Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
sia wrote:Może Was pociesze. Ale z tymi objawami zbliżającego porodu różnie bywa. Mnie nagle skurcze złapały, nic wcześniej nie zapowiadało, że będę za chwilę na porodówke jechać . Więc głowa do góry.
jamajka lubi tę wiadomość
-
dziewczyny, u mnie brzuch opadał pomału, ale już jakieś 4 tygodnie był tak nisko, że go na kolanach nosiłam. Dzień przed porodem pojechałam jeszcze rowerkiem na akupunkturę i nic nie zapowiadało, że na drugi dzień się zacznie. Żadnych magicznych przeczuć ani znaków na niebie i ziemi Miałam tyle planów na ten dzień. Nie martwcie się więc, że nie czujecie, że się zbliża, bo nie znacie dnia ani godziny
jamajka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluje maluszków
Makota włoski u malca jak na Lwa przystało piękne.
Ja jutro melduje sie na oddziale, chyba, że ciśnienie jeszcze dziś skoczy bardziej to jadę szybciej bo zaczyna szaleć. Wczoraj i dziś zrobiłam na nogach sporo kilometrów., naschylałam się, wytrzasło mnie w aucie i nic! Dosłownie jeden skurcz w tym trymestrze. Brzuch mam wrażenie coraz wyżej, jedynie mały ciagle się wierci i rozpycha i częściej go czuję. Na dzień dzisiejszy nie mam żadnych objawów ciążowych poza wystającym brzuchem.
Nie mogę się już doczekać jutra. Pewnie stres wzrośnie razem z ciśnieniem.makota lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnya jak bylo teraz z ta moja szwagierka, nawet na wizycie o 16 lekarz powiedzial ze jeszcze tydzien moze tak chodzic a po 22 juz mala byla na swiecie, tutaj naprawde szwystko moze sie rozwiazac w ciagu kilku godzin,.
Grzybka, jamajka lubią tę wiadomość
-
makota wrote:dziewczyny, u mnie brzuch opadał pomału, ale już jakieś 4 tygodnie był tak nisko, że go na kolanach nosiłam. Dzień przed porodem pojechałam jeszcze rowerkiem na akupunkturę i nic nie zapowiadało, że na drugi dzień się zacznie. Żadnych magicznych przeczuć ani znaków na niebie i ziemi Miałam tyle planów na ten dzień. Nie martwcie się więc, że nie czujecie, że się zbliża, bo nie znacie dnia ani godziny
Teraz będziemy wyczekiwać A jak Ty się czujesz w ogóle? Doszłaś do siebie czy bardzo Ci ciężko? Aktywność do końca ciąży pomogła Ci trochę znieść trudy?[/url] -
Witam "nowe" dziewczyny na sierpniówkach
Miło, że dołączyłyście
Ja się martwię, że wrześniówką zostanę
A termin za 6 dni...
Powiedzcie mi dziewczyny, oprócz oczekiwania nie boicie się o stare łożysko, słabe przepływy, itd?
Ja mam jakieś shizy na tym punkcie.
No i wagi małej się też boję...
W 33 tc miała 2700, wiec kto wie co teraz jest, wiem tylko, że "kolos"
Brzuch mi opadł już chyba w czerwcu, ale mała tak rośnie, że kopie mnie prawie po cyckach już bo nie ma miejsca, to też łatwego porodu nie zapowiada.
Nie cierpie czekać, lubie mieć wszystko zaplanowane, i w terminie.
Torby do szpitala zakurzone już, nie pamiętam co w której w końcu jest.
Dobrze, że w pt ide prywatnie, bo państwowo już mnie ginka olewa, jej rola się kończy wraz z terminem porodu i mam sobie sama radzić...
Tak to może podejrzymy małą, zważymy, jak powyżej 4,5 kg to domagać się bede cesarki.
Zobaczymy łożysko i przepływy i wody bo już w 33 tc było III stopnia.
-
Dziewczyny Wy to chociaz macie brzuchy juz nisko.. a ja ciagle wysoko, a chcialabym juz rodzic.. maly sporo sie teraz rozpycha, jego stopki czuje az pod piersiami.. chyba niepredko urodze buuuJulia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Truskaweczka - ja tez jestem niecierpliwa, nie lubie czekac i lubie miec wszystko zaplanowane.. taki typ;)
Ja mam lozysko II stopnia, no chyba ze od tygodnia sie cos zmienilo. Ciekawe jak u Ciebie skoro juz dluzszy czas jest III stopnia, moze mala Nikolka nie bedzie wcale kolosem?
U mnie dochodzi jeszcze to zle ulozenie i sie martwie, bo glowka w dol ale buzka do mojego brzucha wiec fatalnie..
Chcialabym zeby bylo juz po wszystkim i zeby bylo wszystko ok..Julia, 10 latek
Domi793 wrote:Truskaweczka - ja tez jestem niecierpliwa, nie lubie czekac i lubie miec wszystko zaplanowane.. taki typ;)
Ja mam lozysko II stopnia, no chyba ze od tygodnia sie cos zmienilo. Ciekawe jak u Ciebie skoro juz dluzszy czas jest III stopnia, moze mala Nikolka nie bedzie wcale kolosem?
U mnie dochodzi jeszcze to zle ulozenie i sie martwie, bo glowka w dol ale buzka do mojego brzucha wiec fatalnie..
Chcialabym zeby bylo juz po wszystkim i zeby bylo wszystko ok..
ja też chce, żeby było po.
Wiem, że bede chyba bardziej obolała niż teraz
Ale trudno, mała będzie na świecie cała i zdrowa a ja spokojna o nią
Teraz shizuje ciągle, że coś...
Zazdroszcze dziewczynom, że mają dzieciaki już przy sobie całe, śliczne i zdrowe, a my się martwimy, gdybym na 100% byłą pewna, że nic się nie podzieje, to ten tydzień bym jakoś wytrzymała pomimo wszystkich bólów świata, a tak to się bardzo denerwuje, zwłaszcza, że ruchy są inne, słabsze to wiadomo, ale np od 01.00-06.00 się wierciła, a teraz chyba śpi cały dzień, miałam już tak, ale się stresuje.
To codzienne rozmyślanie, czy wszystko jest ok, denerwuje się.
Byle by do piątku, sprawdzimy co u małej.
A o ułożeniu małej to nic nie wiem, musze o to spytać, bo to też ważne, akcja porodowa pójdzie wolniej jak nie bedzie dobrego wstawiania w kanał.
Wolisz rodzić SN ?
Ja przez tą wagę małej to sama nie wiem, niby wole SN ale z ZZO.
Chyba, że w końcu nie urosła aż tak bardzo, nic nie wiem od 33 tc pomimo, że 2 razy byłam na NFZ.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 17:01
Domi793 lubi tę wiadomość
-
Ojjj musimy wytrzymac Truskaweczko.. ja mam wizyte w srode i juz dreptam nozkami zeby mnie doktorek zbadal, zrobil usg i powiedzial co i jak..
No i u mnie znajomi juz ciagle pytaja czy juz urodzilam, a mnie to zaczyna wkurzacAsiasia lubi tę wiadomość
Julia, 10 latek
nick nieaktualny
-
Ja bym chciala rodzic SN, ale wiadomo jak bedzie cos nie tak to niech robia nawet cc, wazne zeby z dzieckiem wszystko bylo dobrze. Tez bym chciala znieczulenie, zobaczymy jak to wyjdzie..
A Ciebie skoro mala kopie tak jak moj ze prawie po cyckach to moze mamy te samo ulozenie dzieciaczkow, ze buzka do naszego brzucha?Julia, 10 latek
Mój "maluszek" miał 20.07, czyli w 38 tc 3,7 kg, zobaczymy co będzie dzisiaj - wizyta o 19 A termin za 5 dni. Na szczęście w szpitalu w którym będę rodzić poród wywołują już tydzień po terminie więc w najgorszym wypadku jeszcze niecałe 2 tygodnie.
Brzuch mam od kilku dni jeszcze niżej niż po pierwszym spektakularnym opadnięciu, teraz ruchy czuję najwyżej 2-3 cm nad pępkiem. Wcześniej były kopy w żebra i tuż pod żebrami - aktualnie jest tam pustka
Swoją drogą, zastanawia mnie kwestia bezpieczeństwa porodów SN dzieci z wagą powyżej 4 kg. Ja na przykład cierpię strasznie z powodu bólu kości łonowej, teraz już boli non stop. 3 tygodnie temu miałam konsultację ortopedyczną i rozejście spojenia wynosiło 6 mm, ale bolało wówczas znacznie, znacznie mniej. Powyżej 9 mm niby jest już wskazanie do CC i poważnie się zastanawiam, czy moje się nie powiększyło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 17:21
Podobno już urodziłam... Przynajmniej karta ciąży tak twierdzi -
Jamajko, Twój przy moim to jeszcze duży nie jest
Miki w 37 miał 4 kg w ciągu niespełna 2,5tyg przybrał 1kg. W moim szpitalu cc jest od 4,5kg ale to i tak oceniają najpierw możliwości rodzącej-wymiary miednicy etc. Mój doktorek mówił, że powyżej 4,5kg nikt nie może mnie zmusić do rodzenia SN a prognozy są takie, że jak dotrwam do terminu to Mały może 5kg osiągnąć
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
jamajka wrote:Mój "maluszek" miał 20.07, czyli w 38 tc 3,7 kg, zobaczymy co będzie dzisiaj - wizyta o 19 A termin za 5 dni. Na szczęście w szpitalu w którym będę rodzić poród wywołują już tydzień po terminie więc w najgorszym wypadku jeszcze niecałe 2 tygodnie.
Swoją drogą, zastanawia mnie kwestia bezpieczeństwa porodów SN dzieci z wagą powyżej 4 kg. Ja na przykład cierpię strasznie z powodu bólu kości łonowej, teraz już boli non stop. 3 tygodnie temu miałam konsultację ortopedyczną i rozejście spojenia wynosiło 6 mm, ale bolało wówczas znacznie, znacznie mniej. Powyżej 9 mm niby jest już wskazanie do CC i poważnie się zastanawiam, czy moje się nie powiększyło.
O to spory, a będzie chłopiec czy dziewczynka?
Daj znać po wizycie
Ja też podejrzewam rozejście spojenia u siebie, strasznie boli, chodzić nie bardzo mogę, a założyć spodnie i stanąć na 1 nodze graniczy z cudem! Jak mówiłam lekarzowi - to "zdarza się", wiec szkoda nerwów.
Ciekawe jak to z tym rozejściem, bo jak duże dziecko czasem nie jest wskazaniem do cesarki Przeginają i tyle!!
Kto potem odpowiada jakby coś nie tak???
Mi kazali rodzić pierworodną 4250 i 55cm dł i za długo trwała akcja ponoć przez szyjkę tyłozgiętą i zrobił jej się zastój moczu, obojczyk pękł, i bioderko się nawieruszyło, na szczęście jest wszystko ok -
Kurde Wy macie brzuchy nisko,a ja nie dosc ze wysoko to jeszcze wszyscy mi mowia,ze mam maly brzuch jak na 9 miesiac i schizy lapie. Dzis co 15 minut sikam i ogolnie mi jakos niedobrze. Jeszcze pochwalę się od dzis jestem nauczycielem kontraktowym mialam rozmowę przed komisją i oficjalnie uzyskalam awans balam się,ze prZed porodem nie zdaze.
kaarolaa, kata89 lubią tę wiadomość
-
monika454 wrote:Jamajko, Twój przy moim to jeszcze duży nie jest
Miki w 37 miał 4 kg w ciągu niespełna 2,5tyg przybrał 1kg. W moim szpitalu cc jest od 4,5kg ale to i tak oceniają najpierw możliwości rodzącej-wymiary miednicy etc. Mój doktorek mówił, że powyżej 4,5kg nikt nie może mnie zmusić do rodzenia SN a prognozy są takie, że jak dotrwam do terminu to Mały może 5kg osiągnąć
coś czuje, że jedziemy na jednym wózku - będziemy w księdze rekordów czy co??
Nerw mnie ogarnia na takie działania lekarzy i ich widzimisie, ja mam rodzić bo już raz rodziłam duże dziecko i urodzę, a gabaryty mam dobre czyli tą współmierność.