X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Sabanek ja mam kuzynkę w Anglii i jest teraz w ciąży i mówi ze jak nie ma regularnych skurczy ci 3 minuty to odsyłają do domu.
    Ale beznadziejnie... Czyli jak np. w 42tyg. oni chcą żeby ze skurczami przyszła, to ma takiego wielkiego goryla urodzić naturalnie? Masaka :O

Martynko wyobraź sobie, że niewiele dziewczyn wygląda jak my teraz, w sensie z seksi ciążowym brzuszkiem, kto na włosy patrzy... Przestań, ja też mam cellulit na udach, włosy mam zaplecione w dobieranego, bardzo uniwersalna fryzura, polecam ;) I jest ok. Niektórzy całe życie narzekają na swój wygląd więc proszę nie przesadzać, że nieatrakcyjna ;)
    A cycki też bym wolała małe, czyli w swoim poprzednim rozmiarze, bo mi się rozlazły okropnie.

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczynki patrząc na siebie dziś w lustrze, nie czuję się piękną :( ale masz Karola rację, najważniejsze, żeby z Tymusiem było dobrze :(
    Włosów nie malowałam całą ciążę- siwe mi prześwitują, brwi też mam do wyregulowania, ciężko mi się ogolić, a mąż nie chce, boi się, że mnie pozacina...

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za pocieszenie <3 :*

f2wl3e5eai92376u.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi dziecię kopie nogami, raz jedną raz drugą. Chyba jej przeszkadzają moje pełne kiszki i ma ciasno.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Oj dziewczynki patrząc na siebie dziś w lustrze, nie czuję się piękną :( ale masz Karola rację, najważniejsze, żeby z Tymusiem było dobrze :(
    Włosów nie malowałam całą ciążę- siwe mi prześwitują, brwi też mam do wyregulowania, ciężko mi się ogolić, a mąż nie chce, boi się, że mnie pozacina...

Ja tez mam odrosty na pól głowy bo nie farbowałam od kiedy zaszłam. Mój mąż chciał mnie ogolić ale ja się boje ze mniepozacina z resztą to dla mnie krępujące zeby tam mi grzebał. On to by sie na ginekologa nadawał bo by tam nurkował ciągle a ja nie chce bo mi głupio.

I tak jak Karola mówi po porodzie powolutku dojdziemy do siebie. A każdy rozstęp czy tez inne pamiątki po ciąży będą nam tylko przypominać że dałyśmy komuś nowe życie. :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj ja bym wolala male jedrne piersi. Od zawsze mialam dosc duze (miseczka D) i bez stanika to wygladaly jak oklaple nalesniki :/ w ciazy sie powiekszyly mocno i wygladaja jeszcze gorzej, na dodatek z fioletowymi zylkami! Nogi mam spuchniete jak cholera, ale to juz wiecie, palce u rak tez, brzuchol duzy, uda tez mi zgrubly i ogolnie czuje sie teraz jak wielka orka.. ale to juz koncowka, mam plan pozniej sie wziasc ostro za siebie o ile oczywiscie maly i moje sily na to pozwola..
    Po corce schudlam szybko bo bez zadnych cwiczen w rowne 4 miesiace, nawet wazylam troche mniej niz przed ciaza wiec ok. No za to teraz jestem 10 lat starsza to tez moze byc ciezej, ale co tam, jakos bede probowac.

Dzisiaj mialam sprzatac z mezem mieszkanie, ale ja nie mam totalnie sily, a maz po wczorajszych browarkach tez nie.. dobrze ze nikt do nas nie wpadnie w weekwnd to posiedzimy w tym bajzlu bez obaw hihi

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja się melduje ;) co do atrakcyjnosci to ja też się nie wypowiadam ale jakoś nie zwracam na to uwagi potem się doprowadze do porządku ;) teraz najważniejsze nasze maluchy :) z wieści od lekarza to czekają na wyniki z wyrazów jak będą ok to dostanę tabletki na tą infekcje w krwi i do domu a jak nie to kolejny tydz będę musiała tu spędzić ale dam radę. Wiem że tu tylko leze i nic nie robię a w domu wiadomo nikt ci nie poda śniadania jak mąż w pracy.. o reszcie nie mówię bo nie mam co na męża narzekac ;) a tak mają mnie cały czas pod kontrolą ktg dziś też wyszło dobre czyli mogę na razie spać spokojnie ;)

sabanek, Domi793, Asiasia lubią tę wiadomość

74di3e5e00jw87wl.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Widzę że o wyglądzie rozmawianie. Ja bardzo zadowolona jestem z włosów, paznokci i skóry twarzy i podbrodą. Mam ogólnie trądzik dorosłych taki hormonalny który w ciąży mi całkiem znikł, włosy rosną mi 3 razy szybciej niż zwykle i sporo zgęstniały, farbuje je henną więc nie szkodzi dziecku a paznokcie też szybciej rosną i nie rozwijają się, rozstępów mi więcej nie wyszło, a waga cóż trzeba zrzucić. Okolice intymne goli mi mąż, choć też się boi żeby mnie nie uszkodzić, córa mi depiluje nogi na dole, a jeszcze od niedawna buty i skarpety ubierają mi dzieciaki albo mąż kto jest pod ręką. Mój mąż mówi do mnie moja kulka i mówi że nie może się już doczekać kiedy mnie wytarmosi czyt. mocno Wyprzytula.

Tylko na pedicure muszę iść bo z tym największy problem a za tydzień wybieramy się na ślub.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja włosy specjalnie przed ciążą pofarbowałam na taki jaki mam naturalnie, trochę się spłukało, wiadomo, ale nie widać odrostów wcale :) Aczkolwiek nie przepadałam za swoim naturalnym, bo za ciemny jak dla mnie i wyglądam agresywniej ;)
    A golę się sama "na czuja", już w sumie gorzej nie będzie, a boję się, że K mi tam tylko rzeź zrobi. Ubieram się sama. O dziwo stojąc na jednej nodze, a drugą sobie zginam i ubieram nogawkę/skarpetki, skąd u mnie taka równowaga to ja nie wiem, ale długo potrafię się w takiej pozycji utrzymać. Gorzej z butami, balerinki wejdą, ale adaśki to już spokojnie 2minuty muszę poświęcić na gimnastykę, by ubrać, ale to może kwestia tego, że spuchły mi stopy trochę i na wsunięcie nie wchodzą.
    Kasiu, czyli zapowiada się, że wrócisz do domku, ale chyba wolałabyś już w tym szpitalu/hotelu posiedzieć, tak tam przyjemnie :) ?

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie czy to jest normalne że mój mąż, nie chce iść na grilla z ludźmi z pracy i kłamię im że jestem chora?! No wkurwiłam się mega. Jak nie ma ochoty iść, niech wymyśli coś innego, a nie że się przeziębiłam. Idiotyczne.

• Dagmara Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 ja się na temat facetów nie wypowiadam, bo akurat z moim jestem na wojennej ścieszce, więc moja opinia będzie pewnie stronnicza.

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wyglądu to mam w dupie totalnie. Siwe włosy też mi wyłażą i czas pomyśleć o farbowaniu. Do tej pory nie farbowałam. Sabanek piszesz, że włosy przed ciążą specjalnie pofarbowałaś no to miałaś fuksa, że Ci się tak udało. My się staraliśmy 11 miesięcy więc nie zgadłabym kiedy mam się farbować.

A co do starych upierdliwych ludzi to zawszę powtarzam że Eskimosi starców sadzali na krę lodu i odpychali od brzegu. Teraz jak ktoś 60+ mnie wkurzy to patrzę znacząco na męża i mówię że czas dla tej osoby na krę i się śmiejemy.

A tekst o 500+ to nawet mój 11-letni brat mi ostatnio walnął, choć wie że nie dostaniemy. Taki rodzaj żarciku teraz, no mega wkurzające.

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Ale beznadziejnie... Czyli jak np. w 42tyg. oni chcą żeby ze skurczami przyszła, to ma takiego wielkiego goryla urodzić naturalnie? Masaka :O

No tego to akurat nie wiem, powtarzam tylko to co mi kuzynka mówiła.
    No i po 24h wypuszczają a u nas po 3-4 dniach.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wywoływania porodu to wszystko zależy od szpitala i który rejon Polski, bo z tym różnie bywa. A "znacznikiem" przenoszenia jest raczej starzejące się łożysko, a nie do końca termin porodu, który jest przecież tylko orientacyjny zazwyczaj na podstawie OM a nie rzeczywistego wieku ciąży. Więc jeśli z łożyskiem, przepływami, wodami wszystko ok to po co wywoływać wcześniej?

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Dagmara Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie znowu zaczyna boleć. I mam takie wrażenie że główka Małego mi zaraz wypadnie. Ciężko mi usiąść bo mam wrażenie,że to gniotę

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a mój mąż się dziś umówił na piłkę nożną z kumplami na kilka gdz i często tak robił a ja z córką siedziałam sama w domu, lub jak na basen, albo gdzieś szłam to też sama z córką bo on w tedy gra w gre lub śpi, poprostu nie chce z nami czasu spędzać...
    Dla mnie to smutne...
    Zawsze jestem sama z córką a teraz to nawet i ona ma swoje sprawy wiec sama jestem całkiem...
    Na szczęście bede mieć Nikole :)

Dziś mam dzień filmów obejrzałam "Pitbul nowe porządki" a teraz oglądam "ojcowie i córki" Martynka polecała kiedyś.
    Naolejowałam włosy olejkiem kokosowym i kąpiel z goleniem nóg itd :)
    Włosy mam ufarbowane raczej zawsze, raz na ok rok/pół zależy jak mam wesele lub coś robie balejaż u fryzjera a tak to sama sobie umiem zrobić pasemka blond - oszczędzając włosy - znaczy po fryzjerce są spalone i musze obcinać regularnie a jak sama robie to tak nie niszczę ich i można troszkę zapuścić :)
    Niestety okolic bikini już nie daje rady ogolić o.O
    Nie sięgam tam, z lusterkiem nie mogę bo zebro pęka z bólu, a mąż nie chce i ja nie chce!
    Trudno i tak 3 mieś jest bez <3 najwyżej w szpitalu mnie opierdzielą.

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko, my z moim mężem tez wlasnie pitbulla oglądamy, ale dla mnie za dużo przemocy, wiec tylko katem oka oglądam ;)

Dziewczyny ja nawet wyglądam całkiem niezłe, gdyby nie opuchlizna, to byłoby lepiej niż przed ciaza :) mam teraz wiecej czasu, dużo odpoczywam i na powietrzu przebywam. Wcześniej praca niezbyt korzystnie na mnie wpływała. Na pewno przesadzacie :p
    Włosów na szczęście nie farbuje od paru lat, jeszcze siwych nie mam :)

kata89 lubi tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagmara ja cały czas czuję główkę małego na dole, sam lekarz określił, że opiera mi się na kości łonowej, a jak mi naciska do aż mi się kolana czasem uginają...

Truskaweczka ja też mam Pidbula tylko nie mam weny żeby się za niego zabrać, wczoraj oglądałam Dla Ciebie Wszystko- też polecam.

Truskaweczko co do bikini to ja już się przyzwyczaiłam, po porodzie ogolę, na początku się trochę krępowałam lekarza, ale co ja zrobię, że nie mogę i już, ja jak staje na wagę to muszę się wychylić, żeby zobaczyć ile ważę...
    Co do zakładania butów to ja klapki i wsuwane innych nie mogę nosić, i tak mam wrażenie, że ciasne, słyszałam, że w czasie ciąży noga może urosnąć nawet rozmiar i może tak zostać :/

Ja też uwielbiam olejować włosy... :)

Też ciągle sama siedzę, i śmieję się, że niedługo Tymuś zajmie mi wolny czas :) więc nudzić się nie będę.

Dagmara lubi tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wizytę mam we wtorek to ogolę tylko przód i mam w nosie. A do porodu to nie wiem , jak zdążę to może coś z tym buszem zrobie a jak nie to lekarka mi powiedziała że położne golą, podejrzewam że wówczas i tak będzie mi wszystko jedno co mi tak grzebią.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    ja wizytę mam we wtorek to ogolę tylko przód i mam w nosie. A do porodu to nie wiem , jak zdążę to może coś z tym buszem zrobie a jak nie to lekarka mi powiedziała że położne golą, podejrzewam że wówczas i tak będzie mi wszystko jedno co mi tak grzebią.

Ania ja też już teraz mam to gdzieś czy ktoś pomyśli, czy jestem ogolona czy nie.

A do cesarki nie wolno golić się na 2 tygodnie przed.
    Słyszałam, że teraz to golą na życzenie, tzn, że golenie nie jest obowiązkowe jak kiedyś, ile w tym prawdy to nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 17:25

f2wl3e5eai92376u.png
‹‹ 1610 1611 1612 1613 1614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ