X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały już waży 2260g także lekarz powiedział że waga super i mysli,ze z plucami sobie spokojnie by poradził. Ale niech jeszcze siedzi. Dzięki dziewczyny :)
    Domi793 wrote:
    Kasiaaaaa88 trzymam kciuki zeby wszystko sie uspokoilo i bylo dobrze! Dobrze ze pojechalas wieczorem. Nie martw sie, bedzie dobrze. Wiesz juz ile mniej wiecej wazy maly?
    Tak na pocieszenie, ostatnio czytalam artykul o urodzonym chlopczyku w 33 tc, wszystko z nim ok, tylko trzy dni lezal w inkubatorku bo juz zaczal ladnie sam oddychac.
    Lez kochana, wysypiaj sie, odpoczywaj a wszystko bedzie dobrze.
    Pozdrawiam cieplo!

Domi793, Asiasia lubią tę wiadomość

74di3e5e00jw87wl.png
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia odpoczywaj teraz sobie. Ja i mój brzuch tez ściskamy za was kciuki.

Kasiaaaaa88 lubi tę wiadomość

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia dobrze, że pojechałaś do szpitala i oni teraz wszystko kontrolują. Ale nie masz się co martwić, nawet sam lekarz mówi, że Mały da radę, więc na pewno ok. Leż i odpoczywaj. Będzie ok.

• Dots&Lace Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia trzymam kciuki. Ja też od środowej wizyty leże,ale w domu -szyjka skrócona i rozwarcie na 1 palec. Z rana pobolewa mnie brzuch jak na miesiączkę i stawia się, ale po wzięciu nospy i magnezu przechodzi. U mnie to jednak końcówka 35 tygodnia, ale chcę do 38 wypoczywać. Pranie małej czeka w szufladzie, a mąż od tygodnia twierdzi że mi pomoże z prasowaniem, niestety na razie się nie zanosi bo wraca z pracy codziennie o 19. Jeszcze czeka mnie kolejna partia prania. Stwierdziłam jednak, że dzidzia ważniejsza i do 38 tyg nic nie robię

http://dotsandlace.blogspot.com/
  • hella Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia na pewno wszystko będzie ok. Dobrze, że pojechaliście do szpitala.

U mnie się ociepliło i od razu do niczego się nie nadaję. Nie jestem w stanie nwet jednej rzeczy zrobić w całości. Mężowi napisałam, że obiadu nie będzie bo ledwo chodzę. Niby rozumie, ale mnie też już wkurza ta moja niemoc :/ Wczoraj za to było super - chłodniej i wietrznie, miałam energie przez cały dzień.

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez trzymam kciuki Kasiu :) na pewno będzie dobrze, najważniejsze to reagować na czas. Ja już nie moge sie doczekać wizyty u mojego lekarza w przyszły czwartek :) ciekawe jak tam moja szyjka hahaha

relganliumoc9u3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kłucia/rwania/ciągnięcia na dole, jak chodzę i za tydzień się dowiem, czy to mała główką mi tam już ciśnie, czy to szyjka się skraca. Mam nadzieję, że nie przenoszę... Ciekawe czy się skraca albo rozwiera. Moja kuzynka już prawie 2 tygodnie po terminie, a Chłopcu nawet się nie śni wychodzić ;)

• Dagmara Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaaa trzymaj się.

Ja dziś się źle czuję, chyba coś się zaczyna. od paru dni organizm mi się oczyszcza. Dziś skurcze, bolesne ale narazie niezbyt bolesne.
    poza tym ból jak na okres coraz mocniej mi dokucza. tak myślę że dłużej niż 2 tygodnie nie pochodzę.

osatni poród właśnie tak mi się zaczoł, skurcze i delikatne bóle przez 24 godziny.

Leki mam odstawione, zobaczymy ile to potrwa.

SyHa85, Kasiaaaaa88 lubią tę wiadomość

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od tygodnia mam mega szybka przemiane materii. Bol jak na okres 3 dni bolal moooocno, od wczoraj mniej. Ciekawa jestem czy to tez jakis poczatek czy tylko cwiczenia....

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Benus Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z doświadczonych Mam podpowie mi czy pojawienie się siary w piersiach ma coś wspólnego ze zbliżającym się porodem? Normalnie muszę wkładki laktacyjne nosić, swoją drogą kupiłam zwykłe z belli i są strasznie beznadziejne.

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • Dagmara Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wolała żeby najperw wody odeszły bo wtedy bym była pewna że trzeba do szpitala. A tak to może się zaczynać i kończyć wiele razy.
    Niestety nerwowość to tylko wprowadza.

Benus z tego co wiem to nie musi o niczym świadczyć. niektóre dziewczyny miały już siarę od jakiegoś czasu. Ja mam biały płyn ale malutko tylko tak na sutku widoczne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 18:43

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus ja co prawda niedoświadczona, ale pamiętam, że niektóre Dziewczyny z forum już od paru miesięcy wkładki musiały nosić :)

Dagmara, ja też bym wolała, żeby mi wody odeszły, nawet w szpitalu podobno "lepiej" patrzą, bo Maluszek bez wód nie może, a tak to tylko stres będę miała, że mnie odeślą, albo coś podobnego... :(

Dagmara lubi tę wiadomość

• Dagmara Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie lepiej patrzą jak wody odejdą, nie mogą wtedy odesłać bo ewidentnie sięporód zaczoł, a tak to tylko stres.

sabanek lubi tę wiadomość

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siara nie zwiastuje nadchodzacego porodu.

Benus lubi tę wiadomość

• Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wg to jestem mega zadowolona z tutejszego szpitala. Śniadania obiady i kolacje zamawiam se z menu do tego podwieczorek kto co se za zyczy.do tego jakbym w międzyczasie z głodni aha to jest kawiarenka gdzie są owoce, napoje,kawa,herbata,ciastka itp woda w butelkach ile chcesz więc nie trzeba swojej. Ręczniki codziennie wymieniane po prostu szok jak w hotelu wszystko na najwyższym poziomie ;)

kaarolaa, Domi793, Asiasia, Penelope30 lubią tę wiadomość

74di3e5e00jw87wl.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaaaaa88 wrote:
    A tak wg to jestem mega zadowolona z tutejszego szpitala. Śniadania obiady i kolacje zamawiam se z menu do tego podwieczorek kto co se za zyczy.do tego jakbym w międzyczasie z głodni aha to jest kawiarenka gdzie są owoce, napoje,kawa,herbata,ciastka itp woda w butelkach ile chcesz więc nie trzeba swojej. Ręczniki codziennie wymieniane po prostu szok jak w hotelu wszystko na najwyższym poziomie ;)

Gdzie taki szpital?! Wow

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaaaaa88 wrote:
    No wlasnie sama jestem ciekawa gdzie.

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaaaaa88 wrote:

I ja... to państwowy szpital ????

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj siostra mojej bratowej urodziła córeczkę, prawie tydzień po terminie, termin miala na 1 lipca, 6 lipca zaczęły się skurcze i pojechała do szpitala, poza skurczami nic, od 6 lipca od godziny 13 do 7 lipca do 11 godziny się męczyła, masakra miała rozwarcie na 9 cm i nie mogła urodzić, w końcu z pomocą położną i kleszczy jakoś ją wyciągli, masakra przeraża mnie sama myśl że mogliby kleszczami za głowę wyciągać moją córeczkę :-/ przez co mała miała krwiaka i spuchnieta główkę, wiadomo mówili że to wchłonie, ale jak zobaczyłam zdjęcia, to główka taka wielka się wydaje, przez to tez dostała tylko 4 punkty i włożyli ją do inkubatora, wieczorem juz ją wyjeli. Mała ma ponad 3500 ale niewiem ile mierzy ;-)

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Państwowy w De Monachium :)

Martynka30, SyHa85, Domi793, Wrocławianka lubią tę wiadomość

74di3e5e00jw87wl.png
‹‹ 1606 1607 1608 1609 1610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ