X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak Wam dziewczyny już niedługo.zostało do porodu, 3 dni lub krócej, będę za Was trzymać kciuki abyście nie musiały się stresować że TP minął a Wy nic.

Mi dzwonił mój mąż czy za tydzień nie zamierzam rodzić bo pasowało by mu do Warszawy pojechać na 3 dni, hmmm ja mu mówię że nie zamierzam bo Nati ma kontrolę u neurologa w szpitalu we wtorek a Kacper podpięcie wędzidełko.wargi wargi w środę, ale nie wiadomo jak będzie bo strasznie na sprzątanie mnie wzięło.
    I zaraz za następne okna się biorę. Ale mam ostatnio dziwnie bo Wy dziewczyny mówicie że maluchy Wam się mniej wierzą a mój właśnie kręci się cały czas i w końcu widać ruszania się brzucha, mam z przodu łożysko to nie czułam bardzo.
    I ostatnio maluch dostał pierwszy raz czkawki, wcześniej nie miał.

• Jujka Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pierwszej stronie widzę,ze duzo dziewczyn się wczoraj rozpakowalo :-) gratulacje mamuski :-)

3i49cwa1ea8o7x57.png
  • Ibi Znajoma

Wysłany: 29 lipca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim mamusiom :) A co tu taka cisza?

f2w3yx8dyk1ym8bm.png
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibi wrote:
    Gratuluję wszystkim mamusiom :) A co tu taka cisza?
    Cisza przed burza... ;)

Ibi lubi tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mówcie dziewczyny że się w lipcu rozpakujevie, wytrzymajcie jeszcze kilka dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 14:45

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskoleczka wrote:
    Nie mówcie dziewczyny że się w lipcu rozpakujevie, wytrzymajcie jeszcze kilka dni
    Ja staram sie trzymać do 1 sierpnia :) wpływu moze i nie mamy, ale raczej sie obijam :)

Strząśnięcie jestem ciekawa, co u makoty, mam nadzieje, ze juz tuli małego Lewka :)

relganliumoc9u3n.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam do wizyty 3sierpnia i wtedy zaczynam 38tydz i potem niech już się dzieje. Strasznie mnie plecy napiep...ją przy prasowaniu. Prasuję po dwa ubranka dziennie i więcej się nie da. Mieszkanie mam nie posprzątane bo ja nie daję rady, a mąż po pracy śpi :(. Ja nie wiem jak przywieziemy tu dzidziusia. Jak się mój małżonek za to nie wezmie to będzie sprzątał zamiast siedzieć u mnie w szpitalu.

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn, ktore pisaly plan porodu. Czy wspominacie w nim, ze nie chcecie aby uzywano kleszczy lub proznociagu? Jesli tak, to czy z gory zakladacie, ze predzej od ich zastosowania poddalybyscie sie CC niz zeby je uzyto (wiem, ze pytam o troche skrajna sytuacje).

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Ibi Znajoma

Wysłany: 29 lipca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do sierpnia to ja spokojnie dotrwam :) szyjka długa i zamknięta, a objawów zwiastujących poród brak. Mnie również ciekawi jak tam Makota i jej maluszek :)
    Penelope ja mogę za Ciebie poprasować i posprzątać dostałam jakiegoś przypływu energii,czuje że mogłabym wszystko :)

Szczęśliwa Mamusia, Penelope30 lubią tę wiadomość

f2w3yx8dyk1ym8bm.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się już też kiedyś deklarowałam, że mogę wyprasować dosłownie wszystko w zamian za gotowanie ale chętnych nie było :D

od 2 dni brzuch i krzyż mnie bolą jak na okres i biegam do kibelka, no i sprzątam znaów - może coś się zaczyna dziać - do niedzieli wieczorem muszę wytrzymać bez rodzenia, niech sobie papież wróci spokojnie do domu i dopiero mogę wyjeżdżać :D

też szukam pediatry dla Młodej - na pewno ją zgłoszę do Medicoveru ale chciałabym jeszcze kogoś na nfz. Jakbyście Dziewczyny Krakowianki znały kogoś sensownego, to będę wdzięczna.

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • boo123 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, też już spać nad ranem nie mogę. Budzę się po 4 i koniec spania. A w nocy co godzinę do łazienki.
    Powoli już mam takie częstsze skurcze i dłuższe no i jakieś dziwne upławy (sory za dosłowność

2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

Starania o rodzeństwo od 05.2018

05.2020 9tc 💔
  • boo123 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boo123 wrote:
    Hej dziewczyny, też już spać nad ranem nie mogę. Budzę się po 4 i koniec spania. A w nocy co godzinę do łazienki.
    Powoli już mam takie częstsze skurcze i dłuższe no i jakieś dziwne upławy (sory za dosłowność

Zezarlo mi część wiadomości grrrrr!!.
    Później dokończę moja myśl, Lecę obiad wsuwać.

Wiadomo co z makota??

2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

05.2020 9tc 💔
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibi wrote:
    Do sierpnia to ja spokojnie dotrwam :) szyjka długa i zamknięta, a objawów zwiastujących poród brak. Mnie również ciekawi jak tam Makota i jej maluszek :)
    Penelope ja mogę za Ciebie poprasować i posprzątać dostałam jakiegoś przypływu energii,czuje że mogłabym wszystko :)

Moja siostra o 8 rano na wizycie zamknieta na 3 spusty a o 22 wody jej odeszły także wszytsko jest możliwe :)

sabanek, Ibi lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • boo123 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boo123 wrote:

Co idę do łazienki to mam nadzieję, że zobaczę czop. Już mi strasznie daje się we znaki ta ciąża.
    Doradźcie mi dziewczyny, bo sama nie wiem. Ostatnio na wizycie u mojego gin byłam 15.07, w międzyczasie pojawiłam się na IP bo nie czułam ruchów (19.07) i wszystko było ok.
    Teraz mam takie częste skurcze, czuję ucisk w dole i ogólnie mały jest bardzo aktywny.
    Zastanawiam się czy iść na kontrolę i ktg do szpitala na dniach czy wytrwać już do terminu porodu??

Jak często teraz chodzicie na wizyty?

2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

05.2020 9tc 💔
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Pytanie do dziewczyn, ktore pisaly plan porodu. Czy wspominacie w nim, ze nie chcecie aby uzywano kleszczy lub proznociagu? Jesli tak, to czy z gory zakladacie, ze predzej od ich zastosowania poddalybyscie sie CC niz zeby je uzyto (wiem, ze pytam o troche skrajna sytuacje).

Tak, ja wspomnialam ze nie chce kleszczy i próznociagu. jesli byłaby koniecznosc to wole miec cesarke. Moja polozna na SR mowila, ze kiedys zapytala lekarzy ze szpitala w ktorym uzywaja tych sprzetów czy jakby chodziło o ich żony to zastosowaliby kleszcze/próznociag czy zrobili cesarki- i od razu obaj powiedzieli ze cesarka.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boo ja co 2 tygodnie a ktg co tydzień. Ja bym poszła, nie umiem w niepewności.

My po wizycie. Mała przestała być już łaskawa i buzki nie pokazała. Przepływy w normie. Wszystko ok.. Na ktg raczej odpoczywala ale też ok. Szyjka... 35mm aż zamknięta ale powoli mieknie.
    Narazie nic nie zapowiada porodu, główka też cała dała się zmierzyć więc się jeszcze nie wciska mi w kanał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 16:19

boo123 lubi tę wiadomość

• Ibi Znajoma

Wysłany: 29 lipca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Moja siostra o 8 rano na wizycie zamknieta na 3 spusty a o 22 wody jej odeszły także wszytsko jest możliwe :)

Mogę rodzić choćby teraz :D nie, no niech poczeka jeszcze te 2 dni do sierpnia :)

f2w3yx8dyk1ym8bm.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:

Oj możliwe, ja jak byłam przyjmowana do szpitala z sączeniem wód, to szyjka długa i zamknięta a o 1 mi odeszły wody :)

Penelope nie przejmuj się bałaganem, pocieszę Cię ;) potem będzie większy :D

Penelope30 lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 36tc chodzę co tydzień. Od 40tc mam chodzić dwa razy w tygodniu. W poprzednich ciążach chodziłam co m-c ale urodziłam w 36tc

boo123 lubi tę wiadomość

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:

Jeżeli zdecydujesz się na sn i dziecko wejdzie w kanał rodny to i tak nie masz już wyjścia i musisz podpisać zgodę na kleszcze czy próżnociąg bo do cc już będzie za późno. Mi malutka wychodziła główką po czym się chowała bo się zaklinowała ramionkami i kleszcze były konieczne bo groziło zamartwicą.

Asiasia lubi tę wiadomość

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
‹‹ 1681 1682 1683 1684 1685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ