X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • jamajka Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko powodzenia! <3

Podobno już urodziłam... Przynajmniej karta ciąży tak twierdzi ;)
  • jamajka Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak nastroje przed zgłoszeniem się do szpitala? Ja się cały czas stresuję, że nie będę wiedziała co, gdzie i jak :(

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za kciuki.
    Uspokoilo sie...
    Tzn wody odchodza a raczej krew sluz i czop troche boli momentami bardziej ale juz 3h i nic konkretnego.
    Nie wiem co zrobia ze mna.
    Lekarz byl zbadal i powiedzial ze glowka strasznie nisko.

Wole chyba cesarke skoro zzo nie podafza mi bo za duze dziecko.
    Ale zobaczymy.
    Moga tez podac mi oxy i bede sie meczyc nie wiadomo z jakim efektem.

Jeszcze ktos szukal lekarza zeby mu podbil zgon dziecka - brrrr az mi sie niedobrze zrobilo.

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TRUSKAWECZKA JEDNO JEST PEWNIE NIE WYPISZA cIE :-)MI MOJE DZIECKO WPYCHA SIE POD PRAWE zEBRO, AWIECZOREM KOPIE PO PECHERZU

marcianka86
  • Kajka86 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamajka wrote:
    Dziewczyny jak nastroje przed zgłoszeniem się do szpitala? Ja się cały czas stresuję, że nie będę wiedziała co, gdzie i jak :(

Ja też w stresie bo nawet skierowania nie mam, bo wg lekarza moja karta ciąży jest moim skierowaniem.

Mam zamiar jak najwcześniej rano pojechać na czczo i zobaczymy co mi powiedzą, czy coś jutro będą działać czy będę mogła normalnie zjeść.

Martwię się też jak to będzie z tym wywoływaniem, bo moja dzidzia raczej duża będzie, 2 tygodnie temu miała już 3,5 kg więc teraz pewnie jest sporo większa a ja szczupła, teraz ważę 60 kg i się boję czy dam radę, moja koleżanka była w podobnej sytuacji i musieli próżnociągu użyć :(

Ale ogólnie staram się za dużo nie myśleć o tym wszystkim.

• jamajka Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko a lekarz nie stwierdził, czy to wody czy co innego?
    Eh, aż trudno sobie wyobrazić, co czują rodzice takiego zmarłego malucha :(

• jamajka Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka a ile dni po terminie jesteś?

• Kajka86 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamajka wrote:
    Kajka a ile dni po terminie jesteś?

2 dni, a Ty?

• pigułka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro jestem zarejestrowana do poradni w szpitalu bo u nas przez poradnie przyjmują. Kilka razy byłam już na oddziale więc wiem jak to tam wszystko wygląda.najgorzej się martwię tym że mnie wymecza i nawet męża nie będę mogła mieć przy sobie, bo przecież jak nie ruszy poród to nikt go tam nie wpuści :(

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko trzymam kciuki :)

Pigułka trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po Twojej myśli :)

Gratulacje dla nowych mamuś <3

pigułka, Truskaweczka83 lubią tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to powodzenia z porodami tymi po terminie.

A ja zaraz na festyn jadę u nas na wiosce jest najpierw koncert orkiestry dętej, ale taka porządna profesjonalna a później koncert Lemona, i dla dzieciaków atrakcje karuzele itp. Mam nadzieje że tyle wystoje

pigułka, Kajka86 lubią tę wiadomość

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wody na pewno. Teraz z krwia odplywaja jak mi grzebali to szyjka rozkrwawila sie na dobre. A 3 razy mocno grzebali. Ale wiadomo do wytrzymania.
    Skurcze mam max do 25% wiec dupa. A kilka bolalo ze wstrzymywalam odruchowo oddech a nie wolno przeciez.

Mama jesli do 22 nie urodze wkracza do akcji na ostro :)
    Powiedziala ze nie bede bez wod czekala w nieskonczonosc zwlaszcza ze malo ich bylo juz bardzo wczoraj.
    Pojdzie na rozmowe z lekarzem.

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • jamajka Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę jutro 2 dni po TP, ale jutro na pewno nie będą wywoływać, bo mam mieć jeszcze przed porodem konsultację ortopedyczną.

• Myszkaaa83 Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko zapewne wkrótce będziesz tulić do siebie córeczkę. Trzymam za Was mocno kciuki.
    Pigułka za Was też trzymam a ile dni jesteś po terminie? Można się do tej poradni zapisać telefonicznie na ktg?

2nn3xzkrf1szo1ne.png
  • Jujka Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskoleczka wrote:
    Dziewczyny to powodzenia z porodami tymi po terminie.

A ja zaraz na festyn jadę u nas na wiosce jest najpierw koncert orkiestry dętej, ale taka porządna profesjonalna a później koncert Lemona, i dla dzieciaków atrakcje karuzele itp. Mam nadzieje że tyle wystoje
    Jaskoleczko czyżbyś bylaa z Michalowic ? :-) dzis tam gra orkiestra Wieniawa i Lemon :-)

3i49cwa1ea8o7x57.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u Was z bólami krocza? mnie boli coraz bardziej. Przed chwilą chciałam wstać i tak mnie zabolało, że prawie równowagę straciłam i zastanawiam się czy to aby normalne jest..

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko Ja równo tydzień. Do poradni idziesz w dniu terminu do położnej że dziś masz termin i przyszłaś na ktg. Ona Ci da kartke do rejestracji do holu głównego i tam idziesz i dają Ci kartę (pod żadnym pozorem nie stoisz w recepcji w kolejce bo ciężarne obsługują bez kolejności) i z tą kartą idziesz znowu do poradni i Ci robią ktg.potem jest wizyta u lekarza i on Ci mówi kiedy następne ktg i wtedy prosisz o następna kartke i idziesz się od razu zarejestrować na następny raz na konkretną godzinę. Na następne ktg przychodzisz już do poradni bo Twoja karta będzie czekać w gabinecie

Myszkaaa83 lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • 33Karola33 Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    Dziewczyny a jak u Was z bólami krocza? mnie boli coraz bardziej. Przed chwilą chciałam wstać i tak mnie zabolało, że prawie równowagę straciłam i zastanawiam się czy to aby normalne jest..
    boli, kłuje..ciężko jest ze wstawaniem bo jak juz się uda to dzidzia ciąży i napiera w dół. :/ nie jest przyjemnie. Ja już z tej bezradności przy przewracaniu się w łóżku na 2 bok smieje się w niebo głosy :) bo cóż mi pozostało ;)

Czekamy na drugie szczęście ♥ ♥
    f2w39jcg3kdjlap4.png
  • jamajka Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    W sensie boli Cię kość łonowa czy co innego? Ja miałam z tego względu konsultację ortopedyczną i na skierowaniu do szpitala też mam na wszelki wypadek wypisane podejrzenie rozejścia spojenia łonowego, dlatego jeszcze ortopeda ma mnie oglądać przed porodem.

• Nelk Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny dawno mnie nie było ale z telefonu cieżko mi tu pisać .
    Gratuluje wszystkim mama pięknych dzieciaczków a za resztę trzymam mocno kciuki żeby było lekko i dzieci zdrowe .

Ja 05.08.2016 o godzinie 13 urodziłam synka Michałka waga 3570g i 56 cm. Poród SN trwał 45 minut także szybko co nie znaczy ze bezbolesnie ale najważniejsze ze synuś zdrowy i ja rownież już dobrze sie czuje. Jeśli jutro nie będzie żółtaczki to prawdopodobnie wyjdziemy .

Pozdrawiamy i wysyłamy całusy :-)

Jujka, 33Karola33, pigułka, Domi793, jamajka, Penelope30, monika454, Gilis, Benus, hella, sabanek, Kajka86, Ibi, Asiasia, Kasiaaaaa88, Goslim79, laven81, makota, JRY1984, madziara0080, Betty Boop, Dots&Lace, malika89 lubią tę wiadomość

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
‹‹ 1713 1714 1715 1716 1717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ