WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabanek współczuję, może więcej magnezu potrzebujesz?

Ja staram się odpoczywać jak najwięcej, ale niestety muszę obiad zrobić, jedzenie, pranie, bo nikt za mnie tego nie zrobi :(

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dots & Lace, mnie tez bolą stopy, ale i w podobny sposób dłonie. Ja stawiam, Ze to od opuchlizny, choć moze i od przytycia...

Mam spuchnięte nogi przez upały :( dobrze, ze jednak nie wyrzuciłam takich jednych balerinek, bo dosłownie nie miałabym w czym chodzić.

Martynko, mi tez ten brzuch twardnieje...jeszcze jak pochodzę to już w ogole. Nie biorę nospy, ani nic, choć tez mam takie bóle kolkowe na dole. Moze to przygotowanie do porodu, moj lekarz nie widział za bardzo problemu...mam nadzieje, ze dziecku te skurcze nie szkodzą. Aż tak nie mam, zeby płakać, ale chodzę czasem taka przygarbiona, dokucza to dosyć.

Dziewczyny, a propos porodu, to ja w sumie mam wybór, na 2 babka wróżyła. I nie wiem co zrobić :(:(: cc czy naturalny? Ogromny dylemat, a ponieważ mam wybór, to nie chce pózniej sobie wyrzuca, ze mogłam wybrać coś innego :(:( jak mi sie dzidziuś przydusi, to sobie nie wybaczę chyba :( ale z 2 strony, czemu ma być złe...

My w końcu zrobiliśmy kącik dla dziecka w sypialni, nic takiego, tylko ściana pomalowana, pare półeczek, dostąpiliśmy dziecku nasza komodę, sprawdziliśmy, czy łóżeczko sie mieści. Jeszcze w 100% nie skończone, ale wrzucę zdjęcia za chwilkę. Przed nami jeszcze wymiana podłogi, Pan ma przyjść na montaż niedługo, oby zdążył! Chcemy wymienić panele na drewniane, jak w dużym pokoju. Niby miały zostać panele w sypialni, ale w końcu sie zdecydowaliśmy i tu wymienic :) trochę na ostatnia chwilkę, ale przynajmniej będzie ładnie i dziecko nie będzie pokrzywdzone. Nie cierpię paneli brrrr.

relganliumoc9u3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też wczoraj 34t i 0d :-) już tak poważnie to wygląda :-)
    Wczoraj kuzynka się mnie pyta czy mi się lepiej nie oddycha bo mi się brzuch chyba obniżył. Mi się źle w ogóle nie oddychalo więc nie czuje różnicy, a brzuch rzeczywiście niżej, mam nadzieję że sobie uroilam :O
    Wyciagnelam z mamy info o porodzie, zero bólu, wywoływane miala, bo
    1. Pierwsza Po terminie
    2. Druga odeszły wody wcześniej
    3. To bez wywoływania bo czop odszedł w 38tyg. i się samo zaczęło.
    A porody mówi że bardzo sprawne i mówi, że boi się że do szpitala nie zdążę...

Powiem Wam, że naszą łatwo dostępna półkę na gastro (chrupki, wafelki itp) zamienilismy z K na na półkę na samym dole szafy, żeby rzeczy Wiki były pod ręką i teraz wcale nie jem słodyczy bo mi się nie chce tam schylac :-D

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka pochwal się kącikiem :)

Mnie też puchną ręce, stopy, bolą palce u rąk, stóp... myślę, że taki urok końcówki :/

Agusienka ja też miałam taki dylemat, ale rozmawiałam z położną i ona mi powiedziała, w ten sposób, że różnie to podczas porodu bywa, że są sytuacje wyjątkowe, że coś się dzieje...
    Mój lekarz chce mi ciążę rozwiązać przez CC.

Mi też lekarz mówił, że nic złego się nie dzieje, jak czuję ruchy.

f2wl3e5eai92376u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko chyba zwieksze dawkę, bo biorę 4 a można brać 6 dziennie. Muszę K wysłać do apteki bo została mi ostatnia działka ;-)
    A nie macie jakiejs knajpki w pobliżu z domową kuchnią? Może kupować na wynos, drogo nie wychodzi a i przy garach nie trzeba stać.
    My ogarnelismy jeden bar mleczny w okolicy, bardzo dobry i tani i w razie jak nie zdążę ogarnąć wszystkiego jak Mała będzie z nami, to przy okazji spaceru będę tam brała obiady.

Agusienka zależy dlaczego masz możliwośc cc ale ja osobiście bym wolała sn, jak co to i tak potną

• Dots&Lace Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:

Powiem Wam, że naszą łatwo dostępna półkę na gastro (chrupki, wafelki itp) zamienilismy z K na na półkę na samym dole szafy, żeby rzeczy Wiki były pod ręką i teraz wcale nie jem słodyczy bo mi się nie chce tam schylac :-D

U mnie też jest taka szafka, ale wiecznie pusta, bo jak już coś kupimy to w tym samym dniu zjemy;)Więc żeby nie kusiło to rzadziej robimy zakupy.

http://dotsandlace.blogspot.com/

Wysłany: 4 lipca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb3d4b7682ca.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a002b61b529f.jpg v

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8db314fb14d8.jpg

Jest jeszcze trochę do zrobienia, ramkę trzeba gdzieś przywiesić. Robiąc zdjęcia zorientowałam sie, ze okno jeszcze brudne :p

A propos cc, to gdybym miała planowane, to pewnie zrobi moj lekarz, który jest w tm świetny, a tak to nie wiem ma kogo trafie jakby w razie...intuicja mi mówi, ze poród naturalny, wydaje mi sie, ze dam radę z drugiej strony, dziwne, ze zony lekarzy zazwyczaj wybierają cc. U mnie jest wskazanie, którym jest mięśniak, ale wg lekarza, nie jest to takie bezwzględne wskazanie jak np ułożenie pośladkowy. Przy poronieniu tez wybrałam opcje w domu, ale wtedy nie było żywego dziecka...ehh ja to zawsze sie zastanawiam po 1000 razy, spokoju zaznać nie moge :) dziękuje za rady Dziewczyny.

A i dobrze wiedzieć, ze nie tylko mnie bola dłonie i stopy...

Betty Boop, sabanek, Domi793, Martynka30, Penelope30, makota lubią tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabanek no nie, jest tylko kebab :/ a tego nie lubię, jakoś mi teraz nie smakuje...
    Ja biorę magnefar max jest dobrze przyswajalny i też chyba sobie zwiększę do 6 bo biorę 3

Agusienka bardzo ładny kącik.... :) ja też mam mięśniaka tylko był malutki i jakoś tak umiejscowiony, że nie przeszkadzał ciąży.

Agusienka1985 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusieńka śliczny kścik Maluszka i jeszcze to fajne łózeczko chicco :)

Z wyborem metody porodu nie podpowiem, ja sie nie zastanawiam, ide na zywioł i zobaczymy jak sie rozwinie ;) jakbym rozpatrywała obie metody to chyba bym wcale nie chciala urodzic hahaha

Agusienka1985, Domi793 lubią tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)

Wysłany: 4 lipca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Agusieńka śliczny kścik Maluszka i jeszcze to fajne łózeczko chicco :)

Z wyborem metody porodu nie podpowiem, ja sie nie zastanawiam, ide na zywioł i zobaczymy jak sie rozwinie ;) jakbym rozpatrywała obie metody to chyba bym wcale nie chciala urodzic hahaha
    Dziękuje betty i Martynko :) taka chociaż namiastka pokoiku, bo nie ma swojego i chyba będzie mieć dopiero jak zmienimy mieszkanie, powoli o tym myślimy i chcemy od razu tak zrobić, zeby i kolejne dziecko, jeśli sie uda, miało pokoik. Mam nadzieje, ze łóżeczko chicco sie sprawdzi!

Betty, wczoraj jeszcze dokupowaliśmy ubranek i widziałam śliczne kapieloweczki z logo betty boop, od razu sobie o Tobie pomyslałam.

No coś w tym jest, ze obydwie formy porodu przechlapane. Chyba tez pójdę na żywioł i moze akurat wszystko będzie OK. Gdyby chodziło tylko o mnie, to brałabym SN, ale chodzi o dziecko i teoretycznie jak coś pójdzie nie tak, to moze lepiej dla niego założyć najgorsze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 08:48

Martynka30, Betty Boop lubią tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka nasz Tymcio też ma swój kącik w naszej sypialni, na razie nie mamy miejsca, żeby zrobić mu osobny pokoik

f2wl3e5eai92376u.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka widzę że mamy podobny gust. U mnie też łóżeczko chico i ta komoda z ikeii :). Ja bym się zdecydowała na planowaną cc bo wiadomo że lepiej zrobią niż nagle. Koleżanka z mięśniakiem próbowała urodzić sn a i tak jej zrobili cc bo w trakcie porodu jak parła to maluch tracił puls.
    Dziś też wstałam z bólem na dole brzucha i to dość mocnym, taki bardziej twardy też jest. Dzidz nie raczył się jeszcze ruszyć i uspokoić matkę. Stopy opuchnięte, kostek od wewnętrznej strony wcale nie widać :(.

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Agusienka nasz Tymcio też ma swój kącik w naszej sypialni, na razie nie mamy miejsca, żeby zrobić mu osobny pokoik
    Myśle, ze wiele z nas ma ten problem :) myśle sobie, ze z jednym dzieckiem to jeszcze Mozemy sie wyprowadzić do dużego pokoju teoretycznie za jakiś czas, ale co jak sie drugie urodzi w bliskiej odległości, co teoretycznie planujemy. Chyba gdzieś ominęłaby Twoje zdjęcia Martynko...czy nie wrzucalas?

Ja w końcu kupiłam magne b6 jem 5-6 tabletek dziennie, działa nie mam skurczy łydek, ale coś z tym brzuchem nie tak.

No nic, włączyliśmy tryb zbierania na coś większego, ale w Krk ceny mieszkań czy domów sa bardzo wysokie.

relganliumoc9u3n.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie nie wrzucałam :D bo stoi tylko łóżeczko, muszę ogarnać sypialnie :D ;P

f2wl3e5eai92376u.png
  • Dots&Lace Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was dziewczyny pytanie. Na stronie szpitala, w którym chcę rodzić jest lista co zabrać do szpitala i jest tam mowa o dokumencie potwierdzającym ubezpieczenie zdrowotne. Czy w dzisiejszych czasach nie wystarczy sam dowód osobisty?

http://dotsandlace.blogspot.com/

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Agusienka widzę że mamy podobny gust. U mnie też łóżeczko chico i ta komoda z ikeii :). Ja bym się zdecydowała na planowaną cc bo wiadomo że lepiej zrobią niż nagle. Koleżanka z mięśniakiem próbowała urodzić sn a i tak jej zrobili cc bo w trakcie porodu jak parła to maluch tracił puls.
    Dziś też wstałam z bólem na dole brzucha i to dość mocnym, taki bardziej twardy też jest. Dzidz nie raczył się jeszcze ruszyć i uspokoić matkę. Stopy opuchnięte, kostek od wewnętrznej strony wcale nie widać :(.
    Penelope, nawet kostki mamy tak samo opuchnięte :p A pamiętasz moze, gdzie był ten jej mięśniak umiejscowiony? Moj jest teoretycznie "w okolicy cieśni" ale jest dość mały i jakby wewnątrz (srodscienny).

Moj lekarz nie widzi specjalnie problemu akurat z tym mięśniakiem, no ale tez czytałam o przypadkach podobnych do Twojej koleżanki.
    Ja jak mi sie dziecko nie rusza, to lekko go przyciskam, tam gdzie czuje zgrubienie i od razu daje znaki życia :):) mam nadzieje, ze go to nie wkurza za bardzo.
    komoda z Ikei, jak sie urządzaliśmy to akurat była w budżecie i sprawuje sie całkiem OK, wiec po prostu oproznilismy i jest dla dziecka w sam raz. Ale kupiliśmy wlasnie wanienkę z Ikei, czytalam pozytywne opinie i jest malutka, tez masz ? tez chcieliśmy ta wanienkę z chicco, ale niestety chyba nie mamy miejsca na nią :(:( No ale pojawił sie problem z przewijakiem, który chyba w końcu będzie na tej komodzie.

Mam nadzieje, ze jest wystarczajaco stabilna, choć moze będzie trzeba ja przestawić w inne miejsce. Dziewczyny z mała powierzchnia/ kącikami dla dla dziecka, co robicie z tym cholernym przewijakiem? U mnie ułożenie na łóżeczku odpada, bo chicco sie nie nadaje...

relganliumoc9u3n.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dots&Lace wrote:
    Mam do Was dziewczyny pytanie. Na stronie szpitala, w którym chcę rodzić jest lista co zabrać do szpitala i jest tam mowa o dokumencie potwierdzającym ubezpieczenie zdrowotne. Czy w dzisiejszych czasach nie wystarczy sam dowód osobisty?

Teraz jest system tzw chyba evuś czy jakoś tak tzn oni klikają w komputer i im się wyświetla czy ktoś jest ubezpieczony :)

f2wl3e5eai92376u.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!
    Kącik maluszka śliczny :)
    Ja nie mam pokoiku dla małej, jedynie w salonie będziemy spać i niestety nie bede go przystosować pod dziecko bo nawet nie mam gdzie!
    łóżeczko tylko turystyczne mi jeszcze tu wejdzie, małą komodę mam na podręczne rzeczy dla małej różową z naklejkami w sowy i może dokupie te duże lampy kulki z ikei i zawieszę nad łóżkiem, pokój jest pomalowany na siwo-fioletowo, są kwiaty na fioletowej ścianie, lampy fioletowe, a reszta musi być, nic nie poradze, sypialnie mamy 8m2 wiec tylko łóżko/szafa/tv tam się mieści a mąż wstaje o 02.00 wiec nie możemy tam spać.
    Starsza córka ma najwiekszy pokój i już ma fajnie w nim umeblowane, nie bede kombinować, wiec na razie bedziemy w stołowym a potem jak starsza córka pójdzie do liceum za 3 lata to może zejdzie na dół do babci a swój fioletowy pokój z łóżkiem piętrowym odda siostrze ;)

Jakoś to będzie.

Odnośnie porodu to pomimo, że mój pierwszy był OKROPNY to teraz nastawiam się też na SN ponieważ po takim mam dziecko za 2-3h ze sobą, a po CC dopiero po ok 8-12h w zależności od stanu zdrowia. Mleko u mnie po SN pojawiło się wraz z urodzeniem dziecka - siara troszeczkę, ale od razu była, a po CC to różnie od 2-12h i trzeba MM dokarmiać a potem dziecko nie chce cyca.
    Oczywiście bedzie jak bedzie może i CC bede mieć i byleby było tylko wszystko dobrze!

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka gdzieś z tyłu macicy z tego co pamiętam

f2wl3e5eai92376u.png

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Ja narazie nie wrzucałam :D bo stoi tylko łóżeczko, muszę ogarnać sypialnie :D ;P
    To czekam :) u mnie sypialnia w miarę ogarnięta, bo maz jest bardzo porządny i jak coś mojego leży to wrzuca mi do szafy i zamyka drzwi do niej hehehe. Na zewnątrz czysto, ale w mojej szafie bałagan, muszę koniecznie posprzątać przed przyjściem nowego lokatora do sypialni!
    Dots, No moim zdaniem pesel wystarczy...ale moze lepiej zadzwonić i sie upewnić...

relganliumoc9u3n.png
‹‹ 1579 1580 1581 1582 1583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ