Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ewi0808 wrote:Czesc, podczytuje Was cały czas, ale jakos nie umiem wbic sie tu z tematem.
Prosze o rade, taka sytuacja ma miejsce i nie wiem co to.
n Mam taka rozkmine- w nocy odszedł mi bardzo mały kawałek czopa- takie cos bardzo galaretkowego o zabarwieniu różowawym.
Od 4 rano czuje pod lewym zebrem (w górnej czesci brzucha) takie bóle co jakis czas.
W dodatku założyłam majtki ale nie użtyłam wkładki i na bieliznie zauwazyłam mała plamke białego śluzu a ale majtki były poprostu mokre- i nie wiem czy moze wody sie sacza, czy na koncu ciazy jest jakis inny wodny śluz?
Sorki za dosłownosc ale nie umiem ocenic sytuacji
Wspominałam o tym i lekarzowi i położnej, ale jakoś nikt sie tym zbytnio nie przejmuje. Standardowa porada w takim przypadku to izba przyjęć, a tam sprawdza co i jak. Moze to być teoretycznie sączenie sie wód, skoro Twoj czop miał juz zabarwienie różowawe...
Czasem jeszcze dziewczyny sprawdzają paskami pH, jesli wyjdzie granatowy, to mogą to być wody płodowe. Mi wyszedł żółty.ewi0808 lubi tę wiadomość
-
Ewi:pod koniec najczęście zmienia się śluz i jest go duźo Często jest tego tyle źe aź się leje. Zwłaszcza po wstaniu. Jak tam mało by siè sączyły to nie ma co panikować. Umów się na wizytę wcześniej i lekarz sprawdzi.
-
Widzę, że padło pytanie o sączenie się wód, ja miałam taki płynny śluz, typu białko kurze, na początku bielizna była tylko delikatnie mokra, potem było tego coraz więcej, aż mi sporo poleciało, kupiłam test gimaintima ph i wyszedł koloru niebieskiego, to były wody płodowe, a o 1 w nocy odeszły mi, przy zwykłym śluzie wyjdzie żółty bądź różowy.
ewi0808 lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
ewi0808 wrote:Czesc, podczytuje Was cały czas, ale jakos nie umiem wbic sie tu z tematem.
Prosze o rade, taka sytuacja ma miejsce i nie wiem co to.
n Mam taka rozkmine- w nocy odszedł mi bardzo mały kawałek czopa- takie cos bardzo galaretkowego o zabarwieniu różowawym.
Od 4 rano czuje pod lewym zebrem (w górnej czesci brzucha) takie bóle co jakis czas.
W dodatku założyłam majtki ale nie użtyłam wkładki i na bieliznie zauwazyłam mała plamke białego śluzu a ale majtki były poprostu mokre- i nie wiem czy moze wody sie sacza, czy na koncu ciazy jest jakis inny wodny śluz?
Sorki za dosłownosc ale nie umiem ocenic sytuacji
Kochana sprawdź to u lekarza, albo jedź na ip, tam wszystko sprawdzą, jak pisałam Ci wcześniej miałam bardzo podobną sytuację.ewi0808 lubi tę wiadomość
marcianka1 wrote:Martyna co u Was>?
Synek drzemie, wczoraj wyszliśmy ze szpitala po akcji zakrztuszenia się nie wiem czy Wam Karola pisała
Teraz jest dobrze, płucka czyste, mocz dobry, zaczął mi powoli przybierać na wadze po zmianie mleka, bo jak wyszliśmy ze szpitala z Ełku to mi sporo schudł.
Po akcji z karetką i jak mi nie oddychał boję się go karmić, bo mi się zachłysta ponoć to bardzo często u wcześniaków.Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
A dziś Tymuś ma już 2 tygodnie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8519b1a3b70c.jpgkaarolaa, Goslim79, Agusienka1985, Penelope30, Ania_1986, sabanek, pigułka, 33Karola33, Gilis, Domi793, kata89, jaskoleczka, boo123, malika89, niki640, Kasiaaaaa88, JRY1984, Viola27, Truskaweczka83, Rudi88, ewi0808, makota, Asiasia, Ibi lubią tę wiadomość
Hej dziewczyny a ja mam taki problem .. Trochę wstydliwy ale gdzie pisać jak nie tu miałam problemy z wypróżnieniem i co jakis czas przy odbycie rosła mi mała kulka ale znikała .. A od wczoraj bo tez sie męczyłam dość mocno z wypróżnieniem urosła bardzo duża ... I bolesna trochę zaczerwieniona i gdzieniegdzie sina ... Tak czytając stwierdziłam ze to hemoroidy .. Robilybyscie cos z tym czy czekały ? No i mam zrobic ten wymaz ale mam isc teraz kiedy tam sie cos dzieje czy czekac az zmaleje ? Jestesm 36+6 wiec chyba duzo czasu mi na ten wymaz nie pozostało .. Co radzicie ? Dzis widze ze juz jest trochę mniejsza
-
Nuska, wymaz koniecznie zrób. Mi sie przedłużyło czekanie na wyniki i sie stresowała, ze do porodu nie bede wiedziała. Co prawda bez wyniku i tak dają antybiotyk, ale inaczej sie pilnuje takich rzeczy jak wiadomo, ze wynik jest pozytywny.
To, co opisujesz, to chyba faktycznie hemoroid. To tez warto zgłosić lekarzowi.
-
Dzień dobry,
Dziewczyny smarujecie już lanoliną brodawki? Bo ja się trochę późno za to zabrałam, dopiero dziś sobie przypomniałam, że przydałoby się hartować.
Penelope powiedz czemu wałeczek zły. Wydaje się, że z nim pozycja na boczku pewniejsza. Czym położna argumentowała? -
DOTS Kasiaaa powodzenia u lekarza.
Nuśka nie znam się na hemoroidach ale powiem ci co mi działa na zaparcia płatki owsiane z mlekiem i kawa inka z mlekiem.
Jak byliśmy w górach to zaparcia mi wróciły, i brzuch bolał nie wiedziałam od czego warzywa i owoce na zaparcia mi nie pomagają, od kiedy przyjechałam do domu codziennie rano owsiankę wieczorem kawa inka i jak ręką objął zaparcia zniknęły, ból brzucha minął i spowrotem dobre samopoczucie. Powiem Wam że ja 1 i 2 trymestr przechodziłam strasznie a teraz od tygodnia nie ma się do czego przyczepić, energii mam za 2 mąż w sobotę mówi skąd ja tyle energii mam. Wczoraj podprzątałam w garderobie dziś zdążyłam pobyć te okna co nie są problemowe przemeblowałam trochę i dalej się biorę za sprzątanie, dzieci mi oczywiście pomagają, ale o dziwo nic mnie nie boli fajnie tak nie narzekać.
Lecę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 10:32