X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Jujka Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię oglądać porody i chyba mnie namowilyscie na powtórkę na ipli :-) ja dzis robilam ogorki kiszone i malosolne i jesCze zerwalam wiaderko wisni i zrobilam wisnie w cukrze-takie do ciasta. No i chyba przesadzilam bo musialam nospe brac bo brzuch mi się stawiał. Ja planu porodu nie będę pisała bo moj gin mówił mi,że u nas i tak tego.się nie bierze pod uwage...

3i49cwa1ea8o7x57.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Penelope ale wizyta. Tragedia ale skoro Kornel jest taki maly to moze nie bedzie tak zle.rodzic naturalnie. A kiedy masz u swojego wizyte?
    3 sierpnia jak nic się wcześniej nie wydarzy, tylko on mi nic nie pomoże bo nie ma nigdzie praktyki,
    możliwe że dam rade, ale wkurza mnie na maxa że kobiety w Polsce są zmuszane do sn i nie mają wyboru, z tego wszystkiego aż się popłakałam,
    w sobotę idę na szkołę rodzenia może choć trochę złagodzą mój strach,
    A Ty Karola kiedy teraz masz 1ego?

• Dots&Lace Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzałam właśnie pierwszy odcinek na ipli, nie wiedziałam nawet, że był taki program. Jak wyciągają dzieciątka to jest to takie wzruszające, że łezka się w oku kręci. Znając mnie pewnie i tak się nie rozpłaczę podczas porodu, bo to będzie mój własny. Tak samo było na ślubie, na wszystkich innych chciało mi się płakać a jak doszło do mojego własnego to ani łzy nie uroniłam.

http://dotsandlace.blogspot.com/
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za polecenie serii z ipla porody. Mam jeszcze czas, wiec zaczynam ogladac :) Chyba do rozwiazania uda mi sie obejrzec wszystkie.
    Jutro wizyta, troche mam pietra, bo dzidzia nisko polozona, ale mam nadzieje, ze bede miala tylko dobre wiesci :)

Domi793, Kasiaaaaa88 lubią tę wiadomość

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dots&Lace wrote:
    Obejrzałam właśnie pierwszy odcinek na ipli, nie wiedziałam nawet, że był taki program. Jak wyciągają dzieciątka to jest to takie wzruszające, że łezka się w oku kręci. Znając mnie pewnie i tak się nie rozpłaczę podczas porodu, bo to będzie mój własny. Tak samo było na ślubie, na wszystkich innych chciało mi się płakać a jak doszło do mojego własnego to ani łzy nie uroniłam.
    Ja tez byłam pewna jak sobie wyobrażałam swój ślub, ze będę płakała i co... i nic :) ale byłam bardzo szczęśliwa, bowzielismy kościelny 3 lata po cywilnym i naprawdę tego chciałam ;)

Penelope, dlaczego tak sie boisz :( myśle, ze faktycznie to nie jest fajne, ale szybko mija! Bądź dobrej myśli, ja sie nastawiam optymistycznie. Rozumiem Cię z drugiej strony, bo Ja to z kolei boje sie cc - jest u mnie taka ewentualnosc :( jak mnie położą na zimnym blacie, skalpelem po brzuchu...i ze w nocy nikt nie zauważy ze coś sie dzieje ze mną po cc...
    Jak na razie przeszłam jedynie poronienie w domu, było gorzej niż myślałam, ale nie bałam sie przed i jakoś mi to pomogło przez to przejść. Trzymam za Ciebie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 22:37

Penelope30 lubi tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope pocieszę cię, że ja też byłam spanikowana przed porodem i zielona bo nie mogłam uczestniczyć w szkole rodzenia, a jak się zaczęło to sama sobie się dziwię, że to wszystko nie było aż tak przerażajace jak myślałam. Skupiłam się na oddychaniu i na poleceniach lekarza. Fakt, że nie było mi dane urodzić sn, ale przy skurczach to nie było czasu myślec o tym, że sie boję, że będzie boleć. :) Zobaczysz, że strach zamieni się w mobilizację do działania.
    I mój dr też nie ma już praktyki szpitalnej. Druk do cc dostałam bo mi wariuje ciśnienie, choć w gabinecie pomiar prawie zawsze jest ok. To w domu wychodzą mi spore skoki w ciagu tygodnia. Więc jakby się uparł to też by mi nie dał skierowania.

Penelope30 lubi tę wiadomość

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam dzisiaj zabawną sytuację :)
    Przyszła sąsiadka podziękować mojemu ojcu za pomoc i rozmawia z mamą, a ja przeszłam obok. Po chwili przechodzę z powrotem a ta na mnie patrzy i.. takiej zdziwionej/zszokowanej/zmieszanej i Bóg wie jeszcze jakiej miny to jeszcze nie widziałam: "aaaa gdzie..?" i pokazuje na mój brzuch. A ja mówię, że leży w łóżeczku. To jeszcze większe oczy zrobiła, że to już. Zerknęła na malutką i wyleciała z domu i za minutę wróciła z paczuszką rafaello i mówi, że to dla dzidziusia i niech mama zje :-)
    No.. jak malutka przestanie się męczyć z kupką to może i zje...

kaarolaa, ewi0808, JRY1984, Jujka lubią tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope bedzie dobrze, zobaczysz ;)

Tak ja mam teraz 1 wizyte o 20:15 i wtedy sciagamy szew i mam nadzieje ze w nocy sie rozkreci o ile nie urodze szybciej tutaj. Brzuch z dnia na dzień jest nizej i boje sie ze te poltora tyg nie wytrzymam.

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Ale miałam dzisiaj zabawną sytuację :)
    Przyszła sąsiadka podziękować mojemu ojcu za pomoc i rozmawia z mamą, a ja przeszłam obok. Po chwili przechodzę z powrotem a ta na mnie patrzy i.. takiej zdziwionej/zszokowanej/zmieszanej i Bóg wie jeszcze jakiej miny to jeszcze nie widziałam: "aaaa gdzie..?" i pokazuje na mój brzuch. A ja mówię, że leży w łóżeczku. To jeszcze większe oczy zrobiła, że to już. Zerknęła na malutką i wyleciała z domu i za minutę wróciła z paczuszką rafaello i mówi, że to dla dzidziusia i niech mama zje :-)
    No.. jak malutka przestanie się męczyć z kupką to może i zje...

Hehe zabawna sytuacja to musiala byc:-) a Ty musisz miec teraz diete elimentacyjna????

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :-) dziewczynki znowu myslalam ze cos sie zaczyna a tu nic. Ehhh. Wczoraj caly dzien mialam bole brzucha, no ale bez regularnych skurczy. A do tego Młody juz siedzi tak nisko, co potwierdzil gin, ze bol łona to jest nieporozumienie. Plakac mi sie chce juz nawet przy chodzeniu, najgorzej jak leze i chce wstac! W nocy az aie poplakalam :-( do tego sikam co 5 minut po kilka kropli. Ehhhh bardzo bym chciala juz urodzic ;-) czekam na poniedzualkowy masaz szyjki naprawde z nadzieja!!! Chcialabym urodzic przed 4 kg....

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Penelope bedzie dobrze, zobaczysz ;)

Tak ja mam teraz 1 wizyte o 20:15 i wtedy sciagamy szew i mam nadzieje ze w nocy sie rozkreci o ile nie urodze szybciej tutaj. Brzuch z dnia na dzień jest nizej i boje sie ze te poltora tyg nie wytrzymam.

A myslisz ze to tak szybko zadziala po szwie???

Trzymam kciuki zeby Kornel wytrzymal jeszcze troche na wajakacjach :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    A myslisz ze to tak szybko zadziala po szwie???

Trzymam kciuki zeby Kornel wytrzymal jeszcze troche na wajakacjach :-)
    Licze ze tak. Maz bedzie to moze go wykorzystam, a jesli nic sie nie rozkreci to trudno. To bede dalej czekala ale juz sama bo mężu wroci do rodzicow na zniwa. Dlatego tak mi zalezy rodzic z 1na 2 sierpnia.

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Karola bywa tak ze po szwie trzeba wywoływac:-)jestem tego woelokrotnym swiadkiem.
    SyHa mnie tez wczoraj bolał brzuch ale od sliwek:P Pyszne mam...

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcianka jak bedzie taka koniecznosc to i bedziemy wywolywac ja jednak narazie mysle optymistycznie i raczej ze uda sie wygonic mlodego szybciej ;)

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KArola jestem moim wzorek pozytywnego myslenia:-)bardzo lubie czytac co piszesz bo nie przesadzasz, nie martwisz sie na zapas i jestes tak pozytywna:-)

SyHa85, Penelope30, kaarolaa, JRY1984 lubią tę wiadomość

marcianka86
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Ja sobie właśnie leżę podpięta pod ktg. Glodna jestem jak wilk bo od 21 nic nie jadłam. Nie spodziewałam się ze mnie zostawia w szpitalu i teraz bez jedzenia. A kiedy tu śniadanie to nie wiem .

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Licze ze tak. Maz bedzie to moze go wykorzystam, a jesli nic sie nie rozkreci to trudno. To bede dalej czekala ale juz sama bo mężu wroci do rodzicow na zniwa. Dlatego tak mi zalezy rodzic z 1na 2 sierpnia.

Kochana zycze Ci zeby Twoj nienarodzony syn byl bardziej posluszny niz moj :-) bo ja mialam plan rodzic dzisiaj, ale sie nie zapowiada :-) jest jeszcze plan B we wtorek. Ale Kajtek to leniuszek :-D

I potwierdzam co pisze marcianka- taki jestes opanowany, rozsadny czlowiek, ze tylko pozazdroscic!!! :-)

kaarolaa lubi tę wiadomość

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania jak to co Ty tam robisz?>

marcianka86
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcianka1 wrote:
    Ania jak to co Ty tam robisz?>

A leze sobie ;)

A tak serio to mi ciało drętwiało i dziewczyny mnie wygoniły do szpitala. No i mnie zostawili.

arlenka lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzień dobry :0

A ja myślałam, że mi pęcherz płodowy pękł, bo się turlam w nocy, a tu taki dziwny dźwięk z brzucha O.o na równe nogi skoczyłam ( serio skoczyłam :P ) ale to poprostu mały sie przelewał i pewnie coś w jelicie ehhhhh

Lece odebrac wyniki do labka i kupic coś na obiados :)

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
‹‹ 1655 1656 1657 1658 1659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ