X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • jamajka Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko powodzenia! <3

Podobno już urodziłam... Przynajmniej karta ciąży tak twierdzi ;)
  • jamajka Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak nastroje przed zgłoszeniem się do szpitala? Ja się cały czas stresuję, że nie będę wiedziała co, gdzie i jak :(

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za kciuki.
    Uspokoilo sie...
    Tzn wody odchodza a raczej krew sluz i czop troche boli momentami bardziej ale juz 3h i nic konkretnego.
    Nie wiem co zrobia ze mna.
    Lekarz byl zbadal i powiedzial ze glowka strasznie nisko.

Wole chyba cesarke skoro zzo nie podafza mi bo za duze dziecko.
    Ale zobaczymy.
    Moga tez podac mi oxy i bede sie meczyc nie wiadomo z jakim efektem.

Jeszcze ktos szukal lekarza zeby mu podbil zgon dziecka - brrrr az mi sie niedobrze zrobilo.

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TRUSKAWECZKA JEDNO JEST PEWNIE NIE WYPISZA cIE :-)MI MOJE DZIECKO WPYCHA SIE POD PRAWE zEBRO, AWIECZOREM KOPIE PO PECHERZU

marcianka86
  • Kajka86 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamajka wrote:
    Dziewczyny jak nastroje przed zgłoszeniem się do szpitala? Ja się cały czas stresuję, że nie będę wiedziała co, gdzie i jak :(

Ja też w stresie bo nawet skierowania nie mam, bo wg lekarza moja karta ciąży jest moim skierowaniem.

Mam zamiar jak najwcześniej rano pojechać na czczo i zobaczymy co mi powiedzą, czy coś jutro będą działać czy będę mogła normalnie zjeść.

Martwię się też jak to będzie z tym wywoływaniem, bo moja dzidzia raczej duża będzie, 2 tygodnie temu miała już 3,5 kg więc teraz pewnie jest sporo większa a ja szczupła, teraz ważę 60 kg i się boję czy dam radę, moja koleżanka była w podobnej sytuacji i musieli próżnociągu użyć :(

Ale ogólnie staram się za dużo nie myśleć o tym wszystkim.

• jamajka Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko a lekarz nie stwierdził, czy to wody czy co innego?
    Eh, aż trudno sobie wyobrazić, co czują rodzice takiego zmarłego malucha :(

• jamajka Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka a ile dni po terminie jesteś?

• Kajka86 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamajka wrote:
    Kajka a ile dni po terminie jesteś?

2 dni, a Ty?

• pigułka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro jestem zarejestrowana do poradni w szpitalu bo u nas przez poradnie przyjmują. Kilka razy byłam już na oddziale więc wiem jak to tam wszystko wygląda.najgorzej się martwię tym że mnie wymecza i nawet męża nie będę mogła mieć przy sobie, bo przecież jak nie ruszy poród to nikt go tam nie wpuści :(

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko trzymam kciuki :)

Pigułka trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po Twojej myśli :)

Gratulacje dla nowych mamuś <3

pigułka, Truskaweczka83 lubią tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to powodzenia z porodami tymi po terminie.

A ja zaraz na festyn jadę u nas na wiosce jest najpierw koncert orkiestry dętej, ale taka porządna profesjonalna a później koncert Lemona, i dla dzieciaków atrakcje karuzele itp. Mam nadzieje że tyle wystoje

pigułka, Kajka86 lubią tę wiadomość

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wody na pewno. Teraz z krwia odplywaja jak mi grzebali to szyjka rozkrwawila sie na dobre. A 3 razy mocno grzebali. Ale wiadomo do wytrzymania.
    Skurcze mam max do 25% wiec dupa. A kilka bolalo ze wstrzymywalam odruchowo oddech a nie wolno przeciez.

Mama jesli do 22 nie urodze wkracza do akcji na ostro :)
    Powiedziala ze nie bede bez wod czekala w nieskonczonosc zwlaszcza ze malo ich bylo juz bardzo wczoraj.
    Pojdzie na rozmowe z lekarzem.

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • jamajka Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę jutro 2 dni po TP, ale jutro na pewno nie będą wywoływać, bo mam mieć jeszcze przed porodem konsultację ortopedyczną.

• Myszkaaa83 Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko zapewne wkrótce będziesz tulić do siebie córeczkę. Trzymam za Was mocno kciuki.
    Pigułka za Was też trzymam a ile dni jesteś po terminie? Można się do tej poradni zapisać telefonicznie na ktg?

2nn3xzkrf1szo1ne.png
  • Jujka Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskoleczka wrote:
    Dziewczyny to powodzenia z porodami tymi po terminie.

A ja zaraz na festyn jadę u nas na wiosce jest najpierw koncert orkiestry dętej, ale taka porządna profesjonalna a później koncert Lemona, i dla dzieciaków atrakcje karuzele itp. Mam nadzieje że tyle wystoje
    Jaskoleczko czyżbyś bylaa z Michalowic ? :-) dzis tam gra orkiestra Wieniawa i Lemon :-)

3i49cwa1ea8o7x57.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u Was z bólami krocza? mnie boli coraz bardziej. Przed chwilą chciałam wstać i tak mnie zabolało, że prawie równowagę straciłam i zastanawiam się czy to aby normalne jest..

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko Ja równo tydzień. Do poradni idziesz w dniu terminu do położnej że dziś masz termin i przyszłaś na ktg. Ona Ci da kartke do rejestracji do holu głównego i tam idziesz i dają Ci kartę (pod żadnym pozorem nie stoisz w recepcji w kolejce bo ciężarne obsługują bez kolejności) i z tą kartą idziesz znowu do poradni i Ci robią ktg.potem jest wizyta u lekarza i on Ci mówi kiedy następne ktg i wtedy prosisz o następna kartke i idziesz się od razu zarejestrować na następny raz na konkretną godzinę. Na następne ktg przychodzisz już do poradni bo Twoja karta będzie czekać w gabinecie

Myszkaaa83 lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • 33Karola33 Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    Dziewczyny a jak u Was z bólami krocza? mnie boli coraz bardziej. Przed chwilą chciałam wstać i tak mnie zabolało, że prawie równowagę straciłam i zastanawiam się czy to aby normalne jest..
    boli, kłuje..ciężko jest ze wstawaniem bo jak juz się uda to dzidzia ciąży i napiera w dół. :/ nie jest przyjemnie. Ja już z tej bezradności przy przewracaniu się w łóżku na 2 bok smieje się w niebo głosy :) bo cóż mi pozostało ;)

Czekamy na drugie szczęście ♥ ♥
    f2w39jcg3kdjlap4.png
  • jamajka Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    W sensie boli Cię kość łonowa czy co innego? Ja miałam z tego względu konsultację ortopedyczną i na skierowaniu do szpitala też mam na wszelki wypadek wypisane podejrzenie rozejścia spojenia łonowego, dlatego jeszcze ortopeda ma mnie oglądać przed porodem.

• Nelk Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny dawno mnie nie było ale z telefonu cieżko mi tu pisać .
    Gratuluje wszystkim mama pięknych dzieciaczków a za resztę trzymam mocno kciuki żeby było lekko i dzieci zdrowe .

Ja 05.08.2016 o godzinie 13 urodziłam synka Michałka waga 3570g i 56 cm. Poród SN trwał 45 minut także szybko co nie znaczy ze bezbolesnie ale najważniejsze ze synuś zdrowy i ja rownież już dobrze sie czuje. Jeśli jutro nie będzie żółtaczki to prawdopodobnie wyjdziemy .

Pozdrawiamy i wysyłamy całusy :-)

Jujka, 33Karola33, pigułka, Domi793, jamajka, Penelope30, monika454, Gilis, Benus, hella, sabanek, Kajka86, Ibi, Asiasia, Kasiaaaaa88, Goslim79, laven81, makota, JRY1984, madziara0080, Betty Boop, Dots&Lace, malika89 lubią tę wiadomość

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
‹‹ 1713 1714 1715 1716 1717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ