Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dagmara trzymam kciuki za pozytywne informacje
Jaskółeczka: ja mam średniej wielkości walizkę a w niej 85% rzeczy. Mam tez malutką torbę, która się domontowuje do walizki a w niej: ubranka dla Kluska+otulacz+pieluszki tetrowe i flanelowe
W domu do dodatkowej torby wsadziłam rzeczy na zapas żeby niemąż nie szukał po całym domu jak o coś go pproszę. Są tam np: dodatkowe wkładki laktacyjne, 2 komplety ubranek dla małego, maść na sutki, paczka galotów dla mnie -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/260ef29aa4d3.jpg
Kacik dla Alexa gotowyDagmara, Kasiaaaaa88, pigułka, Asiasia, kata89, Ania_1986, Betty Boop, Viola27, Rudi88, Truskaweczka83, SyHa85, hella, Penelope30, Agusienka1985, ewi0808 lubią tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Hej dziewczyny!
Witam się w 39 tc. O matkoooo, lekki stresik zaczynam czuć. Ale jednocześnie już nie mogę się doczekać porodu, bo okrutnie mi ciężko, a zgaga mnie nie opuszcza.
Co do planu porodu to ja już mam przygotowany, wiadomo, że różnie może się sytuacja rozwinąć, ale jak będzie wszystko ok to wolę, żeby położna wiedziała czego oczekuję.
Dzięki za info o tej serii filmów o porodzie na ipli, zaraz sobie zapuszczę. Też jakoś nie potrafię sobie wyobrazić porodu (fazy parcia) w innej pozycji niż leżąca.
2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
Starania o rodzeństwo od 05.2018
05.2020 9tc 💔 -
Benus wrote:Kurcze a jakie są wskazania do podania oksytocyny tak w zasadzie? Czemu przy 4 cm Dagmary nie mogli indukować porodu? Czy podanie oksy czymś grozi dziecku? Bo, że boli bardziej to wiem. Może głupie pytanie ale ja zielona w tych klockach.
Ja moge napisac co sie dowiedzialam na szkole rodzenia i Oksytocynie- dzialania niepożądane: przedłuzone bolesne skurcze,nudnosci, wymioty,ból głowy, zaburzenia w pracy serca matki i dziecka a w przypadku przedawkowania:odklejenie sie łożyska,tężcowy skurcz macicy,pekniecie macicy,uszkodzenie szyjki macicy i tkanek miekkich.
Ja osobiscie wole uniknąc chyba ze nie dam rady z bólami i bede potrzebowala zewnatrzoponewego-to wtedy sie oksytocyny nie uniknie.Agusienka1985 lubi tę wiadomość
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
A to nie jest tak ze dla dzieciatka Dagmary za wczesnie zeby na swiat przyjsc mimo wszystko chyba lepiej zeby przyszlo w terminie tak mi sie wydaje ale ja zielona jestem mi tez przy nadcisnieniu indukcje robili kilka razy z dzienna przerwa zeby mala jak najdluzej posiedziala
-
Betty Boop wrote:Ja moge napisac co sie dowiedzialam na szkole rodzenia i Oksytocynie- dzialania niepożądane: przedłuzone bolesne skurcze,nudnosci, wymioty,ból głowy, zaburzenia w pracy serca matki i dziecka a w przypadku przedawkowania:odklejenie sie łożyska,tężcowy skurcz macicy,pekniecie macicy,uszkodzenie szyjki macicy i tkanek miekkich.
Ja osobiscie wole uniknąc chyba ze nie dam rady z bólami i bede potrzebowala zewnatrzoponewego-to wtedy sie oksytocyny nie uniknie.
czemu oksytocyny się nie uniknie przy PDA? nie rozumiem - Betty wytłumacz proszę
chciałam sobie właśnie zobaczyć na ipli te porody, ale nie działa - dlaczego? któraś z Was też tak miała? może czegoś nie zrobiłam? pomocy!!! -
Benus wrote:Makota ponoć zzo prowadzi do spowolnienia akcji porodowej i w większości przypadków muszą podać oksy - tak mówiła moja położna. Uprzedzała, że prosząc o zzo musimy mieć na uwadze, że oksy nie unikniemy raczej.
już rozumiem. Czyli taki pakiecik sobie fundujemy tym znieczuleniem....
Ja miałam dzisiaj spotkanie z anestezjologiem (gdyby co) i muszę przyznać, że bardziej niż tego całego rodzenia, boję się właśnie wbijania igły w kręgosłup ....brrrrr
mam nadzieję, że obejdzie się bez
ipla mi już zaskoczyłą, także zaczynam oglądać -
makota wrote:już rozumiem. Czyli taki pakiecik sobie fundujemy tym znieczuleniem....
Ja miałam dzisiaj spotkanie z anestezjologiem (gdyby co) i muszę przyznać, że bardziej niż tego całego rodzenia, boję się właśnie wbijania igły w kręgosłup ....brrrrr
mam nadzieję, że obejdzie się bez
ipla mi już zaskoczyłą, także zaczynam oglądać
Haha też tak mam, skurcze, parcie wszystko nic, wcale mnie nie przeraża ale igła w kręgosłup - oj nie ma mowy zobaczymy, bo może jeszcze będę pana anestezjologa na rękach nosićmakota lubi tę wiadomość
[/url] -
Cześć
Ja po wizycie, niestety usg nie miałam zepsute, będę miała za 2 tygodnie, bo.w następnym tyg przychodnia nie działa ze względu na śdm.
Ale lekarka mnie zbadała ręcznie i szyjka dalej bardzo długa i wszystko pozamykane. I wyniki krwi miałam takie dobre że i położna i lekarka się dziwiło jak może się tak poprawić krew w ostatnim okresie ciąźy, a ja im mówię że pewnie to te ekologiczne wqrzywka mojej mamy i porządne obiady, bo od kiedy jestem na L4 na reszcie.porządnie jemy.
także z porodem to do terminu pewnie posiedzę się w domku, żeby tylko nie 2 tyg po terminie.
Ostatnio mi opowiadała znajomą że.jej znajoma urodziła.2 tyg po terminie mała się.urodziła tak niedotlenioa że później przez rok.musiała chodzić na rehabilitację na szczęście już jest ok ale co przeszła to jej.
Poczytałam sobie o tym i dużo jest przypadków porodu po terminie gdzie lekarze lekceważą objawy i dziecko się rodzi niepełnosprawne a nawet umiera, właśnie przez niedotlenienie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 19:07
-
Mnie te porody na ipli tak wciągnęły, że już 8 odcinków obejrzałam. Bardzo to rozjaśnia jak w rzeczywistości wygląda poród a nie tylko w wyobrażeniach,jedynie bólu nie potrafię sobie wyobrazić, ale chcę spróbować bez zzo, żeby wszystko poszło szybko i sprawnie.
Asiasia lubi tę wiadomość
http://dotsandlace.blogspot.com/ -
JRY1984 wrote:Kochane zaczynam kolejny już 37 tydzień ciąży (36+0) wiecie co za tydzień będę donoszona więc ja chce już urodzić - bo bardzo męczy mnie ta ciąża - wiem powinnam się cieszyć każdym dniem i dziękować Bogu że się udało - ale ja się cieszę i dziękuję i to bardzo ale jest już tak ciężko...
JRY1984, Asiasia lubią tę wiadomość