X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ja też miałam sprzątać mieszkanie, tak miałam i nie zabrałam się za to, zrobiłam obiad i wsio :/ tak mi się nie chce już, że szkok.

Domi793 lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Wrocławianka Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje "dobre rady" nie są z mojej głowy tylko ze szkół rodzenia.
    Chodziłam do dwóch jednocześnie i wszystkie położne mówiły to samo.
    Jeżeli nic się nie dzieje to 7 dni po terminie porodu należy się zgłosić do szpitala i nie mają prawa Cię odesłać...
    Co do golenia to jeśli się ma zaplanowaną cesarkę należy się ogolić tylko na podbrzuszu, spojeniu kości łonowej do wzgórka, czyli tam gdzie będzie cięcie, poniżej nie trzeba. odwrotnie do porodu siłami natury , należy być ogolonym wokół krocza, w razie nacięcia, nie jest to przymus ale zdecydowanie ułatwia nacięcie i szycie, jeśli się nie zdąży można poprosić w szpitalu położne.
    Ja nie wyobrażam sobie zarośnięta pojechać na wizytę ginekologiczną, co innego w nagłym wypadku do szpitala ze skurczami... Ale ja się staram golić min. raz w tygodniu (tak jak wizyty i gina) więc nawet z takim zarostem i tak nie jest źle :)

ganndqk34yrq3fzc.png
    zem3k6nlvi5nxd57.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Wrocławianka, mnie też było strasznie głupio, ale ja mam duży brzuch i nie mogę się sama ogolić, a że biorę clexane to boję się każdego zacięcia bo to leci jak cholera i tak łatwo się nie goi...

f2wl3e5eai92376u.png

Wysłany: 9 lipca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Wiesz Wrocławianka, mnie też było strasznie głupio, ale ja mam duży brzuch i nie mogę się sama ogolić, a że biorę clexane to boję się każdego zacięcia bo to leci jak cholera i tak łatwo się nie goi...

Ja tez mam ogromny brzuch!!! i to już od dwóch miesięcy... Moje zdjęcia są na bieżąco wrzucane do galerii... Na ostatniej stronie są moje zdjęcia nr 2, 3 i 5 :)

ganndqk34yrq3fzc.png
    zem3k6nlvi5nxd57.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno wychodzi na to, że jestem nie chlujem, bo się nie mogę się ogolić...

f2wl3e5eai92376u.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że gin niejedno już widział i nie wszystkie pacjentki to przepiękne i zadbane 20latki, więc ogolone czy nieogolone krocze raczej go nie interesuje :D
    I zastanawiam się czy nie zrobić sobie depilacji pastą cukrową, żeby na końcówkę już mieć spokój i komfort do porodu ale czytam sprzeczne opinie czy można czy nie można, ponoć na clexanie czy innych heparynach nie jest to wskazane... kolorowy zawrót głowy normalnie.

Martynka30 lubi tę wiadomość

1usajw4zhir034nn.png[/url]

Wysłany: 9 lipca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie zrozumcie mnie źle! Ja nie napisałam że golenie się to jest obowiązek każdej z Was i musicie to robić przed każdą wizytą u ginekologa!
    Napisałam że ja sobie nie wyobrażam pójść na wizytę nieogolona, ale przecież tylko wypowiadam swoje zdanie a to jest sprawa indywidualna.

Benus, Agusienka1985 lubią tę wiadomość

ganndqk34yrq3fzc.png
    zem3k6nlvi5nxd57.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus ja się raz pozacinałam, jak próbowałam z lusterkiem i niestety krew mi sporo leciała, potem się długo goiło i piekło, więc już nie próbuje... boję się, że na końcówce dostanę jakiegoś zakażenia :(
    Ja już w ciąży przestałam eksperymentować z czymkolwiek, bo po większości mam uczulenie :/
    Wczoraj posmarowałam się Palmersem bo stwierdziłam, że może już nie uczuli mnie jak na początku i dupa na rekach i nogach miałam czerwone place :/
    Benus mi kosmetyczka mówiła, że jak przed ciążą używałaś wosku, czy pasty cukrowej jest szansa duża, że Cię nie podrażni.

f2wl3e5eai92376u.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez przesady, ja to właśnie specjalnie sobie nie golę na zero czy hitlera tam na dolę przed wizytą tylko zostawiam lekki busz bo jakbym do gina zaczęła się tak szykować jak przed randką z mężem to ta wizyta by się robiła o zabarwieniu erotycznym, a idę w końcu do lekarza. Z gorączką jak idę do rodzinnego to też nie patrzę czy mam ogolone pachy. No bez jaj.

Martynka30, Ania_1986 lubią tę wiadomość

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Bez przesady, ja to właśnie specjalnie sobie nie golę na zero czy hitlera tam na dolę przed wizytą tylko zostawiam lekki busz bo jakbym do gina zaczęła się tak szykować jak przed randką z mężem to ta wizyta by się robiła o zabarwieniu erotycznym, a idę w końcu do lekarza. Z gorączką jak idę do rodzinnego to też nie patrzę czy mam ogolone pachy. No bez jaj.

Penelope właśnie oplułam ekran monitora :D na hitlera :D tekst the best :D

Penelope30 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png

Wysłany: 9 lipca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:

Jak idziesz z gorączką to wystawiasz pachy do badania ???? :O

ganndqk34yrq3fzc.png
    zem3k6nlvi5nxd57.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka robiłam przed ciążą pastą cukrową i było to mega wygodne ale zawsze jakaś delikatna krew się pojawiała na pachwinach czy gdzieś i właśnie kosmetyczka mi mówiła, że boją się działać na pacjentkach z heparynami, żeby się to nie porozkrwawiało.

Odstawiłabym to chętnie już w cholerę, jak sobie przypomnę ten mój palec na żywca zszywany przez skaleczeniem nożem to mi się odechciewa jakichkolwiek eksperymentów :D

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocławianka wrote:
    Jak idziesz z gorączką to wystawiasz pachy do badania ???? :O
    No chodzi o to lekarz że każe się rozebrać do stanika i osłuchuję więc pachy widzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 18:31

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus wrote:
    Martynka robiłam przed ciążą pastą cukrową i było to mega wygodne ale zawsze jakaś delikatna krew się pojawiała na pachwinach czy gdzieś i właśnie kosmetyczka mi mówiła, że boją się działać na pacjentkach z heparynami, żeby się to nie porozkrwawiało.

Odstawiłabym to chętnie już w cholerę, jak sobie przypomnę ten mój palec na żywca zszywany przez skaleczeniem nożem to mi się odechciewa jakichkolwiek eksperymentów :D

No własnie pamiętam Twoją przygodę, i boję się tego :/

f2wl3e5eai92376u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie maz ogarnia na dole przed wizyta czyli srednio co dwa tygpdnie. Jest w miare delikatny i zdarzy mu sie mnie zacuac ale sama i bez brzucha potrafilam się przyciac. Nogi sobie sama gole, z ubieraniem sie tez nie mam wiekszego problemu, paznokcie u nog ogarne takze w sumie jestem dosc samodzielna tylko szczerze mega leniwa. A wlosy to maloaalam w marcu. To znaczy robilam pasemka gdzie farba nie fotyka skory glowy i jesli chodzi o cere to i mi sie poprawila ale wiem ze kilka tygodni wroci tradzic i swiecaca sie skora bo u mnie to hormonalne jest. Nic na to nie poradze. A wlosy oj to bedzie masakra, pamietam jak trzy miesiace po porodzie zaczęły garsciami wypadac. Balam sie ze lysa bede o tak to trwalo prawie cztery miesiace.

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie przejmuje się gdyby nie mąż ja też bym zarośnięta się íchodziła, ważne żeby iść do lekarza czysto.

Ja mam brzuch bardzo nisko i nie dam rady sobie tam dostać nawet jak z lusterkiem próbowałam.

• Dagmara Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to golenia to ja myślę,że to indywidualna sprawa. Mnie strasznie pieczę i uczyła po każdym goleniu. Więc jeśli mam to robić dla lekarza, a potem 2 tygodnie się męczyć,to chyba nie o to chodzi. Ja się podcinam na króciutko.

Co do porodu przy pierwszym porodzie byłam osoloną na zero i po nacięciu miałam wrażenie że mnie ogniem palą. Położna mi wtedy doradzał właśnie przycinać. Bo tekrostki mogą powodować zakażenie.
    Przy drugim porodzie było dużo lepiej.

Martynka30, Penelope30 lubią tę wiadomość

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Trudno wychodzi na to, że jestem nie chlujem, bo się nie mogę się ogolić...

haha to jest nas dwie :P
    Tak poważnie to ja i bez ciąży na "Zero" nie mogłam się chlastać bo zaraz czerwone szczypiące kropy choćbym cuda robiła były, a i ropień co miesiąc straszny - raz nawet do wycięcia się nadawał o.O - wiec poprostu nie mogłam golić. Potem maszynką elektryczną goliłam na ok 0,1mm wiec było ok, a teraz w ciąży były okolice samego bikini a w końcu - NIC nie dam rady, nie da się i tyle, a lekarz co pomyśli to mam w du**e. On już się tyle naoglądał, że mu wspólczuje ;)

Martynka30, Dagmara, kaarolaa lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuśki :)

ja ogarniam ostatnie rzeczy przed porodem i dlatego sie nie odzywałam. A i oczywiście wszyscy chcą się spotkac jeszcze przed porodem a fizycznie i mentalnie juz kiepsko.

Co do depilacji : przed ciążą i na jej początku chodziłam na wosk ( Boże jaka to jest wygoda ). Teraz jadę maszynką. Udaje mi sie bez lusterka, ale pozy łapię komiczne. Jak ostatnio zarzuciłam nogę na zlew i mnie skurcz w pośladek złapał to myślałam,że tak zostanę do 23 aż mnie Ł ściągnie jak wróci z pracy :P

U nas nie ma rutynowego golenia w szpitalu,mozna oczywiście poprosić położną, ale lepiej mieć swój sprzęt, bo szpitalny to żółty Polsilver :P

kaarolaa lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie przejmujcie sie goleniem do lekarza. Przeciez oni nawet nie zwracaha na to uwagi, a nasze mamy i babcie tez sie nie gola bo kiedys takiej mody nie bylo. Ja akurat sie gole bo tak lubie, ale mi nic sie nie dzieje na szczescie. Teraz ogarnia mnie maz. Też sie na poczatku balam czy mnie nie zatnie ale na szczescie spoko :) u nas mowili ze w szpitalu gola tylko w miejscu naciecia jakby co.

Martynka30, kaarolaa lubią tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
‹‹ 1611 1612 1613 1614 1615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ