X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Goslim79 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    Hej :)
    Agusia gratuluje - dzielna jesteś :)

Ja mam dylemat...
    Mała waży 4,5 kg już, 36 cm główka, 38 brzuszek, doktorek prywatny zaleca rodzenie SN... za 10 dni!!!
    Obliczyłam, że mała rośnie 350gr na tydzień wg jego usg - wiec bede rodzić 5100 gr!!!
    Jestem na to skazana bo rodziłam już raz 4250gr i żyjemy...
    Mam poń, śr, pt jechać na KTG jak będzie ok to około 16-17 sierpnia (10 dni po terminie z OM, a 14 dni po terminie z prenatalnych) położą mnie dopiero na oddziale i zaczną wywoływać, dla mnie to porażka, dziecko bardzo duże - nie wiem czy urodzę 4,5 kg, a tu czekanie jak nic się nie zacznie jeszcze tyle dni i rodzenie SN takiego klocka!!!
    I najlepsze, że wychodzi, że będzie krótka - ok 55 cm, a grubiutka ponad 4,5kg.
    Na co oni czekają??? Z tak dużym dzieckiem ledwo chodzę, w takich bólach, że babcia jak mnie widzi to mówi, że ciąza jest moją drogą krzyżową, a tu czekamy po terminie jak się nic nie rozkręci samo...

Truskaweczko, też się przejmuję Twoją sytuacją.... Zrób tak jak pisze Benus. Nie podpisuj zgody na poród naturalny! Idź jeszcze na usg do innego lekarza. U mnie tak było, ze jeden mówił 3300 i nie uwierzyłam, a u drugiego 2,5 kg! Bardzo duża różnica..

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

• makota Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    Hmmm, moze niekoniecznie, wiele od Ciebie zależy. Ta piłka naprawdę jest spoko myśle, ze dużo pomogła :)

Agusieńka, dawaj zdjęcia!!!! A to chyba wszystko zależy, bo ja spędziłam na piłce 4 godziny i doszłam do jednego palca... Bardzo fajnie, że jesteś zadowolona z porodu i opieki :) To świetnie, że tak Ci się udało :) pozdrowienia dla całej rodzinki

relgwn15uyzm1mjb.png
  • Kajka86 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych Mam :)

Ja nadal czekam i czekam...

Powiedzcie mi dziewczyny czy Wy tez macie rozstępy nad pępkiem, takie poziome???

Moja skóra już chyba nie wytrzymuje ;)

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka86 wrote:

Powiedzcie mi dziewczyny czy Wy tez macie rozstępy nad pępkiem, takie poziome???

Ja brzuszek mam gładki ( odpukać ) ale za to uda, biodra i tyłek w tygrysich pasach, które wyskoczyły przez ostatnie 3 tygodnie...

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka86 wrote:

Ja brzuch czysty, ale z 2 dni temu mi wyszło coś typu rozstępu nad pępkiem, bardziej mi to na naczynko jakieś wygląda i w sumie nie jest poziome, tylko jakieś zwinięte bezkształtne. A się cieszyłam, że brzuch mi ominęło :)

• Kajka86 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Ja brzuszek mam gładki ( odpukać ) ale za to uda, biodra i tyłek w tygrysich pasach, które wyskoczyły przez ostatnie 3 tygodnie...

A u mnie wręcz odwrotnie nigdzie poza tym miejscem nad pępkiem wyskoczyły i to też niedawno jakiś tydzień temu. A skórę koło pępka to mam taką cienką aż błyszczącą... Dobrze, że w poniedziałek najpóźniej do szpitala :)

• Kajka86 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Ja brzuch czysty, ale z 2 dni temu mi wyszło coś typu rozstępu nad pępkiem, bardziej mi to na naczynko jakieś wygląda i w sumie nie jest poziome, tylko jakieś zwinięte bezkształtne. A się cieszyłam, że brzuch mi ominęło :)

Ja też się tak cieszyłam, że nigdzie mi nic nie wyskoczyło, ale tydzień temu zaczęły się pojawiać nad pępkiem i tak idą w górę już z 5 cm ich jest... :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest jeden nie za duzy taki jasnorozowy nad pepkiem i wiem ze jest malusi pod pepkiem. No zobaczymy jak bedzie dalej. Narazie tragedi nie ma bo wyszlo tylko to.

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus wrote:
    Truskaweczko to Twoja sprawa oczywiście co zrobisz ale ja bym na Twoim miejscu spakowała rzeczy, w poniedziałek wsiadła w samochód i pojechała na IP do Ujastka albo do Żeromskiego, powiedz, że masz termin, źle się czujesz, dziecko słabo się rusza, a z bólu drętwieją Ci nogi i ręce i muszą Cię zostawić na oddziale. Poza tym krzycz głośno, że nie zgadzasz się na poród SN tak dużego dziecka to Ci zrobią CC, bo będą się bali, zmusić nie mogą.

Zacznij działać i zadbaj o siebie;

Truskaweczko Benuś ma rację, a na pewno jeszcze na IP zrobią.Ci usg i zobaczą czy mała rzeczywiście taka duża. To że u Was tak.lekarz mówi nie znaczy ze. W szpitalu Ci cesarki nie zrobią.

Dziewczyny ja na niczym nie skakałam a za każdym razem z rozwarcia żadnego za 4 godziny już syn był a córa pierwsza trochę dłużej bo aż 6 godzin. Także zależy od organizmu.

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba przestane czytac neta powaga. Ponownie mam 2 zmartwienia. 1.ze nie bede miala wystarczajaco mleka ze wzgledu na PCOS 2.ze nie bede mogla rodzic sn, tylko po meczarniach zarzadza cc, bo mialam w dziecinstwie chyba zlamana/zbita kosc ogonowa :/ tymsamym juz zaczelam sie zastanawiac czy na gwalt nie szukac ortopedy, zeby powiedzial co jest w moim przypadku mozliwe..niemniej, wlasnie nawet gdyby powiedzial ze to moze byc podstawa utrudnionego porodu, to ja tak czy siak pewnie chcialabym sprobowac sn przed cc. Czacha dymi!czy ktoras z Was tez ma albo jedno albo drugie? pozdrawiam!!

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskółeczka, Benuś, Ulola, Goslim, bardzo Wam dziekuje za troskę :)
    Nawet dziś tak zrobię już!
    Tzn spakowałam się i około 15.00 jadę do Krak i planuje:
    Ujastek
    Rydygier
    Zeromski
    Kopernik
    Narutowicz
    odwiedzić - tzn mam nadzieje, że od razu się załape gdzieś, ale jak nie to nawet do wszystkich jade po kolei, żeby mnie zostawili już i albo wywołali poród dziś ( mała rośnie 5 dag dziennie!) albo najlepiej zostawili i szykowali do CC najpóźniej w poniedziałek, nie chce czekać tych 12 dni - to 60dag na wadze dziecka!
    Słyszałam od koleżanki - ona 2 lata temu w Rydygierze miała wykupioną cesarkę (ma na to fakture nawet) za 2 tyś zł (ją stać akurat) i to była cesarka prywatna jakby, ale też miała taką możliwość bo chodziła do ordynatora w ciąży itd.
    Nie wiem jaka teraz jest cena. Bo w rozpaczy dałabym te 2 tyś i niech mi robią na rządanie, byleby dziecko bez obrażen wyszło!
    A nie chce być skazana na poród SN bo już raz rodziłam - tak to prawda, ale z komplikacjami - krwotokiem, obrażeniami dziecka, ja się bardzo boję, nie wspominając, że starałam się 5 lat o drugie dziecko, jestem po poronieniu, a teraz przez lekarzy mam cierpieć - i ja i dziecko?
    Nie czuje się na siłach, żeby rodzić nawet te 4,5 kg, mam mega żylaki sromu - bolesne jak diabli, po 2-ce w toalecie (zaparcia) mi pulsują cały dzień :/
    Brzuch kamień, ból żebra, pachwin, spojenia, bioder, zgaga okropna, bóle żołądka z ulewaniem wymiotami i jeszcze parzący w 1 miejscu ból na brzuchu - ponoć nerwoból. Dziwny?!?

aniab91, rosax3 lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wrzucam, ale tylko na chwilkę, bo dziwne rzeczy sie dzieją na BBF.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c1ecd7c19013.jpg

Malutka prośba o niecytowanie, bo bede usuwać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 13:46

monika454, sabanek, Asiasia, Truskaweczka83, pigułka, Lady Savage, kaarolaa, Domi793, JRY1984, Penelope30, Martynka30, Rudi88, hella, Goslim79, Jujka, Ibi, Kasiaaaaa88, rosax3, oLena31, Dots&Lace, Betty Boop, malika89 lubią tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia prześliczny słodziak :)

Agusienka1985 lubi tę wiadomość

iv09roeqjdjavel4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka, cudowny Dzidzius :-)

Truskaweczko, nie poddawaj się w drodze! Trzymam kciuki.

Truskaweczka83, Agusienka1985 lubią tę wiadomość

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam robione KTG, cisza, rzadnych skurczy, położna mnie zbadała i mówi że nic się nie szykuję jeszcze.

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zapomniałam Wam powiedzieć, po porodzie wyskoczył,mi paskudny hemoroid. Od razu alarmujcie na obchodzie, mi dali czopki i to pomogło.
    Byłam załamana, ze mi zostanie raki glut na zewnątrz, ale nic juz nie wystaje i jest OK.

Najbardziej ze wszystkiego po porodzie to mnie bolał ten hemoroid wlasnie :(:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 14:15

relganliumoc9u3n.png

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabanek, taka zestresowana jestem, że jeszcze się nie ubrałam, ale o 15.00 to wyjezdzamy jednak, zobaczymy co będzie, mała się rozpycha na boki chyba ze stresu, może powiem, że ruchy są inne - dziwne i mocne, bo dziś akurat jak powiem, że słabe to na wariatkę wyjdę, no i moje pozostałe dolegliwości bólowe wymienie, może mnie zostawią i albo wywołają poród szybko albo najlepiej CC.

Penelope a Ciebie do kiedy będą trzymać?
    Bo też dziecko rośnie z każdym dniem, a już jest duże, i chyba powinni wywoływać porody do 4 kg, a nie czekać w nieskończoność, a ciążą po 38 tyg jeśli waga duża to tym bardziej donoszona przecież!
    Mnie planowali do ok 16-17 sierpnia dotrzymać.

ulola lubi tę wiadomość

iv09roeqjdjavel4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziwne rzeczy się dzieją na ovu o tutaj, nie wiem czy coś się urodziło, bo co chwile znikają jakieś posty, pojawiają się jakieś inne i znowu znikają.

Gratuluję nowym mamusiom :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka jakie czaderskie ubranko, slodki jest :)

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienko maly jest sliczniutki i czadersko wyglada w tym ubranku:)))))
    Taki ladniutki chlopczyk i ma sliczny ksztalt glowki:)))
    Ohhh uroczy:)

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
‹‹ 1707 1708 1709 1710 1711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ