Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jujka, wcale nie taki mały brzusio http://static3.businessinsider.com/image/529cf73669bedd5a19124615-610-606/screen%20shot%202013-12-02%20at%204.09.33%20pm.png tak Caroline Berg Eriksen wyglądała kilka dni przed porodem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 18:00
Podobno już urodziłam... Przynajmniej karta ciąży tak twierdzi -
Jujka, ja mam dość podobny do Ciebie.. wszyscy sie dziwią ze za 17 dni termin ( ostatnio spotkałam sąsiadkę i ona do mnie : to ile jeszcze do konca 2/3 miesiące? ) Ale widzisz mała wcale nie taka mała w 36 tyg miała 2850 g.
Wzyta w czwartek ciekawa jestem co bedzie..
Robiłam te badania GBS i wiecie ze z wynikami sie cos stalo i nie ma ich... muszę obić jeszcze raz a jestem w 37+4 i czy juz nie za późno ?Mam nadzieje że wyniki będą nim urodzę
Strasznie boli mnie kość łonowa czy jej okolice.. chodzić nie mogę .. i tak od wczoraj nie wiem czy za długo na nogach bylam wczoraj czy to spowodowane czymś innym ... Jeszcze katar dostałam ... Mam dość
Powiedzcie mi proszę jeszcze, jeżli wszystkie badania robiłam w diagnostyce ale wyniki drukowałam sobie sama w domu.. to czy jak tera zglosze sie po oryginały to mi wydadzą? (nie wiem czy oni drukują to na miejscu czy jakoś wcześniej ?)bo np nie mam oryginały jaka mam krew i kilku innych.. -
nick nieaktualnyPenelope30 wrote:Karola mój też mnie za wysoko raczej nie skopał nigdy, parę cm nad pępkiem to max. Ciekawe czy Ci dziś USG zrobi to byś wiedziała jaka waga i ułożenie. Mi ma zrobić w środe to byśmy mogły porównać.
najbardziej sie teraz stresuje tym szwem, bo sie boje ze moga byc jakies komplikacje i mi nie zdejmie w gabinecie tylko bede musiala isc do szpitala, a tam pewnie az do porodu mnie nie puszcza a ja tego nie chce... -
Ja ostałam w diagnostyce taki świstek i tam był taki kod i jak poszłam po wyniki to kobitka sobie zeskanowała ten kod i mi wydrukowała wszystko
nuska_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJujka zgrabny brzuszek. Ile masz wzrostu? Wygląda jakby Dzidzia się rozciągnela po całości Moja tak wysoko w życiu nie sięgała
Co do ułożenia dziecka- moja ostatnio na usg miala twarz w stronę mojego kręgosłupa, ale ona jeszcze się wierci swobodnie i wyczuwam że raz plecki wypina a raz wszystko inne.
Ja grupę krwi mam oryginał też, wydaje mi się że oni te wyniki trzymają (jeśli robisz w przychodni która korzysta z ich usług) jakiś czas, a jak bezpośrednio u nich to zawsze mogą z bazy wydrukować ale nie wiem jak z grupą krwi, te podpisy są ważne chyba.
-
nuska_ wrote:Jujka, ja mam dość podobny do Ciebie.. wszyscy sie dziwią ze za 17 dni termin ( ostatnio spotkałam sąsiadkę i ona do mnie : to ile jeszcze do konca 2/3 miesiące? ) Ale widzisz mała wcale nie taka mała w 36 tyg miała 2850 g.
Wzyta w czwartek ciekawa jestem co bedzie..
Robiłam te badania GBS i wiecie ze z wynikami sie cos stalo i nie ma ich... muszę obić jeszcze raz a jestem w 37+4 i czy juz nie za późno ?Mam nadzieje że wyniki będą nim urodzę
Strasznie boli mnie kość łonowa czy jej okolice.. chodzić nie mogę .. i tak od wczoraj nie wiem czy za długo na nogach bylam wczoraj czy to spowodowane czymś innym ... Jeszcze katar dostałam ... Mam dość
Powiedzcie mi proszę jeszcze, jeżli wszystkie badania robiłam w diagnostyce ale wyniki drukowałam sobie sama w domu.. to czy jak tera zglosze sie po oryginały to mi wydadzą? (nie wiem czy oni drukują to na miejscu czy jakoś wcześniej ?)bo np nie mam oryginały jaka mam krew i kilku innych.. -
sabanek wrote:Jujka zgrabny brzuszek. Ile masz wzrostu? Wygląda jakby Dzidzia się rozciągnela po całości Moja tak wysoko w życiu nie sięgała .
Ja w diagnostyce dostawalam kod do sprawdzania w internecie.
Czy Wasze maluchy tez tak się rozpychaja intensywnie ? Moja chyba jogę ćwiczy
-
pigułka wrote:Dałaś rade wydrukować grupę krwi z internetu? U mnie był komunikat że wynik zastrzeżony i musiałam osobiscie odbierać...
Tak normalnie wydrukowałam.. wtedy jeszcze nie myslalam że będą mi potrzebne oryginały no nic musze sie jutro udać i podpytać co i jak . -
Monika chyba tak - największa parka na sierpniówkach - oby zdrowe i my całe
Niby zaraz noc i sen, a ja się aż boje, pewnie nieprzespana jak zwykle będzie, poza tym bardzo twardy i bolesny miejscami brzuch mam, żebro boli niesamowicie, spojenie okropnie, na szczęście że mała się przebudziła i ma 3 x czkawkę pod rząd oraz wierci się Bo już stresa łapałam.
Mama była i wysyła mnie do szpitala w terminie porodu czyli 08.08 - nie musiałabym po zwolnienie iść, prosić się o nie, tylko położyć się w szpitalu "rzeźni" i czekać na poród, powiedzieć, że mam bóle żołądka z wymiotami, duże dziecko, straszny ból żebra, ból spojenia/pachwin, może mi zaczną wywoływać już. No i byłabym pod "kontrolą" w szpitalu. Ale ja nie chce - boje się, a poza tym umrę z nudów tam, bez internetu praktycznie, bez tv, z najgorszą stołówką na świecie rano i na kolacje 2 kromki z małą kostką margaryny, obiad syf, sama będe nie wiadomo ile. Mąż przyjedzie w odwiedziny, ale sale są 6 osobowe i nie ma możliwości na sali siedzieć z rodziną, a poza salą jest tylko ławka na korytarzu - nie wysiedze na niej, łóżka stare wyleżane, zapadnięte w środku, ale z drugiej strony może chociaż ktg bym miała i gdyby to łożysko zaczeło niedomagać to by coś zrobili.
Nie wiem co zrobić, czy w pt poprosić prywatnego o skierowanie do szpitala?
monika454 lubi tę wiadomość
-
Pigułka nie mam takiej listy ale jutro będę w szpitalu na ktg to wezmę. A Ty dostałaś? Zastanawiam się czy trzeba mieć swoje ubranka dla dziecka.
Truskaweczko ja mam łożysko 3 stopnia od 32 tc i lekarz kazał zacząć jeździć na ktg mimo że jestem dopiero w 37 tc ale przepływy są w normie. Mimo wszystko też się tym martwię.
Jujka ja też mam mały brzuszek, nikt mi nie chce wierzyć że to 9 miesiąc. I też mam 168cm a przytyłam 10 kilo tyle że na początku ciązy schudłam 7 więc w sumie na plusie mam 3 a mała waży 2700 więc chyba nie ma co się martwić małym brzuchem. Ja tam się cieszę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 21:59
-
Truskaweczko, a gdybyś pojechała na IP w terminie porodu czy nawet dzień-dwa po ale do Krakowa a nie do "rzeźni" a tymi samymi przesłankami? Bóle, osłabienie etc? nie powinni Cię odesłać tylko przyjąć i monitorować. Przecież kto Ci udowodni, że nie kręci Ci się w głowie, nie jest Ci słabo a raczej nie wypuszczą w takim stanie bo biorą za Ciebie odpowiedzialność
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
Dziś na wizycie okazało się, że szyjka już miękka, rozwarcie na 2 cm Mały ma 3,8 kg. Lekarz odkleił biegun pęcherza płodowego, jeśli nie urodzę do piątku to mam zgłosić się na oddział i w poniedziałek wywołujemy.Podobno już urodziłam... Przynajmniej karta ciąży tak twierdzi
-
Myszka mały brzuszek to super sprawa, zwłąszcza jak dziecko jest w miare duże, i mało przytyłaś - to wg mnie dobrze, ja mam prawie 21 kg na + i podejrzewam, że nie zrzuce tego i bede grubas
Nic nie bedzie pasować z przed ciąży, trzeba będzie kupić nowe gacie a przed ciążą wymieniłam garderobe na nową, lub zwęziłam starą bo schudłam 6kg i mam kilka fajnych ciuszków - zwłaszcza spodni, mało co ubranych, wiec wolałabym mało przytyć, i wcale nie jem jak szalona, choć owoców to dość dużo jem i myślę, że to one spowodowały tą wagę.
Trudno, po porodzie bede myśleć.
Myszka ja nie mam skierowań na ktg i to mnie martwi troche bo nie wiem czy wszystko ok, a że dziecko się rusza to moja gin twierdzi, że jest ok, ale może się lekko nie dotleniać i też z czasem to źle wpłynie...
Nie wiem co zrobić z tym szpitalem po terminie....