WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    A i mam jeszcze pytanie. Czy któraś z Was ma coś takiego, że rzadko siusia? Ja dużo piję, a wc na prawdę nie często odwiedzam :( Widzę, że pierścionek na palec już nie wchodzi, więc pewnie trzymam wodę, ale kurde martwię się trochę, bo nie wiem o co chodzi :(
    Ja tak czasem mam. Potem po nocy wszystko ze mnie schodzi i w ciągu godziny po przebudzeniu ze 3,4 razy sikam.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• pigułka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Ja i tak luteine wsadzam, to jakby miało coś być, to by już było dawno:) Chwilkę później papierek tylko przy ujściu przykładam i nie dłubię ;)

Martynko i co lekarz powiedział? Czemu tak bolało?
    To może dlatego, ze mój mi dał inna instrukcję, kazał wkładać ten papierek jak najgłębiej się da. Przy ujściu to wiadomo, że się nic nie stanie :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    A jak odejdą wody, to muszą już przyjąć na oddział? Tzn. na takim etapie jak teraz jestem to na pewno muszą, bo za wcześnie i jest ryzyko zakażenia, albo niby w ciągu jakiegoś tam czasu następuje zazwyczaj poród, ale w takim 38 tygodniu np? Powiedzą chyba, żeby poczekać i przyjechać jak skurcze będą, prawda?

Mi położna powiedziała, że trzeba jechać do szpitala bo muszą podać antybiotyk, żeby nie doszło do zakażenia.

sabanek lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabanek chyba wszystko zależy od szpitala i od sytuacji. U nas np mówili na szkole rodzenia, że czasem jak kobieta przyjedzie za wcześnie, ale się bardzo niepokoi to ją już zostawiają na oddziale, a tylko ojca wysyłają do domu, żeby wrócił za ileś tam godzin, ale u nas nie ma raczej przepełnienia...

sabanek lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Mnie potem też bolało chyba jeszcze na 2 dzień...
    A widzisz a już myślałam, że zaczynam być przewrażliwona i sobie wkręcam :(
    Bo chyba większość już o mnie sobie tak myśli ( i nie mam na myśli Was ;) )
    Ja też się już zastanawiałam czy wszystko ze mną ok, że mnie takie bóle łapią i dużo szperałam po internecie i jednak nie jesteśmy same. Dziewczyny właśnie nawet miesiąc przez porodem miały różne boleści jak się ciało przygotowywało do porodu. U drobnych kobiet musi się to wszystko bardziej rozejść a też mocniej odczuwają ruchy dziecka, bo są szczupłe i dziecko często za bardzo pobudza macicę.

Martynka30 lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wody odejdą to chyba już nie odsyłają, tym bardziej jak mają miejsca. Ktg chyba wtedy podłączą, górę świętych papierów wypełnią ;)

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Ja też się już zastanawiałam czy wszystko ze mną ok, że mnie takie bóle łapią i dużo szperałam po internecie i jednak nie jesteśmy same. Dziewczyny właśnie nawet miesiąc przez porodem miały różne boleści jak się ciało przygotowywało do porodu. U drobnych kobiet musi się to wszystko bardziej rozejść a też mocniej odczuwają ruchy dziecka, bo są szczupłe i dziecko często za bardzo pobudza macicę.

Dobrze wiedzieć, że nie jesteśmy same i to nic poważnego, zresztą jesteśmy już tak daleko, prawda ?

f2wl3e5eai92376u.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie dziś próbuję przypomnieć czy SyHa się odzywała jakoś ostatnio? Coś mi się wydaje, że jakaś długa cisza z Jej strony? Ktoś coś wie?

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • kata89 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tez mialam o nia i o karole pytac. Coś dawno sie odzywaly.

a55a0765ad.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Dobrze wiedzieć, że nie jesteśmy same i to nic poważnego, zresztą jesteśmy już tak daleko, prawda ?
    Mój lekarz po ostatnich akcjach kazał mi doczekać dokładnie do jutra, więc jestem spokojna.
    Karola po Marcela pojechała, więc pewnie nie ma czasu, a SyHa żyje, ale chyba się coś ostatnio marnie czuje...

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola po Marcela pojechała do rodziców ale co z SyHą to już na prawdę nie wiem.

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola u teściów
    Martynka wyobrażam sobie jak Cię musiało zaboleć, mnie badanie też trochę boli ale najbardziej mnie bolało to USG dopochwowe na początku ciąży, już nie wytrzymywałam i do końca dnia bolało, dobrze że teraz jest przez brzuch. My z mężem w ciąży nie <3 więc myślę że to też ma wpływ.

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj w smyku bo chciałam cos kupić tej malutkiej bo nie wyobrażam sobie jechać do dziecka z pustą ręką i kupiłam jej taką zabawkę do kąpieli z ruszającym się ogonem i sukieneczkę z legginsami i opaską no sliczna. Takie ubranka piękne ze myślałam czy mojej coś nie wsiąść a jeszcze chyba jakies promocje były bo tamta kosztowała tylko 40 zl. No i przy okazji kupiłam tą poduszkę klin do łóżeczka . Jeszcze chyba tylko pościel do wózka muszę kupic. No i torbę.

pigułka, Martynka30 lubią tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czasami lekko boli, ale moja gin nie jest delikatna, więc jak pyta czy boli, to mówię, że nie, bo wiem, że to kwestia tego, że ona mocno wszystko robi.
    Nie raz na zwykłym USG jak chciała płeć zobaczyć, albo Córcię zmusić, żeby się przesunęła jakoś, żeby ją dobrze sprawdzić, to wychodziłam z bolącym brzuchem, bo mega mocno przyciskała głowicę, a że mięśnie brzucha mam mocne, to Księżniczka moja się nie dawała ;)
    Właśnie zjadłam kanapki z serkiem i ketchupem, nie robię obiadu, niech K coś kupi. Ja nie będę w domu sama wiecznie siedzieć i gotować. Za to wczoraj bukiet kwiatów mi kupił, bo ostatnio małą spinę mieliśmy przez niego, a dziś loda dostałam, łaał ;)
    My też nie <3. Raz chciałam mu niespodziankę zrobić po wizycie, ale akurat to było wtedy, co się dowiedziałam, że szyjka mi się skraca, więc nie wyszło ;)

• pigułka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja się zastanawiam czy to nie jest wszystko połączone, bo najpierw mnie tak bolało po tej wizycie u lekarza, a przed tymi największymi bólami próbowaliśmy z mężem <3 , ale tylko wszedł i zaczęło mnie wszystko boleć i stwierdziłam, że nie dam rady ( a w sumie w ciąży rzadko serduszkowaliśmy, bo a to zakaz a to coś innego) i potem w nocy już mnie bardzo brzuch bolał i na drugi dzień byłam na IP. Oczywiście skojarzyłam to moim ciążowym mózgiem kilka dni później, ale jestem ciekawa czy ma to jakiś związek. Teraz oczywiście znowu mamy zakaz. W czwartek wizyta i jestem bardzo ciekawa jaki postęp i czy mała się już zbiera do wyjścia :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Karola u teściów
    Martynka wyobrażam sobie jak Cię musiało zaboleć, mnie badanie też trochę boli ale najbardziej mnie bolało to USG dopochwowe na początku ciąży, już nie wytrzymywałam i do końca dnia bolało, dobrze że teraz jest przez brzuch. My z mężem w ciąży nie <3 więc myślę że to też ma wpływ.

My od początku mamy zakaz <3

f2wl3e5eai92376u.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilis wrote:
    Jak wody odejdą to chyba już nie odsyłają, tym bardziej jak mają miejsca. Ktg chyba wtedy podłączą, górę świętych papierów wypełnią ;)

Dokladnie. W pierwszej ciazy po tym jak odeszly mi wody i czop pojechalismy do szpitala. Tam na dzien dobry gora papierow do wypelnienia, lewatywa i dopiero na porodowke. Tam po sprawdzeniu okazalo sie, ze jest minimalne rozwarcie. Skakalam wiec sobie na pilce, wchodzilam do basenu z woda (to mi bardzo pomagalo i rozluznialo) i po jakis czterech godzinach urodzilam coreczke. W sumie od odejscia wod plodowych i czopa do narodzin minelo rowne 6 godzin. Nie az tak zle, ale bylam tak wykonczona i spuchnieta z wysilku ze natychmiast po nakarmieniu malej zasnelam na beton.

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o sprawy sexu to ja bym mogla teraz prawie codziennie. Tzn.mam taka ochote na mojego, ze szok. Oczywiscie maz nie protestuje, a jaki zadowolony! Hihi :)
    Z kolei po pierwszym porodzie przez 2 miesiace nie mialam ochoty na sex. Wogole. Wiadomo, wszystko sie goilo jeszcze, u mnie tak z miesiac czasu. Wiec teraz niech sie cieszy, bo jeszcze chwila i bedzie dwumiesieczna abstynencja;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 15:13

Martynka30, makota, Ania_1986, Asiasia lubią tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam ile abstynencji po CC ?

f2wl3e5eai92376u.png
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Ja się zastanawiam ile abstynencji po CC ?
    Chyba tyle samo co połóg trwa. Inna sprawa z chęciami jak człowiek niewyspany chodzi, z cyców cieknie i dziecię jeszcze strach na dłużej z oczu spuścić ;)

dqpr3e5eiqwlopbv.png
‹‹ 1576 1577 1578 1579 1580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ