podobno porodówki mamy teraz zapełnione wszędzie pełno rodzących. Mam znajomą która termin miała tydzień temu, w Żeromskima dziewczyny na korytarzach leżą. Jej nie przyjęli właśnie z powodu braku miejsc. Nie wiem jak jest w innych szpitalach. Ciekawe czy związane jest to z śdm.

Raczej jeszcze z śdm nie ma to związku, chyba że kobitki podświadomie chcą zdążyć albo dzieciaki papieża oglądać :D Lekarka moja wczoraj mówiła, że jest jakaś klęska urodzaju ciężarnych :) Ja sie poryczałam wczoraj - przychodnia mojego pana doktora, jedynego któremu ufam, zamknięta na śdm - myślę sobie spoko, to już będzie 39 tydzień to na samo ktg mogę chodzić do tej babeczki u któej mam abonament z pracy - ale nie... też przychodnie najprawdopodobniej zamkną. Zajebiście, w 39 tc bez lekarza zostaniemy. Mama namawia, żeby przyjechać do nich do Sącza i tam rodzić ale chyba nie znam dziecka, któremu by czegoś sądecki szpital nie zrobił. Szlag

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Byłam dzisiaj na badaniach i znowu musiałam powtórzyć hiv, wr i hcv. Czy Wy też powtarzałyście te badania? Poprzednie miałam w pierwszym trymestrze, myślałam, że to wystarczy.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

‹‹ 1569 1570 1571 1572 1573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ