Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Po tygodniu pełnym wrażeń i wydarzeń na forum się uspokoiło
Trzymam kciuki za pozytywne wieści z wizyt i szybkie porody.
Ja postaram sięs do Waa zaglądać, ale nie mogę dojść do siebie.. W piątek wyszłyśmy do domu. Generalnie jest ok, malutka zdrowa, ładnie ssie pierś, no i laktacja ruszyła z kopyta. Sporo ulewa, ale epizody z chlustającymi wymiotami ze szpitala już się nie powtarzają.
Starsza siostra chyba dobrze zareagowała, chce się przytulać i jak tylko ma w zasięgu ręki malutką to woła "dzidzia" i przylatuje i robi cacy
No ale staram się jej poświęcać tyle czasu co do tej pory, ale widać, że tęskniła i często mnie woła. Była siostra z córeczką 9 mczną przez parę dni a mała ją uwielbia (w sensie ciocię), więc też pewnie to pomogło.
A ja jestem cały czas zmęczona i np. dziś w nocy starsza się obudziła i przyszła do "dzidzi", i o 4 w nocy uruchomiła plac zabaw... Na szczęście plecy już tak nie bolą. Z 1 strony rozchodzi mi się rana, trudno będzie w tym miejscu szersza..
Jutro wizyta położnej i muszę umówić się do pediatry, ale to w okolicach 1 sierpnia.
Mała urodzona w 36 tc więc na wizycie dowiemy się czy czekają nas jakieś kontrole (choć na moim wypisie wpisali że poród w 37 tc i ciąża donoszona...
Musimy się ogarnąć, bo poza spakowaną torbą do szpitala i wypranymi i wyprasowanymi ciuszkami w workach nie miałam nic przygotowanego na przyjście małej. Wszystko czekało na "po wizycie" czyli po wtorkowym popołudniu, a przed południem mała była już na świecie, heh.
Pozdrawiamy i trzymamy kciuki:-*
Jujka, Benus, Penelope30, Ninka0111, Truskaweczka83, makota, Lulu83, Betty Boop lubią tę wiadomość
-
jaskoleczka wrote:Cześć
Penelope Ania współczuję remontu.
Ja wczoraj byłam na weselu wróciliśmy o 2 a ja już od 5 nie śpię, masakra jakaś.
Jeszcze dziś 200 km do domu.
Martynka śliczny maluch, mój starszy też mu coś nie tak po porodzie ze słuchem wyszło, później jak powtarzaliśmy badania to już było wszystko ok.
Co do oparzeń malucha mi pomogła częstsza zmiana pieluszek i mycie pupy wacikiem z wodą ewentualnie wodą z mydłem a nie chusteczkami. Mój Kacper miał ciągłe problemy ze skórą.
Ja tam się cieszę z remontu. W końcu będzie zrobione . -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPenelope30 wrote:acha będę trzymać kciuki za dobrą podróż, bierz koniecznie już całą wyprawkę jak do szpitala.
Ryba super że się odzywasz, czytam z zapartym tchem co u Was.chociaz mysle ze powinnam wytrzymac
Penelope30 lubi tę wiadomość
-
U nas dzisiaj leje od rana, jakoś nie mogłam spać, więc od rana się kręcę. Na obiad byliśmy u teściów, bo zaprosili nas z okazji moich piątkowych urodzin - miło
Teraz piję kawę, oglądam z mamą film i odpoczywam. Wieczorem wracamy do siebie
Porodowo dalej nic się nie zapowiada, chociaż ostatnio męczą mnie trochę mdłości, brzuch pobolewa i do tego odewała się rwa kulszowa -
Witam w 37+0, wg belly 38 tc leci już.
Dziś mam słaby dzień, noc nieprzespana, a pomimo to wiele rzeczy porobiłam ( 5 słoików ogórów konserwowych, sprzątanie po śniadaniu, obiedzie, ogórach, jeszcze sernik na zimno zrobiłyśmy z córką - właśnie tężeje galaretka i pożrę chyba pól blachy
Rybaaa bardzo się cieszę, wszysto się powoli normuje i docieracie się
kaarolaa, JRY1984 lubią tę wiadomość
-
Domi793 wrote:Dzieki kochana za info:) a ten zel z kasztanowca mozna kupic w de?
się nagadałam jak to się łatwo te stalowe rajtki zakłada... ale przez brzuch coraz gorzej ze ściąganiemteż się napociłam
co do żelu to ja mam taki:
https://www.aponeo.de/07001037-rosskastanien-weinlaub-pflege-gel.html?a=1&src=ggl.pla
chyba międzynarodowy, bo moja babcia w pl też takiego używa
Gilis - z tym fluorem, to chyba raczej też będę ostrożna... Ja używam płynu do płukania,ale nieregularnie w ciąży i raz myję zęby pastą z fluorem, a raz bezDomi793, Asiasia lubią tę wiadomość
-
Witam Ciocie forumowe,
Dzisiaj o 10 droga cc przyszedl na swiat Bruno36+0, 3200 gr, 53 cm:)
W srode odszedl mi czop s dzisiaj o 4.30 rano wody:)Penelope30, Domi793, pigułka, Asiasia, Ania_1986, JRY1984, Truskaweczka83, kaarolaa, Kw14tuszek, sabanek, monika454, makota, Ibi, paola89, Gilis, snoopy29, Rudi88, Jujka, mmalibu, Dagmara, SyHa85, Goslim79, hella, Rybaaaa, Lulu83, Kajka86, boo123, malika89, Klaudia90, ewi0808 lubią tę wiadomość
-
Emma gratulację !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Super
jak się pozbierasz koniecznie wstaw nam zdjątko
i jeszcze prywatne pytanie czop był duży i podbarwiony krwią??
Mi od wczoraj coś tam po kawałku się maże ale puki co ph kwaśneEmma1985 lubi tę wiadomość
-
Emma gratulacje - super!!
i duży synuś jak na 36 tc to fajna wagaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 20:23
Emma1985 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny