X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

My dziś jedziemy do USC zarejestrować Kluska. Potem do Galerii dopóki mam siłę się kulać, to mój chce jeszcze sobie coś na wyprzedaży kupić.

W nocy bez większych kłopotów oprócz sikania i pytań Ł: po co wstajesz? Czasami mam mu ochotę odpowiedzieć: żeby sobie potańczyć :P

sabanek, Benus, makota, Penelope30 lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem załamana :( dzwoniłam do laboratorium i moj wynik na GBS będzie na 80% dodatni :( ma któraś to dziadosteo jeszcze?

relganliumoc9u3n.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, witam z rana :)
    Wieczorem tzn po 22.00 zjadłam rosołek i już nie boli od wczoraj, ale na pewno normalne to nie jest o.O
    Jeszcze spróbuje mniejsze porcje - ale z takim głodem jak mnie czasami złapie zjem 2-3 kromki małego chleba max i potem ból nie do wytrzymania.
    Wczoraj podejrzewam pomidora - mąż przywiózł swojskie, pyszne i pożarłam małego a potem jak wymiotowałam to on tam był wiec mogła się skórka przykleić gdzieś i wywołać podrażnienia.

Marcianka ja już przed ciążą ok 4 lata miałam problemy z żołądkiem - kilka razy zapalenie śluzówki żołądka, helicobakter pare razy, nadżerki żołądka, jelit i jeszcze drożdzaka - leczyłam pół roku, ponoć przeszło, ale w ciąży przez ucisk się chyba odnawia :/

Zobaczymy jak będzie bo te 2 tyg do porodu jak wytrzymam to będzie cud 8-)

SyHa jakie rzęsy robiłaś? Przedłużałaś?
    Ja się umówiłam z dziewczyną na rzęsy, ale jednak nie wyleże 2h z tym bólem żebra :/ Musze się wstrzymać do po porodzie i pójde na 100%

A co do torby do szpitala, to wczoraj i dziś rano jeszcze raz pakowałam i:
    - poprzelewałam do małych 100ml buteleczek szampony itd
    - zabrałam małe kosmetyki (kremy itd)

A torby mam 4 szt:
    1 torba do porodu dla mnie z podkładami, koszulami, szlafrokiem, wszystko do porodu
    2 torba po porodzie, kosmetyki, szklanki, sztućce, ręczniki - rzeczy do szpitala i laktator, smoczki, nakładki silikonowe, ręczniki papierowe, ładowarka itd
    3 torba wszystko dla małej - ubranka, rożek, pieluszki, kosmetyki (zależy od szpitala co potrzebują)
    4 torba zostaje w domu -rzeczy na wyjście dla małej i dla mnie + fotelik samochodowy.

To pojade z 3 torbami, ale na porodówke wkraczam z jedną tylko. Jak urodzę to mąż ją zabiera do domu i zostawia mi torbe nr 2 - szpitalną (a podkłady itd sobie do niej przełoże) Jak trzeba będzie to dla małej przyniesie torbe z ciuszkami i kosmetyk i pampersami a jak nie to nie, ale wole mieć gotową. Ciuszki biore w rozmiarze 56 - zobaczymy czy ubierzemy je ?!?

Może jakoś ogarniemy ;)

Poza tym to mam nowe shizy:
    - że za długo mnie przetrzymają i mała się niedotlenia w brzuchu przez to łożysko od 6 tyg o stopniu III
    - że przy porodzie nie podadzą mi ZZO, wymęczę się 12 h w skurczach i nie urodzę szybko i mała się przydusi
    - że mała będzie za duża i będą obrażenia jak z Wiki i mnie znów rozerwie.

Coraz wiecej obaw mnie nachodzi, zgłupieje w te 2 tyg!!!

Chce żeby się zaczeła akcja porodowa, skurcze+ odejście wód - to pojade do Krk

A tak to mnie skierują do "rzeźni" a tam ZZo raczej nie "preferują" za to gaz wziewny, oxy, i DOLARGAN - standard :-(
    Pytałam a co jak skurcze są bardzo mocne, długie, dużo gdz trwają?
    - dajemy zastrzyk przeciwbólowy ????!!!!! - chyba żart!!!!

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu super ze wychodzisz ale bardzo martwi mnie to ze nie skonsultowali cie neurologicznie ciekawa jestem co na wypisie ci napisza i czy dadza skierowanie do neurologa pewnie na nfz nie masz szans sie dostac ale nie rozumiem czemu zlekcewazyli tak silne objawy...

hchyw1d370r6axb9.png

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, Ty miałaś drętwienie całego ciała? Jakoś nie doczytałam, ja miałam podejrzenie udaru w 26 tyg i miałam szereg badań, tylko u mnie drętwiała połowa twarzy i miałam chwilowe zaburzenia mowy...Na szczęście nie był to udar, choć przyczyn nie zdiagnozowano. Teraz co noc drętwieją mi ręce, ale to chyba od opuchlizny i jest to zupełnie inne drętwienie, przechodzi jak poruszam ręka i jest od razu OK.
    Mnie w szpitalu konsultowali neurologicznie...Ninka ma racje, ze dziwne, ze tak do tego podeszli.

relganliumoc9u3n.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka ja tylko henne na swoje robilam, bo nie mam najgorszych a takie to uzupelniac trzeba co 3 tyg zeby wygladaly. Henna trwa kilka minut wiec wyskocze, a przedluzanie to dluzsza historia. Do tego odzywka bezbarwna i jakos wygladam :-)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    a ja w nocy nawet śpie chociaż caly dzien leze :) jestem szczesliwa bo moje wyniki sa dobre i nie ma zadnego zatrucia, a wysypka znacznie sie zmniejszyła wiec wszystko wraca do normy.tez od wczoraj ogladam porody na ipla i dzis z rana az mi łezka poleciala po narodzinach małej Kornelki :)

makota, Asiasia lubią tę wiadomość

74di3e5e00jw87wl.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Aniu super ze wychodzisz ale bardzo martwi mnie to ze nie skonsultowali cie neurologicznie ciekawa jestem co na wypisie ci napisza i czy dadza skierowanie do neurologa pewnie na nfz nie masz szans sie dostac ale nie rozumiem czemu zlekcewazyli tak silne objawy...

A nawet mi nie mów. Chyba po niedzieli pójdę do mojego lekarza. Zmasakrowali mnie na tych badaniach w szpitalu a teraz plamie/ brudzę. Zgłaszałam to ale olali temat. Znieczulica straszna. A mój mąż się uparł ze mnie tam wiezie do porodu.

W ogóle wracam do domu a ja tu chałupy nie poznaje. Ale nic nie ruszam. Teściowa widzę mi kuchnie posprzątała i mężowi koszule poprasowała. Miło z jej strony. Ale kibla i wanny nie mam. Łazienka w stanie fatalnym.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    Aniu, Ty miałaś drętwienie całego ciała? Jakoś nie doczytałam, ja miałam podejrzenie udaru w 26 tyg i miałam szereg badań, tylko u mnie drętwiała połowa twarzy i miałam chwilowe zaburzenia mowy...Na szczęście nie był to udar, choć przyczyn nie zdiagnozowano. Teraz co noc drętwieją mi ręce, ale to chyba od opuchlizny i jest to zupełnie inne drętwienie, przechodzi jak poruszam ręka i jest od razu OK.
    Mnie w szpitalu konsultowali neurologicznie...Ninka ma racje, ze dziwne, ze tak do tego podeszli.

Nie. Zdrętwiała mi prawa strona. Ręką, język, kącik ust i pierś. Na izbie przyjęć wyolbrzymiają a na górze bagatelizują.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Dots&Lace Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od odcinka 9 nie moge oglądać na ipli nie wiem dlaczego?

http://dotsandlace.blogspot.com/
  • Jujka Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    Dziewczyny, jestem załamana :( dzwoniłam do laboratorium i moj wynik na GBS będzie na 80% dodatni :( ma któraś to dziadosteo jeszcze?
    Agusienka ja mam tego paciorkowca. Gin mi powiedzial,ze przed porodem dostane antybiotyk i tyle. Moja siostra tez to miala jak i moje 2 koleżanki i tak samo antybiotyk.w.zastrzyku przed porodem i tyle

3i49cwa1ea8o7x57.png

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Nie. Zdrętwiała mi prawa strona. Ręką, język, kącik ust i pierś. Na izbie przyjęć wyolbrzymiają a na górze bagatelizują.
    No u mnie poważnie to potraktowali, miałam nawet rezonans głowy, eeg, ostatecznie uznali, ze prawdopodobnie był to tymczasowy atak niedokrwienny. Jesli nic Ci teraz nie dolega, to prawdopodobnie sie cofnęło. Na tym etapie ciazy raczej nie powinno już brać sie nic na krzepliwość krwi, a to moze być jedna z przyczyn. W moim przypadku uznali, ze nie jest to wskazanie do cc.

W moim przypadku było tak ze drętwienie zaczęło sie stopniowo od małego prawego palca, pózniej usta, język, mowa.

Chyba na ten moment i tak nic nie mogą zrobic, obserwuj sie uważnie i od razu jedz na pogotowie jakby sie to powtórzyło...trzymam kciuki!

relganliumoc9u3n.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc

Dziewczyny dzięki za odpowiedź co do torby, ja jednak tylko 1 spakuje to co ubrudzę dam z powrotem mężowi tylko wszystko pooddzielam, tylko pokaże mężowi gdzie jest coś aby ewentualnie dowiózł jak braknie, przecież będzie u mnie codziennie. Z fotelikiem to sam ogarnie.

Ja dziś zaczynam następny tydzień, lub kończę stary 35+0, więc jeszcze trochę mi zostało, ale też coraz bardziej się boję.

Saha znam ten ból wyjazdów męża mój co tydzień wyjeżdza na 2 lub 3 dni, teraz np. wrócił z Poznania przy moim tępie na pewno do Krakowa nie zdąży na następny tydzień wybiera się nad morze, taki niestety ma region cała Polska i wszędzie musi pojeździć. Ale powiedział że 2 tyg przed terminem nie zamierza jechać dalej niż 100 km, trasy sobie sam ustala.

Ania trzymam kciuki żeby już wszystko było ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 11:44

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jujka wrote:
    Agusienka ja mam tego paciorkowca. Gin mi powiedzial,ze przed porodem dostane antybiotyk i tyle. Moja siostra tez to miala jak i moje 2 koleżanki i tak samo antybiotyk.w.zastrzyku przed porodem i tyle
    Dzieki Jujka, No przyznam, ze martwi mnie to :( a co jesli nie zdążą podać zastrzyku na 4 H przed porodem :( boje sie tez, ze dziecko moze sie jakoś wewnątrzmaciczne zarazić...

relganliumoc9u3n.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusieńka ty dalej w Rydygierze chcesz rodzić, jaka położna taka nie ok.

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskoleczka wrote:
    Agusieńka ty dalej w Rydygierze chcesz rodzić, jaka położna taka nie ok.
    Na 100 procent tam, bo tam mam lekarza, który z kolei jest OK... Nie wiem, moze przesadzam... Jestem bardzo wymagająca i zawsze chce, zeby wszystko było idealnie... Z 2 strony w Rydygierze i tak maja najniższy w Krk odsetek podawanej oxy, tj. 55 procent... Napisze do Ciebie wiadomość na priv, moze będziesz ja kojarzyła.

Ty w końcu wynajmujesz położna?

relganliumoc9u3n.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Agusieńko, gdzie się sprawdza takie wiadomości.

Ja też w Rydygierze byłam zadowolona ostatnio więc po co zmieniać, ja nie miałam niczego podawanego bo przyjechałam o 8:30 na porodówkę a o 9:25 już Kacpra miałam przy sobie. Lewatywę jedynie miałam ale położna o to pytała.

Moja siostra rodziła tam przez 2 dni od pierwszych skurczy, ale nie pamiętam jak wyglądały jej porody, muszę się dopytać. Bo ona urodziła pierwszego syna miesiąc przed tp a drugiego 2 tyg. przed.

Co do położnej waham się dalej 1000 zł to jednak dużo, 9 lat temu płaciłam tylko 300.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 12:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania oni na to plamienie uwagi nie.zwracaja bo to w sumie moment zeby sie rozkrecalo i czesto po badaniach sie plami.

Ania_1986 lubi tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskoleczka my liczylismy, ze sie szybciej wykluje i juz sie 2 tyg wymigiwal od delegacji :-) ale juz teraz nie da rady...nie wiem czy jak pojedzie to on sie bedzie bardziej stresowal czy ja :-D

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskoleczka wrote:
    Dzięki Agusieńko, gdzie się sprawdza takie wiadomości.

Ja też w Rydygierze byłam zadowolona ostatnio więc po co zmieniać, ja nie miałam niczego podawanego bo przyjechałam o 8:30 na porodówkę a o 9:25 już Kacpra miałam przy sobie. Lewatywę jedynie miałam ale położna o to pytała.

Moja siostra rodziła tam przez 2 dni od pierwszych skurczy, ale nie pamiętam jak wyglądały jej porody, muszę się dopytać. Bo ona urodziła pierwszego syna miesiąc przed tp a drugiego 2 tyg. przed.

Co do położnej waham się dalej 1000 zł to jednak dużo, 9 lat temu płaciłam tylko 300.
    Musisz zaakceptować moje zaproszenie do przyjaciółek, a pózniej w wiadomościach zobaczysz, nie chce podawać na forum danych ...

relganliumoc9u3n.png
‹‹ 1659 1660 1661 1662 1663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ