X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Nie wiem jak Wy ale ja tęsknię za czasami gdy przesypiałam całą noc, ewentualnie wstawałam raz na siku i wszystko. A teraz budzę się co godzinę lub półtora. To strasznie męczące. A raczej wątpię by po porodzie coś się w tej materii zmieniło.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łaaa! Zostało 30 dni do terminu porodu. :)

kaarolaa, Gilis, Penelope30 lubią tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Dots&Lace Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaaaaa88 wrote:
    A tak wg to jestem mega zadowolona z tutejszego szpitala. Śniadania obiady i kolacje zamawiam se z menu do tego podwieczorek kto co se za zyczy.do tego jakbym w międzyczasie z głodni aha to jest kawiarenka gdzie są owoce, napoje,kawa,herbata,ciastka itp woda w butelkach ile chcesz więc nie trzeba swojej. Ręczniki codziennie wymieniane po prostu szok jak w hotelu wszystko na najwyższym poziomie ;)

Na pewno leżysz w szpitalu:)?

Kasiaaaaa88 lubi tę wiadomość

http://dotsandlace.blogspot.com/
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    I tak dobrze ze mnie nic nie boli to w sumie nawet sie wysypiam. :)

Karola, u nas ze spaniem tak jest mniej więcej od roku... W sierpniu walczyliśmy z trzydniówką i gorączka ją tak męczyła, że nie zasnęła inaczej niż przytulona do nas... I teraz mamy za swoje :-/ Po zaśnięciu przenosimy ją do łóżeczka ale śpi w nim krótko i do rana z nami.. Też w poprzek oczywiście. Tyle, że ja się nie wysypiam i biodra mnie bolą...

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Karola, u nas ze spaniem tak jest mniej więcej od roku... W sierpniu walczyliśmy z trzydniówką i gorączka ją tak męczyła, że nie zasnęła inaczej niż przytulona do nas... I teraz mamy za swoje :-/ Po zaśnięciu przenosimy ją do łóżeczka ale śpi w nim krótko i do rana z nami.. Też w poprzek oczywiście. Tyle, że ja się nie wysypiam i biodra mnie bolą...
    My tez walczylismy z trzydniowka w sierpniu. Przez ten czas nie schodzil mi z rak. Dzisiaj prawie cala noc z nim spalam ale tylko dlatego ze maza nie ma i lozko duze dla naszej dwojki wiec wygodnie bylo. A i mi lepiej bo nie musze w nocy wstawac do niego kiedy marudzi. Dzisiaj tez tak zrobie bo maz dopiero jutro wraca.a ja się pozniej dziwie ze moje dziecko nie spi u siebie skoro sama go klade di bas. No i zeby ida plus katar to tez gorzej sypia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to dzien dobry. Jest fajnie bo chlodno tylko mogloby nie padac bo musze isc po pieczywo na miasto.

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj szoku doznałam.
    Poszłam do swojej przychodni, bo mają punkt pobrań i zawsze tylko 1-2 osoby przede mną były. A wczoraj przychodzę i 6 osób czeka! Masakra! We wtorek wizyta to chciałam wczoraj badania załatwić, ale miałam tylko pół godziny, bo później mieliśmy umówiony zabieg małej u laryngologa. Więc generalnie dzień stresujący..
    No ale siedzę i czekam. Jedna Pani się odezwała, że mogę wejść przed nią. Podziękowałam, no tyle, że różnie reagują inni z kolejki, ale na to 3 kolejne babinki też stwierdziły, że mogą poczekać. Aż w szoku byłam. II ciąża i pierwszy raz mi się zdarzyło tak w labku. No ale 2 babki i tak weszły przede mną.

Anuzi lubi tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Ania, mi jeszcze brakuje spania na brzuchu, ile można na lewym boku w końcu. Myślę, że przez najbliższy rok mogę zapomnieć o całej przespanej nocy.

Asiasia lubi tę wiadomość

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • laven81 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, życzę Wam i sobie przespanych nocy po porodzie. Mój drugi syn ze spaniem jest na bakier. Skończył dwa lata i nadal nie przesypia nocy, za to starszy od 9 miesiąca spał od 19-9 i to bez pobudki.. Każde dziecko jest inne. Ja już nie pamiętam co to noc przespana.

ex2bio4pnvxrhvux.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki:)

W nocy zlapal mnie ostry skurcz i bolal caly brzuch, az ciezko bylo mi zmienic pozycje na drugi bok, ale jakps dalam rade i za chwile przeszlo. Ale bylo to mocne, od razu pomyslalam czy cos sie nie zaczyna dziac. Mam nadzieje ze wytrzymam jeszcze choc dwa tygodnie, a najlepiej trzy tygodnie to bylby wtedy 38 tc i moglabym spokojnie rodzic. No nic moze zwieksze do tego czasu dawke magnezu.

Asiasia lubi tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry u mnie noc do duszy prawie wcale nie spałam takie mam bóle brzucha , dzisiaj wizyta to zobaczymy czy to tylko straszaki.

Nic mi sie nie chce, kot leży koło mnie z lewej z prawej córka przyszła rano a w nogach pies, weź tu sie człowieku wyśpij :-)

kaarolaa lubi tę wiadomość

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy z rana. No u nas ze spaniem to samo ;) Nadal jak zombie, mimo że dopiero ostatecznie wstałam :)
    Mi brakuje spania w rozkraczonej pozycji, albo z nogą gdzieś w kosmosie, no takigo krzywego spania. Ja nie zamierzam Niuńki brać do spania do nas, zobaczymy jak tam sobie będzie dawała radę. Śniło mi się, że pampersa jej zmieniałam i mnie osikała, oooo jakie to było urocze :D
    Na śniadanko jem zacierki na mleku mmm.
    Oj Dziewczyny współczuję tych bólów brzucha, zobaczymy jak ja zareaguję na coś takiego, na razie u mnie jest spokój.
    W ogóle K ustawił w telefonie dzwonek głośny, żeby słyszeć w razie jak będę dzwonić, że rodzę. A dziś rano po pracy mi powiedział, że jakiś tam kolega dzwonił o 24 i nie słyszał, więc cały misterny plan w p... Musimy inny awaryjny sposób wykombinować.

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wstałam po 7 i się nie dało dalej spać. Wcześniej pobudka na siku o 2 i 4. Dziś odpuszczam laba, może jutro będzie lepiej, znaczy choć te 4godz przerwy wytrzymam żeby mocz złapać.

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wstałam po 7, w nocy spałam z przerwami, dziś wraca mężuś ze służby :)

Wiecie co Wam powiem, przestaje mieć szacunek do os. starszych tzn takich 60-70 lat... są wredni i tyle.

Poszłam koło siebie do używanego, oglądam sukienki a tam jedna z drugą pcha się na Ciebie, nie patrzą czy masz brzuch czy nie... i komentarz tak żebym słyszała, że tyle teraz ciężarnych się zrobiło, że liczą teraz żeby kasę wyciągnąć od państwa 500+, a oni nie mają na emerytury :/
    A nie pomyślały, że może ktoś bardzo długo się starał o ciążę, że tyle przeszedł itp... :/

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Witamy z rana. No u nas ze spaniem to samo ;) Nadal jak zombie, mimo że dopiero ostatecznie wstałam :)
    Mi brakuje spania w rozkraczonej pozycji, albo z nogą gdzieś w kosmosie, no takigo krzywego spania. Ja nie zamierzam Niuńki brać do spania do nas, zobaczymy jak tam sobie będzie dawała radę. Śniło mi się, że pampersa jej zmieniałam i mnie osikała, oooo jakie to było urocze :D
    Na śniadanko jem zacierki na mleku mmm.
    Oj Dziewczyny współczuję tych bólów brzucha, zobaczymy jak ja zareaguję na coś takiego, na razie u mnie jest spokój.
    W ogóle K ustawił w telefonie dzwonek głośny, żeby słyszeć w razie jak będę dzwonić, że rodzę. A dziś rano po pracy mi powiedział, że jakiś tam kolega dzwonił o 24 i nie słyszał, więc cały misterny plan w p... Musimy inny awaryjny sposób wykombinować.

Ja tez wstaje i juz czuje sie zmeczona i slaba. Tez nie zamierzam brac malego do nas do lozka. Bede chciala zeby spal u siebie w lozeczku. Corke wystarczylo tylko kilka dni brac do mas do lozka i tak sie przuzwyczaila ze ciagle pozniej spala z nami, a jej lozeczko puste. Nie bylo to dobre, bo jednak i ciasno i mniej wygodny sen. Teraz juz nie chce popelnic tego bledu i od poczatku bedzie odkladany najpierw do kpsza mojzesza pozniej do swojego lozeczka.

Julia, 10 latek
  • Dagmara Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was.
    u mnie noc nawet niezła byłam tak padnięta po wczorajszym dniu że jak tylko nospa zaczeła działać to usnełam. dzisiaj jest lepiej więc spokojnie to były tylko ćwiczenia:-)
    tak szczerze to wolałabym jeszcze zaczekać ze względów praktycznych, nie ma mi kto zostać z dwójką starszych dzieci, jeszcze tydzień osoby które są umówione na wypadek porodu są na urlopie.
    ostatni tydzień chodziłam jakby mnie ktoś nakręcił a teraz zero energii.

Miłego dnia dziewczyny

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Ja też wstałam po 7, w nocy spałam z przerwami, dziś wraca mężuś ze służby :)

Wiecie co Wam powiem, przestaje mieć szacunek do os. starszych tzn takich 60-70 lat... są wredni i tyle.

Poszłam koło siebie do używanego, oglądam sukienki a tam jedna z drugą pcha się na Ciebie, nie patrzą czy masz brzuch czy nie... i komentarz tak żebym słyszała, że tyle teraz ciężarnych się zrobiło, że liczą teraz żeby kasę wyciągnąć od państwa 500+, a oni nie mają na emerytury :/
    A nie pomyślały, że może ktoś bardzo długo się starał o ciążę, że tyle przeszedł itp... :/

O matko, jaki hardcore. Tez bym sie wkurzyla slyszac takie cos. No wedlug nich to tylko im dac, a mlodym to juz sie noc nie nalezy, a kobietom w ciazy to juz wogole. Glupkowate myslenie! Nie przejmuj sie kochana, zawsze gdzies obok nas znajda sie glupcy i jest to nieuniknione.

Julia, 10 latek
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Ciężaróweczki.
    Nie wiem jak Wy ale ja mam dość snów w ciąży! Tak chorych to ja w życiu nie mialam jak przez ostatnie miesiące. Dziś obudziłam się o 4tej po kolejnym psychodelicznym śnie i zasnąć nie mogłam. Za oknem burza była jeszcze. O którejś tam zasnęłam. Mój mnie o 8 obudził a ja zmęczona jakbym nic nie spała i jeszcze taki ból lewej nogi...stopy spuchnięte, że w adidasach mi się nie mieściły. No i do tej pory zdążyłam pójść do sklepów, upiec ciasto, posprzątać w kuchni, przygotować śniadanie i teraz męczę kawę.
    Jeszcze wczoraj się wieczorem wkurzyłam, bo o 22 znajomi napisali, że przyjadą na kawe przed południem o_O bo jeszcze chcą aby ich synek z kotkami się pobawił. Niestety odmówić musiałam-raz wg mnie winno się zapowiedzieć troszkę wcześniej a 2 mam od tygodnia nowego kota z fundacji-11 letnią kotkę, która jest mega zestresowana i ma przez to problemy z siusianiem a niestety ich synek jest meeega głośny więc po wizycie miałabym osikaną kanapę i łóżko. Pewnie się obrazili ale niestety nie mam sił na pranie sofy :P

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    O matko, jaki hardcore. Tez bym sie wkurzyla slyszac takie cos. No wedlug nich to tylko im dac, a mlodym to juz sie noc nie nalezy, a kobietom w ciazy to juz wogole. Glupkowate myslenie! Nie przejmuj sie kochana, zawsze gdzies obok nas znajda sie glupcy i jest to nieuniknione.

Dokładnie, one żądają szacunku, a same go nie mają, udawałam, że nie słyszę... lepiej olać niż wdawać się w głupią gatkę i się denerwować...

Domi793 lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Benus Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka masz 100% racji, osoby w wieku 60-70 lat są czysto złośliwe, normalnie najczystszym jadem na tej ziemi. Mnie zawsze rodzice wychowywali w szacunku dla starszych - ustąp, przepuść, odpuść, wybacz itp ale teraz nawet mama zrozumiała, że to pokolenie się zrobiło szalenie roszczeniowe przez komunę gdzie wszystko im się należało ale szanown babcie się nie zdążyły przestawić - raz do mnie podeszła taka raszpla w autobusie żebym wstała, bo ona chce sobie usiąść a na drugim miejscu siatkę położyć. Nosz ku..., oczywiście awantura - stwierdziła, że ciąża to nie choroba i mija, to jej odpowiedziałam, że starość tez nie choroba i na szczęście też mija. No masakra.

Martynka30, sabanek, Dagmara, monika454, Agusienka1985, kaarolaa, opóźniona, Ania_1986, Gilis, pigułka lubią tę wiadomość

1usajw4zhir034nn.png[/url]
‹‹ 1608 1609 1610 1611 1612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ