X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    Karo Em gratulacje :) dużo zdrówka, szczególnie dla Alinki, a dla Ciebie dużo siły! Miedzy mną a moja siostra jest mała różnica wieku, prawie jak bliźniaczki i to wspaniała sprawa jest!

Ninka, niestety ta małopłytkowośc to problem z. z.o....żona znajomego zaczęła rozdział SN, ale skończyło sie cc w z nieczuleniu ogólnym. Moze uda sie nadbudować...

Mi tez sie wydaje, ze mi brzuszek opadł! Jak patrzę z boku, to dalej spiczasty, ale czuje go niżej. Na gorze pod zebrami całkiem miękko, moge cała dłoń położyć :) a propos chrapania, to chyba ja gorzej chrapie niż moj maz :):)

U mnie bie wiadomo czemu one tak leca na leb na szyje...i tak naprawde nic nie wien

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko ja bym tam do salonu na pewno spać nie poszła, prędzej bym jego wygoniła. Kurczę kiedyś pomiziałam po policzku i przestał chrapać a teraz to nie działa. Muszę go potelepać i każę mu się położyć na boku dopiero wtedy cisza.

Penelope30 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    A ja sie denerwuje od samego rana :/ Wczoraj poraz pierwszy ok 22:30 dopadl mnie jakis bolacy skurcz brzucha, trwalo to z 5min.Wzielam magnez i patrzylam co sie dzieje.Caly czas nie wiedzialam czy nie jechac do szpitala.Moja mala ogolnie naprawde duzo sie rusza..po tym skurczu tez tak bylo..A dzis narazie jakies niesmiale ruchy :/ Czy na tym etapie ciazy brzuch moze juz jakos pobolewac?

Tak kochana brzuszek na tym etapie ma prawo pobolewac. Wazne ze bole przechodza. Jesli trwalyby dluzej i po zmianie pozycji albo po kapieli nie przechodzily wtedy lepiej jechac to sprawdzic.. A jak teraz?

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wogole zaczynam dzisiaj 36 tc:)
    Wczoraj wybralam sie z corka na zakupy do centrum. Z racji tego ze te moje nogi ciagle spuchniete, myslalam ze jak wejde tylko do kilku sklepow to dam rade. No ale nie. Nogi spuchly jeszcze bardziej, bolaly strasznie, chodzilam jak maly tlusty pingwinek. Po powrocie do domu czulam sie tak zmeczona jakbym byla po maratonie na 200km i skokach przez plotki..

Asiasia, Dots&Lace lubią tę wiadomość

Julia, 10 latek
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami dziewczyny w 38 tc (37+0) <3 <3 <3
    Ciąża jest juz oficjalnie jako donoszona :-D
    Teraz tylko czekać aż się zacznie ;-)

SyHa85, Szczęśliwa Mamusia, Penelope30, kaarolaa, Dots&Lace, monika454 lubią tę wiadomość

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja mu zatykam nos - i brak tlenu pomaga ;) Ale tylko na minute :/

Domi ja wczoraj samochodem do szpitala i spowrotem i do "baru" na jedzonko może ze 100 metrów piechotą i jak wróciłam to ledwo na 2 piętro wyszłam i leżeć...
    Pół dnia się regenerowałam po tym "maratonie"
    Ja uwielbiałam szybkie tempo, po sklapach 5-6km robiłam spokojnie bez zmęczenia (aplikacja w telef mi pokazała km) a teraz????
    Idę takimi małymi wolnymi kroczkami jak piszesz - pingwinek :P

Kurcze co ktoś napisze to też to mam :)
    Jeszcze 3 tyg i lepiej, żebym urodziła bo jeśli jeszcze ze 2 po terminie będe to mnie szlag trafi jasny....
    Zwłaszcza, że l4 mam do 07.08 a reszta to już albo szpital, albo macierzyński musze wziąć

Asiasia, Ania_1986 lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    Tak kochana brzuszek na tym etapie ma prawo pobolewac. Wazne ze bole przechodza. Jesli trwalyby dluzej i po zmianie pozycji albo po kapieli nie przechodzily wtedy lepiej jechac to sprawdzic.. A jak teraz?
    Nic nie boli uffff Mala sie rusza, wiec ppnownie ufff Ale nie powiem, najadlam sie strachu.Brzuch sie mocno spiol i zadnej pozycji nie chcialo odpuscic, a tak sie stalo wlasnie po kapieli. Bede obserowac w weekend co sie dzieje. W czw. mam wizyte i jak by sie cos dzialo napokojacego to w Pon. dzwonie do gina..Dziekuje Domi :*

Domi793, Kasiaaaaa88 lubią tę wiadomość

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieczynki trzymam kciuki za każdą z Was, postaram się w miarę możliwości tutaj zagladać...

Wczoraj wróciliśmy do domu, mój synek jest wcześniakiem urodz na pograniczu 36/37 ma poszerzoną miedniczkę, badanie słuchu 2 razy wyszło nieprawidłowe i dostałam skierowanie do poradni audiofon. oraz okulistycznej dla wcześniaków.
    W szpitalu ulał mi mleko z krwią, wzięli go na badania i mówili że może pozostałość po CC.

U mnie ciężko, źle znoszę, jestem osłabiona, i nie wiem, czy może wpływ leków, ale zawroty głowy, trzęsę się i zimne poty to codzienność.

Synek odparzył sobie pupę i jajuszka, boże jak on płacze jak ja mu myję :"( a ja płaczę razem z nim. Smaruje bepantanem . W poniedziałek będzie położna.

Wspieram każdą z Was i pamiętam.

A to Tymusik <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/793f5c16bfb3.jpg

pigułka, Dagmara, blondyna5555, SyHa85, Truskaweczka83, Agusienka1985, Szczęśliwa Mamusia, Ninka0111, Nelk, Kasiaaaaa88, Penelope30, kaarolaa, Dots&Lace, 33Karola33, Ibi, Asiasia, Ania_1986, JRY1984, Lulu83, Klaudia90, ewi0808, monika454, Viola27, missy83, Sarayu lubią tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka lubię za zdjęcie Tymusia. Te Twoje dolegliwości to pewnie skutki leków, które z Ciebie schodzą. Mam nadzieję, że wszystkie badania Tymka wyjdą już dobrze :* Buziaki i dużo zdrówka dla Was :*

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Dagmara Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka jeszcze raz gratuluję. Życzę szybkiego powrotu do siebie. Z dnia na dzień będzie coraz lepiej
    Tymuś śliczny. Trzymaj się

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• makota Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo gratuluję podwójnego szczęścia!!!!super wiadomość!!!!
    Ninka,szybkiego powrotu do domu życzę.
    Martynko,trzymam za Was kciuki i za badanie Tymka. Dużo zdrowia dla dzielnej mamy i ślicznego synka

Domi, stalowe rajtki zakładać i to już!!!!! Naprawdę pomagają i nie będziesz później na opuchliznę narzekać. Ja właśnie swoje z naprawy odebrałam -całkiem nowe mi dali ;)
    Miłego weekendu dziewczyny

Domi793 lubi tę wiadomość

relgwn15uyzm1mjb.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka trzymam za Wad kciuki- dla maluszka duzo zdrowka, a dla Ciebie zdrowka i wytrwalosci!!! I mnostwa pozytywnego myslenia!!! Cudownego Syna masz :-)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makota wrote:
    Karo gratuluję podwójnego szczęścia!!!!super wiadomość!!!!
    Ninka,szybkiego powrotu do domu życzę.
    Martynko,trzymam za Was kciuki i za badanie Tymka. Dużo zdrowia dla dzielnej mamy i ślicznego synka
    Domi, stalowe rajtki zakładać i to już!!!!! Naprawdę pomagają i nie będziesz później na opuchliznę narzekać. Ja właśnie swoje z naprawy odebrałam -całkiem nowe mi dali ;)
    Miłego weekendu dziewczyny

No wiesz wkurzylam sie juz nate swoje spuchniete nogi, zacisnelam zeby i dzisiaj w nerwach zalozylam te rajtki. Cala sie spocilam przy tym. O matko. Chcialabym zeby to pomoglo..

Asiasia lubi tę wiadomość

Julia, 10 latek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko trzymamy kciuki za Maluszka. Może jeszcze mu się nie oczyściły uszka do końca, a to podobno wtedy też nieprawidłowości wychodzą. Śliczny ten Twój Synek :) Niedługo mu się pupka zagoi i będzie się śmiać do Ciebie.

Karo Em 2 Słoneczka, gratulacje! :D

• Gilis Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko Tymo jest przesłodki :)
    Z każdym dniem będziesz widzieć, że jest lepiej lepiej. A dreszczami, poceniem czy osłabieniem sie nie przejmuj. To norma. Hormony muszą się uregulować. Super, że szybko wróciliście do domku.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Dzieczynki trzymam kciuki za każdą z Was, postaram się w miarę możliwości tutaj zagladać...
    Wczoraj wróciliśmy do domu, mój synek jest wcześniakiem urodz na pograniczu 36/37 ma poszerzoną miedniczkę, badanie słuchu 2 razy wyszło nieprawidłowe i dostałam skierowanie do poradni audiofon. oraz okulistycznej dla wcześniaków.
    W szpitalu ulał mi mleko z krwią, wzięli go na badania i mówili że może pozostałość po CC.
    U mnie ciężko, źle znoszę, jestem osłabiona, i nie wiem, czy może wpływ leków, ale zawroty głowy, trzęsę się i zimne poty to codzienność.
    Synek odparzył sobie pupę i jajuszka, boże jak on płacze jak ja mu myję :"( a ja płaczę razem z nim. Smaruje bepantanem . W poniedziałek będzie położna.
    Wspieram każdą z Was i pamiętam.

A to Tymusik <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/793f5c16bfb3.jpg

Martynko kochana Tymus sliczny:)
    Fajnie ze piszesz, kazda sie tu o Ciebie zamartwiala i byla ciekawa co tam u Was:)
    Bedzie dobrze z Tymusiem, nie martw sie.
    Kurcze a myslalam ze masz juz ciaze donoszona, a tu wyszlo o prawie dwa tygodnie mlodsza ciaza. To ze jestes oslabiona i schodza z Ciebie siodme poty to normalne, minie za jakis czas. Bedzie coraz lepiej i lzej, zobaczysz. Ten poczatek po porodzie jest trudny dla kazdej, trzymaj sie wiec dzielnie kochana! Buziaki dla Was!

Julia, 10 latek
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawału dostane. Podczas robienia 2 chyba mi cześć tego czopa zaczęła odchodzić. Taki glut kremowy z domieszką brązu, to może być to?? Panikować?

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko, dzieki za relacje! Synek ślicznie wyglada :) wszystko będzie dobrze! Na odparzenia moja mama stosowała dla nas maść propolisowa, ale to moze uczulać, wiec nie będę doradzać, ale ponoć działała rewelacyjnie. Moze pieluszki mu nie pasują..

Mam nadzieje, ze z tym mleczkiem z krwią to było tylko takie jednorazowe.

Bądź dalej dzielna, 3 maj sie :)

relganliumoc9u3n.png
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Ja zawału dostane. Podczas robienia 2 chyba mi cześć tego czopa zaczęła odchodzić. Taki glut kremowy z domieszką brązu, to może być to?? Panikować?
    Moim zdaniem to moze być czop, No ale chyba panikować nie musisz póki nie ma innych objawów :)

Penelope30 lubi tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam o tej witD z fluorem i w Pl chyba nie ma czegoś takiego. Od dentystki usłyszałam by sobie w ciąży odpuścić płyn do płukania ust z fluorem bo właśnie dziecko będzie wchłaniać.
    A tak wogole to zaczęły sie mi klucia w podwoziu, nie idzie ani chodzić ani stać dłużej niż dwie minuty.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
‹‹ 1643 1644 1645 1646 1647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ