X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 ja tez sie mocno poce na twarzy i szyi -szczególnie w nocy i nawet jak nie jest gorąco na dworze. Mnie jest cały czas gorąco!!!! Ślinienia jakos nie zauwazylam u siebie hihi ale kto wie, moze w nocy cos wylatuje ;)

Jade zaraz do galerii odebrac zamówienie-tym razem dla siebie a nie dla dzidzi bo ona ma az nadto ;) Zostawie przy okazji auto na odkurzanie bo chyba juz czas aby było czysto przed jazda z noworodkiem-moze do porodu sie mocno nie zakurzy.

Asiasia lubi tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak ja to nawet czasem śpię bez przykrycia a jak juz się przykryje to tylko cienkim kocem a mąż pod kołdrą.

Asiasia lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzis w poradzie dnia jest info zeby przed snem wietrzyć sypialnie bo ciężarne odczuwają wyższa temperaturę ze względu na hormony i przemianę materii.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Ja też się.ślinę i do tego strasznie mi gorąco aż spać nie mogę okna pootwoerane dziś trochę chłodniejsze noc, ja bez przykrycia a mojemu mężowi zimno.

Wczoraj wieczorem w nocy i dziś rano nie czułam ruchów dzidziusia i cały brzuch ścierpnięty już od paru godzin, takie chyba skórcze ale nie bolesne. Może przepowiadające ale martwię się że są prawie cały czas. Kurcze już 3 dziecko a człowiek się dalej denerwuje.

Na szczęście mi się mały zaczął ruszać i się rusza ale ten brzuch dalej zaczerpnięty.
    Chyba się dziś spokoju tak.na wszelki wypadek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 09:59

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko dziewczyny. Ja to się przyklejam w nocy do pościeli.. A przykryć się muszę, bo raz się nie przykryłam i już bolały mnie piersi... :-/ A jeszcze tylko jakiegoś zapalenia mi brakuje, ehh.. W nocy jak wstaję do karmienia to aż mnie dreszcze przechodzą, bo cała jestem mokra. O piersiach nie wspominając, bo saunę mają w staniku i wkładkach.

A dziś tak mnie napi...prza głowa, że to jakaś pomyłka normalnie. Jeszcze wkurzona jestem na M to w ogóle weekendowy nastrój w pełni... :-(

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilis wrote:
    Karola to jej pierwszy poród?
    Tak.

• Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny :) 36+0 oficjalnie 9 miesiac rozpoczety jak się cieszę i jakoś dziś mnie spokój opanował mogę rodzić :) co do pocenia to mam tak samo twarz i miedzy piersiami cały czas mokre ;/ a w nocy to się wg nie przykrywam bo tak gorąco mi jest..u mnie w nocy o dziwo tylko z 2 godzinki nad ranem miałam bóle a tak spokojnie minęla nocka :) Mąż wyciagnął gondole z kartona i fotelik niech się wietrza i tak napatrzeć się nie mogę :*

Penelope30, Asiasia lubią tę wiadomość

74di3e5e00jw87wl.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami dziewczyny w 40 tc (39+0) <3 <3 <3
    To już mnie wcale nie bawi, już chce mieć to za sobą i tulic córeczkę :-)
    Zresztą brak mi już sił, brzuch przeszkadza coraz bardziej.
    Co za uparta paskuda z tej mojej córki ;-)

Penelope30, Jujka, JRY1984, malika89 lubią tę wiadomość

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • kata89 Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :-)

Mi się chyba skurcze zaczęły. Mniej więcej co 6 minut. Poczekam jeszcze trochę i jak się nie wyciszy to jadę na pogodowe i wtedy zobaczymy czy to to.

U mnie nic też okropna. Niewyspana jestem, bo pobudki albo na siku albo sama z siebie się budzilam i nie mogłam zasnąć.

Miłego dnia.

kaarolaa, JRY1984, malika89 lubią tę wiadomość

a55a0765ad.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kata powodzenia. Wez cieply prysznic i jak sie nasili to znaczy ze juz czas a jak przejdzie to straszaki :-)

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • kata89 Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wzięłam prysznic, dopakowalam rzeczy i czekam. :-)

Mam nadzieję że to nie straszak bo nie lubię się męczyć nadaremno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 11:44

a55a0765ad.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nikt nie lubi. Daj znac czy sie rozkreca :-) kciuki

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jadę zobaczyć mala Marysie :)

Penelope30, aniab91, Jujka, JRY1984, Ninka0111 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kata kciukii powodzenia :)

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kata, kciuki :)

Kasia, blondyna :) czekamy na 1 sierpnia!

Moj brzuch praktycznie cały czas napiety. Pocę sie strasznie, muszę brać prysznic kilka razy dziennie włosy tez codziennie,bo aż mnie swędzi głowa hak nie umyje. Na twarzy tez sie świece.

Kupiłam sobie ten pasek pH, niestety w aptece był tylko taki to wykrywania infekcji za 12 zł, ludzie to potrafią zbić pieniądze na niczym. Zwykły pasek pH z opisem i kawałkiem plastiku. I jeszcze sobie kupiłam probiotyk, zeby mieć po tym antybiotyku.

Kasiaaaaa88 lubi tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 18 kg na plusie :(

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Mam 18 kg na plusie :(
    "To na pewno woda" ;)

Penelope30 lubi tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień jeszcze jakoś dam radę ale jak mam tak chodzić jeszcze ze trzy tygodnie to naprawdę załamka.

• makota Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Makota gratulacje!!!
    Zastanawia mnie tez przyrząd "kiwi"-czy to jakas forma kleszczy wlasnie lub próznociagu? Pierwszy raz o czyms takim słysze.

NIe moge uwierzyc ze juz tyle z nas sie rozpakowało.

Do mnie wczoraj przyjechała paczka od teściowej z ostatnia partia ciuszków-tylko 20 kg-mowie Wam jak maly sklep, wszystko jest przepiekne. Duze z tego to prezenty bo tesciowa w USA zorganizowała Baby Shower dla mojego malenstwa.
    Wczoraj nastawilam partie najmnijeszych do prania, a wieksze poczekaja w pudle bo tam sa nawet na 2 latka ubrania ;)Dzis sobie poprasuje. Przez te ogladanie ciuszków cała noc mi sie one sniły hahaha

Miłego dnia kobitki.
    PS: ktora sie dzis szykuje? ;)

Dziewczynki,dziękuję za życzenia i kciuki :) Kiwi to właśnie rodzaj takiego nowoczesnego próżnociągu tylko,że gumowy. Malutki ma krwiaczka na głowie,ale nie jest w żaden inny sposób uszkodzony. Po 18 godzinach męki byłam szczęśliwa,że obyło się bez cesarki,chociaż nikomu z nas nie było łatwo. Jutro chyba pójdziemy do domu to prześlę zdjęcia mojego ksiàżątka

Domi793, kaarolaa lubią tę wiadomość

relgwn15uyzm1mjb.png
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kata: trzymam kciuki.

Ja dzisiaj nie rodzę. Jakbym teraz zaczęła to urodzi się w niedzielę. Jednego niedzielnego juź mam dziękuj:)

Mnie ciaze oszczędzają. Druga była trochę cieźsza bo amniopunkcja. Teraz przytyłam 12kg-to i tak dużo po wcześniej Max 10. Nie puchnę ,nie poce się,nie leje się ze mnie. Ogólnie nie zmieniłam się. Większość osób dowiedziało się w kwietniu że jestem w ciąży i każdy mówi że tylko bańkę mam z przodu. Zresztą cały maj byłam sama z dzięćmi nad morzem. Jedynie co dużo mniej chodzę bo zaraz bolą mnie nogi.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
‹‹ 1684 1685 1686 1687 1688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ